Last news in Fakti

31 Октомври, 2020 19:26 2 895 15

БСП се скара на Борисов за горите

  • земеделие-
  • гори-
  • бсп-
  • финансиране-
  • бойко борисов

"В бюджета за 2021 г., предложен от управляващите в сектор Земеделие, не се наблюдава положителна промяна, особено в сегашната кризисна обстановка". Това е мнението на Свилен Атанасов, който е председател на Съвета по земеделие, храни и гори (Министерството на земеделието в сянка) към Националния съвет на БСП, пише news.bg.

На първото заседание на земеделския съвет на БСП е била направена констатацията, че за поредна година при управлението на Бойко Борисов отделените средства за помощи в земеделието са недостатъчни и не могат да обхванат всички засегнати.

Съветът по земеделие, храни и гори към Националния съвет на БСП е един от 17-те, новосформирани съвети по инициатива на лидера на БСП Корнелия Нинова, които имат за цел да наблюдават, анализират и коригират работата на министерствата в българското правителство.

Членовете на Съвета по земеделие са акцентирали и върху крайно недостатъчните средства, отпуснати за съхраняване и залесяване на горите.

"С оглед на безогледната сеч през 11-годишното управление на Борисов, и все по-честите горски пожари, българската гора става все по-малка. Затова е нужно възстановяването ѝ, за което правителството бездейства", посочи председателят.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жак Фреско

    3 2 Отговор
    Монетарната система си отива и няма шивач който да я закърпи! Приемете фактите и мислете мъдро!
  • 2 Скоро няма да има държява

    15 5 Отговор
    Тиквата се накраде , ама иска още. Скарали му се.

    Коментиран от #9

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 6 Отговор
    изсякоха горите завмърсиха въздуха горяха ИТАЛЯНСКИ боклук мутрите сте до тук
  • 4 BGЭХП

    11 3 Отговор
    АКО НА БОРИСОВ МУ ДРЕМЕШЕ ЗА БСП ЩЕШЕ ДА ХОДИ В ПАРЛАМЕНТА
    ДРЕБНИ МАЛКИ ДУШИЦИ

    Коментиран от #10

  • 5 оня с коня

    7 2 Отговор
    Нинова междувременно е сформирала СРЪЧНО цели 17 Съвета в Партията си ,които имат право да Наблюдават,Анализират и Коригират Министерствата на Правителството.Това вероятно е така,но в НАЙ- СЪЩЕСТВЕНАТА СИ ЧАСТ - "ДА КОРИГИРА" си е чиста Лъжа по простата причина че НЕ Е НА ВЛАСТ.А за това че Един от Националните съвети на Столетницата се е "скарал" на Борисов...Премиерът ДОРИ няма и да разбере за това,защото ОТДАВНА е престанал да следи Бесепарската "Мисъл"!
  • 6 Непростак

    9 2 Отговор
    Оголиха горите - реките пресъхнаха. Няколко играчи прости мутри секат на произвол - имали концесия и имат право да секат. Например. Елате в с. Бързия Монтанско. Всеки ден тирове мъкнат иделни прави 100 годишни букови трупи. Това са по 4-5 камиона на ден. С просто око се вижда, където има достъп на техниката - там е болно и изсечено. Едно дръвче не е засадено за 30 години. На въпрос защо не се залесява - отговорът е гората се самовъзстановява. Това е отговора на бандите-секачи и печалбари. Колко е лесно - само сечеш без да влагаш нито ЛЕВ и печалби - ОГРОМНИ. Всеки секач има товарен джип и вечер празен не се пребира. Анархия и грабеж нечуван и невиждан. Кой ще спре най-после това престъпление към бъдещето!

    Коментиран от #8

  • 7 НеМутра

    5 2 Отговор
    Ахей, как пък само частни фирми могат да "лекуват болната гора" чрез сеч. Предлагам това да прави само държавата по обществен контрол. Всички частни фирми са далавераджии и да се дадат на НОВИЯ прокурор и съд с изземване на имущество придобито по особено вреден за страната начин. А също да се изправят на съд и тези които са правилии тези уж обществени поръчки по "законен път". А ма те всички закони са правени за грабене. Така че всички закони приети през 30те изминали години да се обявят за лобистки и противонародни. Специално да се подготвят нови неграбителски закони на общото държавно богатство.
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Непростак":

    мутри оставка аРЕВИЗОРОе бивш сикаджия като БОРИСОВ
  • 9 Баламосване

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Скоро няма да има държява":

    Най-много заменки и кражби на гори беше по царско време на коалицията с БСП!
    Както каза Йончева, Нинова и Борисов са в задкулисна договорка...Защо я няма на протестите? И Славуца го няма, нали? Мислете с главите си, а не с телевизора!
  • 10 Лукашенко

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "BGЭХП":

    Борисов не ходи в парламента, не защото не му пука от БСП!
    Не му пука изобщо от Парламента и от ПКП!
    Защото пак ще фалшифицира изборите по лукашенковски, най-горе с над милион мъртви души!
    А вие най-долу си разнасяйте като лудите , чували с протоколи и бюлетини...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 123

    1 0 Отговор
    Има нужда от активен план за залесяване в цялата страна, а това е добра работа за индииците.
  • 13 Енчо Дянков

    1 1 Отговор
    Да има голям резон в това защото основно циганите унищожават гората а никой от правителството не е инициирал програма за залесяване с активното им участие.
  • 14 Как се случи

    1 0 Отговор
    Да си припомним кога и как дърводобива беше отделен от пълномощията на горските стопанства и приватизиран. Това се случи през 1999 г. при управлението на Иван Костов. Тогава разпродадоха машинния парк на горските стопанства на определени частни фирми, разбира се неслучайни. Оттогава натакък и досега дефакто дърводобив могат да извършват само частните фирми. Така се даде възможност за занижаване на контрола върху дърводобива и за поставяне в зависимост на държавните горски стопанства от частните дърводобивни фирми, вместо да е обратното. Някъде през следващите години голяма част от държавните гори бяха върнати като общински - без реални правни основания и така се даде още една възможност за злоупотреби с гората. Третият голям фокус беше създаването на 6-те т.нар. горски предприятия при управлението на Герб - излишни административни структури-шапки - излишни от гледна точка на горското стопанство, но не и за управляващите политици, които чрез тях могат да разполагат по удобен начин с постъпващите парични средства. За заменките по време на Тройната Коалиция няма нужда да коментирам.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове