Last news in Fakti

24 Ноември, 2020 18:14 4 547 37

Манолова: МС бетонира нови тлъсти бонуси за главните секретари на Борисов, Радев и Караянчева

  • мая манолова-
  • бойко борисов-
  • бонуси-
  • главни секретари

Това не е парламент, това е кочина, обяви бившият омбудсман

 Манолова: МС бетонира нови тлъсти бонуси за главните секретари на Борисов, Радев и Караянчева - 1
Колаж: ФАКТИ

Главните секретари на трите институции и главните и административни секретари във ведомствата не просто ще влизат в бордовете на държавни предприятия, а и ще получават тлъсти бонуси за участията. Досега с няколко закона това беше забранено. Това съобщи председателят на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова в публикация във Фейсбук по повод внесени промени в Закона за железопътния транспорт.

"През Закона за изменение и допълнение на Закона за железопътния транспорт, внесен от Министерския съвет, се прави изменение в Закона за публичните предприятия и в Закона за обществените поръчки и други, като се дава право на главните секретари на Бойко Борисов, Румен Радев и Цвета Караянчева (МС, президента и НС) да получават бонуси за участие в бордове на държавни предприятия", добави тя.

Припомняме, че през Преходни и заключителни разпоредби в Закона за ДДС вече бяха направени промени в Закона за държавния служител и в Кодекса на труда, с които пък се позволи на висшите държавни служители да получават коледни бонуси, считано от веднага.

Става дума за перфектно подготвена схема - отменя се забраната за държавните чиновници през Закона за ДДС и се премахва забраната за главните секретари чрез Закона за железопътния транспорт, така че всички те да получат парче от баницата броени месеци преди редовните избори.

"Министерският съвет и персонално Борисов, като премиер, е в "игра" с депутатите от ГЕРБ и няма оправдания за действията нито на МС, нито на Менда Стоянова, която внесе порочните поправки в Закона за ДДС", коментира Манолова по повод поредните скандални промени.

В мотивите към промените в Закона за железопътния транспорт е ясно написано, че инсталирането в бордове срещу тлъсти възнаграждения важи за главните секретари на Народното събрание, на президента и на Министерския съвет, главните и административните секретари в изпълнителната власт, постоянният секретар на Министерството на външните работи и постоянният секретар на отбраната; ръководителите на бюджетни организации или други длъжностни лица.

"Това е в нарушение с разпоредби в Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, Закона за публичните предприятия, Кодекса на труда, Закона за държавния служител и Закона за публичните финанси, според които нито главните секретари, нито ръководителите на бюджетни организации, нито възложителите на обществени поръчки могат да участват в бордове, а ако някои от тях по някой от законите участват - да получават пари за това. В последната близо година се получава каскада от законови промени за узаконяване на тлъсти бонуси, плащания и други възнаграждения на избран кръг от привилегировани лица и то по инициатива на ГЕРБ и лично на Бойко Борисов", отбеляза още Манолова.

"Това не е парламент, това е кочина. Поведението на народните представители, ГЕРБ и Борисов е открито "срещу" интересите на народа и то часове, след като призоваха народа "заедно" с тях да наложи локдаун на държавата. Докато хората умират без лекарска помощ, без линейка и оставени без болнични легла, Министерският съвет на Борисов узаконява през Закона за железопътния транспорт пладнешки обир на народа през бордовете, а ГЕРБ чрез Менда Стоянова и Закона за ДДС доузаконява и коледните бонуси на калинките на ГЕРБ. Позор!", завършва коментари си Мая Манолова.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Последния Софиянец

    47 18 Отговор
    А за секретаря на Джамбазки ,дето му крепеше маркуча на прозореца ще има ли бонус?
  • 3 вили

    46 18 Отговор
    ЛОКДАУН ЗА ГЕРБ И ДПС МАФИЯТА СЕГА
  • 4 беглец

    39 17 Отговор
    Баце такъв комунизъм ще ви натресе, че с ще си спомняте Тато с умиление.

    Коментиран от #16, #34

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Кнаус 485

    52 16 Отговор
    Съгласен съм с Манолова, лошото е, че за 30 години демокрация държавата я превърнаха в кочина....
  • 7 джаба

    15 10 Отговор
    ере бай байдън да улазга у бялата къща и да разкара мустафака от българия - мноооо се застоя това нещо тадява

    Коментиран от #18

  • 8 Гост

    19 30 Отговор
    Манете я галевица,че ще сядам да вечерям.

    Коментиран от #9, #10, #17

  • 9 Бат Бойко нощния бандит

    25 12 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Имаш ли какво?

    Коментиран от #30

  • 10 Да ти е скадко

    26 15 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Какво, ще ядеш, спаружения Боков суджук ли ?
  • 11 Браво Мая

    37 16 Отговор
    Всичко е вярно.

    Коментиран от #20

  • 12 Васил

    31 11 Отговор
    Пир по време на чума не мога да разбера за какво работи министерството на икономиката туризма и образованието не е ли по правилно да ги пуснат неплатена за какво стоят там?
  • 13 Ех,мъка,

    23 8 Отговор
    естествено,че зорът е за парите. А Лая забрави,че също беше депутат в тази кочина
  • 14 Asdfg

    29 15 Отговор
    Много добре го каза Манолова! КОЧИНА! В момента и ДЪРЖАВАТА, а не само парламента е КОЧИНА!

    Коментиран от #21

  • 15 ВАЖНО! ВАЖНО! ВАЖНО!

    13 10 Отговор
    ИДВА НОВО ДРАНЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ БАНКИ. НА ЗАПАД (ИСПАНИЯ)АКО ИМАШ СПЕСТОВНА КНИЖКА( СМЕТКА В БАНКАТА) И ПО НЕЯ НЯМА ПРИХОДИ ТИ ВЗЕМАТ ПО 50 Е МЕСЕЧНО( БАНКА САХА). ОЧАКВАЙТЕ АЛЧНИТЕ БАНКИ ДА ЗАПОЧНАТ ДА ДЕРАТ И В БЪЛГАРИЯ.
  • 16 Хаджи Хаджи Българин

    22 10 Отговор

    До коментар #4 от "беглец":

    Комунизма приятел, беше идея! А Социализма системно управление на една държава, където, държавата е собственик на всички природни и обществени БЛАГА! ТОВА В МОМЕНТА СЕ
    НАРИЧА - ФЕОДАЛИЗЪМ , ДОРИ НЕ Е И КАПИТАЛИЗЪМ! ЕДИН ФЕОДАЛ, СЕ РАЗООРЕЖДА СЪС ВСИЧКО И ВСИЧКИ! САМИЯТ БАЙ ТОШО, КАЗА ОТКРИТО ПРЕЗ 1986 Г , ЧЕ " СОЦИАЛИЗЪМА Е НЕДОНОСЧЕ" ! Но ББ ни върна в Средновековието, съдейки, по неговите действия!
  • 17 Хаджи Хаджи Българин

    11 12 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Може за десерт, да ти предложа- Доган, Пеевски , ББ или Каскет в сладолед! Да ти е сладко!
  • 18 СМЕРШ

    11 1 Отговор

    До коментар #7 от "джаба":

    Буш 1 и2, Обама, Килъри Клинтън, Байдън! Това са ЯСТРЕБИТЕ НА ОРЪЖЕЙНОТО ЛОБИ В АМЕРИКА! МНОГО МИ Е ИНТЕРЕСНО, КОЯ ДЪРЖАВА, ЩЕ ВЛЕЗЕ В КИПЯЩТИЯТ КОТЕЛ ПРЕЗ 2021! ??
  • 19 Монолова

    22 15 Отговор
    Мая е прелъстена и изоставена стара червена бабичка и много наранена!😂😂😂😂😂Но всеки ден се излага повече и повече с глупостите си! Пенсия за Мая заслужени 200 лева на месец!😂😂😂😂😂😂😂

    Коментиран от #27

  • 20 Боко Простака

    11 12 Отговор

    До коментар #11 от "Браво Мая":

    Ало, Майче!! Купувам си изборите + Мишката Константинов и работата спи¡ Ха ха ха ха!!
  • 21 Кюстендилска съседка!

    22 16 Отговор

    До коментар #14 от "Asdfg":

    О тая помиярка Мая забърка най голямата кочина като използва болните деца за политически игри! Плюваме те 1 милион пъти!
  • 22 Другия с коня

    19 15 Отговор
    Като овчарчето Калитко си МаяМ..Мислиш ли ,че някой ти вярва на Мантрата за любовта ти към Народа.....

  • 23 Помак

    13 14 Отговор
    Манолова, а ти, работиш усърдно за бизнеса на пеевски и каскета!
  • 24 Шопо

    11 9 Отговор
    Майче,че те изпапкам ,сладуранооооо!
  • 25 Опа

    18 5 Отговор
    Даа, кочина си е! Но не си мисли че сме забравили че и ти беше свиня в тази кочина. И то каква!!!!
  • 26 Копие под индиго

    14 2 Отговор
    След промените "пришиха" към директорските бордове на фабриките по един "специалист икономист" - да ги "спсяват". Резултата е ясен - спецовете взимаха по 400 лв на "спявка", фабриките отидоха у наши хора - за ликвидиране, а "матряла" - гладен, гол и бос - на улицата. От импотентни управници - толкова. Нищо ново под зимното слънце.
  • 27 Делко

    7 2 Отговор

    До коментар #19 от "Монолова":

    За да коментираш, трябва да познаваш историята!
  • 28 ТИКВАТА

    8 9 Отговор
    КОМУНИСТИ СМОТАНИ, ВИЕ КРАДОХТЕ, СЕГА И АЗ ЩЕ КРАДА. ДА НЕ СЪМ ПО БАЛАМ ОТ ВАС.
  • 29 Анонимен

    11 11 Отговор
    Когато беше омбуцман не рева. Сега какво стана. Като ламтиш за много така става.
  • 30 Гост

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бат Бойко нощния бандит":

    Имам,явно вие мишоци сте гладни,ама ще му свикнете.
  • 31 Глacувaх

    10 7 Отговор

    До коментар #5 от "истина е":

    зa Рaдeв, зaщoтo cмятaх, чe e чecтeн, кoрeктeн и cмeл. Cъбитиятa пo-къcнo пoкaзaхa, чe e тoчнo oбрaтнoтo - тoй e cъщo тoлкoвa бeзпринципeн, двуличeн и cтрaхлив, кoлкoтo вoждa нa грoбaритe. Пoд влияниe нa eлeмeнтaрнaтa cи пoлoвинкa и други cъщo тoлкoвa ниcкocтoйнocтни cъвeтници гoнeшe oт oбкръжeниeтo cи кaдърнитe кaдри и и нaзнaчaвaшe блюдoлизци и кaлинки нa тяхнo мяcтo. Тихoмълкoм ce урeди c виcoкa зaплaтa и привилeгии зa ceбe cи и приближeнитe cи и изoбщo нe пoдкрeпи c рeaлни дeйcтвия чeтиримeceчнитe прoтecти нa грaждaнитe.
    Рaдeв нямa никaквa пoлитичecкa пoзиция,тoй глeдa дa ce зaдържи нa грeбeнa нa вълнaтa кaтo пoдкрeпя cилнитe нa дeня - кaктo пoкaзa c пoвeдeниeтo cи при нeзaвършилитe oщe избoри в CAЩ. Нeкoлкoкрaтнo пoгaзи Кoнcтитуциятa и ce пoкaзa кaтo прoфaн дoри oтнocнo cдeлкaтa зa caмoлeтитe.
    Цeлтa му e втoри мaндaт, кaктo нa Бoриcoв цeл e дa ce урeди c върбoвa прeзидeнтcкa cянкa cлeд бурнитe cъбития нa дeceтгoдишнoтo му упрaвлeниe.
    Тoвa e иcтинaтa, cкъпи cънaрoдници.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Гостът

    5 1 Отговор
    Управляващите видяха малко европейски пари и ще направят всичко възможно да ги източат законно в собствените си джобове. Кочина пълна с алчни корумпирани прасета.
  • 34 Още малко ви остана

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "беглец":

    Герберските тролещи не ви ли омръзна да определяте тиквата като КОМУНИСТ. Ограмотете се малко преди да изпляскате поредната си глупост. Този индивид е обикновен крадец измамник с организирана престъпна група за кражба и измами- Герб. Точно и ясно!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 1122

    0 1 Отговор
    Крадът като за последно,защото знаят че това ще е,НО дали ще има кога да ги харчат след падането им от власт,народната любов може да ги застигне!
  • 37 ГЕРБ=БСП

    1 0 Отговор
    Аз не съм против някакви минимални добаки/бонуси/. Но смятам, че всички коледни и/или великденски добавки трябва да се еднакви за всички в публичната администрация. Колкото получи министъра и секретаря му, президента, шефа на НС, депуат, толкова трябва да получи чистачката, портиера, шофьора...

    А не като сега десетки хиляди лева бонуси за високопоставените и 300 лева бонус за чистачките. Смятам, че сегашните чистачки вършат повече полезна работа за обществото ни от сегашните министри и депутати.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове