Last news in Fakti

21 Януари, 2021 08:51 2 915 54

Илиана Раева в защита на мерките: Животът не може да бъде върнат!

  • илиана раева-
  • мерки

В условия на пандемия се взимат решения, които засягат цялото общество

Илиана Раева в защита на мерките: Животът не може да бъде върнат! - 1
Снимка: Фейсбук

"Мерките доказват, че работят. Абсолютно наложително е, човек с власт да вземе правилното решение, а не онова, което ще се хареса на определени хора". Toва написа президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева в социалната мрежа Фейсбук по повод атаката към управляващите относно мерките, които прилагат в борбата с разпространението на COVID-19.

"Във връзка с евентуалното вдигане на забраната за спорта и образованието в началото на февруари и по-късното през същия месец за ресторанти и барове, ще си позволя да споделя мнението си. В условия на пандемия се взимат решения, които засягат цялото общество. Водещото и първостепенното в тях е здравето и живота на хората. Всеки един от нас понася трудностите в ковидкризата. Всяко решение, било то и спорно за част от обществото, трябва да бъде ръководено от мисълта за здравето ни и живота ни. И всеки един от нас трябва да разбере, че когато на риск са изложени те, няма друго правилно действие освен ограничаване физическото взаимодействие между хората, а оттам и разпространението на вируса", изтъква Раева.

"Мерките доказват, че работят. В цял свят те са основното в днешното ни ежедневие. Без никакви изключения. Защото всяко изключение се превръща в норма, която струва животът на хората. Ако е невъзможно по-либералните мерки да бъдат спазвани е необходимо те да бъдат затегнати, независимо от това дали говорим за икономика, бизнес, спорт, култура. Трудностите са факт, за страдащите от загубата на близки, за хилядите медици, които вече година са неуморими бойци срещу вируса. Те и милионите сълзи, въздишки и молитви за спасение трябва да ни водят. Защото икономика се възстановява, макар и трудно. Защото животът е този, който не може да бъде върнат", посочва президентът на Българската федерация по художествена гимнастика.

"Колкото и да искаме, каквото и да правим. Не става дума за избор, за приоритети различни от здравето на всеки човек. Нямаме друг избор освен това, което е правилното и хуманното. Не трябва да избираме между образование и здраве, между забавление и здраве, между икономическа сигурност и здраве. Ако си зададем въпроса кое предпочитаме, дали да посрещнем следващите плащания с известна трудност или хората, които обичаме да бъдат живи и здрави, няма да се замислим и за миг. Защото образование се компенсира, време за забавления и любими компании ще има, но когато ги няма хората, нищо друго няма значение. И все пак трябва да си отговорим на въпроса кое е най-важното след здравето. Отговорът на този въпрос е логичен и ясен за всички ни - образованието на децата ни, спортът, в който влагаме емоция и страст и културата, която лекува душите ни. Образованието, спортът и културата ни правят по-добри, по-смели, изграждат ни като личности, като хора. И ако на някого, нечий тон му се струва остър и краен, то трябва да се опитаме да осъзнаем, че когато отсъства разбиране, и то за толкова съществени и определящи съдбата ни проблеми, тогава мен лично, не ме дразни твърдостта на тона", продължава Илиана Раева.

"Може би, защото съм и спортистка и знам влиянието на различния тон. Абсолютно наложително е, човек с власт да вземе правилното решение, а не онова, което ще се хареса на определени хора. Така си мисля... П.С. Нима организаторите на Олимпиадата в Токио останаха много щастливи, че Игрите бяха отложени?! Нима Япония не загуби милиарди заради непроведената Олимпиада?! Нима Япония не прояви разум и мъдрост във вземането на това решение, въпреки страховитите материални загуби, които понесе?! Нима и в този момент болшинството от анкетираните не желаят Олимпиада, въпреки грандиозният мащаб на събитието и ползите от него?! Трябва да сме разумни в този момент", пише още тя.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На всяко гърне

    84 3 Отговор
    мерудия!

    Коментиран от #52

  • 2 НОВО ПЕТ

    10 51 Отговор
    ТАКА ДЕ...НИКАКВО РАЗХЛАБВАНЕ...И ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ИМУНИЗАЦИЯ...КАТО В ...РУСИЯТА
  • 3 Илиана

    77 5 Отговор
    Млъкни и се скрий.
  • 4 Лeвcки

    78 6 Отговор
    Aбe и ти cи eднa жaлкa кoозa.Кaкви мeрки и кaкви 5 лeвa.Вcичкo e мaнипулaция.Жaлкo e чe cи oт Лeвcки,и cи cрaм зa вcички лeвcкaри c тoвa плaтeнo изкaзвaнe.Нa кoгo ce oпитвaш дa гo лaапaш?
  • 5 да бе

    72 1 Отговор
    лесно е, когато заплатката си върви със или без работа. Все това ще чуваме от разните му държавни чиновници и такива на държавна хранилка. Госпожата не е изключение, кой знае каква лапачка пада покрай подопечната и федерацийка. Въобще не слушайте хора на бюджетна издръжка, техният интерес е само един - да ви изцоцат данъците и да си траете, а те да са несменяеми колкото може по-дълго....
  • 6 123

    61 3 Отговор
    Тая и тя ще ни затваря. Аман от наглеци разпореждащи се с свободата на хората.
  • 7 Кръчмар

    41 0 Отговор
    Кво правим с икономиката ?

    Коментиран от #13, #18

  • 8 да де

    51 0 Отговор
    Това злобното защо не ходи да се гръмне някъде, няма да липсва на никой.
  • 9 Още една подлога

    54 0 Отговор
    Още една подлога на Бойко.
  • 10 Псевдоним

    48 0 Отговор
    Напудрени лозунги, които противопоставят човешкия живот на неговия смисъл. Раева дава ли си поне елементарна сметка, в какъв капан се вкарва цялото ни общество?
  • 11 бачо

    48 0 Отговор
    При положение че няма икономика,рекорд при безработицата,една камара държавни хрантутници,колко мислите ще изкара тази държава само със заеми.Гърция ги спасиха,ама няс ще ни загробят,не се ли събуди този народ,след някоя година ще сме роби в собствената си държава

    Коментиран от #25

  • 12 Иди го кажи

    23 0 Отговор
    На Лукашенко
  • 13 адаша

    23 0 Отговор

    До коментар #7 от "Кръчмар":

    Как какво правим? Нищо не правим. На работа съм-заяви Раева...
  • 14 Шошош

    40 0 Отговор
    Пандемия няма! Има вирусче с 0,3 процента смъртност при хора с много слаби организми. Но е повод някои да станат много по богати, други да останат на власт, а трети като теб да се правят на по-умни отколкото са! Как хубаво е грандове в сметката да дойдат!
  • 15 SH BG

    36 0 Отговор
    Така, така...
    И чак когато станат бабички сегашните подопечни и гимнастички, тогава да им се даде възможност да тренират и да се състезават, а сегашните младежи да започнат да живеят чак тогава, когато се пенсионират...

    Приказките на тази куха лейка ме подсетиха за един приятел, който цял живот се стрижеше 0 номер, за да имал коса на старини...!!! :::)))

    Ха, ха, ха... :::)))
  • 16 Лелее

    30 0 Отговор
    Тази за пари и майка си ще продаде !
  • 17 Абе

    25 2 Отговор
    Преди ковид все едно не умираха хора, я да отварят света вече и да си работим нормално.
  • 18 Миризлив пор

    4 31 Отговор

    До коментар #7 от "Кръчмар":

    Икономиката не е само кръчми и молове и малко мрънкащи бакшиши - това което реално е затворено тук. Икономиката са здрави хора които работят и изкарват някакъв продукт. Когато здравната система се претовари не може да лекува всички качествено, някои умират други се инвалидизират (поражения по дробове и сърдечносъдови) и оцелелите трябва да работят освен за себе си, със данъците си да издържат още 2 пенсионера по болест. Ако до сега не си плащал данъци не ти пука сякаш, ама като видиш 60% данъци ще ти се приреве.

    Коментиран от #19, #23

  • 19 Абе

    15 0 Отговор

    До коментар #18 от "Миризлив пор":

    Той НИКЪТ ни казва всичко !
  • 20 Кукуригу

    19 1 Отговор
    На Наско златен медал за търпение трябва да му дадат!Как ли се живее с таз женица и тя въобще млъква ли някога?
  • 21 Asdfg

    23 0 Отговор
    Я пък тази! Тази скумрия, ако иска да се затвори с нейният УБАВЕЦ за 6-8 месеца и никъде да не излизат!
  • 22 Фин

    16 0 Отговор
    Япония освен милиарди, загуби близо 14 хил. жени и деца, които се самоубиха през 2020.
  • 23 многознайко

    20 0 Отговор

    До коментар #18 от "Миризлив пор":

    Ще споделиш ли какъв продукт произвеждаш конкретно ти? Знаеш ли какъв дял имат услугите в нашата икономика и колко хора са заети в сектора косвено - говоря за доставчици, производители и т.н.? Защо смяташ, че само ти плащаш данъци (ако не си на държавната хранилка и ти)???

    Коментиран от #47

  • 24 ОСТАВКА

    15 0 Отговор
    Тая е като ексхумирана!
  • 25 За Българите

    18 0 Отговор

    До коментар #11 от "бачо":

    Ми ние отдавна сме роби в собствената ни държава. Благодарение на 30 години демокрация
  • 26 И тая

    18 0 Отговор
    Е на хранилка цял живот,нормално е да подкрепя измислиците на тия ненормалници
  • 27 гост555

    21 0 Отговор
    Като имаш милиони и има откъде да продължаваш да цоцаш, е лесно да даваш акъл .Кой им дава трибуна на тия .......? Сульо и пульо се надпреварват да ни обясняват колко са ,,загрижени,, за обществото.Като въпросната от снимката.
  • 28 Обективно

    8 0 Отговор
    Абе то тая ако с ,,известна трудност" посреща плащанията си,то какво остава за обикновените хора?И явно някой забравиха че човек е смъртен.
  • 29 тая пък

    9 0 Отговор
    коя е, че ще казва какво да се прави?
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Минчо

    9 0 Отговор
    Това е най противния човек в тази държава не стига че създава проститутки а ѝ постоянно дава акъл няма ли съвест тази жена не я ли е срам
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Абе да

    10 0 Отговор
    Айде дръж си мнението у вас и не се изхождай в Интернет. На никой не му дреме за тебе и твойто мнение.
  • 34 и кво

    5 0 Отговор

    До коментар #30 от "Милко":

    каза? Да вземеш да се върнеш в 1 клас и да се научиш, че има препинателни знаци!!!
  • 35 Протест срещу безобразията в България

    8 1 Отговор
    Хора,нима не виждате толкова прозрачната цел на ГЕРБ?унищожаване бизнеса на бедните и средните,или 80-90 процента да останат без средства за съществуване и да се страхуват за своето оцеляване и да бъдат манипулирани и управлявани по най-лесния начин.Но банките,операторните,електро,топло и вик дружествата,които ни смучат средствата работят.
  • 36 Чалга и ваксини

    9 1 Отговор
    Предателка
  • 37 Киро Брейка, Яде кренвирши леки

    10 0 Отговор
    ГЕРБ ДА СЕ ЗАКРИЕ И ДА СЕ ЗАБРАНИ
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 big

    8 1 Отговор
    Не знам дали е толкова проста или е много зависима! Тя е била спортистка и сега като шеф на федерация е обикаляла по света, била е в далечния изток: Япония, Корея, Китай и т.н. предполагам. Там те са изключително дисциплинирани и спазват "мерките" тотално, но случаите се увеличават! Извода е само един, предприетите мерки са неадекватни и ненужни!
  • 40 Просто човек

    10 1 Отговор
    Тая па...все компетентна, все с мнение... Достатъчно простотии четем от теб, я се скрий...
  • 41 Сираков

    9 1 Отговор
    Раева, знай си мястото. Излагаш се. Нашите "доктори" станаха политици и медиини плашила. Кво се буташ и ти при тях. Заплашвай у дома си.
  • 42 Оги

    7 1 Отговор
    И някакви бивши гимнастички взеха да сеят акъл вече.... Аман от доценти, професори, и всякакви разбирачи по всичко.
  • 43 Шопо

    9 1 Отговор
    Откъде толкова акъл в това първобитно същество,завършило ВИФ ,където само един изпит се взема с главата-ЧЕЛНАТА СТОЙКА !!!???
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Пурко

    8 0 Отговор
    Ехххх това Мекере и то се обади! Нали текат пари към федерацията, а другите кучетата ги яли!
  • 46 Пурко

    5 0 Отговор
    Наско я кажи сега и ти!?!
  • 47 Миризлив пор

    2 5 Отговор

    До коментар #23 от "многознайко":

    Аз съм си на работа и произвеждам, формата не е малка и има доста които го прекараха. Тези леките не ги коментирам, тези които имат поражения по дробовете са за ТЕЛК, единия едвам диша. има такива дето сега са на торба хапчета заради кръвното въпрос на време е и те да се освидетелстват. Според теб кой ще плаща пенсиите и хапчетата на освидетелстваните? А ако има освидетелстван имаш ли идея как се уволнява? Да не вземе някой да ти заеме мястото? А ако си работодател кой ще му плаща благинките на такъв и колко работа очакваш от него? Айде погледнете малко по-далеко от носа си, немците, французите и англичаните не са толкова прост народ да знаете.
  • 48 Афера

    8 0 Отговор
    Нахална горчива миризливка
  • 49 Историята

    5 1 Отговор
    Тишината в спалнята на Илияна Раева, ражда безумия!!!
  • 50 Родолюбец

    7 0 Отговор
    Раева,този комунистически ботокс взе и тя да се опитва да мисли - вcички мeрки трябвa дa ca прeпoръчитeлни. Кoйтo иcкa дa cи ceди в къщи, кoйтo иcкa дa пиe кaфe. Нямa пo-жecтoки и ceбични eгoиcти oт хoрaтa кaтo тeб, пoдкрeпящи мeркитe. Зaгрижeни били зa oбщecтвoтo! Aбcoлютнa лъжa, изoбщo нe им пукa чe милиoни щe зaгубят рaбoтaтa cи, чe дeceтки хиляди щe умрaт oт други зaбoлявaния, зaщoтo пoкрaй иcтeриятa и oгрaничeниятa зaрaди Кoрoнa вируc нямa дa пoлучaт мeдицинcкa пoмoщ, зa caмoубилитe ce oт дeпрecиятa, зa прибититe oт дoмaшнo нacилиe. Тe нe ca вaжни, нe мoгaт дa ги зaрaзят. Вaжнoтo e тe дa нe ca рaзбoлeят! Вcички трябвa дa ce жeртвaт зa тях и тe дa рeшaвaт кoй щe живee и кoй щe умрe.
  • 51 Тодор

    8 0 Отговор
    Ако има ГЛУПОМЕР тази ще го счупе със слабоумие.
    Гънки има само по кожата но не и по мозъка, ако въобще може да осъществи някаква мисловна дейност
  • 52 копи пейст

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "На всяко гърне":

    ............................................
    Цeлтa нa тeрaпиятa при МИЗOФOБИЯ e дa ce прeoдoлee в гoлямa cтeпeн cтрaхa oт микрoби и дa мoгaт хoрaтa дa вoдят нoрмaлeн нaчин нa живoт. Мoжe дa бъдe прилoжeнa eкcпoзициoннa тeрaпия, при кoятo пaциeнтът пocтeпeннo ce излaгa нa рaзлични видoвe бaктeрии, кaтo цeлтa e дa ce рeдуцирaт трeвoжнocттa и нeoбocнoвaният cтрaх. C врeмeтo хoрaтa зaпoчвaт дa ce нaучaвaт дa кoнтрoлирaт cитуaциятa и нe изпитвaт тoлкoвa cилнa трeвoжнocт.

    В пoвeчeтo cлучaи тeрaпиятa c пcихoлoг e дocтaтъчнa. При пo-тeжки cлучaи нa мизoфoбия ce нaлaгa и приeм нa мeдикaмeнти, кoитo дa oвлaдeят cимптoмитe нa трeвoжнocт и cтрaх.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Булаир

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Милко":

    Десет точки за иронията, плюс, бравос.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове