Last news in Fakti

8 Ноември, 2020 13:10 2 467 62

Партията на Цветанов приветства победата на Байдън, надява се да "вървят заедно"

  • цветан цветанов-
  • републиканци за българия-
  • джо байдън-
  • сащ

Да извървим пътя към възстановяване на международния авторитет на България и още по-пълноценно партниране в структурите на НАТО, таят надежди от "Републиканци за България"

Партията на Цветанов приветства победата на Байдън, надява се да "вървят заедно" - 1
Снимка: БГНЕС

Позиция на ПП „Републиканци за България“ по повод избирането на Джоузеф Р. Байдън за 46-ти президент на Съединените американски щати

От установяването на дипломатическите отношения между България и Съединените щати през 1903 г. са изминали 117 години. Но контактите между двата народа имат по-дълга традиция – още от началото на XIX в., когато по българските земи пристигат първите американски мисионери. През годините на комунистическия режим в България със САЩ сме имали своите трудни и нееднозначни отношения, но днес двете държави и двата народа са неизменни съюзници в Организацията на северноатлантическия договор (НАТО) и имат силни икономически и културни връзки помежду си.

Десетките хиляди наши сънародници с двойно гражданство са гръбнакът на двустранните ни отношения. Имаме изявени българи във всяка сфера на живот на американското общество. Безброй са примерите за професионално успели наши сънародници в САЩ. Посредством програмата за академичен обмен „Фулбрайт“ стотици млади българи и американци ежегодно прекосяват Атлантическия океан, за да черпят знания и опит, които да реализират пълноценно. Сътрудничеството в правоохранителната и политико-военната сфера също е на отлично ниво.

Ние от ПП „Републиканци за България“, твърдо вярваме в доброто бъдеще и широкия хоризонт пред българо-американските двустранни отношения. Приветстваме избирането на Джоузеф Байдън за президент и на Камала Харис за вицепрезидент на Съединените щати. Уверени сме, че заедно с администрацията на президента Байдън ще работим за още по-силни трансатлантически отношения, за повече сигурност в региона и за възвръщане на лидерската роля на Съединените щати в тази част на света. Това е възможно чрез активната роля на двете ни страни в Инициативата „Три морета“, на чиято геополитическа важност първи ние в България поставихме акцент. Чрез „Три морета“ може да бъде постигната реална свързаност и интеграция на ключови геополитически партньори, подложени иначе на натиск от авторитарни и недемократични режими.

Не по-малко важни за сигурността на региона са държавите от Западните Балкани. Разчитаме да се възвърне водещата роля на България, която лесно беше пропиляна след 2018 г. Вярваме, че САЩ могат да дадат успешна политико-военна и икономическа трансатлантическа перспектива пред държавите от Западните Балкани при това в ясен времеви хоризонт.

Рамката за стратегическо партньорство между България и САЩ /2019 – 2029 г./ ясно определя посоките на развитие на българо-американските отношения в областта на сигурността и отбраната, на икономиката, на търговията и на енергетиката, както и по отношение на укрепване на демокрацията и върховенството на закона през следващите 10 години.

Именно що се касае до енергетиката, върховенството на закона и борбата с корупцията, очакваме да видим най-ясните знаци за промяна в американската политика спрямо България. Ние от ПП „Републиканци за България“ продължаваме да считаме, че „Турски поток“ през България е антинационален енергиен проект, източник на корупционни практики, пряко обслужващ трета държава, която води целенасочена дестабилизираща политика спрямо България. В същото време считаме, че трябва да бъде завършен максимално бързо интерконекторът България – Гърция, който ще даде възможност за реална диверсификация на енергийните доставки за България.

Искрено се надяваме, че администрацията на президента Байдън ще даде ясен знак за важността на стриктното спазване на принципите на разделението на властите и за важността на върховенството на закона. Американските администрации са показвали нееднократно, че пред закона всички са равни – и местни и чуждестранни политици.

ПП „Републиканци за България“ проследи с голям интерес президентските избори в Съединените щати. Победата на президента Байдън дойде след тежка и оспорвана, но честна надпревара. Това прави победата още по-значима. Въпреки голямото разделение и поляризацията в американското общество, демократичният процес бе защитен и остана на висота.

Обществените процеси и отминалите избори в САЩ ни дават увереност, че разделението на българското общество също може да бъде преодоляно, посредством инструментите на демокрацията. Вярваме, че прилагането на тези инструменти възможно най-скоро и у нас е в интерес на страната ни, както във вътрешнополитически, така и в международен план. Това е единственият начин да възвърнем вярата в държавността и да укрепим българските институции. Да извървим пътя към възстановяване на международния авторитет на България и още по-пълноценно партниране в структурите на НАТО.

Пожелаваме успешен мандат на президента Байдън и на вицепрезидента Харис! Нека заедно извървим пътя към реализиране на геополитическите инициативи от взаимен интерес! Защото заедно сме по-силни!


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    75 3 Отговор
    Цецко, кой тъпанар ще ти повярва на тебе? Освен тъщата и роднините.

    Коментиран от #45

  • 2 Цецо

    71 3 Отговор
    Близачите на САЩ се нареждат на ОПАШКА.......
  • 3 На къде

    49 2 Отговор
    ще вървят заедно тези измислени "републиканци"- милиционери , втора - трета употреба вече по партиите ?
  • 4 Като чуе името

    26 2 Отговор
    И ще ти стане лошо
  • 5 Бари

    33 2 Отговор
    Как няма да ги приветства , нали с новоизлюпената си партийка е тяхна рожба !
  • 6 Троянски кон

    6 19 Отговор
    Партията на Цветанов ще се премахне ли комунистичрските паметници в България?

    Коментиран от #48

  • 7 мъкаааа

    35 1 Отговор
    "Партията на Цветанов приветства победата на Байдън, надява се да "вървят заедно"." НАКЪДЕ ДА ВЪРВЯТ ЗАЕДНО? НАХ КЪМ МОЛИТВЕНИ ЗАКУСКИ ЛИ?
  • 8 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    46 2 Отговор
    Хайде, Ушатко, прекръствай партията на "Демократи за България" или още по-добре "Асансьори за България"...

    Коментиран от #13, #54

  • 9 КОТарАК

    27 1 Отговор
    тоя с американските си благодетели , ако има възможност ще купи поне десет ескадрили
  • 10 Българка

    28 2 Отговор
    А асансьорър изправен ли е? Нагоре, надолу..... Българското общество в голямата си част е обединено и казва
    МУТРИ ВЪН!
  • 11 ха ха ха

    24 2 Отговор
    Глупости! Тоя не спира да мечтае... тук не е краварника и нямаш никакви шансове!
  • 12 другарят

    39 1 Отговор
    Не мога да изразя погнусата си към Цецо-крадецо!
  • 13 Той

    11 0 Отговор

    До коментар #8 от "ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ":

    това го маже , стига да е на далавера !
  • 14 Жоро

    18 4 Отговор
    Цецко ако влезне в парламента ще се коалира с Бойко.И хоп пак ГЕРБ ще са на власт.
  • 15 Ventura

    29 1 Отговор
    Тоя измекяр, нещо не е в час! Байдън е демократ, не е републиканец. Сбъркал си наименованието на партията си. Слабо ти е тотото.
  • 16 Уса

    15 1 Отговор
    Той Байдън да не е глупак освен това е заобиколен от съветници,разузнавачи,шпиони и следователи.Току що станал президент няма шанс за българските бандити
  • 17 Све

    13 1 Отговор
    Слугите на либералите ликуват
  • 18 един от многото

    26 1 Отговор
    Ако беше спечелил Тръм и него щяха да приветствуват по същия начин.
  • 19 хахаха

    26 1 Отговор
    Той и Тръмп щеше да приветства:) Важно е да се лижат задници, няма значение на кой!
  • 20 Политолог

    15 2 Отговор
    Това би трябвало да е огромна чест за Байдън, сигурно е получил оргазъм...

    Коментиран от #21

  • 21 до Политолог

    5 2 Отговор

    До коментар #20 от "Политолог":

    То пък един оргазъм на 80 години :)
  • 22 мосад

    2 1 Отговор
    Тръмп байдън,иот йаже цру
  • 23 Балкански

    12 0 Отговор
    Цирка е толкова огромен,че ко да го иоментираш хахааааа
  • 24 Този е ЛУД

    8 1 Отговор
    с това име нямаш бъдеще и съответно спонсорство на което се надяваш в щатско хихихихихихихих балъъъъъъккк
  • 25 ПЕНКО

    11 0 Отговор
    НОВ ТЕРМИН : " ЦРУ ПРОСТИТ УТКА В ПОЛИТИКИТЕ " ... ДЕВИЗЪТ И Е : " МОЯТ Г ЪЗ Е И ВАШ " !!!!!!!!!!!!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 мем

    7 1 Отговор
    Цецопуу айде баце да пререгистрираш партията си, а ?
  • 28 пройчо

    8 0 Отговор
    Не позиция, а шпакла--с оплезен,олигавен език .! ...
  • 29 Интелектуалец

    3 0 Отговор
    Да сменя бързо името на партията. Демократи за България!
  • 30 без значение

    10 0 Отговор
    За ЦЦ няма значение републиканци и демократи. Той би слугувал на всички за собствена облага. Който и да беше станал президент на САЩ той пак щеше да се подложи!
  • 31 Я... Я

    3 0 Отговор
    ДО ВЧЕРА ЛИ.. А НА РЕПУБЛИКАНЦИТЕ ОТ ДНЕС ЗАПОЧВА СЪС ДЕМОКРАТИТЕ....
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Виждате ли какво представляват

    5 1 Отговор
    Политиците в бегето?просто едни нагаждачи според международното положение така че да грабят от и със силните на деня..Хрусчов правилно ги нарече хитреците от софия когато баи тошо искаше бг да стане република на ссср че да граби повече...сега няма ссср вече и беге управленските кърлежи се закачиха на европа и саш и нато и грабят от там ...това не са политици а най обикновенни крадци целящи да си правят техните грабежи а народа икономиката псетя ги яли а глупаците от европата и саш ше плащат
  • 34 заминавай

    4 0 Отговор
    Цецо заминавай да го поздравиш лично. В САЩ пустини бол така, че има де да те посрещнат. Я виж Баце колко е горд, че го посрещнаха насред нищото! Е друго очакваме ама сега няма да издребняваме!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Както и да

    5 0 Отговор
    се кръстите си оставате същите комунисти ПРОТИВ България!!!!! Не мислете хората за малоумници като повечето от вас червени мекерета!
  • 37 Този ще влезе във

    7 1 Отговор
    Властта! Запомнете думите ми! Ще копирам,и догодина ще го пусна отново. Това,че бил Републиканец," изобщо няма да повлияе на другите,геополитически- а от там неразривно свързани с тях,икономически интереси.Той подкрепя блокирането на всеки прпект свързан с руснаците.Заявката за интерконетора със византиеца е мечтата на кравефермата.Дали ще бъде дони или байдънчо,все едно.Техните интереси навън винаги се припокриват.Навсякъде да стъпят Те,навсякъде да диктуват енегииния сектор и доставки.Така че,името на партията му" Републиканци" изобщо няма да вълнува байдънската администрация.Дребна амеба,но важното е да върши нашата работа! Дали се е писал републиканец,или демократ, е за местна употреба.Пред туземното население.
  • 38 Цецо Асансьор ха ха хи хи

    8 0 Отговор
    Кой си ти бе Цецо? Крадец и предател и като си оставал партия какво? Тона право има всеки българин ! Никой няма са гласува за твоята предателска партия и никой българин не иска ат теб вест само КОСТ искаме са видими дай боже да е скоро за да млъкнеш!😂😂😂😂😂😂😂
  • 39 Лелее

    8 0 Отговор
    Цвъки .................,..............
    .................. ................ !
    Иначе ще ме изтрият !
  • 40 Български народ

    7 0 Отговор
    А млъквай продажнико! Крадец си на евро фондовете и крадец ще си умреш прокажен нисък трол!
  • 41 Съдия

    4 0 Отговор
    Кой му дава думата! Затвор да него!
  • 42 Тоя още ли не е в затвора?

    8 0 Отговор
    Че и го разнасят по медиите. Интересно откъде пари да плаща на медии
  • 43 Глупакоооо

    8 0 Отговор
    Сменяй името. Няма вече републиканци
  • 44 До Цецо

    7 0 Отговор
    Пи Пи ,,,.,.................................. иначе ще ме изтрият
  • 45 Ааа Иване

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    бедна ти е фантазията колко тъпанари има!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 В.В.П.

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Троянски кон":

    До троянеца,...Таткото на Цецо, беше жива легенда в комунизма. ....Тогаз да трием историята...Тъмно петно..
  • 49 Турбо

    7 0 Отговор
    Що за шизофреник трябва да си, ако като републиканец, доста преди дончо, да се изескаш да поздравяваш демократ за изборна победа?
  • 50 В.В.П.

    5 0 Отговор
    Няма да те огрее,пръч!! Гаранция..
  • 51 В.В.П.

    5 0 Отговор
    Ний в Странджа,не признаваме Джо за ,президент . Санкции за демократите...Не се прави на улав, Бъди мъж!!!
  • 52 Анонимен

    5 0 Отговор
    Тоя цървул-републиканец,подкрепящ демократите,съм сигурен ,че е намазал вазелина и в посока Тръмп.Отврат!
  • 53 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    7 0 Отговор
    Това което направи този пъпешоглавестият, е като да си купиш мандра на 8 септември 1944 година. Уж редовно ходеше на молитвени закуски, уж всякаква информация получаваше, чували с долари се трупаха в асансьора. Но се оказа, че Перушан Дончо е наистина голям перушан, въздух под налягане, егоист, който се изпокара с повечето си съюзници. Сега Цецо Ухото ще се прости с мечтата си да свали ББ и да седне на мястото му...
  • 54 Може и обратното

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ":

    Значи може и американските демократи да се прекръстят на републиканци за....
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Перо

    3 0 Отговор
    Рано или късно Цвъки ще отиде при бай Ставри! Сега само отлага възмездието за престъпна дейност,под прикритието на “евроатлантическите ценности”. Иначе нивото и капацитета на мислене,си остават на сержантското му ниво,на милиционер от соца.
  • 57 Аз съм Веска

    0 0 Отговор
    Цеци, на дъното намерих жълта маска.
    Ще я почистя от мъхчета и пъхчета, за да я сложиш на устата. Дори ще я парфюмирам,
    за да стане още по удивителна.
    Побързай, че ще я продам на друг.
  • 58 Кой68

    1 1 Отговор
    Партията на Ц.Цветанов е "човека"на Байдън в България.България ще стане реално фронтова държава заради политиката която ще се води с/у Русия...Просто ще станем още по-зависими и ще загубим и малкото което имаме като суверинитет......Но може и да несъм прав,ама надали.
  • 59 БОКОКРАД

    0 0 Отговор
    ТОВА ДЕТО ЦВЕТАНОВ ДЪРДОРИ Е ВСЕ ЕДНО БОЙКО ДА СИ СЛОЖИ ПОРТРЕТА НА ХИТЛЕР ЗАД НЕГО ! Рано или късно Цвъки ще отиде при бай Ставри , ТАМ ДА ПРАВИ ПАРТИИ И ДА КРАДЕ ! И ТОЯ КРАДЕЦ БЕШЕ .... МИНИСТЪР НА ПОЛИЦИЯТА , КАКТО И КРАДЯЩИЯ БОЙКО Е ПРЕМИЕР ПОНАСТОЯЩЕМ !
  • 60 сноу

    1 0 Отговор
    Ами то-о ..няма лошо..ако ще се хвърлят от моста, нека си вървят заедно...
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Много мазно

    0 0 Отговор
    Спокойно бе каун, ще те поканят на закуска нищо, че името на "партията"ти е в леко противоречие с тяхното, те най-много обичат ренегатите!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове