Last news in Fakti

27 Януари, 2021 18:19 2 546 15

2 години затвор за побой между шофьори

  • юмрук-
  • побой-
  • шофьор

Присъдата подлежи на протест и обжалване

2 години затвор за побой между шофьори - 1
Снимка: Shutterstock

По внесен в съда обвинителен акт на Софийска районна прокуратура бе признат за виновен подсъдимият А. А., на 29 г., за причиняване на средна телесна повреда в условията на повторност. Престъплението е квалифицирано по чл. 131, ал. 1, т. 7, вр. чл. 129, ал. 2, пр. 5, вр. ал. 1, вр. чл. 28, ал. 1 от НК.

По делото е установено, че на 30.01.2018 г. около 14,50 ч. в кв. „Малинова долина“, гр. София, на улица пред магазин за хранителни стоки подсъдимият А. А. разтоварвал стоки от микробус. Б. Н. се движел с автомобил по същата улица и тъй като микробусът пречел на движението, Б. Н. помолил подсъдимия да премести превозното средство. А. А. първоначално не обърнал внимание, но след като Б. Н. му повторил да премести микробуса, подсъдимият се обърнал към него и му нанесъл удар с юмрук в лицето. Б. Н. паднал на земята, а подсъдимият продължил да му нанася удари с юмруци и крака в лицето. В резултат на нанесените удари подсъдимият причинил на Б. Н. средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на костите на носа, което довело до постоянно разстройство на здравето, неопасно за живота.

Деянието подсъдимият А. А. е извършил в условията на повторност, след като е бил осъждан с влязла в сила присъда за причиняване на средна телесна повреда. Софийски районен съд е постановил присъда, с която е признал за виновен А. А. по повдигнатото му от Софийска районна прокуратура обвинение, като му е наложил наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Софийски градски съд, съобщиха от пресцентъра на Софийска районна прокуратура.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 комшията

    44 2 Отговор
    Малките присъди, водят до големи, повтарящи се проблеми.
  • 2 Емил

    26 1 Отговор
    Тоя в пандиза ще го научат на обноски! Много е печен - много бой ще яде!

    Коментиран от #6, #9

  • 3 Това на снимката

    5 1 Отговор
    Дългата ръка на БИЛ ГЕЙТС ли е 😬
  • 4 Лудия касапин

    4 16 Отговор
    За убийство лилавия етнос получава условна присъда, за един тупаник влизаш за 2 години. Що за правосъдие?
  • 5 На Ломско Шосе 169

    27 1 Отговор
    Няколко пъти подавам сигнали за спиращите на Ломско Шосе 169 пред палачинките и кафето заради идиоти които спират върху велоалеята и даже и дясното платно "за малко". Един даже ми насочи пистолет. Всичките сигнали са проверени от полицията в 9 сутринта, когато там не спира никой защото всички са на работа и " проблем няма" .. В тая държава нещата ги решават биячите и пистолетите ..

    Коментиран от #13, #14

  • 6 00000014

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "Емил":

    Той сигурно затова е посегнал - за да се върне при мъжа си.
  • 7 Иван Грозни

    7 0 Отговор
    СГС да оправдае побойника! Да го реабелитира! А МВР да го назначат за шев на охранителна фирма, да му дадат голяма заплата, че да не се чуди за кого да гласува. Казах! И да знаете, че такива момчета ми трябвят. Ваш- Безхаберко Ментолов Бакшишов.
  • 8 гражданин

    3 0 Отговор
    Следствието и последиците са ясни,Но има една основна причина за това която остава, и за напред ще се случва,-няма парко места само за автомобилите обслужващи търговските обекти,да си снабдител е доста изнервящо много е трудно,но на никой не му пука за цялостната ситуация.Много е лесно да затваряме и осъждаме но радикални , превантивни и цялостни решения на проблема няма.
  • 9 щрак

    2 10 Отговор

    До коментар #2 от "Емил":

    По скоро тоя ще научи тях на обноски.Точно както е научил този. Между другото това е щастлив краи. Единия смазан от бои другия в пандиза. И двамата са получили урока си. Дано да са го разбрали. Аз едно знам. Винаги ще се намери някой да те смаже от бой и някои да те препсува. Ако ще да се лежи по 20 години. Този поне е жив. Много народ от бой умряха или са зеленчуци. Други пък лежаха или не лежаха в затвора. Ако сте от тези дето псуват да знаете че сте от преебаната страна. Виждал съм как се късат дънките на човек от бой и тои се е наакал. Просто да си го знаете.
  • 10 Иван Грозни

    3 0 Отговор
    Всички са заети да решават личните си проблеми/да пълнят шкафчета/.Това, че гражданите имат проблеми е вярно. Такава е логоката на управляващите. Целта е да сме на всички първи места едновременно.
  • 11 Пловдив

    2 0 Отговор
    Те затворите са пълни с боксьори
  • 12 Рибарче

    1 1 Отговор
    Поредната некъдърност на съдъ @ ко чакат да убие някои и пак на свобода да е @ както винаги в БГ лапнали някои лев за малка присъда @
  • 13 qwerty

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "На Ломско Шосе 169":

    същата простотия и на баничките на константин величков, спирст в бус лентата и става мазало

    Коментиран от #15

  • 14 Велопедали

    0 4 Отговор

    До коментар #5 от "На Ломско Шосе 169":

    Много сте ербап велопедалистите, докато не изядете големия. То не бяха пукане гуми на линейки, газене на деца по парковете. Ала Видовден е близо!
  • 15 Уточнение

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "qwerty":

    Това е масово навсякъде в София. Контролът е нулев. Ако им направиш забележка на подобни дебили, в най-добрия случай рискуваш да те напсуват. А много често такива не само пречат на движението, но и създават предпоставки за ПТП. В Австрия и Германия например, полицаите много бързо ги оправят подобни наглеци и не си помислят повече да спират където им скимне...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове