Last news in Fakti

10 Ноември, 2020 17:25 2 629 32

Баща издаде 16-годишния си син за обир

  • баща-
  • син-
  • кражба

Младежът се възползвал от отключената врата на автомобила на жената

Баща издаде 16-годишния си син за обир  - 1

Днес, 10.11.2020 г., Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу обвиняемия С. Т., на 16 г., за това, че като непълнолетен, но можещ да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, е отнел чужди движими вещи на обща стойност 1480,20 лева от владението на А. З. без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои - престъпление по чл. 194, ал.1, вр. чл. 63, ал. 1, т. 3 от НК, научихме от пресцентъра на Прокуратурата.

Пострадалата А. З. притежавала лек автомобил, който на 13.09.2020 г. около 20,00 ч. паркирала в кв. „Витоша“, гр. София. В автомобила тя оставила преносим компютър, собственост на дружеството, в което работи, сив мъжки елек, кабели за зарядно устройство на мобилен телефон и два чипа за отключване на брава, всички вещи на обща стойност 1480,20 лева.

На 14.09.2020 г. около 04,30 ч. обвиняемият С. Т. се намирал в кв. „Витоша“ в близост до автомобила на А. З. Той решил да провери дали колата е отключена, за да вземе намиращи се вътре вещи, които да продаде, тъй като имал нужда от пари. Обвиняемият установил, че една от вратите на колата не е заключена, отворил я и влязъл. От купето на автомобила С. Т. взел гореописаните вещи, като ги поставил в раницата си. След това С. Т. се отдалечил, а впоследствие се укрил.

На 15.09.2020 г. Д. Т. - баща на обвиняемия, почиствал дома си в гр. София, където живеел заедно със сина си С. Т. Той забелязал раницата на С. Т., отворил я и видял вътре различни вещи – фенери, чукчета, клещи и др., сред които и сив мъжки елек, който обвиняемият бил откраднал от автомобила на А. З.

На 16.09.2020 г. с протокол за доброволно предаване бащата на С. Т. предал на полицейски служители при 04 РУ-СДВР, намиращите се в дома му вещи, оставени там от сина му. На същата дата обвиняемият предал с протокол за доброволно предаване на служителите на 04 РУ-СДВР, останалите вещи за които обяснил, че е откраднал от автомобил в кв. „Витоша“, гр. София.

В хода на разследването по отношение на обвиняемия С. Т. била взета мярка за неотклонение „Надзор на инспектор при детска педагогическа стая“.

Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КЕРПИЧА

    25 1 Отговор
    ХУБАВО НАПРАВИЛ ЧЕ ТОЯ ПИКЛЬО ЩЕ ГИ ИЗДРУСА........
  • 2 минчо

    11 38 Отговор
    ЕЕЕ ТОЯ БАЩАТА КАКЪВ БУКЛУК Е.ВМЕСТО ПРОСТО ДА ВЪРНЕ ПАРИТЕ.СЕГА НА ДЕТЕТО ЩЕ МУ ЛЕПНАТ ДОСИЕ И ПРИСЪДА

    Коментиран от #8

  • 3 Читател

    32 6 Отговор
    Доблестен родител. Съвестен. Не като Минчо.

    Коментиран от #6

  • 4 Бащата

    3 21 Отговор
    трябва да бъде съден за безотговорност, какво прави в малките часове синът му по улиците?!
  • 5 сила

    8 17 Отговор
    предател
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 нбгт

    3 10 Отговор
    А защо бащата не е издържал сина си и го оставил без средства?
    Павлик Марозов в обратен вариант.

    Коментиран от #11

  • 8 Алфа Чакал

    10 6 Отговор

    До коментар #2 от "минчо":

    Детето колко бой трябва да изяде.Браво на бащата.Това е мъжка постъпка.Едва ли малкия ще си вземе поука ,но бащата е постъпил достойно.

    Коментиран от #23, #30

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 сила

    5 4 Отговор

    До коментар #7 от "нбгт":

    и аз щях да го напиша но се съмнявах дали са чували за павлик морозов културното ниво много западна последните години та затова.....
  • 12 Луд

    11 1 Отговор

    До коментар #10 от "Бай Ганьо":

    Аз съм военен и много добре знам какво е предателство и това не е.Само патладжани казват на тази постъпка предателство.

    Коментиран от #13

  • 13 сила

    6 3 Отговор

    До коментар #12 от "Луд":

    дядо ми казваше че сина може да предаде баща си но бащата никога не трябва да предава детето си а за военните всички знаеме.......

    Коментиран от #28

  • 14 оня с коня

    10 4 Отговор
    Нормално е ЛУМПЕНИТЕ тука да реагират Първосигнално на Статията и да отчитат единствено Действията на Бащата ИЗОЛИРАНО от всичко останало,възприемайки ги като чисто "Предателство".Да ама НЕ,защото ПРЕДИ ТОВА е имало поредица от много Трудни Разговори Баща-Син -Съвети,Обещания и т.н.Защото Това ЕДВА ЛИ Е ПЪРВАТА КРАЖБА!И за да не се стигне до Реален ДЪЛГОГОДИШЕН ЗАТВОР който неминуемо ще дойде след подобен начин на Живот,Бащата решава да даде РЕАЛНА ПРЕДСТАВА на сина си КАК се случват Нещата в Съда с въпросната ДРЕБНА Кражба - НЕЩО КАТО предупредедителен Урок на Живота.Ако обаче и това не помогне,...и Господ няма да може.

    Коментиран от #15, #32

  • 15 сила

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "оня с коня":

    голем чаршаф изписа и нямаш никво чувство за хумор.....пази си коня да не го гепи другия път

    Коментиран от #16

  • 16 оня с коня

    2 3 Отговор

    До коментар #15 от "сила":

    МЪДРИЯТ НАРОД е казал че "Докато има Балами,ще има и Тарикати",а аз ще кажа пък че Докато има такива като тебе да четат цели Чаршафи,ще има и такива като Мене да ги пишат!А ако търсиш ЕКСТРАТА "Чувство за Хумор",тр си Плащаш щото Безплатен обяд Няма.

    Коментиран от #17

  • 17 сила

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "оня с коня":

    кой ти казва че съм го чел просто го погледнах

    Коментиран от #18

  • 18 оня с коня

    4 4 Отговор

    До коментар #17 от "сила":

    И ако само си го Погледнал без да го четеш КАК установи че нямам Чувство за Хумор ааа?...ААА?!както и да е- Господ е решил че според "Разнообразието на Видовете" трябва да съществуват и такива като тебе.

    Коментиран от #19

  • 19 сила

    3 2 Отговор

    До коментар #18 от "оня с коня":

    не мога да разбера кой е коня и кой е оня

    Коментиран от #20

  • 20 оня с коня

    1 4 Отговор

    До коментар #19 от "сила":

    Не може да си нямаш Хабер от Духова музика и да се опитваш да разбираш КАКВОТО И ДА Е.Затова и Рецептата ми за тебе е единствено "СМИРЕНИЕ" Брачет!Питай Мангъров- и той ще ти каже същото.

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 оня с коня

    0 2 Отговор

    До коментар #21 от "сила":

    Ха ха!Не само И ДВЕТЕ едновременно,но и Сатанист!Аре че мн време ти отделих
  • 23 минчо

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Алфа Чакал":

    ЗА КАКВО БРАВО ?БАЩАТА Е ДОНОСНИК ?И АКО СМЕ В АВСТРИЯ ГЕРМАНИЯ ФРАНЦИЯ САЩ АНГЛИЯ КАНАДА И ГЪРЦИЯ КАЗВАМ ГОЛЯМО БРАВО НА БАЩАТА ЗАЩОТО ТЕЗИ ДЪРЖАВИ СЕ ГРИЖАТ ЗА НАСЕЛЕНИЕТО СИ.....А В БЪЛГАРИЯ ПЕНСИЯ 200 ЛВ ЗА ДЕЦАТА 40 ЛВ.ЗАПЛАТА 470 (610)ЛВ ПРЕДИ ГОДИНА ЕДНО ДЕТЕ НА 6 ГОДИНИ ПОЧИНА ЗАЩОТО ДЪРЖАВАТА НЕ ДАДЕ 20000 ЛВ.ДА СЕ ИЗЛЕКУВА .....Е НА ТАЗИ ДЪРЖАВА ЛИ БАЩАТА Е ДОНОСНИК?СМЕШНА РАБОТА.....

    Коментиран от #27

  • 24 ГрУю

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бай Ганьо":

    А ти си твърде неграмотен..Скрий се в дупката,откъдето си изпълзял.
  • 25 Грую

    1 0 Отговор
    Жалко! И от туй момче човек няма да излезе. И мен тъй като малък, гепим нещо и после бой, бой и ме накарат да го върна и сега какво страх ме е да краднем чак в червата и си останах бедняк да бачкам за тези, където знаят как да крадат за без пари и да се бъзикат с мен. Нема прокопсия в таз държава бре. Трябваше, като онзи ром , където синът му откраднал тесла, но го хванали и той рекъл на стопанина: "Сакъм не го бий двойно ще ти я платим теслата. Сефте му е.!" Уплашил се човекът, че ще го сецне стопанинът и няма да може да се научи да краде, а пък в тази държава ако не можеш да крадеш за къде си?
  • 26 Макаренко

    1 0 Отговор
    Малко го е бил като малък !Не село има поговорка : " Бий дупе , за да не биеш дупище ! "
  • 27 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "минчо":

    Ти кво все чакаш някой да ти даде ,комуняга! Утре този пикльо ще почне да краде от собствения си дом, ако не го прави вече!
  • 28 Алфа Чакал

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "сила":

    Ама той за друго го е казвал.Тъжно е ,че не си го разбрал
  • 29 попов

    0 0 Отговор
    лошо
  • 30 попов

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Алфа Чакал":

    И какво му е н дали сина ги е взел мъжкото горкото дрете пък и не е сигур
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 попов

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "оня с коня":

    А ти си представи че башата краде еврофондове и кареа сина си да носи наркотици
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове