Last news in Fakti

14 Октомври, 2020 17:10 1 887 18

Акад. Петрунов: Нашите мерки са най-меките

  • акад. богдан петрунов-
  • мерки

Създадени в лаборатория антитела, които са насочени към вируса – това е бъдещето на цялото лечение на коронавируса

Акад. Петрунов: Нашите мерки са най-меките - 1

„Високата смъртност е резултат на неспазването на мерките, неходенето веднага на лекар, а и при нас мерките са най-меките“, посочи в предаването „Нещо повече“ академик Богдан Петрунов, имунолог.

„Така обаче е и в целия свят, но за нас това е тревожно, няма съмнение. Приемам да се носят маски и в закрити помещения, така е в цяла Европа, ние още продължаваме да не спазваме мерките, дори в градския транспорт - единствено в метрото се спазва добре, в другите превозни средства 50 на сто се спазват мерките“, каза имунологът.

Информацията, че вирусът издържал 28 дни върху повърхности, акад. Петрунов коментира: „Да, ако има подходящи климатични условия – без вятър, влажност, температура, атмосферно налягане, може до 17 дни да се задържи. Това е много сериозен проблем. Затова не трябва да се пипа непрекъснато каквото и да е и да се мием често“. Няма категорични съобщения, че при повторно заразяване инфекцията протича по-тежко, посочи още специалистът и обясни:

„При едновременно заразяване с грип и коронавирус ще бъде трудно лечението и да се реши какво да е това лечение. Затова ще е важно тестването. ... Ние срещу коронавируса нямаме категорично лечение, ремдесивирът - да, но още са противоречиви съобщения за неговия ефект, той не е и лекарство за коронавирус".

Акад. Петрунов сподели, че винаги си поставя противогрипна ваксина..Той заяви категорично, че трябва да засилваме имунната си система, когато сме здрави, защото ако започнем да пием имуностимуланти, когато вече сме болни, самият коронавирус протича с особено активиране на имунната система и тогава не е добре.

"Така че това, което трябва да правим, е когато сме здрави, да пием - витамин Д, витамин С, това е мелатонин, селен, цинк, те са мощни антиоксиданти, засилват борбата срещу агресивните кислородни молекули, които са токсични. Това са му давали на Тръмп и в комбинация с ремдесивир и с изкуствено създадени в лаборатория антитела, които са насочени към вируса – това е бъдещето на цялото лечение на коронавируса“. Имуностимулаторите от бактериален характер, а не от растителен, имат най-добър ефект, защото засилват нашия естествен имунитет – който природата ни е дала“, подчерта акад. Петрунов.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Суверенът

    7 0 Отговор
    Г-н Глaвeн Прoкурoр, Мoля Прoкурaтурaтa дa ce caмoceзирa:
    В Чужбинa вcички Диплoмaтичecки или кoнcулcки БГ прeдcтaвитeлcтвa зacтaвят oргaнизaциитe нa eмигрaнтитe в Чужбинa дa ce вoдят прeдизбoрни, пoлитичecки кaмпaнии в тях нa Упрaвлявaщaтa пaртия, кaктo и дa прeдocтaвят рaзличнa инфoрмaция!
    Кaктo знaeм, в Избирaтeлнитe cпиcъци имa нaд 800 000 “мъртви души”, кoитo пo избoри oживявaт, a тoвa ca ocнoвнo бългaритe в Чужбинa, c брoй: нaд 2,5 милиoнa души. Пoвeчeтo oт тeзи хoрa ce вoдят, чe живeят в БГ, и кoгaтo ce зaтрудни глacувaнeтo им в Чужбинa, мнoгo лecнo мoжe дa ce мaнипулирaт избoрнитe рeзултaти в БГ, ocoбeнo кoгaтo “глacувaлитe” нe прoвeрявaт, дaли e глacувaнo oт тяхнo имe, и при 35% избирaтeлнa aктивнocт, вcичкo изглeждa изключитeлнo прocтo зa Бoриcoв, Пeeвcки, Дoгaн и т.н....
  • 2 Суверенът

    6 1 Отговор
    Aкo нe хoдят пo cвиркaтa нa Г.E.Р.Б. им oрязвaт държaвнoтo финaнcирaнe oт Бългaрия, към Чужбинa, a Eлeктрoннo глacувaнe, дoри нe ce прeдлaгa, въпрeки, чe имa тoлкoвa ниcкa избирaтeлнa aктивнocт в БГ, и ce oтдeлят oгрoмни eврoпeйcки cрeдcтвa зa цифрoвизaциятa нa прaвитeлcтвaтa и cъoтвeтнo тяхнaтa дигитaлнa, дeмoкрaтичнa нeзaвиcимocт и лeгитимнocт, при циврoвизaция нa избoрнитe рeзултaти..., и улecнявaнe нa вoтa oт Чужбинa, кaктo и нeгoвoтo прocлeдявaнe, нa нивo eлeктoрaлнa eдиницa, личнo...
    Cиcтeмaтa пoдлeжи нa мeждунaрoдeн, нeзaвиcим oдит при дигитaлизирaнeтo й, и кoгaтo Cувeрeнът мoжe дa прoвeри кaк e глacувaл, зaщoтo имa уникaлe, пeрcoнaлeн кoд, нямa кaк пoвeчe дa ce мaнипулирaт избoри - цeлият aнaлиз зa 7 милиoннa държaвa, щe oтнeмe нa eдин чoвeк, eдин дeн, a нa цялa мeждунaрoднa oргaнизaция 1 ceдмицa, c вcички избирaтeлни cпиcъци и c лoкaлнитe нocитeли пo рaзличнитe aдминиcтрaтивни цeнтрoвe.
    Цифрoвизaциятa нe e пaнaцeя, нo ви прaви Кoчинaтa прoзрaчнa, oт вcички ъгли, ocoбeнo зa нaй-пoтърпeвшитe: Eмигрaнтитe в Чужбинa, кoитo ca пoвeчe oт глacувaлитe в БГ!!!:)
  • 3 карантина

    4 6 Отговор
    карантина карантина ви трябва и глоба до 10000 лв за без маска аз мисля да не излизам с години от вкъщи и бой с точилката по Тея които не носят маски държите се като ощипани госпожици за едни маски оревахте света какво остава да бяхте карали война писнах те ми с вашите тъпи дискотеки това ли е смисъла на живота да пиете алкохолик да пиете наркоман да ходите като побъркани в парковете да клюкарствате по кафетата да се храните по ресторантите да ходите по жени или по мъже това ли е смисъла на живота бе да ходите по фитнеси да ходите по родното Черноморие или да ходите по други Черноморие да ходите на някакво тъпо море да ходите на някакви тъпи басейни да обикаляте като диваци кафе след кафе бар след бар парк след парк да пазарувате от тъпите молове да клюкарите в парковете я слагайте маските да не играят тоягите 15 хиляди лева глоба и пет години затвор предлагам за тия дето не носят маски не излизайте от вкъщи бе аз не излизам от вкъщи излизам само в краен случай и то с противогаз и ако е много наложително освен това да носиш маска е много гот като малък мечтаех да стана нинджа и сега с кеф си нося маската Как може да ви кефи да ходите по тия паркове ресторанти кафета хотели фитнеси мръсни басейни мръсни морета да се сваляте с някакви жени и мъже да пиете някакъв гаден алкохол да взимате някакъв гаден наркотик това ли е смисъла на живота бе да ви затварят дома дори и до магазина като излизате да пускате sms че отивате до магазина строги правила трябва на тов

    Коментиран от #10

  • 4 миш

    8 0 Отговор
    Само,да питам нещо.Ако,някой се реши и забрани в държавата да се правят тестове,кво ,ще стане и за кво ,ще говорите вечер по новините?
  • 5 карантина

    0 5 Отговор
    това ли е смисъла на живота стига с тия глупости вече начини да умреш хиляди но короновируса е новата чума затова си искаме карантината карантина карантина карантина дори вкъщи си стоя с маска а навън съм с противогаз но много рядко излизам останете вкъщи до 2025 както мина времето от 2015 до 2020-та така ще минеш до 2025 няма и да усетите живот и здраве ще сложат здравословните ваксини и пак ще може да продължите по старому тъпия живот карантината си искам обратно и дома си седя с маска като малък си мечтаех да стана нинджа и ми е много приятно да ходя с маска и доставчика на храна и той да е със противогаз като ми носи храната

    Коментиран от #8, #14

  • 6 Иначе

    0 0 Отговор
    кое ви е кораво ? Пунт и пластика !
  • 7 ДААААААА

    5 0 Отговор
    Хората да търсят помощ от личния си лекар или в болница, когато наистина е необходимо. За това призова днес Главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев, цитиран от БНР

    А ЗАТОВА КАКВО ЩЕ КАЖЕ ПОРЕДНИЯТ ИЗКУФЯЛ БОЛЕН МОЗЪК????
  • 8 миролюб бенатов

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "карантина":

    Брат побързай - в карлуково леглата намаляват
  • 9 ШиШиШиШи

    5 0 Отговор
    Скрий се шушумиго.
  • 10 сила

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "карантина":

    завиждаш на нормалните хора май
  • 11 миш

    2 0 Отговор
    До днеска са починали над 84 000 българи.Родените са 52 000,заради ковид-19 ли се затриваме?
  • 12 Гойко Митич

    4 0 Отговор
    МЕК ТИ Е МОЗЪКА СТАРЧЕ.
  • 13 Българин

    1 0 Отговор
    Още една калинка с фалшива диплома: от това че не спазваме мерките може да се увеличи броя на заразените /въпреки че покрай протестите, баловете, мачовете видяхме че не е така/, но високата смъртност се дължи единствено и само на некадърните ни лекари!

    Коментиран от #15

  • 14 Джи

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "карантина":

    Хахахаха, добра ирония 😂 Цар си
  • 15 До сульо

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Българин":

    Според това твое изказване в САЩ , Англия - трябва там да са най- некадърните лекари
  • 16 Абвг

    0 0 Отговор
    Не спряха да говорят за противогрипните ваксини, а знаете ли че 10,15% от населението прекарва сезонния грип в пъти по-тежко след такива ваксини. Два пъти съм влизал в болница с грип след ваксина с тежки усложнения, противогрипна ваксина на най си туке!
  • 17 хахаха

    0 0 Отговор
    "високата смъртност"....абе академика, защо не кажеш колко процента от ОБЩАТА смъртност е смъртността С коронавирус? Досега от началото на коронакризата са умрели около 24 000 души, от тях 900 С коронавирус..т.е. дори да приемем, че всичките са умрели заради коронавируса, а не защото им е дошъл реда, пак това са 3,5 % от общата смъртност...

    Коментиран от #18

  • 18 хахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "хахаха":

    опс, грешка...не 24 000, а 72 000, което прави процента още по-малък
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове