Last news in Fakti

1 Февруари, 2021 15:41 2 185 17

Утре започва ремонтът на АМ "Тракия", движението вече е ограничено

  • апи-
  • ремонт-
  • ам тракия

По време на строителните работи трафикът ще преминава по път II-66 Чирпан - Плодовитово

Утре започва ремонтът на АМ "Тракия", движението вече е ограничено - 1
Карта: АПИ

Ограничено е движението в платното за София в участъка от АМ „Тракия“ между връзката с АМ „Марица” и п. в. „Чирпан - Изток“. Спирането на движението е за извършването на подготвителни дейности, разполагане на машини и суровини, необходими за ремонта на над 16 км от автомагистралата, който започва от утре.

От 2 февруари стартира ремонтът в двете платна на АМ „Тракия“ - между пътната връзка с АМ “Марица” и „Чирпан – Изток“, /от км 168+207 до 185-ти км/. Строителните дейности са част от започналия през октомври м. г. поетапен ремонт на общо 52 км от АМ „Тракия“ /от 156-ти до 208-ми км/. Отсечката, която ще се ремонтира е изградена и е в експлоатация от 2007 г.

За изпълнение на ремонтните работи от днес се ограничава движението в платното за София на АМ „Тракия“ между връзката с АМ “Марица” и „Чирпан - Изток“, а от утре и в платното за Бургас. Трафикът ще преминава по обходни маршрути, както следва:
· В посока Бургас движението ще се отклонява на п. в. „Плодовитово“ по път III-666 до с. Плодовитово и път II-66 Плодовитово – Чирпан, а на п. в. „Чирпан – изток“ ще се включва отново в АМ „Тракия“;
· В посока София автомобилите ще се отклоняват на п. в. „Чирпан – изток“ и ще преминават по път II-66 Чирпан – Плодовитово и по път III-666 от с. Плодовитово ще се връщат отново на АМ „Тракия“ на п. в. „Плодовитово“;

· От автомагистрала „Марица“ в посока Бургас автомобилите ще се качват на АМ „Тракия“ и при п. в. „Плодовитово“ ще се отклоняват по път III-666, на с. Плодовитово по път II-66 през околовръстния път на град Чирпан и на пътен възел „Чирпан - Изток“ се връщат на АМ „Тракия“ към Бургас.

Ремонтните работи предвиждат машинно подравняване на банкети, дълбоко фрезоване на съществуваща настилка, студено рециклиране, ремонтно-възстановителни дейности на съоръжения, бетонови работи, полагане на геомрежа, обработка на пукнатини, полагане на неплътен и плътен асфалтобетон. Освен дейности по подобряване на експлоатационното състояние на асфалтовата настилка, се предвижда подобряване на отводняването, полагане на хоризонтална пътна маркировка, монтиране на нови ограничителни системи за пътища /мантинели/ и пътни знаци. Ще бъдат ремонтирани 9 съоръжения.

На обекта ще се работи мобилизирано без почивен ден, за да може ремонтът да завърши колкото се може по-скоро и да не се затруднява движението. Ако времето е сухо, без много дъждове, има възможност строителните работи да се изпълнят за два-три месеца. Целта е при добро време до края на март да завърши ремонтът на 16,5-километровия участък, а до Великден и на останалите 24 км до Чирпан, които не са в добро състояние.

В края на декември 2020 г. приключи обновяването на 12 км от АМ „Тракия“ в двете платна, между пътните възли „Белозем“ и „Оризово“. Отсечката е с нова асфалтова настилка, подобрено отводняване, нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. В платното за Бургас през миналата година беше обновен и 2-километров участък между км 198 и км 200.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бацо

    24 3 Отговор
    Камъни ще има за всички от сърце, пък за мен шкаф с пачки

    Коментиран от #3

  • 2 vukadin

    22 0 Отговор
    50 години една скапана магистрала не може да направиме като хората...
  • 3 Някой

    5 21 Отговор

    До коментар #1 от "Бацо":

    Защо не коментираш този ,който е строил участъка преди по времето на БСП, а пишеш коментари за този ,който отнася негативите и трябва да го ремонтира сега ?

    Коментиран от #8, #9, #17

  • 4 Българка

    22 2 Отговор
    Ремонтираният участък дали ще издържи да е в добър външен вид поне до изборния ден? За краденето съм сигурна, че ще е ударно!

    Коментиран от #5

  • 5 КККККК

    3 19 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Еми то доказването на кражба не е като да пишеш предварително спуснати компромати и внушения.Как разбрахте ,че се краде още преди да е започнал ремонта?Подайте сигнал ако имате претенции, че сте права и имате доказателства.Ако се страхувате отидете в Европа и подайте сигнала там .
  • 6 Иван Грозни

    7 0 Отговор
    Пътищата се амортизират и трябва да се ремонтират. Няма нищо вечно. Но поне времевия интервал между ремонтите да е сравним с този в другите страни. Излиза, че се строителството/ремонта/ е маскировка на кражбите. Друго обяснение няма. При съвременните технологии на строителство пътищата следва да са здрави за по-дълъг период от време.
  • 7 Магистралчик

    9 0 Отговор
    А,сега вече работата е сериозна,само да се внимава след ремонта някой да не си остави някое от колелата на автомобила си по магистралата,от много качествения ремонт!Ама нищо друга ще построим по хубава.
  • 8 Чичо

    8 5 Отговор

    До коментар #3 от "Някой":

    Този участък е пуснат в експозиция през 2001 година и е издържал - представи си - цели 20 години! А от "магистралите" на Дон Чекмедже няма нито една, която да е годинясала без ремонт!
  • 9 гадно

    10 2 Отговор

    До коментар #3 от "Някой":

    Смешник строителя на този участък е "Трейс груп" проблема е, че гербавите изчакаха да изтече гаранцията и тогава се решиха да правят нещо.
  • 10 Рошко

    6 0 Отговор
    Номер 1 сме по ремонти на новопостроени мафиястрали
  • 11 сигурно

    5 1 Отговор
    Ремонта ще струва повече от направата и !!
  • 12 СусБе

    6 0 Отговор
    Българинът е много толерантен и търпелив човек... Търпи... търпи... търпи... и като му кипне... хваща пътя за Америка да мие чинии, Англия да бере ягоди, Германия да мете улиците... или да води жената и дъщерята да проституират... Това му остана!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 питанка

    4 0 Отговор
    факти, май бъркате нещо, защо започва", та той се извършва вече 10 години
  • 15 А кога

    2 0 Отговор
    А кога ще започне ремонтът на утрешния ремонт?
  • 16 Гошо

    1 0 Отговор
    С този патос ми стана к.а, пак заобикаляме основни въпроси! Автомагистрали на кой ще дадат баничката и за какви пари, въпроси, които мисирките услужливо избягват! Дали случайно няма да е Агромах, ама случайно?
  • 17 kvy

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Някой":

    Не знам за Чирпан-СтЗ , но гордостта на ББ за пътния възел Белокопитово и една отсечка на магистралата от него до отбивката за Шумен...ми днес минах от там и целият е в КРЪПКИ! Потърси е нет-а кога е открит и за колко време вече целият участък е в кръпки и коловози!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове