Last news in Fakti

20 Януари, 2021 16:37 5 735 76

Доц. Мангъров: В заведенията не е по-опасно от автобуса

  • доц. атанас мангъров-
  • обществени места-
  • пандемия

Колкото и да ни е страх, няма как да живеем завинаги затворени, каза инфекционистът

Доц. Мангъров: В заведенията не е по-опасно от автобуса - 1
Снимка: БГНЕС

Няма медицински доказателства, че заведенията са по-опасни за заразяване с COVID-19 от останалите обществени места. В това е категоричен шефът на COVID отделението на Инфекциозната болница доц. Атанас Мангъров. Коментарът му е по повод основателното недоволство на хилядите българи в рестораньорския бранш, които втори месец са без работа и доходи, както и двойния стандарт по отношение на това кои обекти могат да работят и кои не.

„В заведенията не е по-опасно, отколкото в трамвая, автобуса, метрото или магазините, където никой не спазва дистанция. Напълно безсмислено е да стоят затворени, не ми е ясно защо го правят. Просто са ги нарочили”, посочи инфекционистът пред "Трафикнюз".

„Дали ще си в СПА, дали ще си в някаква физкултурна зала, няма голямо значение. Още повече на СПА, във физкултурните зали ходят хора, които са здрави, във форма и да се заразят, нищо няма да им стане. Един човек, който има сърдечна недостатъчност, който има някакво сериозно заболяване, не ходи на СПА, не ходи на фитнес, обикновено не ходи и на ресторант”, допълни доц. Мангъров.

„Има две хипотези в момента. Едната е, че това намаляване на случаите се дължи на т.нар. локдаун, или затваряне. Което е привлекателно от идейна гледна точка. Но това, което се вижда в другите страни като Испания, Великобритания, Франция, които са затворени много плътно от края на септември месец, е, че случаите там нарастват. Тази хипотеза ще се провери, когато се отворим, искаме или не. Ако отново се достигнат нивата от есента, мерките са имали някакъв ефект. Но не мисля, че това ще се случи”, обясни инфекционистът.

Втората хипотеза, която според него е по-вероятна за нашата страна, е, че вече вирусът е минал през една значителна част от населението и се наблюдава естественото затихване на процеса. И колкото и да ни е страх, няма как да живеем завинаги затворени.

„През октомври над 60 лаборатории, приблизително равномерно разпределени в цялата страна, правеха ежедневно по 10-12 хил. теста. Даже в някои дни и доста повече. При което се установяваше, че 30-40% от тези тестове са положителни, с всички условности. Информацията, която би следвало да получаваме от това, е, че към дадения момент около 30-40 на сто от населението са били положителни. Нека да не са толкова, нека да са доста по-малко. Тези, да кажем, 30-ина процента от хората в рамките на 20-30 дни биха заразили други 30%. Които на свой ред след още 20-30 дни биха заразили още 30-ина процента. И би трябвало в рамките на 4-5 месеца цялото население да мине през този вирус. Това, което се случва всяка година през декември, януари и февруари, когато грипният вирус се върти масово и март месец започне да затихва. Силно се надявам, че тук се случва същото нещо”, смята доц. Мангъров.

Относно новите щамове на COVID-19 пък той коментира, че ако ваксините действат върху тях, както ни убеждават здравните власти, би трябвало преболедувалите тази инфекция също да са защитени. Защото естествената защита е много по-добра от която и да е ваксина.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 97 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    173 22 Отговор
    Както винаги казва истината но никой не го слуша !!! Починали през 1997 година 121 861 човека в БЪЛГАРИЯ без да има КОВИД. Починали през 2020 година 125 963 по време на пандемията !!! ТОВА СА ИСТИНСКИТЕ ДАННИ !!! Смъртността не е от КОВИД а от начина на живот !!!

    Коментиран от #9, #25, #40

  • 2 МангъроFF

    122 20 Отговор
    Тук съм съгласен с Мангърина в автобуса е чумата !
  • 3 потреботел

    26 125 Отговор
    Ти в рейса по цял ден ли седиш бре, Мангрърка. Аз на кафе ходя с 3 пакета цигари и доде не свършат.

    Коментиран от #10

  • 4 Слави

    106 16 Отговор
    Ако спечеля изборите ще направя Мангъроф началник на щабъ !!
  • 5 Овчарник

    130 19 Отговор
    Само прост човек би спазвал ограничения наложени от прости управници.
  • 6 Симеонов

    34 121 Отговор
    какви ги плещи Мангъров? В заведенията се яде и пие и никой не носи маска , хората са на по 1/2 метър един от друг. По английска статистика 15 мин. прекарани в затворено пространство със заразен стигат . Т.е. поне 2 от задължителните 3 основни правила няма как да се спазват

    Коментиран от #58, #73

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Мачкай

    111 16 Отговор
    Мангъров,Точно така.💪💪💪

    Коментиран от #43

  • 9 edu

    13 32 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    истински данни има и в НСИ. Умирания по седмици (ужасен термин) се нарича. Всеки може да го види. Сравнения с минали години също е показателен.. Скока видим само месец декември и залязващ в момента как се обяснява според Вас ?
  • 10 Ходил ли си сутрин в Софето

    70 4 Отговор

    До коментар #3 от "потреботел":

    Да видиш ко става в метрото рейсовете и спирките....... Лудница....
  • 11 Въпроса трябва да е

    68 1 Отговор
    Да премахнем ли епидемиологичното извънредно положение или Не? Според мен заведенията трябва да бъдат отворени след премахване на епидемиологичнато извънредно положение. А не да ни правят на луди постоянно през месец.
  • 12 Соvid _19

    6 7 Отговор
    Ти каде Ще ходиш? Питам така от любопитство!!!
  • 13 Вярно е

    23 56 Отговор
    Сигурно е прав, но автобуса е необходимост, а другото пир. И преди да ми кажете, че от заведенията се изхранват хората ще ви кажа, че преди да ги затворят един път не видях да ме обслужва сервитьор с маска!
  • 14 Некой си

    81 6 Отговор
    Интересно защо въвелият мерките ананиев е заразен.
    Дали защото сам не спазва мерките? Защо тогава останалите да ги спазват?
    Или е защото мерките не оказват ефект върху заразяването. Защо тогава изобщо да се зпазват, като не оказват ефект?

    Коментиран от #19

  • 15 да питам

    17 76 Отговор
    Мангър , ти за кое лято каза , че ще скъсаш диплома ??!
  • 16 Към заглавието

    70 7 Отговор
    Абсолютно точно! Кой се вози в градския транспорт на Метър и половина или два разстояние?
  • 17 ЪРП

    87 9 Отговор
    БРАВО МАНГЪРОВ, ГОЛЯМ СИ!!!!!!!
  • 18 Бай Трай

    11 83 Отговор
    Доцента кукумявка пак ли се показва? Да ръси бисери навред и да прави сеир с акъла си. По добре да ходи да си върне дипломата за лекар.
  • 19 Ами защото

    8 10 Отговор

    До коментар #14 от "Некой си":

    Знае много. И замете много под килима. И трябва да мълчи. Най вероятно няма да го преболедува Ковида
  • 20 Реалист

    67 11 Отговор
    Пуснете ресторантите,тъпаци фалирахте много бизнеси,а нищо не плащате,Тиквун всеки ден лъже колко са платили,а реално НИЩО

    Коментиран от #23

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Аз40🏴‍☠️

    55 11 Отговор
    Мангъров премиер! 🖖🖖🖖

    Коментиран от #71

  • 23 луд доц

    13 42 Отговор

    До коментар #20 от "Реалист":

    Ако не си плащал честно данъци ,няма как да получиш помощ !
    пробвай с доставки по домовете ! В цял свят се спасяват така !
    Ако нямаш поръчки значи проблемът е в твоя телевизор !
  • 24 ТО И ТИ

    13 1 Отговор

    До коментар #21 от "Draco":

    Си за КЛИНИКА ма щом досега не си разбрал вече ти е късно за лечение идй.т
  • 25 хахаха

    19 6 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    все пак през 1997 година в България живееха близо 8 милиона..сега сме под седем...
  • 26 4747

    8 31 Отговор
    Отврат!
    Мангъров колко често ходи по заведения?
  • 27 ами така е

    45 4 Отговор
    И тук е прав... Преди няколко дни ми се наложи да ползвам градския транспорт. Ами отделно, че половината хора си бяха без маски, но и на отиване и на връщане в рейса пътуваха служители по чистотата, които добре си кашляха, с една такава болезнена кашлица, а пък на едната направо й беше лошо и изглеждаше с температура. Така че Мангъров е прав в случая, даже заведенията би трябвало да са по-безопасни, защото чак толкова болни хора едва ли ще ходят по заведения.
  • 28 А бе

    5 35 Отговор
    Аман от тоя!
  • 29 Платен

    9 44 Отговор
    Мангъре, в автобуса не се влиза за да се наядеш и напиеш. Като не знаеш какво да кажеш, не го казвай тук. Никой в света нищо не знае, хипотези само! Той се бил надявал силно!? И аз се надам на ...

    Коментиран от #37, #41

  • 30 Кински

    35 5 Отговор
    Браво мангър .нека си говорят .ти казвай истините пак нека си лаят .в автобуса няма 50 % заетост .пълно до горе всеки диша във врата на другия.не ги виним .но в ресторанта и в кафето е по безопасно .
  • 31 Пловдив

    36 3 Отговор
    Един здравомислещ човек!
  • 32 Обективен

    36 3 Отговор
    Мангъра е точен като швейцарски часовник... Ама да пита ония "еелики"? Математици Велков и Витанов, защо не сметнат % на хората с антитела - най - важната цифра, а само угодничат на управниците....
  • 33 име

    2 25 Отговор
    глупак . аз , лаикът мота да имам хипотези. от теб тн доцент искам ясно обяснение . такова няма . ти си измислен герой. политик от абв. никакъв специалист.политикан.
  • 34 Behemoth

    7 36 Отговор
    Тоя е крайно време да си затвори голямата уста....от началото ме заблуди ,че е професионалист но към днешна дата смятам ,че е едно грозно самовлюбено човече търсещо внимание....

    Коментиран от #47

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Пенев

    11 25 Отговор
    Пак изпълзя тоя мармот от дупката...да трови Ганьовските мозъци...

    Коментиран от #42

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Ккккккк

    31 8 Отговор
    Всички мерки са безсмислени.
    Срещу респираторен вирус - само фалирахте маса хора и фирми.
    Или това ви беше целта?
    В момента не работят само заведенията, фитнесите и, за огромен срам - училищата!
  • 39 АНОНИМЕН

    26 1 Отговор
    Фaкт e, чe ce cпрeтнa хубaвa cвeтoвнa кризa! Щe рaзбeрeм пo нaтaтък мoжe би зaщo!?
    Тoвa, чe вируca прecкoчил нa хoрaтa oт прилeп, пaнгoлин, змия... дeтo китaйцитe cи ги ядaт oт 1000 гoдини и нe e прecкoчил, тa чaк в днeшнo врeмe e зa тия дeтo кoнcумирaт дoмaтитe c кoлчeтaтa!
    Нa вceки 10-15 гoдини ce прaвят/oргaнизирaт cвeтoвни кризи c кaкъвтo и дa e пoвoд! Ceгa e кoрoнaвируc! По време на криза големи маси от хора в глобалния свят стават излишни. В период на тежка икономическа криза масите трябва да се контролират. 2008-9 година пак имаше кризa! Ако не се правят кризи ще има световна война, но големите ги е страх от война! Преките и непреките поразии ще са такива, че в следващата война, ако изобщо има такава и е между човеци - оръжията ще са камъни и тояги! Моите скромни знания ми казват, че кризата с пукането на балона трябваше да е по-късно към 2024-5 година, а коронавируса е изненада! Ще видим! Следва продължение! Каквото и да говорят - става дума за пари, печалби, власт, влияние, пазари...!
  • 40 Пффф

    8 28 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Както винаги , говори глупости ! Без автобуси , транспорт , магазини и аптеки, животът просто спира . Хората не могат да пътуват до работа или магазина , или аптеката . Без заведенията е кофти само за бранша . През есента се правеха 12-13 хиляди теста , защото хората бяха болни и ходиха да си ги правят , както и заради пътуващите до Гърция . Тестовете не се правят айтъй за кеф , а защото някой се съмнява , че е болен . На пролет се правеха по разпореждане на РЗИ . Мангърчето се излага за пореден път , въпреки че някакси ми е симпатичен , заради сладкодумността си . Не позна за нищо от март насам , но продължава да си прави реклама и да печели добри пари от това . Но не е луд този , който яде баницата . Всеки си шета на акъла , а този на голяма част от населението си е под сяква критика
  • 41 Един шофьор

    18 2 Отговор

    До коментар #29 от "Платен":

    В автобуса са натъпкани като гъби и няма ракия , а в ресторанта има мяташ 3 - 4 и едно шише вино и спиш като къпан.
  • 42 АНОНИМЕН

    10 0 Отговор

    До коментар #36 от "Пенев":

    Интересно как ли ли се виждат в огледалото троловете! Като лалугер или мармот - това е въпросът!

    Коментиран от #48, #67

  • 43 Пффф

    7 14 Отговор

    До коментар #8 от "Мачкай":

    Излагаш се ! Какво мачка тоя бре ? Мачка по 200 кинта от заблудените овци , заради рекламата дето си прави от година
  • 44 Сбогом Факти

    8 0 Отговор
    Ще гласувам за теб.
  • 45 ККК

    7 22 Отговор
    Тоя още ли не са го затворили в някое заведение, като централния Софииски например?
  • 46 яко ни лъжат

    32 6 Отговор
    МАНГЪРА КАЗВА ИСТИНАТА. КОЛКО ОТ ХОРОТО В КАЛОФЕР СА ЗАРАЗЕНИ И БОЛНИ. МЪЛЧИ СЕ ПО ТОЗИ ВЪПРОС , ЯКО СЕ МЪЛЧИ И ВИ ЛЪЖАТ РАЗБОЙКОВЦИ. В АВТОБУСИТЕ СМЕ ГЪЧКАНИ КАТО СЪРДЕЛИ ЩОТО ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ Е РАЗРЕДЕН. ГАРАНТИРАНО ОТ ФАНДЪЧКОВА.
  • 47 Чичо Тончо

    7 0 Отговор

    До коментар #34 от "Behemoth":

    То пък и ти щото си убавеца на баба!
  • 48 Дългия

    0 6 Отговор

    До коментар #42 от "АНОНИМЕН":

    Ти брачет много ли ли -ткаш на колко ракий си?
  • 49 Късно е

    16 6 Отговор
    няма значение дали ще отворят заведенията - изгубихме цяла година от живота си в робство и няма да си я върнем никога - никой вече не иска да остане тук в тази гербава кочина. никой. дори и герберляците.
  • 50 съгласен

    23 0 Отговор
    вкъщи го изкрахме, много наши близки също. Странно е, че най-големите привържници на "мерките", които не си подават носа навън сега не искат да си боцнат ваксината. Защо така????

    Коментиран от #53

  • 51 1111

    23 1 Отговор
    Енерго про ме заплашва със спиране на тока

    АЗ съм в неплатена заради мерките и локдауна и не съм вземал пари още

    от Дружеството казват не ни интересува тази работа Локдаун за сметки няма
  • 52 Мангъров, иска се и акъл!

    9 27 Отговор
    ЗА РАЗЛИКА ОТ ГРАДСКИЯТ ТРАНСПОРТ, В ЗАВЕДЕНИЯТА СЕ ИЗПОЛЗВАТ ПРИБОРИ!
    ТВОИТЕ РАЗСЪЖДЕНИЯ МЕ ВОДЯТ ДО МИСЪЛТА, ЧЕ СИ КУПИЛ ДИПЛОМАТА!

    Коментиран от #54

  • 53 МАНГЪРА

    19 2 Отговор

    До коментар #50 от "съгласен":

    ДРАГИ ПИНГВИН БОЦНИ СЕ И ДАЙ ПРИМЕР. АМАН ОТ ПРОФАНИ, ЛЪЖЛИВИ. СТАНИ ОПИТНО ЗАЙЧЕ НА РАЗБОЙКО И ПФАЙЗЕР!!!!
  • 54 яко ни лъжат

    20 1 Отговор

    До коментар #52 от "Мангъров, иска се и акъл!":

    ПРИБОРИТЕ МНОГО ЛЕСНО СЕ ДИЗЕНФИКЦИРАТ В МИКРОВЪЛНОВА, СПИРТ, ВИСОКА ТЕМПЕРАТУРА 80 ГРАДУСА, УЛТАВИОЛЕТОВО ЛЪЧЕНИЕ. В АВТОБУСИТЕ НЯМА ТАКИВА НЕЩА. ЛЪЖЕШ НИ.
  • 55 Гост

    16 1 Отговор
    Какъв корона вирус той още миналата година юни месец изчезна!?
  • 56 Тошо

    5 21 Отговор
    Съчката Мангъров, с камани трябва да го убият.

    Коментиран от #63

  • 57 Красимира

    4 19 Отговор
    Хората ползват градския транспорт в краен случай и по необходимост. В автобусите не пият, не се прегръщат и целуват и са с маски. В заведенията е много по-голяма вероятността да се заразиш с Ковид. А докато има цели болници превърнати в Ковид-отделения, всяко ограничение е в интерес на целия народ. Да не забравим всички онези хора, които починаха не от вируса, а от хаоса, причинен от големия брой заразени!

    Коментиран от #60, #64

  • 58 kovid

    20 1 Отговор

    До коментар #6 от "Симеонов":

    Да ти кажа не знам дали е достатъчно аз бях 5 часа в кола със заразен и не се заразих а той прояви симптоми на следващия ден , така че явно още не знаят всичко за вируса

    Коментиран от #66

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Софиянецо

    17 1 Отговор

    До коментар #57 от "Красимира":

    В метрото сутрин сме нос до нос, уста до уста, а течението в мотрисата пренася, пренася, пренася ...
  • 61 Фен

    1 8 Отговор
    Абе лесно е да смяташ, като не носиш отговорност...
  • 62 безпартиен

    12 1 Отговор
    Който заменя свобода за временна сигурност,не заслужава нито свобода,нито сигурност!
  • 63 гжгж

    9 5 Отговор

    До коментар #56 от "Тошо":

    Ти за Мангъров не бери грижа. Има ум и знания колкото ганглийната ти нервна система не може да си представи. Застанал е открито, с лицето си да отстоява истината, въпреки пресиране и злонамерена цензура. Не се крие като тебе и да спами злобно, сороспиецо.

    Коментиран от #68

  • 64 перничанин

    11 0 Отговор

    До коментар #57 от "Красимира":

    То хубаво са с маски, а с очила ли са, с ръкавици ли са? Тоя вирус се хваща по-лесно през очите, а като си оправиш 3-4 пъти маската докато си в метрото и ръцете са ти бъкани от всякакви вируси. То ако пипнеш само корона в градския транспорт си екстра. Друг е въпроса, че малките квартални ресторантчета/кръчми си работят . Малко на страх , но повечето си бачкат. Мога да дам няколко примера, но няма да помагам на РЗИ, не ме кефят.
  • 65 Република

    1 1 Отговор
    Дали и византийците на Кулата са на това мнение.
  • 66 перничанин

    3 0 Отговор

    До коментар #58 от "kovid":

    Късметлия си, аз заразих и двамата , които се возеха с мен.На другия ден аз имах симптоми (изгубих обоняние) , а те три дни след мен.
  • 67 Пенев

    6 3 Отговор

    До коментар #42 от "АНОНИМЕН":

    Това е трагедията на Ганьо - вярва на жалки психотични егоманиаци, които се борят за миг внимание...те го плюят а той си мисли че вали пролетен дъжд...Ганьо как да му се сърдиш😂
  • 68 Къде е застанал бе

    6 8 Отговор

    До коментар #63 от "гжгж":

    палячо!?😂 Плаща му се да създава смут, нали винаги трябва да има някой на контра? Да не си мислиш че тва дето го говори го вярва!? Всъщност мислиш се с тази една гънка, която ти е удар....
  • 69 Комбина

    4 8 Отговор
    Не е ли време този неадекватник да отиде при един нотариус и да подпише декларация, че ако при отхлабване на мерките ще намалее смъртността и ако тя се вдигне всеки починал да му лежи на съвестта, ако я има!
  • 70 Консерватор

    4 9 Отговор
    "В заведенията не е по-опасно от автобуса"
    Само по това изказване ще разберете, че този човек е психопат!
    В заведенията хората ходят да си губят времето и то с часове, а градския транспорт е кръвоносната система на живота и бизнеса! Ако с това изказване не видяхте, че луди е луд, никога няма да го видите!
    Този и Антония Първанова твърдяха, че вируса няма да го има след май месец миналата година... така и стана, нали!
    Тъп народ и всичко нагоре е тъпо и просто, защото е излъчено от народа!
  • 71 Как не

    0 2 Отговор

    До коментар #22 от "Аз40🏴‍☠️":

    Лично на тебе, ако може!
  • 72 Християнин

    6 3 Отговор
    Дълбок поклон г-н Мангъров, респект към професионалист като Вас!!!
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Буха ха

    1 0 Отговор
    Само не разбрах коя е Мата Хари...
  • 75 Еклектик

    3 5 Отговор
    Мангър, сега и от Бандата на Съли Кръчмаря ли взе кешовица, бе!? Нито една от прогнозите ти не излезе вярна! Скрий се, Цар Плъх. Само смучеш кинти, за да обиколяш и да нахъсваш Ганьовците, които ти се ловят на тъпизмите!
  • 76 Бай онзи.

    6 2 Отговор
    Достоен Българин!!!
    Респект за смелостта да говорите ИСТИНАТА Д-р. Мангъров.
    Дълбок поклон пред вас.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове