Last news in Fakti

22 Януари, 2021 13:43 1 931 23

23 000 нарушители на пътя само за седмица

  • пътна полиция-
  • акция

От днес започва нова акция на "Пътна полиция"

23 000 нарушители на пътя само за седмица - 1
Снимка: БГНЕС

Започва нова полицейска операция, която е насочена към контрола на скоростта. Това съобщи главен инспектор Николай Крушарски от ГДНП, цитиран от Нова Нюз. По думите му от началото на годината основаната причина за произшествията е несъобразената скорост главно в населените места, както и по пътищата от републиканската мрежа.

Миналата седмица КАТ е провела подобна акция, при която освен за скоростта се е следяло и за неправоспособни водачи, наличие на задължителна „Гражданска отговорност”, както и за употреба на алкохол и наркотични вещества по управление на МПС. Проверени са над 37 хиляди моторни превозни средства и над 44 хиляди шофьори и участници в пътното движение.

Констатирани са над 1400 нарушения от водачи, които не са използвали обезопасителни системи – колани или каски. „Това е сериозен брой само за по-малко от седмица”, заяви Крушарски.

53 водачи са заловени да шофират под въздействието на наркотични и упойващи вещества. 142 от проверените шофьори пък са седнали зад волана след употреба на алкохол. 197 души пък са хванати да управляват автомобил без книжка.

Само за изминалата година шофьорите, карали със скорост над разрушената са 1 милион. За изминалата седмица пък, когато се проведе акция скорост в малките населени места, нарушителите са над 22 700.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Виж

    16 7 Отговор
    ги с какви глупости се занимават !

    Коментиран от #5

  • 2 шампиона

    21 1 Отговор
    Тая акция не е спирала от ноември, откакто Бойко им вдигна заплатите..Само телефоните си не са извадили да снимат...
  • 3 Бонговец

    20 10 Отговор
    Българина си кара ,както му е кеф докато не направи белята и после се чука по кухата кратуна и сам се пита защо. Както казват братята японци/ Да му имам акъла на българина. Ама тоя ,който му идва после
  • 4 Обикновен

    12 0 Отговор
    Само не разбрах по това време на годината къде ги проверихте тия с каските..за мотори е рано още ;-)

    Коментиран от #7, #17

  • 5 Боби

    7 10 Отговор

    До коментар #1 от "Виж":

    Така ли?! - над 600 загинали по пътищата вследствие на превишена скорост и след употреба на алкохол са глупости.

    Коментиран от #19

  • 6 Бачкат яко

    20 3 Отговор
    23000 нарушителя по 100 лв средно два милиона и триста палки на седмица
    Доходен бизнес имат милиционерите

    Коментиран от #10

  • 7 Балък Каръков

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Обикновен":

    Явно си стоиш по цял ден вкъщи.
  • 8 сноу

    10 1 Отговор
    Че те чингетата са акционери на Гойчи ..Как няма да правят акции,а тая с" несъбразената" е най-сладката...
  • 9 Абе,

    12 2 Отговор
    Само щавене на тоз заспал народ !
  • 10 гост

    2 6 Отговор

    До коментар #6 от "Бачкат яко":

    Ако не се нарушават поголовно ограниченията на скоростта, бизнеса няма да го има и за това не са виновни милиционелите,като стане катастрофа ревете къде бяха за да ги спрат,друг е въпроса че и там някой се разминават,но това не е оправдание за масовото нарушение на ограниченията,няма да го има бизнеса ако не им даваме повод за това.

    Коментиран от #20

  • 11 Питанчев

    1 1 Отговор
    София Бургас за колко?
  • 12 NikNay

    3 0 Отговор
    Моля !!! Проверени 37 хиляди МПСта и 44 хиляди шофьои ???

    Коментиран от #15

  • 13 Пазарджиклия

    4 0 Отговор
    В Пазарджик трафика стана по интензивен от този в Пловдив. Няма околовръстно и е пълно с тирове. Масово се кара с 70.80 км,ч. А тия кръгови кръстовища дето ги направиха си е пълен цирк. По/неопитните шофьори се стъписват и седят спрели с минути изнервяйки тези след тях. После завиват наляво с десен мигач и точно преди да отбият надясно изключват мигача. Цирк
  • 14 Густо Майна

    8 0 Отговор
    Като чакали са! В Пловдив по всички кръстовища можеш да видиш патрулка на КАТ. А по отношение на партизанщината... Започнали са да се маскират по паркингите на жилищните сгради. Патрулка без буркани там, м/у колите и радара и камерката щракат - баш като шумкари! На БМБ хазната на 100 % е празна. Само където, като дрът комуняга се бие в гърдите!
  • 15 Derfel

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "NikNay":

    Значи, ... да си имаме уважението ... в едно мпс може да пътуват поне пет притежатели на шофьорски книжки, и всички да бъдат проверени. Явно момчетата са се старали
  • 16 Аз40🏴‍☠️

    2 1 Отговор
    23 хил. за 1 седмица. Това е като в "Зоната на здрача". Кой въобще дава книжки тука?
  • 17 стъкмист

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Обикновен":

    Ами как "къде" бре ....
    У кабинетите зад бюрата ... гледали са у тавана или в календара на стената , да видят колко дена им остават до поредната заплата и докато си се ровили у носа с пръстта на едната ръка ...с другата са го написали това в ...празната графа ... ха-ха-ха...
  • 18 Centurion

    1 2 Отговор
    Долни полицейски гадини!!!Дано да ви преседнат тези пари,и да си купите сеещи за децата си!!!
  • 19 Ами глупости са!

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Боби":

    Дори и да нямаш опит, ако човек разсъждава, няма да допуска да го облъчват и ще знае, че са глупости! 30г. ако правиш едно и също и нямаш резултат, дали причината е това? Аз това виждам! Мислете! Не допускайте да ви облъчват с глупости! Така само се съгласявате да ви рекетират! Проблеми не решавате!!!
  • 20 Кои ограничения?

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Ти шофираш ли? Ако случайно шофираш, влагаш ли мисъл? Ако шофираш и влагаш мисъл, защо не си забелязал стотиците неправилно поставени ограничения? Защо не си забелязал, че се ползват именно такива места, за да ви се обяснява колко нарушители има? Ако не шофираш, е ясно, че няма как да си го видял! Но не взимай тогава и отношение! А като стане някъде катастрофа, лично аз не рева къде са, защото в България никой не изследва причините за катастрофи! За облъчването има едно понятие......"Не съобразена скорост"! Ако някой беше дал 1/10 от милионите хвърлени за камери, за да се обследват, най критичните участъци, то сега щеше резултата да е друг! Няма интерес! Това не носи приходи! Затова е по лесно да облъчат хората и да ги рекетират на воля! Да това се нарича рекет, когато държиш такива хранилки, за да ги изкарваш всички нарушители!
  • 21 Км час

    0 0 Отговор
    Разрушената скорост. Интересно
  • 22 Хасан

    1 1 Отговор
    Карайте нормално и спазвайте правилата,не само да ривете тука
  • 23 факт

    0 0 Отговор
    колко от нарушителите са от държавните служби!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове