Last news in Fakti

22 Ноември, 2020 17:47 2 951 23

Кината пред фалит

  • кина-
  • фалит-
  • криза

Зрителите са със 70% по-малко от обичайното, което води само до загуби, сигнализират от бранша и призовават държавата да подпомогне бизнеса

Кината пред фалит - 1
Снимка: бТВ

COVID кризата е на път да затвори част от кината. Зрителите са със 70% по-малко от обичайното, което води само до загуби, сигнализират от бранша и призовават държавата да подпомогне бизнеса.

Почти празни зали, намалени прожекции, съкратен персонал и намалено работно време. Така изглеждат в момента големите киносалони, след като получиха правото да работят със зали пълни на 30%.

„Очакваме най-накрая държавата да се сети и за кина и да ги подпомогне, тъй като те са едни от най-засегнатите наред с ресторантите, туристическите обекти и транспорта“, каза Стефан Минчев – управител на верига кина пред бТВ.

Междувременно киноиндустрията спря много от снимките и премиерите, което прави изготвянето на програма още по-трудна задача.

За да могат да спасят бизнеса, от кината се опитват да привлекат зрителите по нетрадиционни начини.

„Опитваме се да привличаме различни групи от хора с тематични цикли така да го кажа, в момента имаме серия от детски анимационни филм в сутрешните часове. Алтернативно съдържание опери, балети и концерти“, обясни Стефан Минчев.

От бранша изтъкват, че в повечето европейски държави има мерки за подкрепа.

За спокойствието на бъдещите посетителите от бранша уверяват, че се спазват всички нужни мерки за дезинфекция и дистанция.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Компаньонка

    54 0 Отговор
    Кризата удари и нашия бранш затова ще се насочим към политиката защото това е единствената професия сходна с нашата.

    Коментиран от #8

  • 2 пука им на герб

    26 1 Отговор
    тя държавата умряла за кина, изложби и театри - да има как да ги закрие по-скооро да напълне чекмеджетата още по-старателно. ОПГ"герб" унищожиха изкуството и културата в тази окаяна държавица - дори и малкото от тях дето беше останало...
  • 3 Маргинал

    31 0 Отговор
    Държавата това е Тиквата. Той не се сеща за нищо той е пожарникар.
    Организация Нулева, Хаос и Простотия, ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ.
  • 4 кино без пари

    20 0 Отговор
    Тя държавата е пред фалит, вие за кината плачите. Като дойде правилният прокурор и прибере парите от шкафчетата, от задграничните имоти и накраденото, киното ще се възроди.
  • 5 Затваряне

    14 7 Отговор
    Сега тези искат после други и така безкрай.
    Не може да се субсидира не работеща икономика. А при епидемична обстановка няма как да има нормално работеща икономика.Това, че бизнесите са отворени се оказва вредно за всички дори и за собствениците им защото клиенти няма и се повече няма има и ще реват за помощи. Затова по-добрият подход е Китайски. Тотално ограничаване и затваряне на всичко за да се елиминира вътрешното разпространение на вируса,на цената на пълно спиране на цялата икономика, но за кратко. След това рестартиране с ограничения за международните пътувания. Китайската икономика вече работи на пълни обороти, а в почети целия свят всичко тепърва потъва. За съжаление никой другаде не иска да предприеми крути мерки и да изкорени болестта, а всички искат само да управляват епидемията за да може да трупат дивиденти и да отклоняват и крадат средства, да разпределят помощи по ”целесъобразен” начин да раздават кредити на правилните през правилните банки. Да теглят международни заеми и т.н и всичко това на цената на загубени човешки животи и такива които ще бъдат загубени от огромната икономическа рецесия която вече настъпва с пална сила, на гърба всички хора които ще изтърпят последствията на икономическата рецесия и които ще изплащат през целия си живот изтеглените международни заеми.

    Коментиран от #7, #12

  • 6 ужас

    21 8 Отговор
    А БЕ ХОРАТА МРАТ КАТ УЛИЧНИ ПСЕТА , ТЕ ЗА КИНАТА СЕ ЗАКОСИЛИ !
  • 7 Маргинал

    7 11 Отговор

    До коментар #5 от "Затваряне":

    От мен имаш минус. Коментара ти е по дълъг от статиятя. Иначе имаш мнение, аз предпочитам Шведския модел.

    Коментиран от #9

  • 8 2loop

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Компаньонка":

    За вас ще гласувам, то така или иначе и сега ни управляват прости....
  • 9 Затваряне

    11 4 Отговор

    До коментар #7 от "Маргинал":

    Шведски модел не съществува обаче.В момента там епидемията се разгаря тепърва. За разлика от прелета сега преминават от препоръките към забраните защото виждат на къде отиват нещата. А икономиката няма как да функционира нормално в падемична обстановка дори и без държавата да не взема никакви ограничителни мерки.
  • 10 Грейс

    5 1 Отговор
    При нас е така "всяка коза за свой крак".
  • 11 Реалист

    7 6 Отговор
    Дреме ми за кината. Аз гледам яки филми на 55 инчовата ми плазма анкерирана на стената и ми е як кеф. А и комшийката като дойде да гледаме не минавам само с френска като на кината. Киното отдавна е мъртва технология, като магнетофоните
  • 12 Пунчо

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Затваряне":

    Е да де, ама кой ше купува ваксините. В идните месеци мафиотите в бяло ще имат печалби по-големи от тези в оръжейния бизнес.

    Коментиран от #14

  • 13 Някой

    4 1 Отговор
    Да не би да е помогнал на моя бизнес или на маса други фирми. В киното нещо произвеждат ли, дават работна ръка на хора? Не си правят и труда и не искат да кажат колко пълни фалити има. Бай Ставри има рода, и син и внучета. Знаете къде ще ходите - на Кино в затвора!
  • 14 Просто

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Пунчо":

    Бинго.
    Не се преследва разрешаваме на проблема, а неговото управление като междувременно се използва всякакъв начин за извличане на печалби от всеки с власт на всякакво ниво.
  • 15 Бай Стоил

    5 1 Отговор
    Знаете ли че пазарите на открито са забранени /затворени от началото на Ноември. 100%-во лишаване от дофод но на никой не му пука за малкия бизнес!

    Коментиран от #19

  • 16 ТИТИ

    0 0 Отговор
    НЕ МОЖЕ ДА СА ТОЛКОВА СКЪПИ
  • 17 hmhmhm

    5 1 Отговор
    Не се вайкайте , че зтварят кината - и бз това само тъпотии и пее_астии дават! Агитирайте хората да четат книги и да се образоват!
  • 18 МИНА

    6 1 Отговор
    КИНО ЧЕ АЗ ИМАМ ИНТЕРНЕТ ТУК ИМА ВСИЧКО ПО ДОБРЕ В КЪЩИ
  • 19 Сериозно

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Бай Стоил":

    Значи фермерския пазар на Римската стена с охрана от общината тази събота е въображаем. Или Женски, Иван Вазов, Красно село са илюзии. Я вземи се прегледай!
  • 20 йокин

    3 2 Отговор
    Че има ли кина,в Б-я?
  • 21 Обикновена Пунта Мара

    4 0 Отговор
    Какво ли не унищожи тази ЧАСТ от "бсп", нарекла себе си "герб"?!
  • 22 Всичко на

    3 1 Отговор
    тази земя се връща! Бяха се позабравили с цените! За един филм, едно семейство с под стотачка не минаваше!
  • 23 Вуцата

    2 1 Отговор
    Супер. Затваряйте. Филмите можем да си гледаме и вкъщи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове