Last news in Fakti

15 Януари, 2021 12:20 2 699 39

„Обединени патриоти“ и ГЕРБ внесоха промени, даващи възможност на карантинираните да гласуват

  • борис ячев-
  • обединени патриоти

Борис Ячев беше категоричен, че е недопустимо да се правят сериозни предизборни промени 2 месеца преди вота

„Обединени патриоти“ и ГЕРБ внесоха промени, даващи възможност на карантинираните да гласуват - 1
Снимка: БГНЕС

Внасяме законови промени, които ще позволят на карантинираните лица и лежащите в COVID-отделенията в болниците да гласуват на предстоящите парламентарни избори на 4 април. Това съобщи по Радио Фокус зам.-председателят на ПГ „Обединени патриоти“ и зам.-председател на НФСБ Борис Ячев.

Предвижда се увеличаване на подвижните урни и мобилните секции, детайлно се указва начинът, по който ще организира това, посочи народният представител.

Промените в Закона за действията и мерките по време на извънредно положение са подписани от „Обединени патриоти“ и ГЕРБ.

По думите на зам.-председателя на НФСБ е взаимствана практиката от 7 европейски и няколко държави, извън ЕС, които вече са организирали и провели избори във време на пандемия.

Борис Ячев беше категоричен, че е недопустимо да се правят сериозни предизборни промени 2 месеца преди вота и това е позицията, която НФСБ отстоява. „Йезуитско е да искаш сериозни промени в изборното законодателство и в същото време да не дадеш никаква техническа възможност за тяхното реализиране. Защото това, което предлага президентът Радев няма как да се случи до 4 април“, коментира зам.-председателят на НФСБ.

Той припомни и промените „Манолова“, направени в последния момент в Изборния кодекс, добавяйки, че българското общество още „бере отровните плодове от тях“.

"В законопроекта предвиждаме и възможност ЦИК да гарантира здравна сигурност на всички останали участващи в изборния поцес избиратели, като осигури средства за индивидуална защита както на членовете на СИК, така и на участниците в изборите", обясни каза председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

Тя поясни, че ГЕРБ са се поучили от ситуацията в останалите страни. "Видяхме, че при тях задължително се въвеждат специални норми и протоколи, които да гарантират здравна сигурност", заяви още председателят на ПГ на ГЕРБ.

"В текстовете, които сме внесли се предвижда и възможност гражданите, които са с изтекли срокове на самоличност да могат да се идентифицират пред СИК с тях. Предвидили сме и възможност всички мерки, които се предприемат от ЦИК да се съобразят с мнението на Националния оперативен щаб, Националния ваксинационен щаб и здравните власти, за да може да имаме максимална прозрачност и съобразяване с експертното мнение на тези органи", заяви още д-р Дариткова.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Протест срещу безобразията в България

    58 8 Отговор
    Герб винаги срещу хората.. Крадат и мамят не им вярвайте
  • 2 Нос Калиакра

    46 7 Отговор
    Взеха ни всичко и ни направиха просяци и клошари с дълг.....Всички депутати и властта за измамници и обират народа 32 години..
  • 3 Дяволът

    28 4 Отговор
    като си нямал работа , взел да си такова децата !
  • 4 Перо

    46 5 Отговор
    Сигурно се очаква да “пламне заразата” в циганските катуни. Там ще има най-много подвижни урни.
  • 5 Георги

    39 6 Отговор
    Гласувайте хора!!! Това е истината. Президента даде тази дата с надеждата, че много хора ще се приберат от чужбина заради дългата почивка по Великденските празници, защото е ясно, че няма как да гласуват от там... Заради корона вируса много хора, включително и мои роднини не успяха да се приберат за Коледа и сега много хора са се приготвили да видят близките си поне за Великден. Според мен заради това Радев избра тази дата.

    Коментиран от #12, #35

  • 6 Последния Софиянец

    24 7 Отговор
    На протеста срещу локдауна пред министерството на здравеопазването съм .Ботокса се крие като мишка от народа.
  • 7 гост

    32 6 Отговор
    Не знам защо, но вместо обидени патриоти , в главата ми се върти огладнели идиоти ?
  • 8 Парламент повече

    21 5 Отговор
    Няма да видите, когато и да са изборите
  • 9 Мазньо

    11 6 Отговор
    Какви технически средства те друсат бе,специално за видеонаблюдение на отварянето и броенето на бюлетинете не трябва нищо - всички училища са оборудвани с камери.... Или пак някакви лелки ще дращят по бюлетините и ще лишават хората от отчитане на вотът им....
  • 10 Бай Трай

    18 5 Отговор
    Герберасти, вие питах те ли хората последните 12 години как искат да гласуват? Дадохте ли шанс за промяна? Под нулата правите всичко! Щом и Европа спря да се занимава с вас и знае че ще си ходите. И идва Кьовеши. Тя и екипите и не спират работа. Но първи сте Вие на Пънгара. И няма да ревете като тръгнете за затвора. Ние ревем сега от вас!
  • 11 пешо

    16 4 Отговор
    герб с подвижните урни да минават и през гробищата и там има много желаещи да гласуват .
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Behemoth

    7 2 Отговор
    А интубираните ще гласуват ли?
  • 14 Behemoth

    8 3 Отговор
    Те на карантинираните им е само до гласуване...ама познайте кой ще знае имената на карантинираните ...същите ще гласуват 99%поне ХАХАХА...
  • 15 Доберман

    5 1 Отговор
    Защо всички са недоволни от промената дата за изборите? ще кажеш, че са преместени с 6 месеца, а е само една седмица. Престанете да преувеличавате. Несериозо е вашето отношение,а вие точно уж трябва да давате приер на народа
  • 16 Кехлибар

    9 1 Отговор
    А ве бастуни, вие ше попитате ли хората един път, те дали са съгласни с вашите решения и вашето недоволство? За кои се помислихте? Ние ли трябва да слушаме вас или вие нас, ние сме милиони, а вие 240, замислете се малко. С лека ръка можем да ви премахнем, не забравяйте все пак, че си има някакви граници. Някой по нагоре коментира за Лаура Кьовеши, тази жена е нужна на държавата. Колко министри и депутати е осъдила и вкарала в затвора. не като нашия подкупен главен прокурор.
  • 17 Антураж

    10 1 Отговор
    Никога повече няма сте на власт, нито Обединените патриоти, нито Герб. Това са последните ви 3 месеца, нищо и никой не ще ви помага. Колкото и да се преструвате на жертви, номера не минава. Картите са свалени и истината излиза всеки ден за вас

    Коментиран от #20

  • 18 Папарака

    9 1 Отговор
    Герб не забравяйте, че сте сложени там да служите в полза на хората, а не срещу тях. Схемите ви вече взеха да стават прозрачни и глупостите които говорите по-големи от всякога. Усещате, че скоро ще загубите властта.
  • 19 Обединени патриоти

    6 1 Отговор
    Абе вие сте срам да носите това има вие не те никакви патриоти а сте некомпетентни и само заради името сте в парламента

    Коментиран от #36

  • 20 Да идва края на ДПС

    7 1 Отговор

    До коментар #17 от "Антураж":

    И турците вън от парламента
  • 21 ПСР

    7 1 Отговор
    Всъщност,всичкото написано е без никакво значение.Важното е,КОЙ и КАК ще брои бюлетините.Важното е,как в 20.05 ч.на 4.4.,ще се появят вече готовите,правилните протоколи.И колко бюлетини ще да са изсипани в урните.Не забравяйте-как Ал Йорданов стана евродепутат.Някак приказно,го избраха едни ромски махали и села...в Северо-Западнала БГ.С голямо единодушие.Хората го припознали....него.Така избраха и Фандъкова.Случва се.
  • 22 Нинджа

    7 0 Отговор
    Ами хората искаме сигурно и неподвластно на манипулации гласуване драги ни гербаджийчета ! За това и подкрепяме Радев.
  • 23 Филийка с масло

    6 1 Отговор
    "Борис Ячев беше категоричен, че е недопустимо да се правят сериозни предизборни промени 2 месеца преди вота". Според кого ? Май само според ГРОБ.
  • 24 Хъс

    5 1 Отговор
    Президента много хубаво ви настъпи по болните места. Като изплашени кученца почнахте да скимтите всички пионки на Бойко (Фончо тарикатчето).
  • 25 Независим

    4 1 Отговор
    Страхът на ГЕРБ от датата за изборите е съвсем основателен, защото тогава е католическият Великден и запада почива по две седмици и нашите сънародници ще се приберат в България за тези празници и ще гласуват тук в България !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 26 А Валката Касабов е гласува ли

    0 0 Отговор
    Законът за уседналостта важи ли за него
  • 27 Толуп

    1 1 Отговор
    Ще дадът ли право да дишаме въздух?
  • 28 СЕРИОЗНО

    2 1 Отговор
    Само президентска република побеждава разпиляването на антивот. Да ще сложат за кандидати отец Дионисий, Ренета Инджова, възможно най свестни и обичани каквито се сетите, и това ще намали в първият тур гласовете за Рдев, може да е втори. Но вторият тур ще поправи нещата и Радев ще победи, защото разпиляният вот за свестен против статуквото, ще се обедини за най-свестният. Нещо което не става в парламентарни избори, и разпиленият вот държи вечно ГЕРБ.
  • 29 КРУШКА

    2 1 Отговор
    Най красивата еврейка ще е консул, изгряла при евреите Иван и Андрей. Одобрена и от Максим Бехар. Що не се сещам за журналист или политик, да не е хазарин? Волгин, Силвия Великова, Корнелия Нинова, Караянчева, Румен Радев, Ц. Цветанов, Цецка Цачева, Валери Симеонов, Каракачанов. ... не няма не евреи
  • 30 демокрацияли

    1 2 Отговор
    Партизаните днес са н власт. Най-много се страхуват от лявото и комунизмът, и целият антикомунизъм и русофобия идва от тях. Смениха Москва с Вашингтон, червената звезда с пречупеният кръст. МОЖЕ ДА ИМА ЛЯВ РУСОФОБ НО НЕ И ХЕЙТЪР. ХЕЙТЪРЪТ И ТРОЛЪТ ВИНАГИ Е ЕРОДИТ ПО ВСИЧКО ОТ ПОСЛЕДНА ИНСТАНЦИЯ, И Е ДЕСЕН, И Е РУСОФОБ. никой не може да покаже друг вид трол, никой никога. бкп ПЛАЩАТ ЗА РУСОФОБИЯ И ДЯСНО, НАПРАВИХА КАПИТАЛИЗЪМ, БОГАТИ СА, МАХНАХА СИСТЕМАТА. Илия Троянов пише как ДС прави партия на Илия Минев, и казват, че и те ще се запишат. Бащата на Цветанов е от ДС, може и той да е. СДС милото дясно, Луджев е син на директор на затворът в Бургас, 1950г., когато се ражда. Но нито дума, ни от БСП, ни от честен десен. бкп смениха москва с вашингтон. Янко Янков пише: „Наскоро след това в предаване по радиото посланикът на САЩ Сол Полански заяви, че „единствената реална опозиция на комунистите в България е господин Андрей Луканов”.

    Коментиран от #38

  • 31 дърт даскал

    4 0 Отговор
    Бенджамин Франклин: "ПЪРВАТА ЗАДАЧА НА ПАТРИОТА Е ДА ЗАЩИТАВА НАРОДА ОТ СВОЕВОЛИЯТА НА СОБСТВЕНОТО МУ ПРАВИТЕЛСТВО".
  • 32 ГЕРБББ

    2 1 Отговор
    кърджалийска п у тка, значи ДПС-човек. Проста прост, е абревиатура за герб-човек. ..... Ще добре гласуване по пощата. Ще законно да събираме циганите в една къща и да "пишат" писма, за който им кажем - за нас. И мъртвите ще пишат. Другото не наше, на пара ще отваряме и сменяме вотът, да е за нас. Бе так и с електронното гласуване ще е.
  • 33 JEFF

    2 1 Отговор
    А живеещите в чужбина? Май нямате нужда от техните гласове, или по-скоро ви е страх ?
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор
    В тон и крак с ковидмерките погребалните бюра се преименуват на ,,дружества за довършителни работи по здравни пътеки,,......И трябва да имат изборни секции.../пу,пу да не ме чуят/
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 ФАКТ

    1 0 Отговор
    А ЗАЩО ОТНЕХТЕ КОНСТИТУЦИОННОТО ПРАВО НА НАД 2 МИЛИОНА БЪЛГАРИ В ЧУЖБИНА ДА ГЛАСУВАТ, КОИТО СА НЕ ПО-МАЛКО ОТ 30% ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ. ЗНАЕТЕ ЧЕ В ЕВРОПА И В САЩ ИМА ПОЧТИ ВЪВ ВСИЧКИ СТРАНИ ПЪЛЕН ЛОКДАУН, ТЕ КАК ЩЕ ГЛАСУВАТ, КАТО НЯМАТ ПРАВО ДА СЕ ДВИЖАТ СВОБОДНО, ДА СЕ РЕДЯТ НА ОПАШКИ, А УПРАВЛЯВАЩИТЕ ЗНАЯТ И СА ЗАПОЗНАТИ С ТОВА? КОЙ ВИ ДАВА ПРАВО ДА ЛИШИТЕ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ ОТ КОНСТИТУЦИОННИТЕ ИМ ПРАВА? НАПРАВИХТЕ ГО, ЗАЩОТО ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ОТ ПРОЛЕТТА ДО ЛЯТОТО БЯХА СТУДЕНТИ И РАБОТЕЩИ ОТ ЧУЖБИНА И ТЕ НЯМА ДА ГЛАСУВАТ ЗА ПРЕСТЪПНОТО ВИ УПРАВЛЕНИЕ И РЕШИХТЕ ДА ЗЛОУПОТРЕБИТЕ С ВЛАСТТА СИ - СЛУЖЕБНА ПОБЕДА ЗА ГЕРБ НА ИЗБОРИТЕ. БЪЛГАРИ, ОБЪРНЕТЕ СЕ ЗА ПОМОЩ КЪМ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИНСТИТУЦИИ - ЕК, СЪД. ТОВА Е ГЕНОЦИД!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове