19 Октомври, 2020 11:47 7 351 39

Синдикатът към МВР: Положението е нетърпимо

  • полицаи-
  • положение

Промени за полицаите

Синдикатът към МВР: Положението е нетърпимо - 1
Снимка: Архив

От протестна готовност към реални действия. Служителите в системата на МВР започват регионални акции, чрез които продължават борбата за повишение на основните заплати на полицаите.

,,Нямаме резултат за двете страни от опитите за диалог. Не сме седнали с членове на правителството. Напълно наясно сме, че само в рамките на МВР този въпрос не може да бъде решен'', заяви заместник-председателят на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР Илия Кузманов.

По думите му диалогът преди време е бил несъстоятелен.

Уведомени сме, че в проектожбюджета са предвидени 10%, което за нас е подигравка, защото за други администрации бяха до 30%, допълни той пред Bulgaria ON AIR.

Според него проблемът е в Министерския съвет, там направили грешка.

Положението е нетърпимо. Нещата ще ескалират, един от проблемите може да е и напускането на системата на МВР. Щатът е недостатъчен, не сме достатъчно. Продължителността на работната година се очертава да е 13-14 месеца, а за много колеги единият месец се очертава да не се плати. Тази година един месец за много колеги ще остане некомпенсиран и нещата не вървят към добре, обясни той.

Илия Кузманов допълни, че пандемията може да удари сериозно и улицата да остане без служители на реда.

Рискът е неприемлив, както и отношението към нас. Отново се връщаме към мълчаливия протест. Някъде акциите ще са пред МВР-тата. Започваме от Варна на 21 октомври, следват Хасково, Видин, Пловдив и други, докато не почне преговорният процес. Поставили сме си срок до 8 ноември. Ако нямаме резултат, ще има и други форми на протест, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    59 5 Отговор
    Ами като сте само да пазите притестите може и повече месеци да станат.
  • 2 да да

    53 4 Отговор
    Правилно, милиционерщината е пълна.
  • 3 Чичо

    71 9 Отговор
    Я да ви намалят наполвина само биете хората зад колоните и влизате в къщите на хората щот мапса ви пратил. Да не сте пазили бацо толкова
  • 4 Полицай

    67 6 Отговор
    Положението е нетърпимо,затова напускам и започвам да отглеждам картофи, или ще стана овчар.Така беше казал ТУЛУПА:На който не му харесва работата, да напусне, да сади картофи, или да стане овчар.Изборът е мой....хахахаха.
  • 5 Отечествен Фронт

    56 8 Отговор
    Никалво повишеване на юилиционерските заплати, асъкращение на 50% щата на охранителна полиция и звената СПС и НСЖ държат раздут щат който да налага народа когато им потрябват на шайката!
  • 6 изявление

    47 4 Отговор
    От синдиката на ''Ало - измамниците'' заявяват, че и там е нетърпимо.
  • 7 Щото ГЕРБ прибират парите и дерибействат

    31 3 Отговор
    Другите кой как може.
  • 8 гост

    48 8 Отговор
    Тази милиционерска пасмина и лев не заслужава от нашите данъци.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Българка

    52 3 Отговор
    Най-много пари българите даваме за раздутия щат на МВР, ДАНС, ГДБОП ит.н. А техните преоритети са да пазят властта. Да се изчисти системата от мутрите, калинките, бръмбарите и пенсионерите- и парите ще им стигнат.
  • 11 Големи оптимисти са тези пазванти...

    37 3 Отговор
    Скоро няма да има и за ядене,парите свършиха...Докато вие пазихте бандюгата,той успя да разграби България за сто години напред.Сега вземайте гегите и като дедо и тетьо хващайте шумата за да пасете кози и оФци....
  • 12 Тупан

    34 6 Отговор
    И ние не ви търпим, ЕНИЧАРИ!
  • 13 БАЙ Х@Й

    36 5 Отговор
    ПОЛИЦАИТЕ ЩЕ СТАЧКУВАТ , А ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ЩЕ ГИ БИЯТ И ПРЪСКАТ СЪС СПРЕЙ !!!!!! БОКО ДОКЪДЕ ДОКАРА СТРАНАТА !!!
  • 14 пешо

    12 29 Отговор
    Заслужават повишение, без тях не може!
  • 15 Зайко Байко многознайко

    33 10 Отговор
    Какви увеличения искате еничарски хрантутниции? България има най-много ченгета на глава от населението, прибирайте се на село и се эаемайте с фермерство!
  • 16 Неверник

    36 4 Отговор
    90% от българските полицаи са еманация на простотия, неграмотност и дебилизъм. Хора без грам морал, без професионална подготовка и за съжаление много от тях са корумпирани. Останалите 10% са леко по-нагоре, но с нищо не правят разлика в системата. Доверието към МВР е под нулата от много години. Всеки, който е имал нещастието да търси справедливост по нормалния ред е запознат как стоят нещата.
  • 17 Ники

    24 3 Отговор
    Еничарите трябва да им НАМАЛЯТ заплатите...
  • 18 ВИНЕТУ

    23 2 Отговор
    За да им се повишат заплатите, да им се спре аванса !
  • 19 минаващ

    32 4 Отговор
    В полицията трябва да направят най-напред съкращения на щата ( оптимизация ), и след това да им актуализират заплатите, като най-напред трябва актуализация на разследващите полицаи, които са юристи и вършат цялата работа на прокуратурата за нищожно заплащане. Не може един разследващ полицай , който е с висше юридичесто образование ,да взема по-малко от подпиращите се по улицата неграмотни полицаи.
  • 20 Next

    24 4 Отговор
    Еничарите пазят еничарите.
  • 21 Гали

    21 3 Отговор
    Айде триото, отровното, сега е момента за протести, Боко да се накъка от страх, няма да го пази народната полиция. 😂
  • 22 Шопо

    20 2 Отговор
    Ама като ни размазахте пред президенството ви беше убаво,а ? Мизерувайте ,УШЕВИ !!!
  • 23 Хи хи хи

    21 2 Отговор
    Щом бият народа никакво увеличение
  • 24 Да объркат

    14 3 Отговор
    Още няколко адреса и готово,дори и да не им вдигнат заплатите поне ще се изкефим всички. Даже не трябва да излизат почти от София.
  • 25 Трябва задължително

    22 4 Отговор
    Основна чистка във сержантския състав.62 УНИФОРМЕНИ са огромен, воденичен камък за фиска.За най малкото заиграване- рапорт и навън! Задължително е да се създаде полицейска академия( за сержантски състав). Минимум обучение-1,5 години.ЗДП,кормуване,закон за МВР,Наказателно право,.Постъпване само след жесток подбор.Освен физически тест,писмен изпит по Български език,история.Но приет не означава че е бъдещ полицай.Жестока цедка и подготовка.От примерно 200 души,завершват 100.Останалите навън,и да плаща цялото обучение.Полицай- това е лицето на Държавата. Сега се напълни със анаболни примати,или селски нерези по 120 кила,който стоят разкрачени.Интелект- нулев! Комуникация с гражданите на ниво..Кажи бе! Или ..К,во искаш? Такива вън- да ходи да копа,сади,или охранител в будката.И тези пари са им много.Няма един от тях ,който да е под 1300 чисти.Плюс отпуск 40 календарни,болница МВР безплатно, годишна карта за ГТ безплатно- за цялата страна.Пенсиониране на 53 г,ако има общ стаж 27г,от конто поне 18 в МВР.До 20 бруто заплати наведнъж при пенсия.

    Коментиран от #30

  • 26 big

    19 3 Отговор
    Боклуци! Долни проститутки на властта!
  • 27 Като не ви харесват заплатите

    17 3 Отговор
    Що не идете да берете ягодки на острова бе?постъпете както всички недоволни хора от заплащането просто напуснете а?ама нема да има кражбина и далавери под закрилата на шапката и палката а ?значи вие сте еничари и съучастници на управленската шайка след като натискате да се спазват заповедите им виждайки че не са правилни
  • 28 ПРЕСТЪПНИЦИТЕ

    13 3 Отговор
    ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ИСКАТ И ТЕ МАНГИЗИ ДА БИЕТЕ И УНИЖАВАТЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ДА МАЧАКТЕ ВСЯКА СВОБОДА И ПРАВА?ЗАТОВА ЛИ СА ВИ МАНГИЗИ ЕНИЧАРИ СЛУЖЕЩИ НА ТЕРОРИСТИ!
  • 29 БАНДИТИТЕ

    11 3 Отговор
    ДА СЕ НАМАЛИ ЩАТА НА ТЕРОРИСТИТЕ И ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОЙДЕ НА МЯСТОТО КОРЕМЛИИТЕ КОИТО НЕ ОТГОВАРЯТ НА ФП ИЗПИТА ВЪН ТАТОИРАНИТЕ И БРАДЯСАЛИТЕ КОИТО НЕ СА ПО ФОРМА СЪЩО ВЪН.
  • 30 Дай Боже да те чуе някой в мъглата...

    10 1 Отговор

    До коментар #25 от "Трябва задължително":

    Това може да се реализира в правова държава.В ,,държава" в която е министър председател най големият Тулуп и Мутрю и председател на партийният дом ПКП това може да се реализира само от БУДЕН НАРОД. ,а не от заспали маали от гладни индийски мигранти, оФци и изнемогващи от нищета пенсионери.Остана само това което става за офчар и пъдар...
  • 31 ???

    10 2 Отговор
    Тия от мвр нищо не работят. Досега колкото пъти е трябвало нещо да ме защитят нищо не са направили. Само ме карат да пиша и ми губят времето и нищо
  • 32 Точно и ясно

    12 0 Отговор
    Първо: Отстранете НЕЗАБАВНО всички "работещи пенсионери"! Те получават най-големи заплати/освен пенсия/ и поради това ФРЗ е ощетен за сметка на младите. А съвсем млади няма, защото дедовците и бабите си седят в канцеларийките и си получават и заплата, и пенсия! Пари има, ама колективно сте се съгласили да ги ядат пенсионерите ви, защото утре и виое ще папкате!
  • 33 Валентин Ангелов

    5 0 Отговор
    Всичко е дрън дрън , шменти - капели.Тази сган в ръководството на МВР са Изроди- милиционери , които пак ни кроят шапката.Никакво увеличение , КПД за Суверена при тази банда , е нулево , даже отрицателно.И съкращения , в тази ОПГрупа МВР.
  • 34 Galia

    3 0 Отговор
    Напускай,спасявай си кожата,народа мрази вече полицаите,може да тръгне и срещу тях,,пък и не се знае,отиваме на там,че може и да те накарат да застанеш срещу собственните си родители,или сестра,или даже дъщеря или син..,.захвани се с друга работа .....
  • 35 Полицай

    5 1 Отговор
    И има в МВР около 6000 човека, повечето от които началници, които взимат освен заплата и пенсия. И такива простотии измислят, само и само да запазят поста си, че търпението изчезва вече.
  • 36 Иван

    2 1 Отговор
    Протестиращите сега да ги бият на тяхната стачка.В мвр.66 преобладаваСИК.
  • 37 Хааа ха ха

    0 0 Отговор
    Никакво уве.личение докато не се додажат
  • 38 Велко

    0 0 Отговор
    Някой знаели колко реално са полицаите на терен
  • 39 йокин

    0 0 Отговор
    Като се мръщите,на двайсетолевка.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове