Last news in Fakti

3 Февруари, 2021 20:45 2 356 24

Хасан Адемов с важна информация за втората пенсия

  • хасан адемов

Няма опасност осигурените лица да загубят своите вложения, категоричен бе той

Хасан Адемов с важна информация за втората пенсия - 1

Има опасност да не приемем до 5 март промените в Кодекса за социално осигуряване. По този законопроект се работи от няколко години и от няколко социални министри. Основното беше да се уреди фазата на изплащане на така наречената втора пенсия, която трябва да започнат да получават първата кохорта пенсионери. КФН обаче реши да внесе 36 страници доклад в НОИ, които тотално променят смисъла на законопроекта внесен от Министерски съвет. Това показва за пореден път, че липсва всякаква координация между държавните органи. Сега ние в Социалната комисия трябва да приемем промените в много съкратени срокове и не знам дали ще успеем.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от ДПС и председател на Социалната комисия д-р Хасан Адемов по повод темата за втората пенсия.

"Не мисля, че някой се опитва да прокара идеята хората да получават по-малки пенсии. За мен има много тънък елемент, който защитава както интересите на частните пенсионни фондове, така и интересите на осигурените лица. От 2002 година насам доходността на всички частни пенсионни дружества е положителна. Няма опасност осигурените лица да загубят своите вложения", категоричен бе той.

"Темата за размера на втората пенсия и разминаванията в очакванията на първите, които ще я получат, е интересна. Няма как с осигуряване от 18-20 години да се очаква да се получи по-голяма пенсия от тази от НОИ. Със сигурност мога да кажа, че две пенсии ще бъдат повече от една. Отново ще повторя, че големият проблем е несъгласуването между МС, Социалното министерство и КФН. Сега ние трябва да прекрояваме много бързо този законопроект и това руши доверието в пенсионната система. Няма как, ако хората не внасят своите вноски на база реалните си доходи, да получават по-висока пенсия. Трябва да се говори и обяснява много по темата на обществото и то на разбираем език, за да постигнем желаните резултати", завърши д-р Адемов.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кнаус485

    16 3 Отговор
    То няма пари за първа тоя за втора говори....продължават да ни работят и скубят много яко...

    Коментиран от #4

  • 2 Шпек

    13 2 Отговор
    Благодаря г-н Адемов,когато някой започне да ме успива,че няма опасност нещо да се случи значи нещата са много зле и нещото ще се случи със сигурност.
  • 3 ТаУмВзе

    8 0 Отговор
    И да доживуркаме пенсийка, няма да има работещи, които да я изплащат. Или ще ми се обясни, че цветния плаща нещо.

    Коментиран от #8, #15

  • 4 Балък

    17 0 Отговор

    До коментар #1 от "кнаус485":

    Ако не бяха тези избори през април ,досега да сме се нагрухтяли поне с още 7—8 милиарда евро заеми от частни банки с прогресивна лихва.Нали се сещаш как Го сърбят ръцете да харчи нашите пари и да зее по цял ден :”АЗ ДАДОХ”
  • 5 Hogg

    11 3 Отговор
    Хасане, Хасанеее, га ти почерне задника, га иззу цървулиете, га съвети взе да ръсиш.
    Такива простотии и аз мога да ръся, ипотекирай си имуществото в полза на ужилените в бъдеще.
    Ако няма такива, ще имаш старини, ако не пред някой мол с каскет у ръце
  • 6 Смешко

    9 1 Отговор
    "Няма как, ако хората не внасят своите вноски на база реалните си доходи, да получават по-висока пенсия." - Ето това трябва да е ясно, хората в БГ да разберат, че трябва да се борят с работодателите за осигуровки на реални доходи. Пък дали ще се доживее до пенсия, никой не знае.

    Коментиран от #19

  • 7 Христо Иванов

    12 1 Отговор
    Само като си помисля, че ГЕРБ назначиха Роската за президент, а това нещо Цецка можеше да го наследи на поста ми се изправят косите.
  • 8 Врачка

    2 5 Отговор

    До коментар #3 от "ТаУмВзе":

    Втората доброволно—задължителна пенсионна осигуровка я въведоха навсякъде в Западният свят,където има пенсионна система.Целта на тази втора пенсия е след като системата заработи да бъде премахната основната пенсия и човек ще разчита само на собствените си осигуровки.Доброто на тази с-ма е,че ако ти даваш 200 евро на месец—твоят работодател ще добави 600€. 800 евро пенсионен фонд на месец е супер стига да взимаш добра заплата и имаш работодател с пари.Тези кинти са освободени от данъци и всеки има изгода от тях.

    Коментиран от #11, #20

  • 9 На герб им се види краят

    9 0 Отговор
    Иска им се някой като Плевнелиев да дойде и да се хили като идиот, вместо да им опонира.
  • 10 Кой68

    10 0 Отговор
    Тия пенсионни стълбове/греди/фондове/диреци са като пирамиди със държавно участие.
    Радвам се че се махнах.....
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ТаУмВзе

    3 0 Отговор
    Триете и при Спазени Правила на сайта!
  • 13 Реалист

    0 4 Отговор
    Кви екстри ше даваш бре Хасан Ага, остави ги да мрат като се мъчат:)
  • 14 Гост

    3 2 Отговор
    Щом някъв подобен индивид ти каже така, то вероятността, да ги загубиш, е доста реална
  • 15 Реалист

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "ТаУмВзе":

    Парите които остават в пенсионните фондове днес са си твоите. Няма нужда да ги чакаш в бъдеще от друг работещ.
  • 16 Цик лъже

    2 0 Отговор
    Процентите на ГЕРБ са грешни, според мен. По-малко са.
  • 17 Жабата в корема на Бойко

    2 3 Отговор
    Получава се прехвърляне на отговорност. НОЩ се крие зад политиците, а здравният министър зад Щаба и затова един цял бранш страда“, смята Алибегов.

    Според него така се губи се логиката на здравния ефект.

    „Около 30% от нашите колеги няма да отворят повече и мисля, че всяка една седмица и месец отгоре, ще направи така, че това число да се вдигне. Ние в момента сме на последно място по заболеваемост. От утре, като се отвори поетапно всичко, и бройките си вдигнат, ние няма да отворим и на първи март“, каза той.

    Коментиран от #18

  • 18 Оня с големия

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Жабата в корема на Бойко":

    и кво общо има това с пенсиите,нещо си объркал статията.
  • 19 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Смешко":

    Ако щеш и на 10 пъти по-висока заплата се осигурявай - крадците само това чакат.
  • 20 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Врачка":

    При 5% вноска за пенсия, за да са 200 Евро на месец, трябва да изкарваш по 4 бона месечно. Май пак забравяш, че България не се изчерпва със София.
  • 21 Караибрахим

    1 1 Отговор
    Асанчоолу, лъжеш бе помак! Мрънкащо лъжеш бе слагач. Що не си гледаш докторлъка или и там не те бива? Обувай потурите и бегай във влашко, че тук си ненужен!
  • 22 КОЙ

    0 0 Отговор
    Чужденеца дава втора пенсия. Дали???
  • 23 ле ле

    0 0 Отговор
    първа ,сега и втора пенсия ще има,а третата ще е за тези които няма да успеят да вземат първите две..В отвъдното ще е получите всичко накуп..Така като гледам как бързо намалява населението с най кратък живот в Европа,тези пенсии през крив макарон ще видим..а с корона вируса ще по изчистят още редове на ахмаци за едни жълти стотинки..Слава на управляващите, които през последните 30 години направиха живота ни ад..
  • 24 чалма тв

    0 0 Отговор
    паари има..въпроса е кой ги присвоява..примерно има хора с чекмеджета,други пращат помощи в БГ във вид на фурми, а вземат телешко като трампа..все такива истории. Само като намилите бройката на чиновници от 500 000 поне наполовина ще има за всички..но такава е политика на всеки 100 българи по 10 управници..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове