Last news in Fakti

4 Февруари, 2021 15:11 2 972 25

КФН проверява защо дете е принудено да плаща кредита на убитата си майка

  • застраховка-
  • кфн

Казус със застраховка живот

КФН проверява защо дете е принудено да плаща кредита на убитата си майка - 1
Снимка: БГНЕС

Комисията за финансов надзор започна проверка по казуса, при който дете са оказа длъжник заради кредит, наследен от починалата му майка.

"По повод на запитване от Нова ТВ по случая “9-годишно момиче трябва да изплаща заем, наследен от починалата ѝ майка”, към настоящия момент в Комисията за финансов надзор не е постъпвала жалба от наследниците на загиналото лице", съобщиха от регулатора.

"С оглед на спецификата на казуса и с цел да отговори на обществения интерес, Комисията за финансов надзор се самосезира като ще предприеме необходимите мерки в рамките на законовите си правомощия, за да извърши детайлна и спешна проверка по случая", се казва в информацията от КФН.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пипи

    60 6 Отговор
    За стотици хиляди депозити и кредити в КТБ не носеха отговорност, защото било в компетенциите на БНБ...
    За един ипотечен кредит... се самосезират...
    !?
  • 2 Уууууууууу

    53 1 Отговор
    аман от герберски закони,само маломни калинки на БОКО в партията
  • 3 БАЙ Х@Й ‼

    62 2 Отговор
    ‼‼‼КАЖЕТЕ БАНКАТА НАЙ-ПОСЛЕ‼‼‼
  • 4 Луда работа

    65 0 Отговор
    Каква проверка бе изедници,трябва да и отнемете лиценза веднага
  • 5 гадно

    54 0 Отговор
    Няма да се учудя, ако тия ненаситни изедници изпратят кучетата си от ЧСИ.
  • 6 гост

    75 0 Отговор
    Как 9 годишно дете може да плаща ? Загубило и майка си ...нямам думи !

    Коментиран от #7

  • 7 Kапитализъм

    41 2 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    ... -той не се съобразява с нищо!!! В гонене на печалба на всяка цена той губи човешко лице и става хищен!!!
  • 8 БАЙ Х@Й ‼

    53 1 Отговор
    Къде е застраховката живот при направената ипотека ⁉️ НЕ ГИ КРИЙТЕ ‼
  • 9 Гост

    41 0 Отговор
    Сетете се за това следващият път, когато пак ви хрумне да гласувате за някой изедник.
  • 10 Гост

    32 1 Отговор
    Властимащите банкери нямат ни срам, ни свян, ни гряхота, ни доблест, ни милост, ни човещина. Капитализмът е продукт на злото, съблазняващ хората с материални блага, но отнемащ им душите.
  • 11 Учебникарски

    21 2 Отговор
    пример,коя е истинската власт. Законите са скроени за тях,през техни лобита във всеки Парламент.Без значение,в коя Държава.Отиваш да изтеглиш пари.От банкомат.Твои лични средства.Заработени за цял месец.И на,г.л еца ти казва: Имаш право на четиристотин лева.И върха на наглостта.Трябва да минат 24 часа от тази транзакция.Това че може да ти трябват на момента ,че нямаш време да отидеш в банката,за да изтеглиш на каса,кво му дреме! Но иначе си удържа директно такса.В банката- пак такса.Такси подръжка,за карта такса.Там няма чакане.Теглиш по голяма сума- давай писмено обяснение,за какво и откъде са парите.Правиш превод към държавна институция ( лично аз го претърпях) за две хиляди и петстотин лева, да напиша откъде разполагам със тази сума.И това сегашното са бели кахъри.Когато премахнат наличните купюри- кеш, и минем на виртуални плстежни средства,няма измъкване.Ще знаят,кога и с кого си пил кафе.

    Коментиран от #20

  • 12 истината

    24 1 Отговор
    Това е политиката на всички банки, провеждана под благосклонния поглед на държавата и диктовка от вън. Да принудиш родителя да вземе кредит. После да вземе да пукне от мизерия, глад, болести, фалит, Ковид или някоя друга благинка на скотския ни живот, лихвата да направи кредита десетократен, а децата и внуците цял живот да са роби на банката - разбира се, след като им вземе и жилището, и колата, и всичко. На държавата не и трябват умни, стабилни и богати граждани. Трябват и послушни и контролирани роби.
    Затова всеки трябва да знае - ако няма 100% гаранция на кредита, изобщо да не го взема. Това рекламите не ги гледайте - те са за зарибяване на балъците.
  • 13 Ч С И за тях няма закони, те си пишат !!

    16 0 Отговор
    Пишат Собствени, вземат ти и последния, лев, чеще умреш от глад, и че храниш дете, а няма с какво, на инвалидите вземат интеграцията, вземат и най малките пенсии, и 50лв от Бойко!!! Това са безбожници, алчни, хиени, чакали, лешояди, Намали кой от партиите да сложи ред, да престане мафиотския рекет и бесзаконие вържено от Ч С И!! Кой ги покровителства, кои са им Лобито, за кои Политици и Мафиоти работят??

    Коментиран от #15

  • 14 Павел Пенев

    9 2 Отговор
    Защото такова е демократичното законодателство у нас. Нали викахте против социализма,сега духайте супата, както казваше един наш велик футболист– чичовото.

    Коментиран от #19

  • 15 Има кой! Това е

    7 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ч С И за тях няма закони, те си пишат !!":

    Народа! Докато Народа не се изсипе пред Парламента,Президенство,Министерски съвет,в един ден ,да залее пространството от " Орлите" до ЦУМ, със 400-500 х души на протест.В противен случай,смачкване,и обезкостяване поединично.Пак със стотици хиляди,дори милиони,но Поединично.Ние плюем и мразим т.н Олигарси.Но те не са Олигарси.В сравнение с чситата са дребна цаца.За периода 2000г,до 2017 г през сметките им са преминали над 17,4 Милиарда лева.Това са данни извадени от Мая Манолова, докато беше Омбудсман.Техен създател е оня- испански тар,кат,който ни оправи за 800 дни. До Ристо Иванов, бройката беше168 лиценза.Христъо дето сега много милее за народа,и за законнност, доксто беше Министър на правосъдието, подписа и узакони още 130 нови чсита.Да захлебят и те!Ето причина, изобщо да не му вярвам,на днешните локуми!
  • 16 Ааааааааааъ

    6 1 Отговор
    Тази комисия не беше ли на Боко бухалката, дето размазваше физиономии с нея, когато не искат да се съобразяват с него? Нали се сещате, че след дълга провелка, след няколко години, нищо чудно да се произнесат, че всичко е точно... Това са те Боковите закони, създадени да ограбват хората в полза на заграбилите капитала мутри!
  • 17 NikNay

    8 1 Отговор
    В нормалните държави заемите са индивидуални и са застраховани. Твоя кредит е само твой дават го на теб след проучване и одобрение а не на цялото ти семейство -подписа под договора е единствено на получателя! 6426
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 До Павел

    14 3 Отговор

    До коментар #14 от "Павел Пенев":

    Дааа,но през Социализма нямаше банане,а кока кола произвеждахме тук.В оригинална,стъклена опаковка.По щатски тертип.Затова не достигаше.Иначе ,дори не познавахме думата Частен съдебен изпълнител. Разбирахме думата- бирник.От книгите и филмите.Колко е било " хубаво" през царско.Идва взема ти не само нивата, кравата,но и последната черга,и бакърени съдове. Сега не е царско време.Сега е Господарско! Ще ви обезкостяват без грам жал.Нструпали са опит две десетилетия.Пред офисите им,някой банки приличат на бедняшка колиба. Та как беше...Кой не скача ,е б,у,нак! Наскачахте се,сега кво ми мажете соп,оли на юмрука си.Халал да ви е Новото!
  • 20 Всъщност

    2 7 Отговор

    До коментар #11 от "Учебникарски":

    някой кара ли те да си държиш парите в банка? Дръж си ги у вас. Така няма да се налага да ходиш да ги теглиш от банкомат и да ти удържат такса за това, няма да се налага да ги теглиш и от банка, и пак да ти удържат такса.
    Всяка услуга се заплаща. Така беше и при социализма. Безплатен обяд щеше да има при комунизма, ама така и не го дочакахме.
    Хайде, пий си хапчетата и се успокой.
  • 21 БХОРТЕИ

    5 0 Отговор
    Ами всичко това се прави в демократична България с цел благополучието на нейните граждани.Ами нали сме в Европа колко години и какво се промени?Бедните са си бедни крадците богати това е голата изстина.
  • 22 Ссср

    0 0 Отговор
    мамуу държавата се събуди.пазете се!
  • 23 Чук

    1 0 Отговор
    Който вземе тези пари за лекарства да ги даде, апосле два пъти повече за свещи.
  • 24 кочо

    1 3 Отговор
    нали знаете приказката---я камилата я камиларя.щом детето е наследник ще плаща.много бедни и богати и комунисти и фашисти взеха пари от банките а сега неискат да ги връщат.
  • 25 бай Иван

    1 0 Отговор
    ЩОМ НЕ Е циганче ще плаща докато е живо.НА мафиото.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове