Last news in Fakti

16 Януари, 2021 09:34 4 587 21

Лекар обясни кои хора имат повече антитела след COVID-19

  • антитела-
  • covid-19

Има значение и полът, защото мъжете по-тежко карат вируса

Лекар обясни кои хора имат повече антитела след COVID-19 - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Има нов количествен тест, който измерва антителата след COVID-19. При всеки е различно, но нашите наблюдения са, че хора, които са го карали леко - са в ниския регистър на антитела. При хората, които са били хоспитализирани, сме засичали титър до 22 000, което е от високия регистър. Има значение и полът, защото мъжете по-тежко карат вируса. Това заяви в ефира на Нова телевизия д-р Ирена Иванова, началник на клинична лаборатория в "Св. Иван Рилски".

"Има и пациенти, които са изкарали COVID-19, но имат антителата за много кратко време. Това, че има нисък титър не означава, че те са беззащитни, защото все пак има и клетъчен имунитет. Оптимист съм, че нашата популация е по-защитена", смята още тя.

По думите ѝ антителата са обективното доказателство, че имаме отговор срещу нахлуването на вируса.

На въпрос дали, ако един човек има антитела трябва да се ваксинира, тя заяви, че ако може да се предпази - ще го направи. "Но при естествено изграден имунитет не виждам смисъл да се прави ваксина. Трябва да изчакат такива хора", смята тя.

Д-р Иванова заяви, че месец след боледуване би препоръчала състоянието да се следи и да се правят прегледи.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    29 2 Отговор
    Димек: карал си го ама трябва да се боцнеш щото антителата изчезват. Пропаганда до дупка.

    Коментиран от #10

  • 2 Протест срещу безобразията в България

    13 3 Отговор
    До колкото рабрах, лекарите считат, че няма здравен ефект от това всички затворени сектори да стоят затворени. Ефективността от мерките са дали вече ефект и е време всичко да заработи както преди.

    Коментиран от #15

  • 3 ББ ГС

    19 1 Отговор
    Аз го изкарах тая гад и то не леко , имам антитела създадени от собствения ,моя си организъм и ваксина няма да си слагам.
    Не е въпроса дали ще го хванете ,а кога ?
    Пазете се и бъдете здрави
  • 4 яко ни лъжат

    16 2 Отговор
    В НОРВЕГИЯ СА ЗАГИНАЛИ 23 ВАКСИНИРАНИ С ПФАЙЗЕР.

    Коментиран от #11

  • 5 Гост

    20 1 Отговор
    Че то никой не ме прегледа, докато бях болен, а само ми пратиха рецепта с есемес! След това ходих по собствена инициатива профилактично на кардиолог. А тази леля лицемерно призовава да се "преглеждат" хора, които са оздравели от вируса, но докато са болни в къщи никой не им обръща внимание, докато някои съвсем не го за късат и тръгнат с линейки към болниците! Никой не може да ме накара а се боцкам щом съм изкарал вируса без дори някой да ме изслуша по телефона какво ми е...

    Коментиран от #7

  • 6 Рошко

    7 1 Отговор
    На такива на които не им пука не гледат новини и за всяко пеъцкане и болки в корема не бягат при чичко доктор
  • 7 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    не ви ли обяснявах-Антителата се образуват,когато боледуваш и малко след Болеста !След това имаш -Клетъчна памет!Давах ви пример и с Война.По време на война имаш-Всеобща мобилизация,а после след войната се разпуска армията!
  • 8 Д-р Хаус

    0 0 Отговор
    Ако хвърлиш топа, ще имаш най-много антитела
  • 9 Ваксина

    13 2 Отговор
    Как да убием родителите си ,за да може държавата която е във фалит да икономиса пари и да има за чекмеджетата на управляващите.Отговорът е прост-Ваксиниране....23-ма души са починали в Норвегия след получаване на ваксината на американската фармацевтична компания "Пфайзер" и германския стартъп "Бионтех", съобщи Норвежката агенция по лекарствата.
    Всички смъртни случаи са регистрирани сред възрастни хора над 80-годишна възраст с отслабен имунитет.Интересното е друго,че лакея Кунчев обясни в прав текст,че смъртноста от Ковид в България е установена 130 човека на 100 000,за което няма как да му се вярва,защото всеки умрял се пише за сметка на Ковид 19 и лъжата продължава и сега.Но да се върнем в Норвегия-На 25 000 ваксинирани са умрели 23.На 100 000,трябва да умрат 92човека.Или смъртноста при болеста и при ваксината ще излезне еднаква.Новия вирус убиец,се нарича "Ваксина"(задължително американска).
  • 10 Само питам

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    Пo кoй зaкoн в избирaтeлнитe cпиcъци приcъcтвaт нaд милиoн нeзaкoнни избирaтeли мъртви души?

    И cлeд кaтo избирaтeлнитe cпиcъци ca нeзaкoнни,

    зaкoнни ли ca НC, влacттa и Бoриcoв?

    Oчeвиднo ca нeлигитимни, нaли?

    Само питам.

    Коментиран от #13

  • 11 Дамм...

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "яко ни лъжат":

    Интересен е паралелът с началото на пандемията. И тогава се говореше, че вирусът е опасен само за възрастни. Сега - норвежците са пуснали предупреждение да се внимава с ваксинирането на хора над 80-годишна възраст. (Има ли друга държава, регистрирала толкова смъртни случаи "С/ОТ" ваксината?! Израел не бяха ли с най-много проведени ваксинации досега, или те не ползват Pfizer/BioNtech?) Има и нещо друго, което е интересно в случая с ваксината. Норвегия купува ваксината на Pfizer/BioNtech от шведите. Ваксината на британско-шведската AstraZeneca пък чака да бъде одобрена всеки момент (до края на януари?). Същевременно пък се говори все по-често, че ваксината на AstraZeneca не била достатъчно ефикасна... Дали ще разберем някога, какво всъщност се случва зад кулисите?

    Коментиран от #12

  • 12 AstraZeneca

    9 0 Отговор

    До коментар #11 от "Дамм...":

    AstraZeneca не била достатъчно ефикасна... Пълни глупости.Никой не може да каже в момента каква е ефикасноста на ваксините.AstraZeneca не е ГМО а нормална ваксина.Тя е продукт нас Англия и Швеция.Най малкото е,че няма да промени генетиочния код на човека,както е и с руската и с китайските.А тези които ги бият в момента са на Бил Геитс(най големия акционер)и останалите рептили милиардери от САЩ.Най големия автогол си вкараха евреите.Сега мрат като мухи не от Ковид,а от последиците от ваксината.Променената имунна система,вместо да се бори с вируса, го прави част от имунната система,която се самоубива..

    Коментиран от #14, #17, #21

  • 13 ало тролче

    0 7 Отговор

    До коментар #10 от "Само питам":

    Нещо си объркал темата!

    Коментиран от #19

  • 14 Колко смъртни случая,

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "AstraZeneca":

    свързани с ваксината, има в Израел досега?

    Коментиран от #16

  • 15 ха-ха

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Протест срещу безобразията в България":

    И как точно го разбра? От количественния тест или защото мъжете, по тежко боледуват :-)
  • 16 Мосад

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "Колко смъртни случая,":

    Задаваш въпрос,на който няма да получиш отговор.Все едно Мосад да пусне обява във вестник,че търси терористи.Както до сега, повечето умрели се пишеха на сметката на Ковид без аутопсия,така и сега,всички смъртни случаи от ваксините,няма да бъдат обявени(поне за в момента).Китайците са изпратили нота до СЗО,да спре ваксините Пфайзер и Бионтех,защото не са ефикасни и причиняват смърт.Вместо да създава антитела,новата мутирала имyнна система се самоубива,от вкараните чрез технология mNRK наночастици от тежки метали.Тук истината се движби на ръба за реклама,коя ваксина е по добра,но съм по склонен да вярвам на китайците от колкото на рептилите от САЩ.

    Коментиран от #18, #20

  • 17 edu

    1 6 Отговор

    До коментар #12 от "AstraZeneca":

    малко фактологията ти куца.. всъщност бая ти куца
  • 18 еду

    1 6 Отговор

    До коментар #16 от "Мосад":

    може ли да посочиш наупна статия или достоверен източник за твърденията си?
  • 19 Какво те притеснява в това,

    2 6 Отговор

    До коментар #13 от "ало тролче":

    че обръщам внимание на някои любопитни наблюдения относно ваксините? Не съм привърженик на ваксините, независимо дали на едните или на другите. Нещата, които казвам, може да са някакви случайни съвпадения. Това означава ли, че е разумно да си затваряме очите за случващото се около нас? По въпроса за ефективността на AstraZeneca - това заключение не е мое. Не им правя аз изследванията. Но има доста материали по въпроса междувременно. И отново ще попитам - защо Швеция (а и Англия) ваксинират с Pfizer/BioNtech, а не изчакаха одобряването на своята ваксина, в чиято ефикасност са толкова убедени, че я предлагат даже и на други държави?).
  • 20 Не вярвам нито на едните, нито

    2 5 Отговор

    До коментар #16 от "Мосад":

    на другите. Чета и търся отговори за себе си. Не съм привърженик на ваксините като цяло, затова и нямам предпочитания нито към едните, нито към другите...нито към третите.
  • 21 Станала е грешка

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "AstraZeneca":

    Коментар 19 всъщност е за теб.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове