ФАКТИ.БГ

България и САЩ подписаха ключови документи

Те са в сферата на сигурността на 5G мрежите и на ядрената енергия за граждански цели

Публикувана: 23 Октомври, 2020 20:35
87 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 3201
България и САЩ подписаха ключови документи
Снимка: Пресцентър
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 1.6 от 29 гласа.

В присъствието на министър-председателя Бойко Борисов и на държавния секретар на САЩ Майкъл Помпео, който се включи чрез видеоконферентна връзка, България и САЩ подписаха ключови документи в сферата на сигурността на 5G мрежите и на ядрената енергия за граждански цели.

Държавният секретар на САЩ изтъкна отлично свършената съвместна работа за подготовката за изграждането на мрежите от пето поколение и изрази увереност, че с подписването на декларацията ще се гарантира целокупната сигурност на евроатлантическото семейство. Помпео акцентира също така върху съвместната работа на България и на САЩ и постигнатите резултати и в други сфери, което според него ще има мощен ефект. По думите на Помпео защитените мрежи за 5G технологии ще позволят всички заинтересовани оператори да бъдат обучени да работят така, че да се гарантират сигурни мрежи не само за България, но и държавите членки на ЕС и НАТО.

„След посещението ни в Белия дом, в продължение на разговорите с президента Тръмп, с вицепрезидента Пенс, с държавния секретар Помпео, с правителството на САЩ, днес подписваме декларация, която касае сигурността на 5G мрежите и меморандум в областта на ядрената енергетика за граждански цели. Това са изключително важни сфери“, заяви от своя страна министър-председателят Борисов. Премиерът напомни, че живеем в условията на пандемия, когато е налице икономическа стагнация и затруднения в комуникацията между хората.

„С декларацията за чистотата на 5G мрежите ние се подготвяме за подобни ситуации за в бъдеще, за да не се налага да се блокира светът. Затова нашите комуникации трябва да бъдат чисти, защитени, прозрачни, етични и спазвайки всички необходими законови норми за защита на личните данни“, заяви министър-председателят. Борисов изтъкна, че след като страната ни беше приета в чакалнята на еврозоната, гарантираща чистота и прозрачност на финансите, ЕС вече има и общи насоки и инструментариум за сигурността на 5G мрежите. Те ще бъдат изграждани на основата на принципите за свободна и честна конкуренция, прозрачност и върховенство на закона.

По отношение на енергетиката премиерът Бойко Борисов посочи, че към днешна дата вече имаме реална диверсификация на стратегическата суровина природен газ. „С много бързи темпове успяхме да закупим 20% от акциите на терминала за втечнен газ в Александруполис“, отбеляза Борисов. По думите му на пълни обороти се изгражда и газопроводът Гърция - България, по който може да се пренася втечнен природен газ от различни източници. Премиерът напомни, че от 2019 година насам до България достига втечнен природен газ с произход САЩ по настоящата газопреносна мрежа.

„Разполагаме с най-добрите компресорни станции, реверсивни и можем да кажем, че успяхме да обърнем посоката за внос на газ от Изток – Запад към Юг-Север“, добави премиерът. Борисов напомни, че европейската Зелена сделка върви в пълния ѝ обем и с ускорени темпове, като целта е до 2050 година ЕС да е постигнала климатична неутралност. Министър-председателят отбеляза, че ядрената енергия е една от по- зелените и по-чисти енергии и затова искаме да използваме по-сигурна технология от най-ново поколение и да постигнем диверсификация на ядреното гориво.

Заместник-държавният секретар Кийт Крак изтъкна задълбочаването на взаимоотношенията на България и САЩ в областта на сигурността на мрежите от пето поколение. „С това обаче не се изчерпват нашите взаимоотношения. Ние задълбочаваме своето сътрудничество в областта на военното дело, отбраната и енергетиката. Всички тези теми, по които работим заедно, са важни за България и САЩ и показват задълбочени взаимоотношения между нашите две държави и нашето стратегическо партньорство. България е стратегически партньор на САЩ“, заяви Крак. По думите му моментът е исторически.

„Както отбеляза премиерът, светът се събужда и отваря очи за опасностите, които биха били скрити от ненадеждните доставчици в мрежите от пето поколение. Ние трябва да осъзнаем този риск. Трябва да осъзнаем, че чистата мрежа е от жизненоважно значение за икономическото сътрудничество, за сигурността и България се присъединява към държавите от ЕС, които са вече част от чистата мрежа“, добави заместник-държавният секретар.

Крак и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков подписаха Съвместно изявление за съвместна декларация на Република България и Съединените американски щати по въпросите на сигурността на 5G мрежите. „Принципите, които споделяме като партньори в НАТО и ЕС – прозрачност и сигурност, се допълват с върховенството на закона, което е важна предпоставка за изграждането на сигурни мрежи“, заяви министър Желязков. „С обмена на данни, които са защитени съгласно принципите и ценностите, които споделяме, даваме гаранция, че новата инфраструктура за просперитет и благоденствие ще изпълни своята мисия“, каза още Желязков.

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова и помощник-държавният секретар в Бюрото по международна сигурност и неразпространение към Държавния департамент на САЩ Кристофър Форд подписаха Mеморандум за разбирателство между правителството на Република България и правителството на Съединените американски щати за стратегическо сътрудничество в областта на ядрена енергия за граждански цели.

Според министър Петкова подписаният меморандум ще даде нов тласък и добра база за бъдещото енергийно сътрудничество между двете страни. „Документът ще допринесе и за изпълнение на нашия основен приоритет за постигане на диверсификация на енергийните източници. Ядрената енергетика е от стратегическо значение за нас, тъй като гарантира енергийната сигурност и ще допринесе за постигане на целите за намаляване на въглеродните емисии“, заяви министър Теменужка Петкова.

„Ние сме силни партньори и съюзници и разгръщаме сътрудничество за нашата сигурност и за доброто на Алианса. Подписваме документ с фантастичен партньор като България. Нашето партньорство е стратегическо и от голямо значение за множество области, включително националната, енергийната сигурност и диверсификацията на енергийните източници“, заяви от своя страна Кристофър Форд и даде висока оценка за всички усилия на България за диверсификация на доставките.

Съвместното изявление относно 5G мрежите е продължение на разговорите на най-високо равнище във Вашингтон през ноември 2019 година, когато премиерът Борисов се срещна с американския президент Доналд Тръмп. Следващата стъпка бе направена при провеждането на Стратегически диалог между България и САЩ в началото на настоящата година. Настоящият документ изразява желанието на двете страни да си сътрудничат по въпросите на сигурността на 5G мрежите. Те се очертават като ключови за икономиките и обществата ни, които стават все по-цифровизирани.

България отчита също така общия подход, който ЕС прилага към киберсигурността в областта на 5G в партньорство със страните членки на НАТО. Това гарантира надеждността на инфраструктурата и веригата на доставки и създава сигурност, че в Европа се внедряват сигурни мрежи от пето поколение. Подписаното днес Съвместно изявление е също така важна крачка за България към изграждането на национален капацитет и мерки срещу киберзаплахи в световен мащаб.

Mеморандумът за разбирателство в областта на ядрена енергия за граждански цели ще насърчи двустранното сътрудничество в тази сфера предвид интереса на България към нови сигурни ядрени енергийни технологии за граждански цели, развивани от САЩ. В контекста на Зелената сделка за постигане на климатична неутралност до 2050 г. България има намерението да разшири своята ядрена програма със сигурни технологии от най-ново поколение. Меморандумът изразява също желанието на България и на САЩ да си взаимодействат в подкрепа на ядрените им отрасли с цел бъдещо развитие и поддържане на инфраструктурата и капацитета на човешките ресурси за отговорно използване на ядрената енергия и технологии.

Целта на Европейската зелена сделка не може да бъде реализирана без използването на ядрената енергия за мирни цели. За България ядрената енергетика играе важна роля за националната, регионална и европейска енергийна сигурност, като в същото време предоставя енергия на достъпни цени и е ключов елемент за преминаване към нисковъглеродна икономика. С документа България и САЩ се ангажират за отговорно използване на ядрената енергия и технологии с акцент върху човешкия капитал и развитието на работната сила, образованието, обучението, за поддържане на най-високи стандарти и практики в областта на ядрената безопасност и сигурност.


Поставете оценка на статията:
Оценка 1.6 от 29 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Четник
1 Отговор
Подписахме пълна и безусловна капитулация.Амин.

Коментиран от #3, #36


Оценка:
-7 +138

Майна
2 Отговор
НАШИТЕ ,,ПОЛИТИЦИ ,, СА ЗА УБИВАНЕ!

Оценка:
-5 +133

Дрън пляс
3 Отговор

До коментар #1 от "Четник":


С 5G мрежите офцете няма да имат нужда от пъдар,който да ги ръчка да вървят в правилната Евроатлантическа посока.Такова падение на държава с 1350г.история няма друг аналог в Света.Атомът за мирни цели ми напомня за тяхната фраза по време на войната в Югославия “Бомбандировки за мир”

Оценка:
-6 +103

Госあ
4 Отговор
Германия и Франция подписаха с китайците, обаче ние сме богати и подписахме с краварите, които всъщност откраднаха технологията от Китай. Супер. А ядрената енергетика на сащ е под сек'ва критика. Питайте японците.

Оценка:
-7 +93

Иван
5 Отговор
Тиквата си купи свободата.

Оценка:
-3 +99

Мъгла
6 Отговор
Вече няма да честваме Денят на Независимостта на България! Продадоха независимостта ни за жълти стотинки в чекмеджето.

Оценка:
-4 +97

ТОЧКАТА
7 Отговор
Е гати и простотиите!!!!НИКЪДЕ не видох бугарскио интирис!!!!!!!!!!А вие видофте ли го!!!!!!Даже и на СНИМКАТА!!!!!!!

Оценка:
-4 +53

БГ Театро
8 Отговор
ВСИЧКО Е НАГЛАСЕНО ПАДАНЕТО НА БАТЕ, ИДВАНЕТО НА ЦЕЦО - В ИГРАТА СА САЩ, БИВШИЯТ ВЕЧЕ ГОЦЕВ, БСП - А БАБИКЯНИ И МИНЕКЯНИ СЕ МИСЛЯТ ЗА ЧЕ ГЕВАРИ . . . ТРИФОНОВЦИ И МАНГЪРОВЦИ ТЕ СИ ВЯРВАТ . . .

Оценка:
-12 +36

ТаУмВзе
9 Отговор
Мутропитека ни продаде Пак. Сега краварите ще тестват ново поколение психотронно оръжие.

Коментиран от #22


Оценка:
-4 +77

ТОЧКАТА
10 Отговор
Китай СТРОИ ,,ПЪТЯТ НА КОПРИНАТА,,, а америчка ни бута в ...пътят на копривата!!!!!

Оценка:
-6 +73

ТОЧКАТА
11 Отговор
....подпиасаааме Ньойският договор отново.....ама ,,,този,,,...НЕ СЧУПИ ПИСАЛКАТА!!!!

Оценка:
-4 +54

Сульо
12 Отговор
Това е хитър ход на бат Бойко..... Добре се подмазва на САЩ..... Цецо, може и да остане на сухо ')')

Оценка:
-5 +44

Госあ
13 Отговор
О, забравих, са първо ше ви сложат чиповете покрай ковида и после ви почват с 5G'то 😂

Оценка:
-4 +49

no name no face no number
14 Отговор
Колкото по далеч от сащ толкова по добре

Коментиран от #52


Оценка:
-2 +58

15
Този коментар е премахнат от модератор.
Българина
16 Отговор
ГНУСНАТА и ПРОДАЖНА ТИКВА направо УНИЩОЖИ СТРАНАТА НИ.......ИЗ---РОД.

Оценка:
-2 +66

избегал отдавна
17 Отговор
Всеки нов емигрант от Кочината е надежда за запазване на българите.

Оценка:
-5 +37

Зона космос
18 Отговор
Били сме ,,фантастични партньори,,и си е чиста истина.Чак пък такива ,янките досега не са срещали

Оценка:
-0 +44

Перо
19 Отговор
А какво е мнението на Сноудън по въпроса?

Оценка:
-1 +34

big
20 Отговор
Определено не са в наша полза! Дори равно положени!

Оценка:
-2 +32

21
Този коментар е премахнат от модератор.
ТаУмВзе
22 Отговор

До коментар #9 от "ТаУмВзе":


Последната Човешка война е Ментална. Не ядрена. Ще изгнием под властта на изкуствен интелект.

Оценка:
-0 +30

е как
23 Отговор
Според мен преди избори да се правят подобни обвързващи договори си е чисто предателство на Българския Народ и облизване на нечии чужди интереси Мисля че всичко трябва да се прегледа под лупа в тези договори защото с Ел. Централите ни го нахендриха за 100 поколения напред.

Оценка:
-2 +43

Уса
24 Отговор
Хора внимавайте продават ви

Оценка:
-4 +48

Рослямист
25 Отговор
Квиииик,квик! Бацо пак ни мина!

Оценка:
-5 +30

РЕФЕРЕНДУМ
26 Отговор
РЕФЕРЕНДУМ, дали искаме да ни тъпчат КРАВАРИТЕ с ТЕХНИТЕ ЕНИЧАРСКИ ПОДЛОГИ, или НЕ.....Нали сме демократи.Нека се чуе мнението на народа.....Стиска ли ви бе ЕНИЧАРИииииии?!

Оценка:
-5 +40

27
Този коментар е премахнат от модератор.
28
Този коментар е премахнат от модератор.
JEFF
29 Отговор
Аз си помисли, че падат визите. ОСТАВКА !

Оценка:
-0 +31

ФАКТ
30 Отговор
Боко и Герб проклети да сте НАВЕКИ вие погребахте България да горите вечно в ада

Оценка:
-0 +41

Хан Крум
31 Отговор
Тоя тиквеник наистина трябва да бъде взривен

Оценка:
-0 +37

ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ
32 Отговор
Преди да тръгне към затвора, Тиквата продължава да за(г)робва България...

Оценка:
-0 +37

7777
33 Отговор
Задължиха ни да купуваме по-скъпия втечнен американски газ! Затвор за Борисов!

Оценка:
-1 +37

тнт
34 Отговор
Баце погребе България!Да му го върнем на изборите,да погребаме ГЕРБ и мутрите!

Коментиран от #86


Оценка:
-1 +29

ами
35 Отговор
Стратегически партньпри?! Ха, ха! Шеше да е смешно, ако не беше жалко и тъжно. Партньори сме, колкото тоя дето си изхвърля боклука в контейнера и тоя дето рови след него.

Коментиран от #85


Оценка:
-1 +28

36
Този коментар е премахнат от модератор.
37
Този коментар е премахнат от модератор.
Джо1984
38 Отговор
Сащ толкова ли са зле, та да тръскат празен брашнян чувал както нас?

Коментиран от #41, #44


Оценка:
-0 +18

Антигерб
39 Отговор
Доколкото разбрах се задължаваме 5G мрежата ни да е американска за да могат да ни контралират и ще платим петорно, задължаваме се да купим нов реактор от краварника на десеторна цена нищо че вече имаме два платени руски.

Важното е тиквата да се задържи още малко на власт нищо че цената на властта му е разпродаването на българските интереси и това ни вкарва още по-дълбоко в блатото.

Оценка:
-0 +26

Зорко
40 Отговор
До кога ще търпим тези мюхмюзлюци да си правят каквото си искат.ОСТАВКА МУТРО! Махай се българоизедник......

Коментиран от #84


Оценка:
-0 +23

Уса
41 Отговор

До коментар #38 от "Джо1984":


От 9 години не са толкова добре.Последната криза ги засегна и психически не само финансово

Оценка:
-0 +9

m3m2ke3mj
42 Отговор
Някой може ли да ми каже, какво толкова много налага изграждането на 5Г- мрежата?! За какво толкова много се напъва в тая посока?!
Някой може ли да ми каже, защо е необходимо да се приема истанбулската конвенция и как светът е оцелял до сега без нея!?
Някой може ли да ми каже, как светът е оцелял толкова милиони години с разните му там вируси и как така сега се получи, че ще ни затварят по домовете като животни, само защото имало някакъв ирус, който 90% от хората го преболедуват БЕЗСИМПТОМНО ?!?!
Съвсем никой ли не се пита какво става в тоя свят ?!

Коментиран от #69, #80, #82, #83


Оценка:
-1 +25

Уса
43 Отговор
Няма нищо лошо,ако нещата се развиват по чисто американски по американските закони,но тук става въпрос за нещо коренно различно

Оценка:
-8 +2

Антигерб
44 Отговор

До коментар #38 от "Джо1984":


Е те тръскат не само нас а над 200 "празни" брашняни чувала - ще ни отпуснат заем който ще приберат после.

Общо взето дават ни "електронни" пари които после си прибират но поколения след нас трябва да работят за краварите за да връщат тези пари в реални стоки.

Това е схемата на новото робство - робът е длъжен да работи за собственика си - при нас се получава същото.

Оценка:
-0 +18

USA 🇺🇸
45 Отговор
Слава на САЩ БАЙДЪН и Демокрацията. САЩ има пълна Подкрепа от Рублювка 🇷🇺. САЩ и Русия са вечни приятели и партньори дори и Путин го е казвал че САЩ са единствената суперсила и той няма нищо напротив от това. Само петата българофобска колона на Болшевиките ридаят и дерзаят в немилост.

Оценка:
-16 +4

46
Този коментар е премахнат от модератор.
Паро
47 Отговор
Борисов се е самоизолирал с чекмеджето, половинчато съобщават медиите.

Нека ви кажа обаче какво следва:

Нашият си е приватизирал отнекъде некво кариоки, мета банкноти из целата спалнята и пее песни ол дъ уикенд. А, Цвета, ех тази Цвета, тя пък метка кърджалийски гюбеци, фърга карамфили, а отвсекъде се чува музика.

Хубаво е, а бельото е втора употреба.

Предлагам Бойко Василев да предава “Панорама” на живо и да попита: Г-н премиер, според вас, имали свобода на простотията у нас?

Оценка:
-0 +16

Гост
48 Отговор
Тоя бандит бойко ни продаде за без пари, подари ни...

Оценка:
-0 +19

Lmjoljkiknki
49 Отговор
Шбани американски говеда подръжници на всички гнусни жълтури Китай ЮК Япония и тн.Не мога да ги гледам.Скапани американски бклуци.

Оценка:
-0 +14

123
50 Отговор
Боко преди да се махне сключва неизгодни за България договори с американците които после ще му пазят гърба. Боко знае че няма бъдеще в България.

Коментиран от #79


Оценка:
-0 +22

В.В.П.
51 Отговор
,,И СЛЕД КЛЮЧОВИЯ ДОГОВОР ,,В КОЙ ОСТАНА КЛЮЧА,,???.УСА Е ЛЪЖА,МИТ,ХИМЕРА,ИЗМАМА..Ако не могат да те окрадат,ще те нападнат..

Оценка:
-0 +15

Къна
52 Отговор

До коментар #14 от "no name no face no number":


С приятели като САЩ на България и врагове не и трябват.

Оценка:
-0 +20

Верно ли
53 Отговор
Чудя се, ако го обявят Баце за невменяем дали ще можем да се отървем от всичките споразумения, които е подписал???

Оценка:
-0 +19

Новото
54 Отговор
Управление на държавата само с Референдуми

Оценка:
-0 +18

В.В.П.
55 Отговор
30 г чакам ЮСА,да построи фабрики , небостъргачи,чудеса,в България...,компенсация за поломените, наши...Янки,разкарайте се от България...ГОО ФАК..

Оценка:
-0 +17

USA 🇺🇸
56 Отговор
По една стара статия която съм чел преди години пишеше много истини. Първото беше че един луд болшевик взел се на сериозно казваше постоянно аз ако не пратя българщината на м... си най вече, второто беше един професор беше казвал българите ще ги направят след години бедни прости извратени и болни и това стана, третото беше на ония си професор Иво Христов българите са 80% Дебили и олита 😁😁😁😁 неспасяеми с куха киферица хкопаща манерка. Извода е че САЩ ЕС Турция и ,,Русия,, ви баааха м...та

Коментиран от #57


Оценка:
-7 +4

57
Този коментар е премахнат от модератор.
🇧🇬🇪🇺🇺🇲
58 Отговор
Хайде нашите Няма връщане назад в ада

Оценка:
-2 +2

59
Този коментар е премахнат от модератор.
БСП.....ПОДЛОГА ЗА РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ В БГ
60 Отговор
ПО ДОБРЕ ЩАТ НА САЩ, ОТКОЛКОТО ГУБЕРНИЯ НА ПИЯНИТЕ МУЖИЦИ

Коментиран от #76


Оценка:
-14 +6

Оги
61 Отговор
Дупе да ти в яко, бедни ми Ганьо, ще пълниш гушите амерски и ще връщаш заеми, заробен до девето коляно. Вечният клошар на Европа, но горд спонсор на америте.

Коментиран от #71


Оценка:
-1 +15

ха ха ха
62 Отговор
Нас българите все ни минават и все скапани управляващи дето търпиме!

Така ще е докато си научим урокът! ОВЦЕ!

Коментиран от #75


Оценка:
-0 +7

Глупости!
63 Отговор
Това ли е важното в момента за страната ни?Дано народът ни оцелее и Бог да пази България!

Оценка:
-0 +7

Шаран БГ
64 Отговор
Като малка и "независима" държавица сме пионка в ръцете на Икономическия убиец -САЩ !
Ще се съглася, че е много по добре с янките, само когато народът ни достигне същото ниво на образование, здравеопазване , селско стопанство , промишленост и не на последно място социалното състояние и сигурност за трудовия човек и неговите деца !! Ще е по-добре, ако се случи такъв прогрес във всички области на живота ни, който да достигне и задмине 1985 -та година, например. Да няма клошари да ровят по контейнерите и хора да умират от липса на пари.
Навярно ще е по-добре с янките, ако достигнем такъв разцвет, че тези прогонени около 2 /два/ милиона българи по света,се завърнат в Родината !!

Оценка:
-0 +5

оня с коня
65 Отговор
Русофилите ТВЪРДЯХА ПОД КЛЕТВА,че САЩ са вдигнали Мерника на Борисов,повече не могат да му траят Корупционните Практики,изпратили са неслучайно и Америк. Прокурори,ДОРИ и са му намерили Заместник.И изведнъж - ТОЧНО ОБРАТНОТО- не само Хвалят България,но и я обявяват за ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖЕН Стратегически партньор във Военно и Иконом. Отношение- Енергетика,Телекомуникации,Газоразпределение и т.н.Друго Основно притеснение на русофилите е,че Турция всеки момент може да ни нападне и завладее,затова трябва да се Държим Здраво за Дядо Иван/има се предвид Матушка Рус/.При това положение на Политиката ни със САЩ,Наличните Амер. Бази у нас и Обмислянето на Дислокация на ДОПЪЛНИТЕЛЕН Амер. Контингент със съответното въоръжение все още ЛИ РУСОФИЛСКИТЕ Гадове ще зоват Русия за помощ и прави ли си някой Илюзии,че "Дядо Иван" ще бъде допуснат в БГ за да "Освобождава" Наред...както на 9.Септември?!

Коментиран от #74


Оценка:
-10 +3

Pilot
66 Отговор
Този пожарникар е по-зле и от драгалевския ц...нин!!!
Те хората 4 месеца протестират, затънал е до ушите в л..на обаче стратегически договори, които и децата ни не могат да изпълнят подписва !!!

Оценка:
-0 +6

67
Този коментар е премахнат от модератор.
Смартфон
68 Отговор
Ало-о-о, не се ръгай на опашката за включване към американската 5G-мрежа! Няма да бъде допусната китайската 5G-мрежа на 10 пъти по-ниска цена!

Коментиран от #73


Оценка:
-2 +3

69
Този коментар е премахнат от модератор.
кабел
70 Отговор
Ще се настаняват тука,ясно. Тъпите янки ни погълнаха.

Оценка:
-0 +7

Хан Крум
71 Отговор

До коментар #61 от "Оги":


Оги не съм съгласен педио и ще махна главата и на всички като теб

Оценка:
-3 +1

Русе
72 Отговор
Вижте внимателно, кои са тези, които заробват децата ни с договори.

Оценка:
-0 +3

Русе
73 Отговор

До коментар #68 от "Смартфон":


Вече почнаха с излъчването. Късно е за преговори.

Оценка:
-0 +1

Русе
74 Отговор

До коментар #65 от "оня с коня":


Не мога да гледам как магистрална труженичка се радва, че я хвалят колко е дашна..... И евтина.

Оценка:
-0 +1

Русе
75 Отговор

До коментар #62 от "ха ха ха":


Защо един човек има властта да решава вместо 7 милиона, без да ги пита? Това трябва да се промени.

Оценка:
-0 +4

Русе
76 Отговор

До коментар #60 от "БСП.....ПОДЛОГА ЗА РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ В БГ":


По-добре бедни славяни с братята си, отколкото потурчени българи с краварите.

Оценка:
-0 +4

77
Този коментар е премахнат от модератор.
Русе
78 Отговор

До коментар #59 от "РУСИЯ-СУРОВИНЕН ПРИДАТЪК НА ЕВРОСЪЮЗА":


При руснаците ти беше славяни със самосъзнание за такъв, а при САЩ ще си слуга на малцинствата. Руснаците ти сториха всичко без пари, а САЩ те заробват с договори.

Оценка:
-0 +4

Русе
79 Отговор

До коментар #50 от "123":


Боко знае че си отива. Гледа да продаде на янките колкото може повече от България, за още някой комисионна, за пенсия в Барселона.

Оценка:
-0 +1

Русе
80 Отговор

До коментар #42 от "m3m2ke3mj":


5г мрежата е разработена от американски фирми. Понеже е опасна не я искат в Америка и за това ни я пробутват тук. Колко държави я забраниха, а нашия сключва договори за нея и разтваря широко седалищен мускул?

Оценка:
-0 +2

Русе
81 Отговор
Това, някой да сключва договор вместо теб, който той няма да изпълнява, а ще изпълняваш ти, трябва да се забрани. Все едно, аз да изтегля заем вместо някой друг, без да го питам. Това не е закон. Това не е демокрация. Това е диктатура и мафия.

Оценка:
-0 +3

Русе
82 Отговор

До коментар #42 от "m3m2ke3mj":


Истамбулската конвенция е наложителна, за да се гарантира упадъкът на дадено общество. Да се деморализира населението, като така се държи цялата страна подчинена и в нужда от покровител защитник.

Оценка:
-0 +2

Русе
83 Отговор

До коментар #42 от "m3m2ke3mj":


Някой търси ли, кой лаборант е изпуснал вируса, отговорен за гибелта на милиони? Или те си знаят кой, понеже всичко е по план?

Оценка:
-0 +2

Русе
84 Отговор

До коментар #40 от "Зорко":


Затова не искат предсрочни избори. Защото имат още заробващи договори да подписват с господарите си. Бързат да ни метнат въжето, че след изборите няма да имат правомощията.

Оценка:
-0 +2

Русе
85 Отговор

До коментар #35 от "ами":


Точно и много намясто. Браво!

Оценка:
-0 +0

Русе
86 Отговор

До коментар #34 от "тнт":


Ако до изборите не е подписал договор да няма друга партия освен неговата.

Оценка:
-0 +0

Бай Манчо
87 Отговор
боко ни ПРЕДАДЕ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ . Имаме платено оборудване за 2 реактора , а сега ще копуваме още един американски който е много не сигурен и опасен , опасни са и радиоактивните отпадъци които ще остават тук в България - но така става когато в правитесството са само калинки , тикви и полу ид оти .

СЪД ЗА ПРЕДАТЕЛЯ

Оценка:
-0 +2

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Адв. Марин Марковски
Адв. Марин Марковски коментира обвиненията срещу Симеон Дянков за приватизацията на ЕВН.
Да се получат указания от Прокопиеев за Дянков е все едно на един режисьор от ранга на Стивън Спилбърг да му дава указания младеж от ВИТИЗ"

Още бисери