Last news in Fakti

7 Октомври, 2020 17:43 3 955 32

Пак тоталитарен "Биг Брадър": Всички МВР служби с пълен достъп до здравния ни статус

  • коронавирус-
  • хакер-
  • мвр-
  • данни-
  • здравен статус

До този момент липсват коментари в общественото пространство за издадената заповед

Пак тоталитарен "Биг Брадър": Всички МВР служби с пълен достъп до здравния ни статус - 1
Снимка: Shutterstock

Всички МВР служби вече ще имат пълен достъп до здравния ни статус, ще следят данни за храчките, урината и кръвта.

Това става възможно със заповед на здравния министър Костадин Ангелов от 2 октомври, която наподобява тотално наблюдение в стил „Биг Брадър“ върху хората, алармира Frog News.

Според нея се създава регистър на всички заразени и карантинирани заради COVID-19. Чувствителната лична информация в него ще е достъпна не само за вътрешното ведомство, но и за НОИ, НЗОК, Дирекциите „Социално подпомагане“, РЗИ, всички лични лекари, лаборатории и здравни заведения.

С тази заповед на практика се дава възможност на всички институции у нас да имат достъп до данните ни, освен личните ни, и за здравния ни статус. Любопитното е, че достъп до цялата информация се предоставя на следните структури в МВР: Главните дирекции, СДВР и областните дирекции, дирекция „Комуникационни и информационни системи“, както и пожарната.

Списъкът с данните пък ще се допълва от „Гранична полиция“, РЗИ и лабораториите, които ще вкарват данните за заразените, карантинираните и подлежащите на карантина лица. Какви данни за нас ще влизат в регистъра, също е посочено в заповедта. Част от тях са: ЕГН, номер на лична карта, кръвна картина, данни от изследвания на урина, храчка, секрет от гърлото и носа, серум и дори „тъкан от биопсия или аутопсия“.

Всички тези „мерки“ по Оруел се мотивират с нуждата от предпазване от разпространението на COVID-19. Интересна подробност е, че в регистъра влизат и абсолютно всички лица, преминали граничен контрол без да имат каквито и да било симптоми на заболяването.

До този момент липсват коментари в общественото пространство за издадената заповед. Има обаче, опасения, изказани в постове в социалните мрежи, за това че съществува реална опасност заповедта да развързва още повече ръцете на различни институции за оказване на натиск. Много хора са обезпокоени, че след като МВР ще разполага тази чувствителна информация за здравето им това на практика означава, че и прокуратурата всичко ще знае.

Цялата заповед може да видите ТУК. Тя може да бъде обжалвана в едномесечен срок.

ТУК може да видите приложението с пълния опис на данните, които ще се събират.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    59 1 Отговор
    От къв зор?!?? Да не са доктори?? Този е разстрел!!!

    Коментиран от #24

  • 2 Последния Софиянец

    54 1 Отговор
    Готвят ни за чипирането.

    Коментиран от #32

  • 3 Рошко

    26 3 Отговор
    Отдавна всичко и от всеки се знае
  • 4 Дедо Jo

    42 0 Отговор
    Ще имат "пълен достъп" ама друг път!

    Дедо на лекар не ходи!

    Отивайте си герберасти!
  • 5 дърт вампир

    17 1 Отговор
    Хе-хе нямам нищо против да им предоставя тъкан от аутопсията ми.
  • 6 Дъ Мозък

    23 1 Отговор
    Ххахахахаха разсмяхте ме. И какъв достъп имат до 3 000 000 малцинствени елементи ми е много интересно.

    Коментиран от #26

  • 7 БКП

    43 1 Отговор
    Такива репресии и при ДС не е имало.

    Коментиран от #8

  • 8 Гад

    3 37 Отговор

    До коментар #7 от "БКП":

    Бе кво ти разбира куфалницата от репресии бе. Кой и с какво те репресира? Аман от изкуфели имбецили.
  • 9 възпитаник

    35 0 Отговор
    тия герберски иди--и всички закони извратиха полицая е още на служба а взема пенсия и заплата оставка за мутрите от мафията които крадат и прекриват престъпниците
  • 10 КЛЪСТЕРА ГЕРП

    18 1 Отговор
    Ние го измислихме.
  • 11 АНОНИМЕН

    1 7 Отговор
    Генетичните данни на руснаците ще се събират в единна база данни
    IA SakhaNes. Руският президент Владимир Путин разпореди създаването на единна национална база данни с генетична информация, съобщава Finanz.ru.
    Както следва от документа, публикуван на уебсайта на Кремъл, правителството и институтът Курчатов ще трябва да осигурят създаването и функционирането на информационна и аналитична система за съхранение и обработка на генетични данни.
    Проектът ще се финансира от федералния бюджет и ще се реализира с участието на института Курчатов, който ще разработи форма за съхранение и предаване на данни и свързаните с тях програми за търсене.
    На правителството беше възложено „да осигури създаването в Руската федерация на вътрешно лабораторно и научно оборудване, което да позволи изследванията от световна класа в областта на генетичните технологии“, както и да обмисли въпроса за данъчните стимули за компаниите, които финансират подобни изследвания.
    Сред такива компании е Роснефт, с който руското правителство се готви да подпише споразумение за ускорено развитие на генетичните технологии. Ръководителят на Роснефт Игор Сечин ще оглави консултативния съвет, чи
    ито задачи ще включват създаването на център за комплексни генетични изследвания и генетично редактиране.
    Националната геномна база е част от голям проект за осигуряване на генетичните паспорти на населението на Русия. Въвеждането им е предвидено от декрета "За основите на държавната политика на Руската фе

    Коментиран от #14, #25

  • 12 Активист на БКП

    28 0 Отговор
    Доктор Менгеле и Гестапо !!!
  • 13 Емил Радев Много си се огойл, ставаш

    21 0 Отговор
    За министър, не спирай, да стигнеш Фидосова!!
  • 14 АНОНИМЕН

    0 6 Отговор

    До коментар #11 от "АНОНИМЕН":

    дерация в областта на химическата и биологичната безопасност" до 2025 г., който Путин подписа през март 2019 г.
    Документът изисква „да се извърши генетична сертификация на популацията, като се вземе предвид правната рамка за защита на данните за личния човешки геном“, както и да се формиформира „генетичен профил на популацията“ и да се създадат условия за „разработване на технологии за скрининг на генофондовете на хора, животни и растения“.
    Съветът за сигурност ще се ангажира с формирането на държавната политика в областта на химическата и биологичната безопасност и контрола върху нейното прилагане, следва от документа.
    Информацията за характеристиките на човешката ДНК се нарича генетичен паспорт - такава идентификация се използва в криминалистиката от 90-те години на миналия век, а сега я има навсякъде, каза по-рано Светлана Боринская , ръководител на лабораторията за/доктор биологических наук, заведующая лабораторией анализа генома Института общей генетики им. Н. И. Вавилова РАН/
    Това е копи-пасте! Тема за мислене! За какво им е на руските управници пълна информация за генетичните данни?!
  • 15 Миризлив пор

    2 21 Отговор
    Време беше карантинирани и подлежащи на карантина да бъдат ограничавани. Не са малко случаите кога му е разпоредена карантина, онзи минал документи да оправя, после през кат и накрая при личния за медицинско. После журналистите обясняват за рекорди и взривове.
  • 16 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    29 1 Отговор
    Ако продължаваме така скоро ще изчезнем
  • 17 Ивелина Видева

    22 0 Отговор
    "Всички МВР служби вече ще имат пълен достъп до здравния ни статус, ще следят данни за храчките, урината и кръвта." А до изцапаните ми дамски превръзки ще имат ли достъп? Простотията продължава да настъпва!
  • 18 Мария Тънасова

    8 1 Отговор
    Ние си знаем, че НямаТ-ваД-ва, пък Пр-таК-скаП-ка каквото ще да си говори, и Биков където щат да му го завират. НТД лелЙо Меркел, налей новите евраци в Баномата, битте. С 200, целия, сух-сух, дас Боци гефикт. Я,я вундебах!
  • 19 Covid 20

    22 0 Отговор
    Някой още не разбрал каква беше целта на този вирус?
  • 20 Племето

    20 0 Отговор
    само си мисли, че живее в демокрация.
  • 21 ЕС е

    15 0 Отговор
    новият ЕСССР.
  • 22 ТОДОР СТОЯНОВ

    15 0 Отговор
    И КВО КАТО ЗНАЯТ КОЙ ИМА ХЕМОРОИДИ???НАЛОЖИ МИ СЕ ДА ОТИДА ДО ДЖИПИТО ЗА МЕДИЦИНСКО, ОКАЗА СЕ, ЧЕ СА МИ НАПРАВИЛИ ВСИЧКИ ПРОФИЛАКТИЧНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА 10г. НА ЗАД, ВЗЕМАЛИ СА МИ КРЪВ, КАРДИОГРАМИ СА МИ ПРАВИЛИ, УРИНА...АБЕ ВСЯКАКВИ ИЗСЛЕДВАНИЯ...ПОПИТАХ ГИ КАК СЪМ И...ТЕ СТАНАХА БЕЛИ КАТО МАНТИЧКИТЕ СИ!ДОЛНИ КРАДЦИ!СЯ ЧЕНГЕТАТА ЗНАЯТ, ЧЕ СЪМ ЗДРАВ КАТО ЧУК ;-))) НИЩО МИ НЯМА И ЧАСОВНИКА МИ ГО НЯМА И ПОРТФЕЙЛА МИ ГО НЯМА...АРЕ, ЧЕ ПАК ШЕ ПСУВАМ...
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Рошко

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Не бе, да знаят къде да удрят
  • 25 браво

    1 3 Отговор

    До коментар #11 от "АНОНИМЕН":

    Браво !!! Може нашите русофили да му съдействат за включването и на българите в тая база данни - та нали са от един ген.
  • 26 Русенец

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Дъ Мозък":

    Не е измислено за малцинствата, а за раята. Кога дойде време за чипиране, който не е чипосан ще бъде посетен от отрядите по убеждаване.

    Коментиран от #30

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Дъ Мозък

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Русенец":

    Ние и сега сме си чипирани и то доброволно, с мобилните телефони.
  • 31 бгфдетж

    0 0 Отговор
    Добре че не плащам осигуровки,и не ходя на лекари.Да заповядат да ми разгледат статуса.Писледно стъпвах в лекарски кабинет през 1999та.Могат сщо и смартфона ми да следят.Нокия 1100 два броя със сим карти регистрирани на клошари.
  • 32 Николов

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Всеки "профан" както се изразяват масоните е чипиран отдавна.Вие даже сами си купувате чиповете,и не се разделяте с тях.Смартфони и таблети казват всичко за вас.Както и в шпионските социални мефии в които сте регистрирани.Защо им е да ви чипират.Скоро с рафост ше броите 3-4000 лв за новия Айфон или Самсунг.Там сензорите и програмките са достатъчни.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове