Last news in Fakti

24 Януари, 2021 09:31 2 935 33

Паргов: Следващите два месеца ще са критични за бъдещето на България

  • калоян паргов-
  • бсп-
  • избори-
  • българия-
  • критични

Ние се намираме в кризисни здравни, социални, икономически и политически условия, каза лидерът на БСП–София

Паргов: Следващите два месеца ще са критични за бъдещето на България - 1
Снимка: БГНЕС

През следващите два месеца и половина пред нас се открива възможността да спечелим доверието на хората. Да отвоюваме мястото на първа и основна политическа сила, която може да донесе промяната. Политическата сила, която през последните 4 години е единствената алтернатива на управлението на ГЕРБ. От нас самите, от нашата воля за победа, от нашето активно включване в кампанията, ще зависи дали ще постигнем това.

С тези думи лидерът на БСП – София Калоян Паргов се обърна към делегатите на конференцията в Люлин. Това е първата районна конференция в БСП, която се провежда в онлайн среда, предаде "Фрог нюз".

„Искрено се надявам, че на 4-ти април всички ние ще се поздравим с победата на парламентарните избори и ще отворим нова страница в развитието на нашата родина“, заяви Паргов в словото си. Той счита, че следващите два месеца и половина ще бъдат критични за бъдещето на България. „Кой, ако не ние, социалистите, трябва да поставим на дневен ред не само проблемите, но и посоката, в която трябва да се развива държавата“, изтъкна председателят на БСП - София.

„Ние се намираме в кризисни здравни, социални, икономически и политически условия. COVID-епидемията, която сполетя света и не подмина България през миналата година, ни постави в ситуация на социална изолация, на затваряне на различни предприятия и бизнеси, на загуба на работни места. На загуба на перспектива и надежда за по-добро бъдеще, за което ние, социалистите, винаги сме се борили“, обясни Паргов.

Той припомни, че лятото премина под знака на безпрецедентни протести. „Протести срещу модела на управление и с високо недоверие в институциите“, каза Калоян Паргов и обясни, че в момента - в навечерието на парламентарните избори, отново на дневен ред е ролята на Българската социалистическа партия в националната политика.

В анализа си на ситуацията в държавата Паргов посочи, че 2021 г. също ще е нулева за икономиката, за икономическия растеж и по отношение на цялостната ситуация в държавата, защото COVID-кризата все още продължава. „Силно съм притеснен, че и тази година ще бъде нулева за нашите деца – ученици, за нашите студенти. В така създадените условия за онлайн обучение, ще има доста пропуски в образователния фундамент, който децата трябва да получат. А те са тези, на които ще разчитаме да определят нашето бъдеще“, изтъкна Калоян Паргов.

По думите му сред основните приоритети, на които трябва да се заложи в тази кампания, е не само преодоляването на COVID-кризата, но и с социалните и икономическите последствия от нея. „В основата на нашите послания, на нашата платформа, която скоро ще бъде представена пред обществеността, трябва да бъде волята за реформа в здравеопазването. COVID-кризата показа, че здравната ни система издиша и се крепи единствено на професионализма на днешните герои – нашите лекари. А образованието е ключов елемент за бъдещето на нацията, защото колко по-необразована и ниско културна е тя, толкова повече не я чака добро бъдеще“, категоричен е лидерът на столичните социалисти.

Той изрази убеждението си, че ако БСП иска да постигне високи изборни резултати, трябва да затвори всички вътрешнопартийни битки. „Трябва да търсим максимална консолидация, максимално затваряне на всички пропасти и бездни между нас вътре в партията. Да търсим максимално обединение в лявото, отстоявайки своята програма и своята алтернатива за развитие на държавата. Да се борим за спечелване на доверието на всеки един, който иска промяна, без значение дали имаме идейно-политически различия“, счита председателят на Софийската организация на БСП.

Паргов благодари на люлинската организация за доверието и подкрепата през последните 7 години, през които е начело на БСП - София. „Благодаря и за номинацията за водач на листа. Моята задача и роля е да бъда на първа линия и да водя всяка една кампания. За мен няма значение дали ще я водя като председател на организацията и на градския предизборен щаб или, ако прецени националното ръководство, и като водач на листа. Във всеки един случай ще дам своя принос за резултата, към който се стремим“, заяви Калоян Паргов.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянец

    30 14 Отговор
    Така е със зъби и нокти ще гледате да докопате властта а ние ще ви ритнем столчео веднага като това се случи. Дано имаме късмет да ви спретнем една гражданска майска революция.

    Коментиран от #20

  • 2 розово

    27 9 Отговор
    Който не е съгласен с Нинова го очаква съдбата на Гергов.
  • 3 Абе Паржов

    71 14 Отговор
    вие от 1944г. до ден днешен,не спечелихте друго освен омраза,и презрение,та сега за два месеца ще спечелите...ти си знаеш какво.
  • 4 Аз40🏴‍☠️

    22 7 Отговор
    БСП използват същия наратив за измамната пандемия и не дават никакви решения, а продължение на познатите хватки. Четете между редовете.
  • 5 Учуден

    63 11 Отговор
    И колко пъти ще идвате и си отивате др. Паргов?
  • 6 Бай Курти

    57 16 Отговор
    Критично за бъдещето на страната ще бъде ако (не дай боже) по някакво чудо спечелите изборите.
  • 7 Фабрикант собственик на 24 работника

    18 12 Отговор
    Това е дъното от 1992-ра година насам! Това правителство е комунистическо което се мисли за дясно и наистина действа пагубно за България! Когато премиерът или министрите или разни псевдо специалисти, които всъщност не знаят колко прави две плюс две по шест затварят бизнеси в България и обричат на глад над един милион души на които им е забранено в момента да работят и техните семейства, и не само на глад, но и пред пълен крах от съдия-изпълнителите които ще им вземат всичко заради неплатени сметки, преди да затворят даден бизнес трябва публично да се откажат от своите заплати и да кажат "ето аз премиерът няма да получавам заплата, но затварям този и този бизнес"! А не те да ми получават от нас хиляди и 10-ки хиляди левове заплати и да им е все тая дали ще затворят някои бизнес или не! Мозъкът ти трябва да е доста претопен в най-различни пожари които си гасил като млад, за да очакваш пари за заплатата си от хора на които си забранил да работят и си ги задължил да стоят по домовете си и пълнене на хазната от затворени бизнеси на които си забранил да печелят и изкарват пари?!Това правителство провежда неокомунистическа революция и трябва да бъде прекратена възможно най-скоро вероятно на изборите!

    Коментиран от #31, #32, #33

  • 8 ММ586

    58 10 Отговор
    Да бе!Да! Точно вас червените боклуци ще слушаме. Станахте банални!!! Като военните шапкари-говорите,говорите и накрая нищо не сте казали. Камоли нещо направите. ЦЪРВУЛИ!
  • 9 ПАРГОВ.....ЩО НЕ БЕШЕ НА ПРОТЕСТИТЕ ????

    19 3 Отговор
    МАМИН ЗЛАТЕН.....С КОНФЕРЕНЦИИ, ПЛЕНУМИ, КОНГРЕСИ.....ИЗБОРИ НЕ СЕ ПЕЧЕЛЯТ....ХВАЩАЙ ЛОПАТАТА...
  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    52 14 Отговор
    БСП / комунисти доказаха многократно , че са некадърни да управлават, крадци , алчни и некомпетентни, но готови на всичко за власт и пари
  • 11 Орешарски

    9 5 Отговор
    трай народе, скоро се връщам , благоденствието иде пак
  • 12 абе Паргов

    10 5 Отговор
    Абе Паргов ,ми то след двата месеца и половина не е ясно дали ще прескочите 4-ри процентната бариера за влизане в НС. Каква власт ти се върти в главата ?! Трябва да се питаш ,дали ще сте на трето или на четвърто място в НС (ако имате късмет) ,а не да ни залъгваш с плоски лозунги и фалшифи обещания !
  • 13 Behemoth

    10 14 Отговор
    По добре Нинова отколкото ТИКВАТА ...това е положението....искам премиер без шофьорска книжка!
  • 14 ddada

    8 4 Отговор
    Тея са само по прибирането вродено е им в кравта.Таз партия трявва да се премахне с закон .Прокоратура няма ли да ги разследва.Колко обира направиха в България.
  • 15 лекар

    13 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: През следващите два месеца и половина пред нас се открива възможността да спечелим доверието на хората----
    45 години губихте доверието на хората + няколко правителства с ваше участие , а сега за няколко месеца ще го връщате -ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ
  • 16 МОЧА трябва да се разруши!

    6 5 Отговор
    Никога повече руски еничари в парламента ! БСП, ГЕРБ , Д(П)С са все руски партии , грабейки в полза на чекистите от Кремъл. Толупа е платил най много "данък русия " - Лукойл, пре скъпа газ, руско-турски поток, старо желяза за Белене, КТБ, Виваком, платени нонеосъществени ремонти на руски военни хвърчила .... , а съучастниците , "опозицията" БСП и ДПС мълчат и пълнят гушата
  • 17 кимон

    9 3 Отговор
    Води ни партио любима

  • 18 Народът

    12 2 Отговор
    Паргов,стига с тия празни приказки!Вашият Президент отдавна определи датата на изборите.Народа български иска да види черно на бяла програмите на всички партии по години за евентуален управленски мандат.Къде е вашата програма Паргов?Какво ще правите през първата година на управление,през втората,през третата и през четвъртата година?!Нямате такава!Тогава замълчете и не ни дразнете!

    Коментиран от #19

  • 19 ххх

    12 3 Отговор

    До коментар #18 от "Народът":

    Е как какво?!? Ще крадат, ще усвояват, ще започнат смяна на всички служители от текущия държавен апарат. Разбира сентова ще стана със съгласивто на ДПС. Ще обвиняват предходните за зле свършената работа (и тук ще са прави) и ще се оправдат с това и Ковид кризата поне 2 години. Междуеременно, ще пуснат Македония в ЕС, въпреки че обикновения българин ще се дразни, но те така си правят, все пак са БСП. Ще има доволно много издънки, а за капак ще трябва да приемем и еврото и тохава ще направят това, в което най-много ги бива БСП: ще ни докарат до просешка тояга!
  • 20 tate

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Софиянец":

    Добре бе Софиянец КОЙ ще изберем Бкп то е ясно Гроб също КОЙ бре Сашо дебелото ,Ямболското фотографче ,Бургазкият "Телевизионер" Магарешки с жена Рускиня Доган ли?? Кой бре къде е София и "жълтопаветната" десница при Тиквата ,Сега всички хленчите но 90 трябваше да обесим 20 човека ,а не Жельо и компания комунисти да ми се правят на демократи КЪСНО Е ЛИБЕ ЗА КИТКА всичко е минало пак ще ни тъпчат !! Тиквата е втори ешалон на БКП ,всички са БКП !

    Коментиран от #21

  • 21 Истината

    7 4 Отговор

    До коментар #20 от "tate":

    Тоя, кой ще построи магистрала "Хемус",магистрален път Видин-Ботевград,тунела под "Шипка",тунелът под "Петрохан",магистрален път Русе-Казанлък,магистрала "Черно море",магистрала "Европа",магистрала "Струма",7-ми блок на АЕЦ-Козлодуй?!Кой ще познае?Подсказвам-4-ти мандат на ............

    Коментиран от #23

  • 22 РАДИО ЕЛТО

    4 6 Отговор
    герб е капиталистическо олигархична партия крило на ГЕРМАНСКИТЕ християн демократи тия са кожодери безчуствени не изпитват емпатия а БОЙКО е патологичен лъжец мутра бивш сикаджия нагъл БОЙКО плаща на мутри по места да тормози ХОРАТА инакомислещи
  • 23 tate

    4 5 Отговор

    До коментар #21 от "Истината":

    Пийй си хапчетата !!
  • 24 ха ха

    9 1 Отговор
    Критични ще са Паргов... защото ще трябва да се защитаваме от болшевишката чума обзела страната преди избори.
  • 25 РАДИО ЕЛТО

    4 5 Отговор
    САЧЕВА ДАРИТКОВА КАРАЯНЧЕВА са пажове на БОРИСОВ
  • 26 123

    1 2 Отговор
    Който не се изкаже срещу мерките и ваксините е част от статуквото. БСП не се е изказала против мерките значи ще води същата политика като ГЕРБ. Тези 2 партии да спонсорирани от Глобалистите.
  • 27 ХаХаХа

    4 0 Отговор
    ...Следващите два месеца и половина са критични за .... КОРНИ !!!!
  • 28 Иван

    6 0 Отговор
    Тоя с мутрата на комсомолски секретар от времето на Вълко Червенков пак дава акъли, нищо добро не я чака България
  • 29 БСП има проблем

    4 0 Отговор
    с оялите се червени бизнесмени, псевдо идеолози и изкуфели ченгета, които не вярват отдавна в никакви партийни бръщолевения а искат само да са на власт, за да могат крадат ..
  • 30 ПАРГОВ.....ЩО НЕ БЕШЕ НА ПРОТЕСТИТЕ ????

    1 0 Отговор
    ПАРГОВ ХВАЩАЙ ЛОПАТАТА....АМАН ОТ ДЕМАГОЗИ..........


    с партиен поздрав.... НИНОВА
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове