Last news in Fakti

4 Февруари, 2021 09:20 1 776 27

Вигенин: Партии лилипутчета се опитват да се катерят по снагата на президента

  • партии лилипути-
  • кристиан вигенин-
  • президент

Те искат да се възползват от неговата популярност, смята социалистът

Вигенин: Партии лилипутчета се опитват да се катерят по снагата на президента - 1
Снимка: БГНЕС

БСП обяви водачите на листите си за парламентарния вот. Лидерът Корнелия Нинова ще води две листи - в София и в Пловдив-град. В другите два софийски района са депутатите Христо Проданов и Георги Свиленски. Шефът на БСП София - Калоян Паргов, няма да е водач. В Ямбол пък водач е Кристиан Вигенин. В „Тази сутрин“ по бТВ той заяви, че очаква честни и открити избори.

„Това до някаква степен е оценка за моята работа, за което благодаря“, каза той.

На въпрос дали БСП ще застане зад кандидатурата на президента Румен Радев за втори мандат, Вигенин отговори, че социалистите приветстват неговото решение.

„Сега искаме да се фокусираме върху парламентарната кампания. Нашето партньорство с него ще продължи и когато дойде моментът, ще вземем нашето решение. Опитът да се вкарва клин между БСП и президента е безсмислен“, заяви Кристиан Вигенин.

„Има някои по-малки партии, които се опитват като лилипутчета да се покатерят по снагата на президента и да използват неговата популярност в тази кампания. Нека да не експлоатираме президента“, призова той.

За скандала с ОЛАФ и парите, които трябва да връщаме, Вигенин коментира, че не може да влезе в ролята на съда и да каже кой е виновен.

„Най-глупавото, което в момента прави ГЕРБ, е да се опитва да замаже нещата и да хвърля отговорността на президента. Има конкретни хора, които са извършили нещо нередно“, каза Вигенин и призова всеки да си носи отговорността.

„С едно отваряне на прозореца на джипката министър-председателят раздава десетки милиони. Само миналата година милиарди бяха раздадени без решение на парламента. Кой следи и защо тези разходи продължават да се правят по този начин“, попита Кристиан Вигенин.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 истина е

    11 10 Отговор
    Ама и вие точно за това искате да го обгрижвате !!
  • 2 Софиянец

    17 16 Отговор
    С паметник стърчиш ни над главата и скверниш небето и земята. Никога повече омунизъм в България!
  • 3 БСП...ИСТИНСКОТО ЛИЦЕ

    15 8 Отговор
    ЯВНО И БСП Е СРЕД ТЯХ.......
  • 4 Българка

    19 11 Отговор
    Премиерът и правителството да направят детайлен отчет по дати, суми и получатели на похарчените милиарди лева. Тогава ще лъсне и дупката/ грабежа на парите на данъкоплатнците. За съжаление обаче дори да направят отчет ( В това дълбоко се съмнявам) няма работеща прокуратура, която да разследва глутницата и водача й.
    И защо трябваше от ОЛАФ да сигнализират българската прокуратура, че има нарушение в поръчката за 6 милиона евро на високопроходими автомобили? Сега тази новина се разтяга като локум и ГЕРБ сочат обвинително за виновник Узунов и президентството! Само че, аз питам Борисов през 2018 год., когато тържествено е рязал лентичката за покупката на тези коли, защо вместо да се хвали, не е сезирал прокуратурата за нарушена поръчка? И защо сега вождът се прави на ни лук ял, ни лук мирисал?

    Коментиран от #5

  • 5 гост

    15 3 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Ама че си глупава ,Едит !Как да сезира прокуратурата като ВАС се е произнесъл ,че поръчката е Ок !Съдът е сезиран от един от загубилите участници. Може би трябваше да се обърне към арменския поп!

    Коментиран от #8

  • 6 Факт

    14 7 Отговор
    Борисов е морален и душевен лилипут, особено второто !
  • 7 Вашият

    14 11 Отговор
    Румен Гечев не в джипката, а като си седеше в министирското кресло направи долара 3000 лева. И днес пак се слага да дава акъл как трябвало да се управляват финанси.Не е до джипка, като си не можеш - не можеш та ако ще и в министерското кресло да си. Изобщо тези леви изпълнения сме ги преживели.
  • 8 Българка

    9 5 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Защо слугуваш на нагли лъжци? След като е правил откриване с хвалби за велика придобивка, след като е имало решение на ВАС, защо снощи по всички ТВ показаха изкривената от злоба физиономия на Борисов, който твърди, че не знае за тази поръчка и обвинява служебния кабинет и президентството? Ако Узунов има вина, да си понесе последствията. Но премиер публично , злобно и нагло да лъже и обвинява е меко казано "крадецът вика - дръжте крадеца"

    Коментиран от #11

  • 9 чичо

    8 8 Отговор
    Вигенин,нали лилипута Радев призова-партиите извън статуквото да се обединят.
  • 10 Лилипути

    6 6 Отговор
    №1 бкп/бсп №2дпс №3 "надупи се БГ" те това сте обгрижващите,и рекламиращите Пингвин Фърчилов
  • 11 чичо

    7 8 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    А президент „публично , злобно и нагло да лъже и обвинява",целият български народ,че са мутри и мафиоти,може,така ли?Но блажено да си живее между тях,докато се пенсионира,може,така ли?Страхливо псе е вашия „президент".

    Коментиран от #20

  • 12 До 4 Българка

    2 4 Отговор
    Коментари
    Коментарите са сортирани от стари към нови
    1 истина е
    74ОТГОВОР
    Ама и вие точно за това искате да го обгрижвате !!
    09:21 04.02.2021


    2 Софиянец
    87ОТГОВОР
    С паметник стърчиш ни над главата и скверниш небето и земята. Никога повече омунизъм в България!
    09:21 04.02.2021


    3 БСП...ИСТИНСКОТО ЛИЦЕ
    84ОТГОВОР
    ЯВНО И БСП Е СРЕД ТЯХ.......
    09:21 04.02.2021


    4 Българка
    87ОТГОВОР
    Премиерът и правителството да направят детайлен отчет по дати, суми и получатели на похарчените милиарди лева. Тогава ще лъсне и дупката/ грабежа на парите на данъкоплатнците. За съжаление обаче дори да направят отчет ( В това дълбоко се съмнявам) няма работеща прокуратура, която да разследва глутницата и водача й. И защо трябваше от ОЛАФ да сигнализират българската прокуратура, че има нарушение в поръчката за 6 милиона евро на високопроходими автомобили? Сега тази новина се разтяга като локум и ГЕРБ сочат обвинително за виновник Узунов и президентството! Само че, аз питам Борисов през 2018 год., когато тържествено е рязал лентичката за покупката на тези коли, защо вместо да се хвали, не е сезирал прокуратурата за нарушена поръчка? И защо сега вождът се прави на ни лук ял, ни лук мирисал?##############
    #######$$$$$
    Малко си тъпичка, другарко.Няма как да не се стартира сделката след като ВАС се е произнесъл.Но за това си трябва мозък за да го проумееш.Иначе да плюеш е лесно.

    Коментиран от #14, #15, #21

  • 13 фансо

    4 3 Отговор
    вагинин
  • 14 ????!

    2 3 Отговор

    До коментар #12 от "До 4 Българка":

    Защо не се пишеш като Стоян Георгиев? ДРУГАРЮ!
  • 15 можеше и по

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "До 4 Българка":

    кратичко: ти си "умна" като гайда небългарко!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Name

    5 4 Отговор
    Със стари к"рви нов бардак не се прави. Май умишлено искат да загубят изборите.
  • 18 Питам те

    6 5 Отговор
    А бе Вигенин,ние имаме ли пРезидент?!Не нямаме!Имаме божков фигурант.
  • 19 неКомунист

    5 3 Отговор
    Партии-лилипутчета се катерят по президента защото 100-годишната партия-майка го изостави!
  • 20 Българка

    3 6 Отговор

    До коментар #11 от "чичо":

    Чичо изплиска легена! Кога президентът е казал, че всички българи са мутри? Напротив, той ясно посочи къде е корупцията и как ни управляват!

    Коментиран от #23

  • 21 Българка

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "До 4 Българка":

    КЗК и ВАС са сезирани основно за таблетите на автомобилите и крайната цена. Това е предметът на спор! Не е ходова част или високопроходимост! Четете, информирайте се! Стига опорки!

    Коментиран от #22

  • 22 Още някой

    6 2 Отговор

    До коментар #21 от "Българка":

    Да права си.Корупцията е в пРезиденството!Сега пъпката и целият му антураж там ще трябва да връщат 6 милиона на ЕС.
  • 23 чичо

    6 3 Отговор

    До коментар #20 от "Българка":

    Прехода започна с мутри и ще завърши с мутрите-това са точните думи на Радев,без имена.В прехода участва даже тия които не го искаха,БКП/БСП,при това бяха най-дейни.Къде по-малко или повече,участвахме всички.А Радев и до днес не е посочил имена,дали щото Нинова и Йотова му забраниха,дали щото няма здрави топки,няма значение.
  • 24 До 21 Българка

    1 0 Отговор
    Българка
    22ОТГОВОР
    До коментар #12 от "До 4 Българка":

    КЗК и ВАС са сезирани основно за таблетите на автомобилите и крайната цена. Това е предметът на спор! Не е ходова част или високопроходимост! Четете, информирайте се! Стига опорки!#########$$$######
    #############$$$$$#####$
    И щом вие го казвате другарко,значи е вярно!!!!???
    Ами публикувайте договорите публично ,че да знаем .А вашите публикации са просто опорките на БСП. Но народа знае и помни на какво са способни другарите.И на 4 април пак ще духате супата.
  • 25 Хмммм

    4 0 Отговор
    Един проблем не може да се реши на нивото, на което е възникнал.
    С други думи, БСП и техният резидент не могат да оправят държавата, която самите те разрушиха и да се преборят с мафията, която самите те създадоха.
  • 26 Тъп Ватник

    3 0 Отговор
    Абе тоя Вигенин всеки път като му чуя или прочета фамилията ми звучи като ВАГИНИн, не ме разбирайте грешно, нямам предвид немските автомобили. Иначе е прилежен ученик на лъжливата комунистическа наследствена клика, както и съратника му с квадратната глава Симов.

    Коментиран от #27

  • 27 хахахаха

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Тъп Ватник":

    Този Симов като го видя и все се сещам за Хрушчов и го чакам всеки момент да си свали обувката и да започне да блъска с нея:);)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове