Last news in Fakti

16 Октомври, 2020 09:52 3 170 32

Доц. Кунчев препоръчва планината и ски туризма

  • ангел кунчев-
  • ски-
  • туризъм

Зимният сезон може частично да бъде спасен от българите и туристите от съседните страни

Доц. Кунчев  препоръчва планината и ски туризма - 1
Снимка: БГНЕС

„Няма нищо по-добро от това да си в планината и да караш ски на чист въздух“, заяви пред TravelNews главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Чудесно е да сме в планината и на ски туризъм, и го препоръчвам на всички през зимния сезон, допълни той. Според него няма как да се заразиш по пистите, където хората карат на разстояние и са на открито. Освен това ползват допълнително предпазни средства като ръкавици, шапки, каски, шалове. Хората трябва да внимават на закритите пространства, където да има редовна дезинфекция и проветряване, подчерта той.

Кунчев обясни, че заразяването на туристи през март и април в Австрия, Швейцария, Франция и Северна Италия е станало в малки групи във вътрешни условия, а не на пистите. Това са показали изследванията. Няма заразени скиори по пистите, каза той.

Зимният сезон може частично да бъде спасен от българите и туристите от съседните страни, с които имаме по-облекчени мерки, смята доц. Анген Кунчев. Става въпрос за гостите от Гърция, Турция, Румъния, Сърбия и Северна Македония. Те традиционно идват в Банско, Боровец и Пампорово.

Засега остава затворен британският пазар. „Великобритания по неясни причини продължава да изисква 14 дни карантина за пристигащите от България. Тяхната заболеваемост е много по-голяма от тази у нас. Надявам се скоро да променят условията, за да могат да идват английските туристи“, каза още Кунчев.

Британският туроператор Jet2holidays обяви днес, че няма да прави чартъри до България през предстоящия зимен сезон.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 681

    22 5 Отговор
    А теб кой ще излекува?

    Коментиран от #10

  • 2 Жоро

    17 5 Отговор
    Ти вече намаза ли си ските със свинска маз да се лъзкат повече докторче?
  • 3 SARS

    17 3 Отговор
    Записвайте си почивки през Февруари или Март!
  • 4 Госあ

    31 3 Отговор
    "Няма нищо по-добро от това да си в планината и да караш ски на чист въздух“ България беше единствената държава, която затвори планините началото на март !!! Къде беше тогава ве братчед ? Нещо повече, имаше глоби от 5000лв при медианна заплата за България (щото е абсурдно да се говори за средна) от 600лв.

    Коментиран от #18

  • 5 да де

    33 0 Отговор
    Хе-хе тоя май забрави, че бяха забранили да се ходи на открито и пишеха актове на хората по парковете освен, ако не си разхождаха кучето вместо внучето.

    Коментиран от #22

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Eeee

    8 1 Отговор
    Да и после да ни затворите за 2 седмици в студа.Ти върви си карай скити там.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 БАЙ Х@Й

    19 1 Отговор
    За разходка в Морската градина - 500лв глоба ! - мислим за Вашето здраве! АЗ ПОМНЯ!
  • 10 Прав си

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "681":

    Прaв cи!
    Нo тaкa щe бъдe, дoкaтo Бoриcoв "пeчeли" избoритe.
    Кaтo ги фaлшифицирa пo лукaшeнкoвcки c "мъртвитe души"...

    Зaщo EДИНCТВEНO в Бългaрия oт EC,
    нямa aктивнa рeгиcтрaция нa избoритe???

    Коментиран от #26

  • 11 3,14К

    8 0 Отговор
    Защо ли не се учудвам? Цензурират Тръмп, какво остава за нас.
  • 12 тъпизми

    17 2 Отговор
    Този лекар ли е, или туристически брокер на Боко Тъпото?
  • 13 Ххх

    14 1 Отговор
    А докато чакаш на лифта? Опашка през 2метра ще е до Калотина.

    Коментиран от #16

  • 14 Халкидикито

    5 1 Отговор
    Тоя сега на планина и ски му се е доодило.
  • 15 Гост

    9 1 Отговор
    Явно този е на щат към някоя туристическа агенция !
  • 16 Госあ

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Ххх":

    А в кабинката ? Тия затвориха достъпа до планините март, сега ще оставят отворени обаче всички бардаци в чалгаджийските ни курорти.
  • 17 Уди Кълвача

    7 1 Отговор
    Защо направо не каза, че в хотелите на Бориславова в Пампорово и Боровец вероятноста да пипнте грип е най малка? Нкой вече не ти вярва Кунчоооо..
  • 18 Сезонът беше почти приключил, а

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Госあ":

    имаше десетки заразени евреи прибрали се от ски в България. Тези, които карат ски после са по кръчми и ресторанти. И за разлика от лятото на закрито. Какво проветрение при 0 градуса трябва да има и каква дезинфекция. Или само по апартхотели и да си готвим.А и за да има зимен туризъм българите са недостатъчни. Всеки, който ходи да се при пича на плажа не е скиор определено. Ако няма гости от съседни държави и полети от по-далечни зимният туризъм през тази година ще е пълна скръб. Аз лично не съм скиор и на 50+едва ли ще стана. Иначе месец съм изкарал по плажовете това лято. Имаше добър сезон на юг най-вече защото гърците изискваха тестове за българи. Това го спаси донякъде летния. И то далеч не навсякъде.

    Коментиран от #21

  • 19 Private Spaсe

    12 0 Отговор
    Тоя Кунчев е голям палячо за стотинки е готов да затвори държавата!! Мерзавеца Кунчев за господарите и техния бизнес няма опастност от вирус
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Госあ

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Сезонът беше почти приключил, а":

    Сезона приключва края на Април, а точно март имаше много сняг. И не става дума за хотелите, баровете и дискотеките, а за достъп до планините. Пролетта е сезона за ски/сноуборд туринг или скокове и без това. Ти да не мислиш, че всички в курортите ни са скиори? 😂 Повечето са обикновени тюфлеци отишли на едене и пийняе. Освен това, освен гърци и тук там някой пиян англичанин в чибанско други чужденци няма. Чудя се на заблудените румънци к'во праат там, като си имат много по цивилизовани курорти в Карпатите.

    Коментиран от #29

  • 22 гост

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "да де":

    И за риба не даваха, тъпънарите !
  • 23 АНОНИМЕН

    6 0 Отговор
    След като СЗО обърна палачинката, и не препоръчва затваряне като напролет, какво ще правят нашите - същото!?
  • 24 АНОНИМЕН

    8 0 Отговор
    Това е копи-пасте:
    "Вируси и бактерии от всякакъв вид се разнасят между хората и животните целогодишно!
    Има поговорка : На страха очите и ушите са големи!
    Има и още една : Като пръдне попа в черкова - народното напъва до посиране!
    СЗО, Световната банка и Европа казаха и нашите се напънаха!
    Затова стана затварянето март месец!
    Цикличността на кризите, които се организират на световно ниво по какъвто и да е повод е през 10-12 години! 2008-2009 година пак имаше криза!"
  • 25 123

    9 0 Отговор
    Кунчев, а пролетта що затворихте парковете? Тотални неадекватници и некадърници сте.

    Коментиран от #27

  • 26 Да не би да излезем от ЕС като

    0 6 Отговор

    До коментар #10 от "Прав си":

    ги загуби. Щом затварят в Европа ще затварят и у нас при нарастване на случаи. Независимо дали Ицко, Славчо, кака ви Корнелия или който и да е е на мястото му. Мерки не искате, ама искате парите на ЕС, чужди туристи и високи заплати. А откъде да дойдат като сме със супер ниска производителност на труда и ако се произвежда нещо, то трябва да се реализира навън за да влиза валута в страната. Защото горива и всичко, което внасяме струва пари. Учители, лекари, полицаи, данъчни, търговци на турски и китайски стоки нищо не произвеждат, а всички искат високи заплати. Няма откъде да дойдат. Инвеститорите в България, доколкото ги има са тук заради ниските данъци и заплати, но когато потреблението по света се свие няма да ни се размине нарастване на безработицата, увеличаване на данъци и други неприятни неща, който и да дойде на власт. Да не ви казвам колко недоволни ще има тогава... И аз не харесвам Бойко, но точно сега нищо не би се променило със сигурност. А Кунчев каквото и да каже горкият все ви е трън в очите. Като ви кажат, че няма да затварят-зле. Обратното - пак зле. Ами поставете се на негово място и кажете какво бихте правили, препоръчали и т. н. Ама без тъпите "оставка", защото все някой трябва да я върши неговата работа, а све ще е в същата ситуация без никакви полезни ходове, още по-малко, които да се харесват на всички. Ами няма такива... Ако мислите, че има - предлагайте, а не мрънкайте по цял ден тук. С мрънкане по-богати няма да станете. По-здрави
  • 27 Тогава заразените бяха малко

    0 4 Отговор

    До коментар #25 от "123":

    Защото нямаше и тестове. Но умираха по няколко хиляди души и то предимно в Европа. Нито маски, нито предпазни костюми за шекарите имаше. Ти какво щеше да правиш на тяхно място. Да си свиркаш ли? И ако евентуално вместо под1000 човека досега още през март и април бяха умрели и у нас много пак същите щяхте да обвинявате, но за друго. Че нищо не са предприели... Когато е студено, ситуацията с коронавируса се влошава. Това не ви ли стана ясно. И не може по цял ден да си на открито през зимата...
  • 28 щщд

    8 0 Отговор
    Преди 6 месеца точно той нареди да се блокират пътищата към планината, що така реши сега!? И как да не повярва човек!
  • 29 Румънците са 3 пъти повече, а легловата

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Госあ":

    база много по-малка. А и точно кръчмите и чалгията май им харесват. Както и на младите европейци.
  • 30 iдиот

    7 0 Отговор
    Същият този затвори парковете и планините в най-хубавия сезон. От НОЩ са толкова неадекватни че дори не се усещат кога е по-добре да замълчат.
  • 31 Марче

    2 0 Отговор
    Защо скрихте проф. Балтов ? Да не би да пише обяснение за сухия хляб и слама "кучешка радост", с който храни болните в "Пирогов"?
  • 32 Васил

    0 0 Отговор
    Нали видяхте какво стана в Австрия там беше най голямата епидемия точно в тези курорти. И защо някакъв си лекар ни го препоръчва може би ще ни препоръча и да отидем на Бахамите. Вече няма баламурници да ходят по нашите курорти и да пълнят гушите на мутрите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове