Last news in Fakti

3 Ноември, 2020 16:55 1 520 9

АБВ: Бюджет 2021 е разделителна линия

  • абв-
  • бюджет-
  • криза

Опозиция с позиция за ГЕРБ

АБВ: Бюджет 2021 е разделителна линия - 1

Опитът за нов национален бюджет е клет опит да се бетонира статуквото. За АБВ това е началото на предизборната кампания на ГЕРБ и една пиар акция, която ще бъде за сметка на хората.

На пресконференция на партията зам.-председателят на АБВ Любимира Ганчева коментира, че Бюджет 2021 подпомага хората, които са близки до властта, и това е най-голямата разделителна линия, която успя да постигне Борисов за десетте си години управление. Затова от АБВ предлагат шест мерки за социален бюджет, с които настоящият проект на бюджета да бъде преработен.

Бюджетът е нагледен пример за още от същото, за липса на стратегия, за липса на визия и за липса на каквато и да е стратегия за извеждане на кризата от порочното управление на премиера Бойко Борисов и от кризата с коронавируса. След 2021 г., ако не се случи радикална промяна, България ще изпита проблемите от десетилетието на Борисов, предупреди Ганчева.

Според нея, колкото повече експерти се заемат с управлението на държавата, толкова по-добре. В бюджета липсва ясна идея и няма никакви цели и приоритети. От следващата година започваме с един планиран дефицит, посочи тя.

Явно някои в Министерство на финансите живеят в розови сънища, но е време да си отворят прозореца и да видят каква е реалността навън, призова Ганчева. Тя отчете, че държавният дълг само за две години ще се увеличи с 50%.

АБВ системно се опитват да говорят с финансовото министерство и да им предложат визията как да изглежда бюджетът. "С предишния министър на финансите не постигнахме диалог, който гледаше да балансира бюджета си и след това да си тръгне по живо, по здраво, а с чичо му се надяваме да постигнем успех", настоя Любомира Ганчева.

Тя настоя, ако управляващите нямат идеи как да помогнат на хората с бюджета, да вземат пример от западните държави и да ги приложат.

Лидерът на АБВ Румен Петков предупреди, че отечеството е в опасност заради желанието на здравният министър проф. Костадин Ангелов да облече бяла престилка и да навлезе в лечебните заведения. Абсурдно е ортопед, офталмолог и рехабилитатор да лекуват коронавирус, посочи Петков.

Очевидно е, че министърът на здравеопазването е некадърен и се стреми да прехвърли отговорността за кризата на болниците, заяде се Румен Петков в типичния си стил. Никой не трябва да носи отговорност за некадърността на здравния министър, призова той.

От АБВ се обезпокоени от очертаващия се медицински фашизъм, заради което от партията свикват протестен митинг на 10 ноември пред здравното министерство. Протестът е призван да защити здравето на хората от некадърието и безчинството на правителството. Ситуацията е нетърпима и стремежът ни е да сложим ред в здравеопазването, завърши Румен Петков.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гарантирано

    7 4 Отговор
    ОТ ОПГ ГРОБ : - 1-во място по смъртност в света!

    - 1-во място по заболеваемост.

    - На едно от последните места в света по качество на здравеопазването - класация на Блумбърг. На 48-мо място от 55 държави, в анкета на СЗО от 2019 г.

    - При най-ниски доходи на населението и заплати в ЕС България е на 1-во място по доплащане на медицински услуги от гражданите – около 47%! (в Швеция – 3%, Германия 3,2%...)

    - Най-ниска продължителност на живот в ЕС – 74,9 г. В Испания – 83,5 г., Италия – 83,4 г. и т.н.

    - Последни по жизнен стандарт в Европа. При среден коефициент за континента 45,6%, България е със 7%...

    - 1-во място по кopyпция в ЕС.

    - България е най-зле по върховенство на закона в ЕС.

    - На челно място сме по разпространение на фалшиви новини.

    - На 111-то място сме по свобода на медиите.

    - Последно място по износ на иновативни стоки в ЕС. Делът им в общия обем на eкспорта е едва 3,6%. В България броят на патентите е 4 на 1 млн. души, а в Естония са 33, в Германия – 291, а средно за страните в ЕС – 117.

    - Последни по дигитализация в ЕС (Мария Габриел беше еврокомисар на този ресор).

    - Първи по неграмотност в ЕС. 40% от българските младежи са функционално неграмотни.

    - Пocледни по чужди инвecтиции; бългapските кoмпaнии изocтaват в инвecтиционнaтa си дeйнocт.

    - Пъpви по употpeбa на алкохол на Балканите и 6-ти в света с 12,6 литра на глава от наceлениeто за година.

    - Българските ученици и младежи са на първите места

    Коментиран от #2

  • 2 гарантирано

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "гарантирано":

    от ОПГ ГРОБ : - Българските ученици и младежи са на първите места в Европа по употрeбe на амфетамини и анаболни стepоиди.

    - 1-ви сме в Европа по брой загинали в автомобилни катастрофи.

    - На 93-то място сме по качество на пътищата от 171 страни.

    - От 2014 г. досега, със средствата от ЕС, са завършени едва 400 км нови магистрали – последно място в съюза.

    - 10 години и похарчени близо 2 милиарда не стигнаха да имаме електронно правителство. Но парите ги няма...

    - 15% е доверието в Народното събрание – най-ниско досега.

    - 18% е доверието в правителството, над 70 на сто е недоверието.

    - Доверието в Борисов е 20% - най-ниско от години.

    - Българите са предпоследни по най-ниско ниво на щастие в ЕС. (Латвия е след нас.)

    - България с най-много емигранти на глава от нacелението, минали сме първенеца Полша…

    - Най-ниско доверие в проkypатурата от всички страни в ЕС.

    - БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ Е НАЙ-ТОПЯЩАТА СЕ В СВЕТА
  • 3 Българка

    7 5 Отговор
    Бюджет 2021 е престъпен за България и българите. Той е разрушителен, корупционен, изначално грешно съставен от изкуствено завишени приходи по време на криза

    Коментиран от #7

  • 4 ПЕНКО

    2 2 Отговор
    УБ ,НЕ Е" Ай Бе Ве "!?!?!? УМОЧКО БЪЛГАРСКИ НЕ Е ВОЖД , А Е УПИКЛЬО ПЛЕВЕНСКИ -УВОЛНИЛ ПОЛИЦАИТЕ ,КОИТО ГО ГЛОБИХА - "КМЕТ КАТО МЕД" -НО ПРИ АСПАРУХОВИТЕ БЪЛГАРИ НЯМА КАТЕГОРИЯ - МЪЖЕСТВЕНО ФИЗИОНОМЕН - УСЕРКО БОИЛ !?!?!?!?
  • 5 Bahti

    2 1 Отговор
    Що така? Няма да крадете и вие ли.
  • 6 Северна Македония трябва да почакат

    3 0 Отговор
    За ЕС!! В Чакалнята 3-5 години, взеха се много на Сериозно, Наглеят!!! Като стъпят отново на, "Земята" ще се прецени дали да влизат в ЕС!!! През това време да си преработват учебниците по История, да влезат в "час"!!!
  • 7 месара

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    другарко , явно много ги разбираш нещата , и явно си недооценена щом не си станала премиер - най малко !
  • 8 БСП

    1 0 Отговор
    Кадливите гниди се пръкнаха на мегдана да дават оценка на нещо свършено без тяхна помощ и подкрепа. Пир на лешояди които не могат да се докопат до власта за да се наблажат защото народа си изпати от тях и вече не ги ще гладните комундета.
  • 9 АБВ

    1 1 Отговор
    Поредните кърлежи смукали от кръвта народна. Руменчо ти се събираше с крими контингента по нощните заведения и заедно крояхте пъклени планове.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове