Last news in Fakti

22 Октомври, 2020 15:15 2 044 30

Здравният министър: Зловещо е да се горят маски

  • маски-
  • здравен министър-
  • мерки

От 22.10.2020г. е въведено носенето на маски и на открито

Здравният министър: Зловещо е да се горят маски - 1
Снимка: Shutterstock

Да гориш маски пред Министерството на здравеопазването е зловещо, когато има лечебно заведения в страната, които биха могли да имат нужда от тези маски. Това каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов на брифинг в Министерството на здравеопазването по повод разпространението на COVID-19 в страната.

"Трудно ми е да коментирам хора, които заявяват политически искания, още повече тези, които викат „Оставка“ и са заявили политическите си намерения. Да гориш маски пред Министерството на здравеопазването е зловещо, когато има лечебно заведения в страната, които биха могли да имат нужда от тези маски, за да спасят лекарите, сестрите и санитарите на първа линия. Това е безотговорно поведение и заставам зад думите си“, посочи министърът.

„Всеки има право на протест и това е принцип на демокрацията. България има демокрация и ако някой счита, че заповедта на министъра противоречи на закони или на Конституцията, трябва да знае, че точно ценностите на демокрацията дават решенията. Властите, които са компетентни, са съдебните власти. Да подадат в Съда искане за отмяна на заповедта на министъра и компетентният съд ще се произнесе. Когато това се случи, първият, който ще се съобрази, ще бъда аз, защото такова е моето задължение и по Конституция, и по закон“, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 УМНИЦИ СА

    65 7 Отговор
    ВСИЧКИ ОТ ГЕРБ.ДА ГОРИШ МАСКИ И ХВЪРЛЯШ ЯЙЦА Е ЗЛОВЕЩО.НО ДА СЪБЕРЕШ БОКЛУКА НА ЕВРОПА И ДА ГО ГОРИШ Е НОРМАЛНО
  • 2 Българка

    56 8 Отговор
    А още по-зловещо за българите е вашето управление
    ОСТАВКИ!!!!!!!!!!!
  • 3 Последния Софиянец

    42 7 Отговор
    Довечера ще му съберем стари маски ,да не циври.Ама имам една в задния джоб ,нося я от три месеца искам да си я тури пред мен.ха ха ха

    Коментиран от #14

  • 4 Дельо Хайдутин

    37 4 Отговор
    Да използваш четири вида забранен газ в ЕС срещу народа е по зловещо.И Хитлер и Сталин не са го правили.
  • 5 Тираджия

    8 45 Отговор
    Тия, които горят маски и са против мерките да им се вземат данните и при зараза от Covid 19 да им бъде отказвано лечение в болниците! Да търсят подкрепа от другите като тях!

    Коментиран от #11, #12

  • 6 Димитър

    39 4 Отговор
    Нали бяхме обезпечени с маски за всеки един гражданин? Как така 20 изгорени маски правят дупка в здравеопазването, при положение, че 6 милиона по закон трябва да ги носят? Наглост ли е това, питам?
  • 7 Гражданин

    37 4 Отговор
    Старите маски са медицински отпадък и не трябва да се хвърлят в кофите .По добре че ги горят хората.Правят ви услуга.
  • 8 крадци сър

    24 2 Отговор
    Само до там не бяха стигнали в наглостта си , да поискат дарение на маски за болниците от протестиращите. Тъй де, да им дарят тези маски, а те са си крадат парите на здравната каса.
    И защо така има лечебни заведения , които нямат маски, при това че изхарчиха толкова пари и заем теглиха даже - къде са парите от държавната хазна?
  • 9 Зловещо е да се гледа без зъб пенсионер!

    31 2 Отговор
    Работели по 30год с 250лв Пенсия!!!! Това е Зловещото министре оялсе!!! 1 300.000 бедни, без зъби Пенсионери, тлъст министър!!!!

    Коментиран от #18

  • 10 ха ха ха

    28 4 Отговор
    Гледайте само вие така да не изгорите... че с тоя менте-ковид, натам отивате ;)
  • 11 Те са

    7 20 Отговор

    До коментар #5 от "Тираджия":

    първите, които, ако ги хване вируса, ще изтапанят в болниците и ще реват като гайди, че не им се обръща цялото внимание на света.
  • 12 Диверсант

    28 4 Отговор

    До коментар #5 от "Тираджия":

    Къде можем да подпишем декларация нотариално заведена че не ви желаем, маските, ваксините, фашисткия режим и отказваме всякакво общуване с КОВИДЖАНДАРМЕРИЯТА
  • 13 Зловещия

    20 0 Отговор
    Ауууу,идва helloween и се почва....кой с маска,кой с коса,кой с тикваааааа.......а не с тиква е забранено,понеже един човек от Банкя се обижда.Та зловещо е да,направо треперим целите,че идва зима,а няма управляващи и управници,има само една тиква.
  • 14 😂😂😂

    5 5 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Не я ли запали снощи тая маска, или я пазиш специално за Бойко? 🤔 А какво стана с нигерийците, още ли те преследват в тъмното? 😂

    Коментиран от #17

  • 15 Рошко

    17 1 Отговор
    Те са зловещи и заглавията за измисления ви вирус, не яйца а гранати заслужават и с намордник и на каишка да ви тазкарваме, побъркахте народа само с дандания
  • 16 Хаджиментов

    14 1 Отговор
    Било зловещо да се горят маски...
    А в близкото минало гориха книги.
    И знаем до къде доведе това...
  • 17 Последния Софиянец

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "😂😂😂":

    Имам една в задния джоб ако ми потрябва ама цяло лято не съм я ползвал.
  • 18 Мара Мичковица

    12 0 Отговор

    До коментар #9 от "Зловещо е да се гледа без зъб пенсионер!":

    Тлъст, тлъст, ама гледай как добре е оформил веждичките - иска да е красив за активният си партньор от ромски произход!
  • 19 Дълбоко Виждащ

    12 0 Отговор
    Ако искате всички с маски,трябва да има Достатъчно и да са БЕЗПЛАТНИ!!По начинът,на въвеждане-Задължителни маски,аз разбирам,че вие лобирате за производителите на тези,парцали!Една маска се продава 0,5лв на ден се сменят 10маски става 5лв и повече а на месец???Вие да фалирате хората ли ,искате министре на празните приказки??

    Коментиран от #22

  • 20 Я... Я

    15 0 Отговор
    ДА ГОРИШ ПОЗОР А ДА ПЕЧЕЛИШ ОТ ПРОДАЖБАТА ИМ(МАСКИ) Е ДОСТОЙНО. ПРОСТО ИЗЧЕЗНЕТЕ ВИЕ СТЕ НЕ УПРАВЛЯВАЩИ А ПРОВАЛЯЩИ БЪДИЩЕ ТО НА ДЕЦАТА НИ.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Наталия

    11 0 Отговор
    Вчера на спирката на метрото в Москва ни попитаха искаме ли безплатна ваксина за грип,защото имало пункт за ваксинирване.Оказа се ,че на всички големи спирки има екипи и поставят безплатни ваксини,а в България пак драма с недостига им.

    Коментиран от #29

  • 24 Хххх

    7 0 Отговор
    Зловещо било да гориш маски? Че да не си ги купувал ти бе? Че и претенции за даряване на някоя болница? Аз пък казвам, че е зловещо, че държавата в пандемия не осигури на хората безплатни маски.
  • 25 Даниел

    6 0 Отговор
    Още по-зловещо ще стане като те подпалим теб, Лъжец и терорист!
  • 26 Сачева народа казва ГЬОНСУРАТ!!!!

    3 0 Отговор
    Сачева, какво стана с 250лв за 8мо.класниците?Би тъпана за тези пари, нищо не сте дали, само ЛЪЖИ СИПЕШ!! Съд и Затвор за теб, Сливенския те чака Напролет,!!!!
  • 27 Скинхедс BG

    8 2 Отговор
    Спасението е маски и дистанция навсякъде, но и затваряне на ресторантите, баровете, казината, фитнесите и всички подобни бизнеси които освен, че са развъдници на всякакви болести и чумата на века, всъщност са за развлечение на престъпният свят, защото обикновеният българин след 8-12 часов работен ден няма сили за фитнес или пари за вечеря в ресторант, а пък за бар и проститутки хич. Сега е момента да изловиме потомците на неверующите евреи КОИТО НЕ ИСКАТ ДА НОСЯТ МАСКИ, не искат да повярват в съществуването на заразата на века и да ги вкараме в концлагери! Един евреин трудно може да го накараш да повярва в нещо което не вижда и не може да го пипне и те никога няма да повярват в съществуването на тази изкуствено създадена в лаборатории белодробна чума по всяка вероятност от Ислямска държава, или от Бил Гейтс, или от СС, или от Кремъл, или от ЕС, или от ЦРУ или от който си поискате...Точно и поради тази причина техните деди са разпънали на кръста Божият син защото няма как да ги накараш да повярват, но сега ще носят маски, а ако не носят, шамари ще им раздаваме масово този път и еврейска кръв ще проливат и ще подсмърчат ако не искат да повярват в съществуването на тази белодробна чума! От днec всички с маски братя националисти и видите ли някой без маска нa oбщecтвeнo мяcтo къдeтo имa cтрупвaнe нa хoрa по бързата процедура му качвате еврейската джука в посока към челото!A пък нa дoцeнтa c вид нa eврeин oт кoнцлaгeрa Дaхaу кoйтo ги пoдлъгвa дa рaзнacят зaрaзa

    Коментиран от #28

  • 28 Скинхедс BG

    5 3 Отговор

    До коментар #27 от "Скинхедс BG":

    кoйтo ги пoдлъгвa дa рaзнacят зaрaзaтa, личнo aз щe му рaзбия уcтaтa в някoe cтудиo мнoгo cкoрo прeд oчитe нa някoлкo милиoнa зритeли!
  • 29 От чужбина

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Наталия":

    При вас Новичока също е безплатен.
  • 30 Кольо

    0 0 Отговор
    Купих си я, при това на новите цени .Моя си е . Ако искам ще се топля с маски зимата. Нещо да сте помогнали на населението както във всички други държави ? Само на "Бизнеса" щото е партиен ,тоест на онея 240 изедници алчни. На администрация и на горките лекари на първа линия. А на останалите на тази територия - купете си маски защото са задължителни . Все едно да задължиш да си купя бензин при положение ,че карам само колело. Колко пари направихте и от тези маски ? Доброволци търсите за болниците сега. " Дайте да дадете " пак. Вие политиците какво дадохте на населението ? Няма да се откажете от комунистическите си нрави , милионерчета.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове