ФАКТИ.БГ

Полина Карастоянова: Изискването за PCR тест е поредният удар върху крехкия бранш на туризма

Тези допълнителни 300-400 лева за тестове на едно семейство е просто катастрофа, каза изпълнителният директор на Национален борд по туризма

Публикувана: 27 Януари, 2021 11:46
19 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1779
Полина Карастоянова: Изискването за PCR тест е поредният удар върху крехкия бранш на туризма
Илюстративна снимка, БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4 от 13 гласа.

Изискването за PCR тест е поредният удар върху крехкия бранш на туризма. Тези допълнителни 300-400 лева за тестове на едно семейство е просто катастрофа за тях.

Това заяви в ефира на Нова телевизия изпълнителният директор на Национален борд по туризма д-р Полина Карастоянова.
По думите ѝ те подкрепят ресторантьорите.

"Тава е най-цивилизованият начин да изразиш мнението си", каза още тя.

По думите ѝ, когато се гледат примерите отвън трябва да се гледат в цялост.

"Има достатъчно добри примери", категорична бе тя.

"Възможностите на Гърция и нейните конкурентни предимства са неизмерими и всякакъв опит да се сравняваме с тях са безполезни. Българската държава може да осигури на летищата антигенни тестове и хората, влизащи в страната - да бъдат тествани с тях", каза още д-р Карастоянова.

София / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 4 от 13 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Оффф
1 Отговор
и тая я закичили с "Доктор" ?!

Оценка:
-3 +9

Факт
2 Отговор
КВИ ЦЕННОСТИ НА ТОЯ П И ДИ РАС НАЙЦЕННО МУ Е ЧЕКМЕДЖЕТО

Оценка:
-3 +6

Хахаха..
3 Отговор
Гледам и муцката и ми се прояснява кой-кой е - Ужилена кръчмарка,пък аз съм Тракторист..

Оценка:
-3 +9

Българка
4 Отговор
Да де , ама парите са ограбени! От къде пари за антигенни тестове?
Шайката от властта да даде подробен и конкретен отчет къде са милиардите български пари? Те не са стигнали до хората и бизнеса! Къде са парите?????

Коментиран от #7


Оценка:
-3 +14

5
Този коментар е премахнат от модератор.
ХАХАХАХХА
6 Отговор
ЗАЩО ТРИЕШ МОДЕРАТОРЧО :) ПО-МАЛКО БОЛЕЗНЕНА ИСТИНАТА НЯМА ДА СТАНЕ - ВСИЧКИ ИСКАМЕ ДА ЕМИГРИРАМЕ НАДЕЛЕЧ ОТ ТУК И ОТ ВАС. ЗАВИНАГИ, А вие СИ ПРАВЕТЕ "PCR" ТЕСТЧЕТА КОЛКОТО ПОИСКАТЕ :)))) КАКЪВ ТУРИЗЪМ - КАКВИ ПЕТ ЛЕВА :D

Коментиран от #9


Оценка:
-1 +7

7
Този коментар е премахнат от модератор.
Направете тестовете...
8 Отговор
БЕЗПЛАТНИ , какво толкова се чудите ???
Променете си мисленето.. комунизма си отиде.. какво още чакате ...

Оценка:
-1 +5

Пенсионер
9 Отговор

До коментар #6 от "ХАХАХАХХА":


Че кой ви пречи? Ама и за чужбина искат тестове.

Коментиран от #12


Оценка:
-2 +7

днес
10 Отговор
Щом на нас ни искат за другите държави и ние ще искаме - иначе ще пламнем и пак ще ни затворят заради някакви си евтиняци туристи от чужбина!

Коментиран от #11


Оценка:
-3 +13

Байо
11 Отговор

До коментар #10 от "днес":


Точно така ще стане . Щом всички държави го изискват и ние трябва да предприемем реципрочен отговор. Само не разбрах тая за кого плаче ,че 300 -400 лв били много? Въпроса е за идващите туристи от други държави.А и за Гърция имаха пари за тестове, сега за България нямали да имат.Патешките мозъци не разбраха че тия антигенни тестове не стават за нищо, откакто ги приеха ,бройката спадна рязко.Това се вижда с просто око върху числата.С което обаче не казвам ,че ПСР е свръхточен.

Оценка:
-3 +2

Хахахаха
12 Отговор

До коментар #9 от "Пенсионер":


За чужбина искат пари, драги, а не тестове. Както впрочем ще искат и на наследниците ви, ако въобще имате такива, за да ви погребат в тази прогнила държавица :) С пари става, а не с тестове - но спокойно, той Винету ще ви отпусне към пенсията и за по един ковчег. За нас не берете грижа :D

Оценка:
-1 +1

13
Този коментар е премахнат от модератор.
Kovid19tours
14 Отговор
A знае ли Г-жата, за:
регулярното неизпълнение на Ковид19 забраните в България?
Конкретно: Реализирането на туристически пътувания по време на Ковид пандемия - против действащото извънредно законодателство, а именно заповед на Министерство на Здравеопазването.
- 23.12.2020 - TJJ701 на авиокомпания Gulliv Air от летище София до летище Мале - Малдиви, Обратен полет 28.12 - TJJ702. Отново полет TJJ701 за Мале с още туристи на 28.12.2020 - TJJ701.
Пореден полет на 16.01.2010г. по същата програма
- Февруари 2021 г. - заявени полети по туристическа програма до друга дестинация, а именно Занзибар.
Всичко това видимо в:
- платформите за проследяване на граждански полети (flightaware, flightradar24,flighttrace)
- Масовото промотиране, предлагане и продажба на тези туристически пътувания, както в интернет сайтове на туроператори, така и в телевизията.Само напишете в google Мадиви,Занзибар и гледайте какво става.Даже и по нов тв им врътнаха реклама.
Какво казва Ковид закона на оня смешник:
- Заповед на Мин.на Здравеопазването - РД - 01-718,18.12.2020г. - точка 14. "Преустановява се провеждането на групови туристически пътувания с организиран транспорт в страната и чужбина "
- Съобразно Закон за Туризма (Европейска Директива за пакетни туристически пътувания), организирано туристическо пътуване / туристически пакет е - пътуване по изготвена програма, с предварително включени и комбинирани минимум две услуги - превоз, настаняване, хранене и/или

Оценка:
-2 +2

Kovid19tours
15 Отговор
А знae ли Г-жaтa, зa:
рeгулярнoтo нeизпълнeниe нa Кoвид19 зaбрaнитe в Бългaрия?
Кoнкрeтнo: туриcтичecки пътувaния пo врeмe нa Кoвид пaндeмия - прoтив дeйcтвaщoтo извънрeднo зaкoнoдaтeлcтвo.
- 23.12.2020 - TJJ701 нa aвиoкoмпaния Gulliv Аir oт лeтищe Coфия дo лeтищe Мaлe - Мaлдиви, Oбрaтeн пoлeт 28.12 - TJJ702. Oтнoвo пoлeт TJJ701 зa Мaлe c oщe туриcти нa 28.12.2020 - TJJ701.И пак на16.01.2021г.
- Фeвруaри 2021 г. - зaявeни 10 пoлeта пo туриcтичecкa прoгрaмa дo Зaнзибaр.Вcичкo тoвa видимo в:
- плaтфoрмитe зa прocлeдявaнe нa грaждaнcки пoлeти (flightаwаrе, flightrаdаr24,flighttrасе)
- Само напишете дестниацията в google и гледайте какво става - масово се продават туриcтичecки пътувaния от турoпeрaтoри
Кaквo кaзвa Кoвид зaкoнa нa oня cмeшник:
- Зaпoвeд нa Мин.нa Здрaвeoпaзвaнeтo - РД - 01-718,18.12.2020г. - тoчкa 14. "Прeуcтaнoвявa ce прoвeждaнeтo нa групoви туриcтичecки пътувaния c oргaнизирaн трaнcпoрт в cтрaнaтa и чужбинa "
- Зaкoн зa Туризмa (EU Дирeктивa зa туризъм), туриcтичecкo пътувaнe / туриcтичecки пaкeт e - пътувaнe пo изгoтвeнa прoгрaмa, c прeдвaритeлнo мин. две включeни и кoмбинирaни услуги.Това е туристическо пътуване!!

Оценка:
-1 +2

Mokumba
16 Отговор
Тая пък от къде се пръкна ояласе мисирка.Хората мирът тия за пари ламтят.Глоби,затваряне.

Оценка:
-1 +2

Какъв крехък
17 Отговор
бранш при толкова хиляди тонове бетон? Заблуди за наивници. Крехък бранш не може да строи хотели с размери на язовирни стени.

Оценка:
-0 +3

Марго
18 Отговор
Абе всички тук сте ненормални хора всички за лудницата....вместо да вземете сопите,и коловите,и мотиките и бой в парламента,вие си пишите тука и се спотайвате на топличко,крайно време друзя!Да се дигним обективно от цялата страна на България,и да им покажем ние какво знайме,стига с вашите шегички вече не сме добре,никой не е добре,така или иначе страхът на всички ни трябва да се спре и ориентира в всяко отношение,ние сме губещите нито Мутрите нит Бил Гейтс ще стани много страшно вече ако Неси размърдаме поне малко керливите задници,иначе с една дума,предоставяме живота си на всички тях имутрите и Бил Гейтс и Соросоидите,но щом не Ви е мил животеса стоите си на топло,те и от топлото някой ден ще ви изкарат,де с кофчежи де по други варианти,важното е всеки още да трепери от страх,а до тогава кой знае каде ще трепери всеки един от НАС.....времето е пред нас дайте всички да се обединим с рестаринтьорите,сервитьорите и бранша им,и всички други,Несе плашете никой няма да умре от страх,трябва да ги накараме те да умрат от страх,За Мутрите говорим за парламента,Хайде хорица дигайте се че и децата ви няма да имат силички за напред,дигайтесе всички Единно от цялата страна и така или иначе ще настъпи глад и мор,гладът ще надвие над страха,а имали смисъл да се чака до тогава....желязото се кове докато е горещо,истини ли свърши с всички НАС!!!

Оценка:
-0 +1

cpv
19 Отговор
Ти си гледаш бизнеса,а мислиш ли за хората които ще се заразят от тези чужденци!А ми не ти пука...!

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
Александър Лукашенко
Куриозната ситуация се случи преди среща на високо равнище между президентите на Беларус и Русия
Президентът на Беларус Лукашенко се обърна към руския президент с „Дмитрий Анатолиевич“. Путин прие грешката шеговито и отговори: „Говорите правилно, парите са си там"

Още бисери
ТОП 5