Last news in Fakti

15 Януари, 2021 10:26 2 357 27

Имунолог обясни точното действие на ваксините срещу COVID-19

  • проф. доброслав кюркчиев-
  • ваксини-
  • действие

Няма смисъл от ваксинация поне 7-8 месеца след като сме изкарали вируса

Имунолог обясни точното действие на ваксините срещу COVID-19 - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Ваксинирах се, а решението взех за секунди. Имунизация не е задължителна, а лично решение. Това заяви пред бТВ проф. Доброслав Кюркчиев дмн, началник на Лабораторията по клинична имунология в УМБАЛ "Св. Иван Рилски",

"Медицинската обосновка за ваксинацията е, че всеки човек си иска живота обратно", каза още той.

"Информирано съгласие се подписва преди ваксинация, защото фирмите-производители са си оставили вратичка. Това е нормално, защото бяха притиснати в срока за разработване на ваксината", коментира проф. Кюркчиев.

"Няма смисъл от ваксинация поне 7-8 месеца след като сме изкарали вируса. Ако човек реши да се ваксинира въпреки това, то няма да има лоши последствия", разкри имунологът.

"Няма нищо ново в най-честите странични реакции от ваксините - зачервяване, лека болка. Аз лично изпитвах дискомфорт ден след ваксинацията", коментира експертът.

"Ваксината няма как да ни причини нещо повече от придружаващото ни заболяване", отговори експертът на въпрос за хората с болести.

"В мускулните клетки се вкарва РНК чрез липидно мехурче, то влиза в клетките и освобождава Спайк протеин. Оттам клетките на имунната система хващат клетките и се изгражда защита", обясни имунологът действието на ваксините.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 7968

    24 2 Отговор
    Значи, ако фирмата не носи отговорност, защото е притисната от Европейската Комисия, при усложнения съдя ЕК. Това да се знае.
  • 2 9cvx98vc98

    15 3 Отговор
    Има един стар лаф "Ходи като ваксинирана кокошка".
    А под гръмкото заглавие, се оказва, че нищо не е разкрито. Има едно-две иречение в които се ломоти нещо на неразбираем език и толкова.
  • 3 1234

    21 3 Отговор
    Айде,пак реклама...Някой ще обясни ли,какво съдържат тези "ваксини".Щото навсякъде чета много лоши неща.Но медиите тоези неща не ги казват,защо ли?РЕКОМБИНАТИВНИ са ваксините.Прочетете внимателно какво означава това и после мислете,искате ли да се ваксинирате!
  • 4 Крим

    14 2 Отговор
    Този професор ни обясни, че всеки с хронични заболявания, който приема лекарства, САМ трябвало да определи какво е взаимодействието им с ваксината?! На него му отнело 2 седмици! Гений. Брутални истини от Златния телец и нашата действителност - сами решаваме дали да се ваксинираме, сами определяме взаимодействието с други лекарства, сами...сами...сами...
  • 5 Каишков

    19 5 Отговор
    Бих се ваксинирал но с Руската ваксина направена по изпитаната до сега методика , а не да ми бъркат в ДНК -то.
    И за Руската ваксина не карат да подписваш пет страници декларация все едно че си в банката и ще теглиш кредит.

    Коментиран от #18

  • 6 Ами сега!

    13 2 Отговор
    Абе какво ми обясняват,че са безопасни! Като толкова знаят какво правят ваксините,да ни пуснат едно филмче под микроскоп да го видим!

    Коментиран от #10

  • 7 Протест срещу безобразията в България

    10 1 Отговор
    вече натаманихте ли харчовете си поред приходите в джобовете си от ''третата'' вълна?????
  • 8 Диверсант

    18 1 Отговор
    Какво трябва да ви кажат още за да разберете че ви използват за бели мишки. Евентуално след 2023 година щели да имат яснота по въпроса. Всеки да си решава сам. АЗ И МОЕТО СЕМЕЙСТВО НЯМА ДА СЕ ВАКСИНИРАМЕ. Смятам че съм частица от живота на земята и съдбата ми се решава от естествен цикъл не от фармацевтична компания
  • 9 Ели Оригинал

    2 0 Отговор
    Много проучвания, оценяващи точността на тестовете за антитела за COVID-19, са имали големи недостатъци. Това става ясно от преглед, предлагащ още доказателства, че кръвните тестове са от малка полза за хората, които искат да знаят със сигурност дали са били заразени, съобщава Ройтерс.

    Cochrane, британско списание, преглежда доказателства от научни изследвания, за да помогне на овластените да прилагат по-добри здравни политики, е изследвало 54 проучвания, предимно от Азия, които са се опитали да измерват надеждността на тестовете, за да покажат дали някой е развил антитела срещу новия коронавирус.
    Проучванията често са били малки, не са използвали най-надеждните методи, а резултатите често са били непълни, посочват от Cochrane в доклада си от 310 страници.дентифицирали данни от 25 комерсиални теста за COVID-19, част от приблизително 300 такива теста, които съществуват. Прегледът им не е включвал тестове, предлагани от Roche или Abbott Laboratories, които са били одобрени от регулаторите след крайния срок 27 април.

    26.06. 2020
  • 10 Гост

    2 7 Отговор

    До коментар #6 от "Ами сега!":

    Винаги ще има хора които ще имат не желани реакции от ваксина или лекарство ! Но те ше бъдат много много по-малко от броя на които нищо няма да им има! Дори взимането на парацетамол товари черния дроб! Всяко едно лекарство има листовка с не малко не желани реакции въпреки това се взимат!

    Коментиран от #11, #21

  • 11 8цж8цж85

    11 1 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Има огромна разлика между нежеланите реакции при употреба на медикаменти и употреба на ГМО.
    НИЕ сме родени хора, с човешки геном и не искаме никой да ни го променя. Искаме да си останем ЧОВЕЦИ, както ни е дала природата, а не да умираме като нещо неизвестно.
    Дано да си схванал какво искам да ти кажа!

    Коментиран от #17

  • 12 Ели Оригинал

    8 0 Отговор
    -вирусът не е изолиран, съответно не е и доказан.
    - след като вирусът не е изолиран, информацията за протеина по повърхността му е псевдонаучна фантастика.
    -на какво основание се правите, че знаете за „множеството различни протеини“, изграждащи вируса, за който всеки говори, но никой не е виждал.
    -Главният учен на СЗО споделя факта, че не съществуват достатъчно доказателства, че ваксините спират разпространението. По тази логика може да оспорим, че няма доказателства, че ваксините са ефективни на 95% или че са поне безопасни.
    (РНК технология на „ваксините“ от години се използва за генна терапия. Това не се крие нито от Moderna, нито от Inovio, нито от Pfizer, нито от друга фарма компания)
  • 13 Ели Оригинал

    7 1 Отговор
    Отговорът е, че пандемичните реакции целят поробване, а не обществено здраве. Хората започват да разбират и ще въстанат. Затова следващата логична стъпка на върхушката е да представи нова заплаха, ако иска да прокара плана си за рестарт. Тоест, нуждаят се от „мутация“ на вируса или изцяло нов вирус, за да създадат този тип страх, които е необходим за манипулация на обществото и то да се съгласи за повече контрол.

    Дали ще се появи нов и по-смъртоносен вирус? Може би. В повечето случаи вирусите еволюират в по-безопасни щамове от първоначалния. Също така е присъщо да балансират скоростта на заразяване с техния коефициент на смъртност. С други думи, като всяко едно същество, вирусите еволюират, за да оцелеят, а вирус не може да оцелее, ако избие болшинството от потенциалните си приемници. Така че те мутират, за да станат по-заразни, но така стават и по-малко опасни, отколкото в началото.

    Ако на сцената се появи „мутация“, която е по-смъртоносна от сегашната форма на ковид, буди силно подозрителен за нейния произход.

    Автор: Брандън Смит,Превод: Орлин Цветков
  • 14 Щрак

    6 0 Отговор
    Те за това не освобождават асандж че ще им секне цирка
  • 15 Аз40🏴‍☠️

    12 0 Отговор
    Този Кюркчиев май е малко тъпичък: "Медицинската обосновка за ваксинацията е, че всеки човек си иска живота обратно", е, чакай малко, какво му е медицинското на това? Ваксинирал се за секунди без да се замисли по случая 🤔🤔
    Казва за декларацията, че: "се подписва преди ваксинация, защото фирмите-производители са си оставили вратичка", е, това не е ли достатъчно на човек да има силни съмнения в тази нетествана достатъчно гмо-ваксина? "защото бяха притиснати в срока за разработване на ваксината".
  • 16 !?... ВИЙ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ

    3 0 Отговор
    ЧЕ ЗА БЪЛГАРИЯ ВАКСИНИ НЯМА ДА ИМА ДО МАЙ МЕСЕЦ. СТИГА ПРОСТОТИИ.
  • 17 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "8цж8цж85":

    Не мисля , че някой ще ти промени каквото и да било! Но всеки има право мнение!
  • 18 А това, че не подписва декларация

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Каишков":

    по-безопасна ли я прави или по-ефикасна?
  • 19 лекар

    4 0 Отговор
    Я стига лъга бе керата!Колко ти плаща Боци да качваш хората на върбата?А колко вземаш за един частен преглед?Висш ибри...чия! Хвала!
  • 20 Един

    2 0 Отговор
    Маймунизация, маймунизация и пак маймунизация му е майката ! ... на управлението , на владеенето ... на всичко де!
  • 21 Гледал предаването

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Да, но в листовката на всяко лекарство е описано точно какви са противопоказанията, с какви други медикаменти си взаимодейства и как! Веднага преценяваш дали ще ти вреди.Тук изрично показаха в интервюто, че взаимодействията на двете ваксини с други медикаменти НЕ СА ИЗСЛЕДВАНИ! Какво повече да ни се обяснява? Колко от нас са абсолютно здрави и НЕ приемат никакви лекарства?
  • 22 Акушерката доброволец

    2 0 Отговор
    Едва след първата ваксинация с Модерна, на акушерката с видимо добре подпълнените с кой знае какво устни, съобщиха, че в такива случаи може да има неочаквани последици. Защо постъпиха така? Има само два отговора: или не са били добре информирани, или, напротив, много добре са знаели за предупреждението, но са използвали акушерката като опитно мишле и ще докладват където трябва резултатите. А колко ли още разкрасили се жени успяха да се ваксинират?
  • 23 Още месец и ще има много информация..

    1 0 Отговор
    За ваксинираните бели мишки!Вече излазя информация от Норвегия,щатите и други места.Завода за ваксини премина в модернизация,но не се казва за колко време.Сега ваксините ще бъдат на Модерна и Астра...Които оцелеят още някои месец ще видят много неща....
  • 24 АНОНИМЕН

    1 0 Отговор
    Някой има ли сигурна информация какво стана с грипните, парагрипните, рино и прочее вируси, които предизвикват ОВИ и ОРЗ?! Щото напоследък ми се изгубиха от картинката нещо!?
  • 25 пророк Исай

    1 0 Отговор
    От прочитането на статията , РАЗБРАХ , че психозата - КОВИД19 е нещо мъгливо и неизяснено ! Следователно , има ли нещо вярно в този вирус или е просто фокус на илюзионистите и футуристите , които контролират Св.Здр.Орг. ?????????

    Коментиран от #27

  • 26 не, мерси

    0 0 Отговор
    Имунолог пусна поредната платена реклама на съмнитлената генна терапия, наричана за удобство "ваксини".

    Хайде сега ме наречете "антиваксер", като съм си поставил над 25 истински ваксини до момента.
  • 27 има има

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "пророк Исай":

    Петата власт си е съвсем истинска. Упражняват я с меркантилна цел.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове