27 Ноември, 2020 12:26 3 121 43

Ходжа: Националистическите партии са подчинени на ДПС

  • салих трончов-
  • дпс-
  • националистически партии

Бойко Борисов вижда в огледалото един провален Тодор Живков, смята той

Ходжа: Националистическите партии са подчинени на ДПС - 1

„Расистката и ислямофобската реторика звучи грозно, но хубавото е, че не е истина. България е един от примерите в ЕС за религиозна толерантност. Ако е имало някога напрежение, то е на политическо, а не на гражданско ниво. Напълно изкуствено е. България е славна страна, която е оцеляла през годините благодарение на своята задружност. Преди всичко друго ние сме хора. Това заяви ходжата на Магерово - Салих Трончов - в предаването „По острието с Калоян Константинов“.

„Нека не забравяме, че националистическите партии в България принадлежат на ДПС. Неотдавна излезе декларация, която Лютви Местан разпространи, след като бе премахнат като председател на ДПС. В нея се посочва как Ахмед Доган е отпуснал, с подписа на покойния Ахмед Емин, 1 милион лева на партия „Атака“. Нека не забравяме нападението над Баня Баши в София от „националистите“. Тогава подкрепата за ДПС беше много ниска“, допълни той.

Според него патриотите и ДПС играят не само етническата, но и верската карта, когато има трябва повдигане на електоралната подкрепа. Задкулисно обаче отношенията им са повече от приятелски:

„Когато Борисов стана за пръв път премиер, присъствах на клетвата му в народното събрание. Едно беше държанието на политиците пред камерите, съвсем различно зад тях. Поздравяваха се, говореха си. Те манипулират избирателите си като лицемерничат. Една стена дели кабинета на заместник-главния мюфтия и офисите на ВМРО. Виждал съм многократно как Каракачанов си пие чая с арабите продавачи под сградата на ВМРО. Едно е от партийната трибуна, а съвсем различно е реалността.“

Ахмед Доган е лежал в Белене проформа, за да го изкарат дисидент

Салих Трончов изтъква, че „Движението за права и свободи“ вреди на цялата страна, но най-вече на мюсюлманите. И те започват да осъзнават това. От 1,3 милиона мюсюлмани у нас едва около 300 000 гласуват за партията на Доган, докато в силните ѝ години бройката е надвишила 600 000.

„ДПС се грижи да изолира мюсюлманите от останалото население на страната. Ние нямаме нормални пътища, нямаме водоизточници, живеем назад във времето. Когато влязохме в ЕС, разбрахме това. И от роби на ДПС майките и бащите на нашите ученици в момента се превърнаха в роби на полетата по Англия. Докато не бъде разбит митът за ДПС, в основното българско население винаги ще съществува нотката на дискриминация. Мюсюлманското общество трябва да се помести във всички партии, не само в една. Ние сме част от държавата, ние сме български граждани. Не искаме да се делим от останалите хора. Това ще стане, когато ДПС престане да съществува в българския парламент“, категоричен е ходжата.

Имамът посочва, че Ахмед Доган никога не е бил проводник на турските интереси в България, а на руските:

„Рамадан Коруджу, един от нашите мюсюлмани, който лежа в лагера в Белене, заяви през 90-те години, че Доган е престоял 2 месеца там, за да може после да яхне протестите и недоволството от Възродителния процес и да излъже мюсюлманското общество. Искали са да го изкарат дисидент. Това беше действие на руските служби. Доган винаги е бил руски агент. Самият Възродителен процес не беше по вина на българското население, а на политиците.“

Трончов посочва, че Делян Пеевски и Ахмед Доган дори са имали забрана да посещават Турция, когато отношенията между Москва и Анкара се обтегнаха преди няколко години след свалянето на руския изтребител.

Джамиите като политически проводник

Ходжа Салих Трончов изтъква, че „Движението за права и свободи“ използва ходжите по районите за контрол на населението и упражнява репресия:

„Ходжите в България се притесняват да говорят, защото имаше голям опит на ДПС да превърне джамиите в малки политически централи. Аз не мога да го преживея това. Когато си познаваш религията, няма как да го допуснеш това. Ислямът гласи, че всеки човек на Земята е градивен фактор. Мюсюлманите у нас подкрепят различни политически семейства. Когато имамът подкрепя дадена партия, хората отказват да посещават джамиите.“

Според него ДПС не упражнява натиск над главния мюфтия, но „ако самият административно-духовен лидер реши, че трябва да е обвързан политически – е в името на нещо друго, не на религията“.

Именно заради унизителното положение, в което са поставени мюсюлманите и религията в България, Салих Трончов в края на ноември подава оставка като ходжа. За едни 500 лв. държавна заплата не си струва да продаваш достойнството и вярата си.

Протестираш срещу премиера – няма път за твоите села

Той посочва и друга причина за оставката си – лично премиерът Бойко Борисов е поискал той да бъде отстранен от поста. От години насам Трончов протестира срещу окаяното състояние на пътищата във Велинградско, които отнемат човешки животи, но реакция няма.

„От 4 г. водя битка с институциите да оправят пътищата в нашия район. Включително протестирам всеки път, щом премиерът идва. А той посещава често Велинград, защото има желание да разкрие волфрамова мина там. Докато един ден не беше намекнато на кметовете на нашите села, че заради ходжата им – път няма да видят“, обяснява Трончов.

Бойко Борисов като проваления Тодор Живков

„Никога не съм се притеснявал да наричам Бойко Борисов диктатор, дори в национален ефир. Очевидно това и другите ми дейности са го засегнали. Той поиска от своя по-голям брат – ДПС – да му помогне да ме отстрани. Той и в парламента иска помощ от тях, когато е притиснат от другите партии“, обяснява имамът.

За него Борисов е дори по-лош от диктатор, тъй като всъщност не е суверен на държавата. Той управлява с диктат над народа, но него го управлява Делян Пеевски, а над Пеевски е Ахмед Доган. Не се знае и колко още мафиоти са намесени. „Той е просто представител на мафията.“

„Когато се погледне премиерът в огледалото, може би по-често вижда Тодор Живков. Той прилага същите прийоми в държавата. ЕНП отрича тук да има диктатура, но тя е очевидна на всяко държавно ниво. Дори духовенството вече е подвластно. Той дори е по-зле от Тодор Живков, защото тогава поне имаше работа, хляб и сигурност, на международната политическа сцена също имахме някакво реноме. Сега Борисов не може да каже и 2 думи на английски език“, смята ходжата.

Ислямът и политиката не бива да се смесват

Имамът коментира и случаите на тероризъм в името на исляма. Той напълно осъди всякакви терористични актове и категорично заяви, че да убиваш други хора и да се самоубиваш в името на исляма – ще те заведе право в ада.

Ислямът проповядва мир и любов. Той отрича насилствената смяна на вярата и гарантира неприкосновеността на разума, препитанието на човека, неговите достойнство и чест.

„Когато полиците и духовните лидери започнат да говорят на един език, тогава има проблем. Политическият ислям е виновен за тероризма. Когато чужди сили се намесиха по арабските страни, тогава тръгна тероризмът по Европа. Радикалният ислям значи „краен“, а Аллах казва да се следва средният път. Крайно време е световните лидери да спрат да говорят за религия“, смята ходжа Салих Трончов.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хъхъ

    24 6 Отговор
    Това отдавна е ясно, нали някой трябва да втвърдява електората на ДПС-то...
  • 2 ъъъъъ

    5 16 Отговор
    колко взехте за ПР ?
  • 3 БОЗА

    19 4 Отговор
    ДПС иска оставка на правителството...малко по-късно и ходжата...какво става бе баце-твоите ти ритат столчета ли... ;-)
  • 4 вашето мнение

    19 4 Отговор
    Това го говоря още когато се пръкна хатака и белата златка. Негови приемници са каракачанов и симеонов. Всички са чеда на доган и пеефски.
  • 5 Българка

    24 6 Отговор
    'Зa нeгo Бoриcoв e дoри пo-лoш oт диктaтoр, тъй кaтo вcъщнocт нe e cувeрeн нa държaвaтa. Тoй упрaвлявa c диктaт нaд нaрoдa, нo нeгo гo упрaвлявa Дeлян Пeeвcки, a нaд Пeeвcки e Aхмeд Дoгaн. Нe ce знae и кoлкo oщe мaфиoти ca нaмeceни. „Тoй e прocтo прeдcтaвитeл нa мaфиятa.“
    Всички знаем, че Борисов е обслужващ персонал на сараите и Путин. Въпросът е до кога ще търпим мафиотското управлени

    Коментиран от #13

  • 6 така така

    8 21 Отговор
    A ти на кого си подчинен бе турско м*кере??
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 “Ние сме български граждани”

    7 17 Отговор
    Ти го каза не сте българи.Отгоре на това искал да има турци във всички партии.Това да не ти е Турция каква наглост,напротив трябва да има българи християни и ДПС да се унищожи никакви турци в парламента това е България.
  • 9 ЧЕ ТВА Е ВСЕИЗВЕСТЕН ФАКТ

    8 3 Отговор
    КОМУНЯГИТЕ КАТО ФАТМАКА, АГЕНТ САВА,АГЕНТ МАЙСТОРА, ХИТЛЕРА, БСП, ДПС,ДЕЕБЪ,ДС И ЧЕР'ВЕНИТЕ ОЛИ'ГА'РСИ СА...БЪЛГАРОМРАЗЦИ И РУСКИ ИБ'РИЦИ.
    ЗАБРАНА НА БКП/БСП ДПС ДС ДЕЕЕБЪ
  • 10 БОЗА

    4 3 Отговор
    "Оставката на министъра по околната среда и водите Емил Димитров - Ревизоро или оставката на цялото правителство поиска лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ

    Той настоя в парламента да дойде премиерът Борисов,..."

    Това,за ония с минусите... ;-)
  • 11 Благой

    8 6 Отговор
    Точно и вярно ,браво !
  • 12 Турчина глупости плиампа

    7 10 Отговор
    Ало това го ниама никаде,зашто нима българска партия в Турция и да има в сички партии българи а турчин оште малко ще поискаш и България да стане Турция ама ште духаш обратно към Туркестан

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Защото е Турция НЯМА БКП, помако

    12 5 Отговор

    До коментар #12 от "Турчина глупости плиампа":

    БКП и МОСКВА създадоха ДПС
  • 15 Така ли!??

    5 6 Отговор
    Ходжа нещо си в грешка!Може ли една партия докато СПС да се счита за етническа !!А в същото време 53%от българите да гласуват за ВМРО!!??Няма да изпадам в подробности,само ще кажа ,че втората буква от абревиатурата на ВМРО е тотално на етнически принцип!Пак няма да изпадам в подробности,само ще кажа ,че тази партия с "втората буква " М ,краде ,лъже и мами ,продава паспорти,трупа комисионни с едни самолети и кораби,представителите и в Европа са нечистоплътни ,джендъри и алкохолици,В свободното си време блъскайки мирно протестиращи граждани с вода и заменяйки ги с пиратки!ДПС натири ДОСТ ,щото интересите им бяха антибългарски,А ВМРО се възползваха от коалицията си в управлението с лични облаги!!!Та разликата за слепите.....едните крадат та се късат ,А другите пазят българския интерес!!!
  • 16 Кога ште разберете

    9 9 Отговор
    Живеете в България,ще се съобразявате,с традициите и ще се адаптирате това е на всякъде ако не ви харесва обратно в Турция

    Коментиран от #18

  • 17 Айде,айде

    9 2 Отговор

    До коментар #13 от "6 ПРАВИТЕЛСТВА НА БКП/ БСП-ДПС-ДС-ЕВРО":

    От българина по-голям крадец няма!И майцепродавец е и отце...такъв!Само келепир да има!Не ислямизация , в гробище държавата превърнаха за жълти стотинки..българските крадци!
  • 18 Абе бугаринчо

    5 6 Отговор

    До коментар #16 от "Кога ште разберете":

    Това ще го казваш кога българина не краде!А той си къса Д-то ако не може!И продава ли ,продава държавата .
  • 19 Хихихи

    11 2 Отговор
    Всичко това, което той казва за Ахмед Доган и възродителния процес го знам още преди 20 години от един полковник от ДС. Той казваше така, възродителния процес е бил изцяло да се вземат парите от турците в България и след промените да се създаде партия около Ахмед Доган, която да е проводник на чужди интереси, но за това е нужно турското население да е заплашено, да се чувства уязвимо. Ако този процес е бил плод на омраза, защо това не е станало 50 те години, по времето на Сталин, тогава от това население и помен няма да има, а целия СССР и комунистическите страни са зад гърба ни, това казваше този мой познат.....

    Коментиран от #21, #36, #41

  • 20 Hoho Boho

    9 4 Отговор
    Поздравления, Ходжа!

    "Мюсюлманското общество трябва да се помести във всички партии, не само в една.
    Ние сме /ТЕ СА/ част от държавата, ние /ВСИЧКИ/ сме български граждани."
  • 21 Този твой познат

    1 4 Отговор

    До коментар #19 от "Хихихи":

    Да ходи да се снима!Ама черно-бела хотография да си направи,та да не му личи колко е зелен!Може ли Анкара да не финансира автибългарските проводници ,та ще чака да вземат парите на турското население в БГ за целта!???Ако не си запознат с осветлението на ДОСТ от ДПС е друг въпрос!Въпрос който води до това ,Що ДПС не игра по турската свирка!Та да те питам-:Що две партии да спонсорират ,Едната с тяхни пари ,другата с "лични средствата твоите думи ,като за жълти стотинки българският политик и макята си продава!???
  • 22 Срам за България

    6 4 Отговор
    Мусулманин да се нарича българин,БЪЛГАРИНА НЕ Е МУСУЛМАНИН.

    Коментиран от #23, #28, #33

  • 23 Ми не е я

    2 3 Отговор

    До коментар #22 от "Срам за България":

    Не е мусюлман!Ама не е и християн ,Не е и вярващ в Тангра,Не вярва и в.Перун!Абе момата му е бащата!И парата!

    Коментиран от #24

  • 24 Важното е

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Ми не е я":

    Да прочетеш момата като момона!
  • 25 Гост

    2 6 Отговор
    Тоя"Ходжа" се черви като "лека" жена! КАК НЕ МУ ОМРЪЗНА ДА СЕ НАВИРА НАВСЯКЪДЕ ЗА ДА "БЛЕСНЕ"??? ВСИЧКИ В НЕГОВИЯ КРАЙ ЗНАЯТ, ЧЕ Е ЧОВЕК НА ЧАЛГА"ПОЛИТИКА", АМАН, АМАН, НАПЪВА СЕ ВСЯЧЕСКИ ДА СТАНЕ ПОЛИТИК, НО ХОРАТА НЕ ГО ИСКАТ!!!!

    Коментиран от #27

  • 26 Антибългари

    5 4 Отговор
    На тия фесове вяра да нямаш , уважават и почитат само парата , лъжат и всяват смут в обществото

    Коментиран от #29, #30, #32

  • 27 Е та

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "Гост":

    Каква е разликата с Баце ти!??От булгарин копира и нахалството си!
  • 28 срам за теб вулгарино

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "Срам за България":

    не е мусулмани а мюслюмани. И си седнал да коментираш.
  • 29 Ти да видиш

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "Антибългари":

    Тълкуване на " почитат само парата "!???Ами така е с малката разлика ,че за феновете инвестицията на чужда пара е свещенна!А българина я краде!
  • 30 вулгарска вяра

    2 4 Отговор

    До коментар #26 от "Антибългари":

    препратка поп Крьстьо. и всите вулгари.
  • 31 много сериозна държава е бг'то

    2 1 Отговор
    щом един ходжа разкрива такива тайни а основните структори за национална сигурност са нула.

    Коментиран от #37

  • 32 крещи вулгарина

    0 2 Отговор

    До коментар #26 от "Антибългари":

    дръжте крадеца.
  • 33 много си тъб

    0 3 Отговор

    До коментар #22 от "Срам за България":

    МУСУЛМАНЕ ако знаеш какво е ( МУСУЛ МАН) мусул ? ман - мъж. Ако искаш да кажеж за ислямска вяра е мюслюман

    Коментиран от #34

  • 34 поправка

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "много си тъб":

    Мюсюлмани пренасочва тук. За народността в бивша Югославия вижте Мюсюлмани (народ).
    Мюсюлманин е човек, който изповядва исляма.
  • 35 Гост

    3 0 Отговор
    Всичкото анадолници клепат със своя кал по славяните за да разединяват. Аман от ваште чалъми.

    Коментиран от #42

  • 36 Русенец

    0 2 Отговор

    До коментар #19 от "Хихихи":

    Възродителният процес не стана по-рано, защото когато Турция прави арменския геноцид, и когато Гърция мачкаше българите в новопридобитите си земи, България гледаше да си прибере хората от споделените, спорни територии. България е имала най-много процент нейни жители в такива територии, и е била прекалено заета да се занимава с тях, вместо да извършва геноциди над чуждите граждани на нейна територия. Втората причина е, че когато турците хукват да бягат към Турция, при освобождението ни, Мидхат паша написва пропагандна статия, с която приканва турците да не се завръщат, а да останат на българска земя, защото били родени туки това било земята на дедите им. Тази пропаганда бива разпространена сред турското население в България, благодарение на имами, ходжи и всякакви други мюсюлмани на почит сред тукашните турци. Така Мидхат успява да задържи едно пипало на Турция, захванато за земите ни, защото на турското правителство му е било ясно, че Санстефанският договор няма да е окончателен и ще има преразпределяне на териториите, което може да върне някои от тях на Турция. Днес сърбаме попарата, която е била надробена преди век.

    Коментиран от #38

  • 37 Русенец

    0 1 Отговор

    До коментар #31 от "много сериозна държава е бг'то":

    Ти сериозно ли вярваш, че разкрива тайни? Знаеш ли какво ще стане с някой, ако се опита да разкрие нещо, което не искат да се разкрива? Ще го няма от раз и никой няма да разбере. Тия "разкрития" са режисирани. Само балъците ахват и зяпат захласнати.
  • 38 Хихихи

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "Русенец":

    По точно турците от България не ги искат в Турция по съвсем други причини, които са описани в един исторически документ и който ясно показва нещата в истинския им облик, битова е дълга тема на разговор. Само това ще кажа и турците биха ме разбрали - българските турци винаги в Турция ще са "яванджии"........
  • 39 аз съм Веска

    0 0 Отговор
    АЗ НЕ РАЗБИРАМ ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ:
    ЖИВКОВ НЕ ГО ОПРЕДЕЛЯМ КАТО ПРОВАЛЕН , ЗАЩОТО НИ ЗАВЕЩА НАРОДЕН КАПИТАЛ ЗА 100 МИЛЯРДА .
    АКО ДЪРЖАВАТА Е ФАЛИРАЛА 3 ПЪТИ , КАКТО НИ УБЕЖДАВАТ , НЯМАШЕ НИЩО ДА Е ОСТАНАЛО . ДРУГ Е ВЪПРОСЪТ , КАК ТОВА КОЕТО СМЕ НАСЛЕДИЛИ ,
    Е БИЛО ОСВОБОДЕНО ОТ ВСЯКАКВИ БАНКОВИ КРЕДИТНИ ТЕЖЕСТИ .
    АКО Е ИМАЛО КРЕДИТНИ ТЕЖЕСТИ , КОЙ НИ Е ВЪРТЯЛ НА МАЛКИЯТ СИ ПРЪСТ ,ЗА ДА ФАЛИРА ЦЯЛА ДЪРЖАВА .
    МНОГО ЛЕСНО СЕ ПРОСЛЕДЯВАТ МЕЖДУНАРОДНИТЕ ДОГОВОРИ, КРЕДИТИРАНЕТО ИМ , ЕВЕНТУАЛНО....АНУЛИРАНЕТО ИМ, УСЛОЖНЕНИЕ НА КРЕДИТА ....
    А ЗА ББ НЯМА СПОР . ЗВЕЗДАТА МУ ОЩЕ НЕ Е ИЗГРЯЛА .
    МИСТИФИЦИРАНИЯТ ЗЛАТЕН ТЕЛЕЦ , ТЕПЪРВА ЩЕ БЕРЕ ЛАВРИ ЗА СЛАВАТА СИ .СЕТИХ СЕ ЗА БИБИ И БИБЛИЯТА НА ХРИСТИЯНИТЕ .
    НЕ МОЖАХ ДА РАЗБЕРА ЛИЯ ПЪРВАТА ФОЛК ДАМА НА СЪРЦЕТО МУ ЛИ Е .
    НО ЩЕ РАЗБЕРА , КАКВО ТОЧНО Е СПЕЦИФИЧНОТО , ТА СА Я ЛЕПНАЛИ НА ПЪРВА СТРАНИЦА НА КНИГАТА , ПРЕД КОЯТО ХРИСТИЯНИТЕ ДАВАТ КЛЕТВА .
    НЕЩО СВЪРЗАНО С КЛЕТВА ....ЗА ВЯРНОСТ ...
    ЗА ОБИЧ БЕЗ ВЯРНОСТ... ББ Е СПОСОБЕН НА ВСЯКАКВИ
    ИЗНЕНАДИ ....ОТ ВСЯКАКЪВ ХАРАКТЕР.
    НАРИЧА СЕ Н Е П Р Е Д В И Д И М - ГОЛЯМО ОРЪЖИЕ Е , КОЙТО ГО ПИТЕЖАВА ... НЕПРЕДВИДИМОСТТА ИМАМ ВПРЕДВИД. ЯЯЯЯЯ .... КОЯ Е ЗВЕЗДАТА ...КОЯТО ЩЕ ИЗГРЕЕ ....
  • 40 Stormtrooper

    3 0 Отговор
    Ходжа, означава мъдрец, а не като шменти-капелите измамници, които са и безбожници. Този ходжа, каза нещо много важно и не е обходимо да сме особено мъдри да го разберем - да се съхраним, като хора и да се уважаваме. Защото, може да нямаме много неща, но имаме такива, които другите нямат.
  • 41 Stormtrooper

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Хихихи":

    Като споменаваш възродителен процес, какъв беше този над българите християни в Сев. Македония, Западните покрайнини и Пиркнският край? Беше насилствено наложен девъзродителен процес и забрана тези хора да се чувстват българи!
  • 42 Този

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Гост":

    ходжа е българин-мохамеданин. Тези в Родопите говорят български език, в който има много запазени думи от старославянския език...
  • 43 До коментар 38

    0 2 Отговор
    Турция, чрез изселническите спогодби периодично приемаше само част от българските турци за да има връзка с тези, които остават. Дългосрочната стратегия на Турция е да има в България своя "пета" колона. И не само в нашата страна... Не вярвайте на приказките, че Турция има за цел "кипърски" вариант за България, защото всъщност я и ска цялата ! Турците в Кипър са били 16% но Турция завладява 39%. Но в техните анализи освен този "+", наред с други от международно естество се отчита и голям "-", защото зад разделителната линия вече нямат своя "пета" колона ...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове