Last news in Fakti

7 Януари, 2021 09:09 2 866 33

Ген. Шивиков: Няма заигравка между президента и премиера. Това е битката за България

  • ген. димитър шивиков

Президентската институция и президент останаха единствената институция, която не беше овладяна от олигархично-политическата хунта, каза генералът

Ген. Шивиков: Няма заигравка между президента и премиера. Това е битката за България - 1

Не бих казал, че е заигравка, а по-точно както винаги стриктно спазване на Конституцията от страна на президента. Това не е заигравка, това е битката за България! Тя ще бъде спечелена от Румен Радев. Това заяви за Фрог нюз ген. Димитър Шивиков, един от лидерите на протеста в София.

Президентската институция и президентът останаха единствената институция, която не беше овладяна от олигархично-политическата хунта. От първия ден на встъпването си в длъжност до ден днешен българският президент е олицетворение на законността и справедливостта. Той е единственият, който запазва най-високо ниво на обществено одобрение, защото в изпълнението на задълженията си се ръководи само и единствено от националните интереси и интересите на обикновените граждани, обясни генералът.

Борисов не може да се примири, че има политик, който го превъзхожда по всички показатели. Допускам, че му се иска да се впусне в надпреварата за президент, но не му стиска. До изборите за президент кампанията за очерняне и дискредитиране на нашия президент ще придобие крайни форми, но българският народ вярва и подкрепя генерал Румен Радев. Категорично битката за президент започна още от лятото, когато президентът излезе и подкрепи справедливия протест, допълни той.

Той коментира и дали Борисов ще се кандидатира за президент: Дали ще се кандидатира или не, не зависи от него. Той не взима решенията, на него му ги налагат, а той само ги изпълнява. Това решение ще бъде евентуално наложено във възможно последния момент. Да, ДПС в декларацията от годишнината от създаването си препотвърди, че няма да подкрепи президента Радев за втори мандат. Това още веднъж по категоричен начин потвърждава, че ГЕРБ и ДПС винаги са били в коалиция. Знае се много добре в обществото КОЙ е кукловодът и КОЙ е един обикновен изпълнител, той и шофьор на джип, посочи ген. Шивиков.

Датата 28 март е първата възможна дата и президентът, предполагам, с предварителното анонсиране на същата е целял да се сложи възможно в най-кратки срокове край на това престъпно и противозаконно управление. Всеки един ден в повече на власт на шайката е пагубен за Отечеството, категоричен е генералът.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шумец

    23 92 Отговор
    Руснак ли е този? От болшевишките?

    Коментиран от #17, #18

  • 2 сигурно

    100 21 Отговор
    Президента се бие за България ,а тиквата за еврата и златата в шкафа !

    Коментиран от #19

  • 3 ТаУмВзе

    27 6 Отговор
    Нали ги видех общественици, некои К..... Направиха много пари. Както пее класика.
  • 4 сектант

    55 11 Отговор
    така става като се гласува за охранителче от бившия сик което е търчало след мутрите да им се мазни и да ги охранява... Гоцев, почина, лесно ти е на тебе ами ние живите да му мислим
  • 5 Майн Кампф

    26 61 Отговор
    Ха ха, комуноидите около фатмачето продължават да се самонадъхват ялово с разни комунистически жалки лозунгчета ..... както винаги . Но фатмачето отдавна вече е минало забравено , вече никой не се сеща за не успелия правратаджия .....
  • 6 Радев

    59 10 Отговор
    В Китай на един управляващ намерили в чекмеджетата пачки пари. За корупция го осъдили на разстрел. А Баце Бочко Тиквата крадлива,кога?
  • 7 Българка

    64 24 Отговор
    Президентът превъзхожда многократно по всичко Борисов. Той е обединител на прогресивните, свободномислещи и почтени българи.
    При консултациите със здравните специалисти и здравния министър лъсна истината, че правителството не е взело никакви мерки за осигуряване законното право и задължение на ВСИЧКИ българи да гласуват, както и здравни мерки за осигуряване безопасен изборен процес. Президентът само с УКАЗ НАСРОЧВА датата на изборите, но организацията и протичането им е от правителството. Чакат ни жестоки избори по борисовски!!!!!

    Коментиран от #21

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Не олигарси,

    26 31 Отговор
    а ДС ченгетата и русофили предатели са окупирали президента.
  • 11 Овенен

    54 16 Отговор
    усещам как Радев втвърдява тона,относно очакваните нзборни манипулации.Ще има строг контрол.С този генерал шега не бива .Борисов ще се хване за палците яко.
  • 12 SDEЧЕВ

    18 39 Отговор
    ТОЗИ ПАРТИЗАНИН ОТ СНИМКАТА ХИЧ НЕ ПРИЛИЧА НА КОМУНЕ АМА ХИЧ. ХАХАХ БИТКАТА ЩЕ Е ДА НЕ СЕ ДОПУСНАТ ОТНОВО ПАРТИЗАНИТЕ ВЪВ ВЛАСТТА АМА НИКОГА. ДОКАТА НЕ СИ ДЕМОНТИРАТ ПАМЕТНИКА НА КОМУНЕТАТА ОТ ПОЗИТАНО,НИКАКВИ СОЦИАЛИСТИ НЕ СА ,А ЧИСТИ ПАРТИЗАНИ-ОЛИГАРХО- КОМУНИСТИ. ЧАК СИ НАПРАВИХА И ПАМЕТНА ПЛОЧА НА ПЕТИМАТА ОТ МАЙНА СИ РАЙНА . УЖАС ЧЕРВЕНА СГАН.
  • 13 Аве Адолф

    17 33 Отговор
    Явно от мАсква на всички сподвижници на превратаджийко са им дръпнали здраво каишките , та да джафкат колкото им глас държи , нещастници разни .
  • 14 пРЕЗИЛдент

    15 36 Отговор
    И тоз ли чукундурин се излюпи ,бе ?! Всички примитиви ,с по две гънки в мозъка ,с миризливи партенки и с руско (даже , не с руско ,ами със съветско) самосъзнание изпълзяха от дупките си и захванаха да бранят (истински Матросовци) жалкото недоразумение ,временно изпълняващо длъжността Президент на България. Резиииил !!!
  • 15 Гост

    12 31 Отговор
    Още един подведен под отговорност,маргинал търси място в политиката.
  • 16 Behemoth

    32 8 Отговор
    Баце ще свърши зле ...и познавайки психопрофила на тия мъжкари като него ще плачи и ще реве и ще бъде неудобно за гледане....
  • 17 Здрасти

    2 10 Отговор

    До коментар #1 от "шумец":

    Не. Татко тие.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Къде се бие

    10 18 Отговор

    До коментар #2 от "сигурно":

    бе ту..пан?? Сигурно ген.Деса го бие в спалнята??? Стисна юмруче изквича немощно със двеста гавази,на площада,и се скри!!! Истински "боец""воин"????
  • 20 1234

    15 9 Отговор
    Само тролове и зоби маймуни о ГРОБ.
  • 21 Българче

    9 15 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Мдааа Превъзхожда го единствено по броя,на баджанаците!
  • 22 Скуби-Дуу

    8 19 Отговор
    Видиш ли фамилия с /Ш/ бягай далече или е комуняга или полицай
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 !!!?

    10 3 Отговор
    Един генерал - Армия, два генерала - Война, три генерала - Епидемия, четири генерала - Пандемия !!!?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Кой68

    5 7 Отговор
    Овладяна от миш_оци...
    Срам за пагона.
  • 27 Въй

    7 14 Отговор
    Тая руска подлога нея ли изгониха за уронва не на престижа на ярмията ни той който караше войниците да му ремонтират апартаментапоредния шапкар с комлекси и заплата в рубли
  • 28 комунде

    6 13 Отговор
    Скрий се ве червен боклук
  • 29 до фалшивия антиболшевик

    7 1 Отговор

    До коментар #9 от "антиболшевик":

    вожда ти е върл комуняга, знаеш и пак какви ги пишеш. Ти освен платен трол нищо друго не си, не известен защитник на мафиоти.
  • 30 ivo

    12 3 Отговор
    В 30 годишния имитиращ демокрация преход това е ЕДИНСТВЕНИЯ президент ,който кукловодите и сценаристите не можаха да подчинят. Просто да не повярва човек, че е възможно да допуснат такава грешка. УМНИТЕ И НЕПОДКУПНИ ХОРА РАДЕВ СА ЗАД ТЕБ. ПРОДЪЛЖАВАЙ СМЕЛО И ВИНАГИ ЩЕ ТЕ ПОДКРЕПЯМЕ!!!!
  • 31 Варненец

    1 1 Отговор
    Руснаци и кравари са в чекмеджето на Еднокнижника.
  • 32 Много

    1 1 Отговор
    аграрен човек, с беден словесен запас ...
  • 33 мдда

    1 1 Отговор
    Радев е долна болшевишка из*ет.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове