Last news in Fakti

2 Ноември, 2020 09:11 1 976 29

Много тежък дефицит на служители в "Спешна помощ"

  • спешна помощ-
  • катя сунгарска-
  • пирогов-
  • здравеопазване-
  • заразени

Колегите ми са на прага на изнемогата. Лети се непрекъснато, няма спиране. Адресите за COVID-19 валят един след друг, не крие пресаташето на Центъра за спешна медицинска помощ в София Катя Сунгарска

Много тежък дефицит на служители в "Спешна помощ" - 1
Снимка: БГНЕС

"Има много тежък кадрови дефицит в "Спешна помощ". Случва се линейките да пристигат на сигнал след 6-7 часа.Това призна в сутрешния блок на bTV пресаташето на Центъра за спешна медицинска помощ в София Катя Сунгарска.

"Това е изключително много време, но когато няма кой да го изпълни, омагьосаният кръг се върти твърде бързо. Нашите линейки през това време са на други адреси", каза Сунгарска.

"Колегите ми са на прага на изнемогата. Лети се непрекъснато, няма спиране. Адресите за COVID-19 валят един след друг", допълни тя. По думите ѝ, за да се изпълнят само COVID-19 адресите, един екип за един час трябва да отиде на четири или пет адреса. А след всеки такъв адрес екипът се прибира, за да се обеззарази заедно с линейката.

"Когато се вземе пациент в тежко състояние, се взима и второ мнение от координационния център, където има още един специалист, който да прегледа болния. Има и служители на РЗИ, които имат постоянна връзка къде колко легла има. Но тези легла, които ги има, са едно-две и докато линейката стигне до "Пирогов", например, леглото вече е заето", обясни Сунгарска по отношение на проблема с липсата на свободни легла и обикалянето по болници.

"Нашият ресурс не стига от доста години и това е известно. Да впрегнем всички ресурси, за да се справим с тази пандемия", призова Сунгарска.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стас

    4 8 Отговор
    "Лети се непрекъснато, няма спиране."-казали пилотите от Граф Игнатиево.

    Коментиран от #21

  • 2 При

    14 2 Отговор
    този стрес и заплащане , както и смрадливата здравна система , и още по-зле ще бъде !

    Коментиран от #24

  • 3 тежък мързел

    3 1 Отговор
    В Мумбай 18 млн град има 7 линейки.
  • 4 Анти милиционер

    6 23 Отговор
    Къде са мангърите, за които това е настинка и грипче? Защо не сте доброволци, фатмаци?

    Коментиран от #14

  • 5 2loop

    13 3 Отговор
    Браво боко, пак че те изберем ама друг път

    Коментиран от #7

  • 6 Адолф

    10 0 Отговор
    Искало и да няма. Например цигойните викат за щяло и нещало бърза помощ. А освен това ги и бият.
  • 7 Сините венци

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "2loop":

    Ние ше го изберем
  • 8 Българка

    2 2 Отговор
    " О неразумний юроде! Що се срамиш да се наречеш болгарин?"
    С обръщението на един от първите български будители се обръщам към всички НЕБЪЛГАРИ във форума. Вчера на поздрава ми към всички по случай българския празник, много ,явно небългари, наслагаха минуси. Мъчно ми е за тях
  • 9 е да де

    11 0 Отговор
    Ами като не им е стигал ресурсът от доста години и това е известно, то преди доста години е трябвало да се оправи тоя проблем! А не в последния момент, сега Бойко да се изненадва, че нямаме линейки и служители и кво станало! Почти като Данчето, дето всяка зима се изненадва от първия сняг. Абе нещо много са ни изненадани управляващите?
  • 10 Бацо

    4 1 Отговор
    За шкафа има за линейки и заплати нема щото съм от бейапе и съм дърто куромпе
  • 11 закривай

    6 3 Отговор
    Тия реват от 20г, че нямали ресурс и все бръкнали у джобовете щъкат с белите пантовчици.
  • 12 Чакай малко

    13 1 Отговор
    Майка ми почина 2017 г . след като чакахме 4 часа линейка. Айде стига глупости.
  • 13 DR Haos

    5 1 Отговор
    Колкото по-дълго продължава кризата след пандемията Covid 19, толкова по-голям акцент е върху нейните психологически последици. Социалната изолация, несигурното бъдеще, икономическите тревоги и страхове за собственото здраве и здравето на семейството и приятелите могат да повлияят на психичното здраве на хората по целия свят. Дългосрочните психологически ефекти все още са неясни, но първоначалните проучвания вече предполагат, че рискът от депресия, тревожни разстройства, стресови разстройства и пристрастяващо поведение се увеличава.
    Mедиите имат голям принос в истерията ,2/3 от слу4аите нямат основание
  • 14 Мирослав

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "Анти милиционер":

    Мангърите ли са виновни, че в Бърза помощ от години няма хора? Пак ли те са виновни за мижавите заплати, за това, че Бърза помощ изпълнява ролята на семеен лекар за всички неосигурени цигани, които освен това от благодарност честичко и бият лекарите? Пак ли те са виновни за напускащите страната от години лекари и медицински страни. Дали пък случайно няма мъничко вина и в партията ГРОБ, която управлява страната вече доста години? И в калинките назначавани от нея на ключови постове в държавната администрация? Къде беше ти бе умник, когато медицинските сестри се барикадираха на балкона в Народното събрание за да алармират за проблемите в здравната система? Все някой друг ви е крив.
  • 15 ПСР

    4 2 Отговор
    Чест и почитания към тези хора-разбирам ги напълно.
    Ужасяващо става,защото не е само Ковид,като спешност.
    Цяло лято нищо организационно не се случи,като бъдеща мисъл и превенция при криза.Ето ги резултатите-системата яко издиша.
    Управляващите-работа на парче,раздаване на пари,ПР,лъжи и мечти за добре свършена работа.Просто"перфектните"неможещи,незнаещи и нехаещи.От БП да се обърнат към медийната звезда,доц.Мангъров,за помощ.
  • 16 Мир

    2 0 Отговор
    Някой да отиде и да наблюдава около болницата и около бърза помощ , естествено с уважение към болните, така, да се види дали е истина, както започнаха да правят в други страни. Хората ги е страх да викат бърза помощ за една температура. За предпочитане е частна болница, там още лекуват за сега.
  • 17 Грейс

    3 0 Отговор
    Не знам какво им преглеждат на съмнителни те за К-19? В събота синът ми с тест + и преминал 14 дневна карантина, но 2 тест не беше излязал отиде да се прегледа в току да, където чака 3 часа в отделна клетка, за да дойдат да му кажат, че не могат да го преслуша, защото са били със скафандри и е нормално да го снимат, но трябвало да чака още 2 часа. 2 тест е отрицателен да чукна на дърво, но лекарите от бърза помощ ако са в скафандри как ще преценят без слушалка състоянието на болния?
  • 18 Перо

    4 0 Отговор
    До като не махнат най-некадърния директор на Бърза помощ,там няма да има оправия! Маса народ измря от мързел,безотговорност,некадърност и липса на организация на персонала. Не може линейката да идва на адрес 10 пъти по-бавно от градския транспорт.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Гражданин

    6 1 Отговор
    150 частни болници са излишни.Вземете им лиценза и пренасочете медицинските кадри.Общинските и държавни болници да се регистрират по закона за здравните заведения.Те не могат да са търговски дружества.Ръководството им и финансовото обезпечаване на пряко подчинение на МЗ.

    Коментиран от #23

  • 21 Тази Сунгарска

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Стас":

    е изключително нагла и противна личност.
  • 22 Вирус

    2 0 Отговор
    Мобилизирайте на Бойко аругантните администратори с повишените заплати,които тормозят гражданите,клатят краката на топло и спинкат вечер по домовете си.
  • 23 Точно

    1 3 Отговор

    До коментар #20 от "Гражданин":

    обратното - държавните и общински болници са депа на мързел, безхаберие и корупция. Поне в частните болници не се крият и не плашат с напускане, а лекуват.

    Коментиран от #26

  • 24 Заплащането

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "При":

    в спешните центрове никак не е ниско. Не заблуждавайте хората и не оправдавайте мързела и безотговорно поведение.
  • 25 Бойко

    2 0 Отговор
    Бойко,Мобилизирай всички,които ти ръкопляскат !
  • 26 4848

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Точно":

    Като са много работливи в частните болници, защо не лекуват Ковид19?

    Коментиран от #29

  • 27 Учуден

    0 0 Отговор
    В държавата с най-голям брой лекари най-много се оплакват, вече е очевадно, че голям мързел ги гони нашите медици. Тази г-жа Сунгарска дали и остава време да ходи на работа след като по цял ден реве по медиите?
  • 28 Българин

    0 0 Отговор
    За последно преди 4 месеца ми се наложи да викам линейка за мой близък, дойдоха двама мързели и докато стигнем до болницата ми се искаше да ги пребия. Навръщане срещу 30 лв извиках частна линейка, заслужаваше си всеки лев.
  • 29 4949

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "4848":

    А в държавните като са много работливи защо лекуват само китайска настинка???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове