Last news in Fakti

4 Февруари, 2021 18:41 3 510 50

Десислава Иванчева: Медицинската марихуана трябва да се легализира веднага

  • десислава иванчева-
  • марихуана-
  • медицинска марихуана

В България вече има не един и два случая на хора, осъдени за употреба на марихуана въпреки диагнозите им множествена склероза или рак... Чувствам съпричастие към тези хора

Десислава Иванчева: Медицинската марихуана трябва да се легализира веднага - 1
Снимка: БГНЕС

Медицинската марихуана трябва да бъде легализирана веднага в България, заяви бившият кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева през страницата си във Facebook. Тя поясни, че този апел е споделен и от организациите "Зелен Младост" и "Общество за Нова България", с които тя се явява заедно на предстоящите избори.

Иванчева уточни, че правя изявлението умишлено именно в Деня за борба с рака. Тя цитира статистики, според които 300 000 у нас са с рак, 10 000 с множествена склероза, 50-80 000 с епилепсия, 70 000 с глаукома, 140 000 с псориазис, 500 000 с диабет. Според различни научни изследвания медицинската марихуана има положителни ефекти върху пациенти именно с тези заболявания.

„В България вече има не един и два случая на хора, осъдени за употреба марихуана въпреки диагнозите им множествена склероза или рак... Чувствам съпричастие към тези хора. Мен ме съдят по недоказани обвинения, тях ги осъждат въпреки научни доказателства”, мотивира се бившият кмет на столичния район „Младост”.

Десислава Иванчева пусна и втора публикация по темата, където посочи, че медицинската марихуана вече е легализирана в Германия, Хърватия, Кипър, Чехия, Дания, Финландия, Гърция, Ирландия, Израел, Италия, Литва, Люксембург, Малта, Нидерландия, Нова Зеландия, Македония, Норвегия, Полша, Португалия, Швейцария, Великобритания, Канада, Уругвай, Аржентина, Австралия, Бразилия, Чили, много щати на САЩ, а и в доста други страни.

„Съвсем наскоро ООН премахна канабиса от списъка на опасните наркотични вещества. И изрично посочи, че остава обект на контрол. Именно с легализиране на медицинската марихуана може да се постигне този контрол. У нас обаче определени кръгове не искат това да се случва, защото ще им се наложи да плащат данъци, а са свикнали да ловят риба в мътни води. Човешкият живот не ги интересува, по-важни са им парите. Поддържат забраната с митове, че видите ли, медицинската марихуана има общо с наркотиците, продавани на децата на България по улицата. Нямат изгода да споменават, че едното се изписва срещу рецепта и се продава в аптеки. Забрана, която се поддържа от лоби на мутри, които пък покровителстват плантации с нелегална марихуана, за да трупат пачки в чекмеджета. Тях не ги интересува, че на терминално болни се изписва морфин, а масло от марихуана не се разрешава. Защото е забранено...”, написа още Десислава Иванчева.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен

    20 26 Отговор
    Кражбите също

    Коментиран от #2

  • 2 Цецо Ухото

    18 2 Отговор

    До коментар #1 от "Румен":

    Е, не така де.
  • 3 мечо

    8 36 Отговор
    тия затова вав затвор тас крадла за тес мнения то и аз може да искам пико но кои щте ти даде така нияма нияма нияма и пара 70 80 лева за грам
  • 4 Браво

    33 7 Отговор
    Обясни им на простите тикви
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 !!!?

    10 30 Отговор
    "Промяната" на Фигуранта идва с гръм - легализиране на марихуаната за наркофенчетата на Черепа !!!?
  • 8 Мъдрият

    13 29 Отговор
    Тая що не е у затвора?

    Нали я бяха осъдили?!

    Коментиран от #32

  • 9 тютюнджия

    14 30 Отговор
    Нарочно се писах "тютюнджия" а не "пушач" че да се знае точно...
    Аз го пуша тютюня от 45 години и не мога да го откажа, и ,като знам каква краста е и в каква зависимост изпадаш от едни цигари ... не ми се мисли за някаква си марихуана -ако ще и да е "медицинска" .
    До днес съчувствах на тази Иванчева, ама с това си предложение май наистина е за ареста .

    Коментиран от #24

  • 10 50 не 500

    25 9 Отговор
    Няма лошо за действително нуждаещите се може да е от полза, както и 50мл. качествен алкохол не вреди, но в БГ ще стане повод за тотални злоупотреби и манипулации.
  • 11 Марадона

    13 9 Отговор
    Марихуаната не трябва да се пуши преди студентските години, може да вдигне духа на тинеъджъри с комплексирани родители но може и да затъпи безвъзвратно ! ! ! Трябва да се пуши само с интелигентни люде, ако се пуши с простаци то ще принизи тотално и после ще отнеме години на младежите да стъпят на краката си
  • 12 Абсолютно

    14 25 Отговор
    олигофренско изказване.Затъбака до гуша в корупция,но пак отваря уста да поучава. Еталон за глупачка.
  • 13 ГоШо

    19 10 Отговор
    Браво :)
  • 14 Град Борован

    13 18 Отговор
    Това момиче освен, че взима пари взе да дава акъл и по тънките въпроси на Евро обществото. Интересно с каква цел го прави?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Сливенски ЦЗ

    13 18 Отговор
    Там ти е мястото, въшка нагла.
  • 17 13355

    10 16 Отговор
    Ти що си на свобода?
  • 18 Гост

    13 19 Отговор
    Тая парцалеса наркоманския електорат гледа да докопа
  • 19 Турчина

    20 9 Отговор
    Подкрепям!За пореден път Иванчева доказва,че е умна жена.Дори Майк Тайсън отглежда марихуана за медицински цели!Много по-добре е нуждаещ се болен да приеме такъв наркотик в болнична среда,която е контролирана или да го закупи от аптека, където е със съответното качество,отколкото да го закупи от съмнителни лица,със съмнително качество и на завишена цена.Вижте до какво е довел "сухия режим" в САЩ преди сто години... хората, така или иначе не са спряли да пият-напротив!Само,че нелегалния алкохол е бил с лошо качество и на завишени цени,а паричния поток е обслужвал мафията.Свобода за Иванчева!
  • 20 ХайлАдолф

    5 14 Отговор
    Е , това нечовекоподобното много жалко било , щом опря до там да прави предварително пропадналата си кампанийка на гърба на някаква марихуанка ........ сигурно доста понадрусанка ще да е била ......
  • 21 Анонимен

    6 5 Отговор
    По ония години на хора болни от рак, болки.. Им инжектираха лидол. Марихуана за отиващи се от рак, лошо състояние е добре. Вместо да се мъчи. Някои си отиват последен стадий за 2,3.. 4 месеца. Болестта превърнахте в политика. Писна ни. Онколози, наши близки лекари ни казват, след нас трудно с моята сшециалност. Оправяйте си държавата. Народа не го еня, кой ще е на владт, а ще имали лекари, че всичко старо, учителите и те набор 1956. Бойко има Красимира... 1956...65 годишни. Първа младост, но в САЩ, а преди на 55 и 60 жени-мъже пенсионери. От едната крайност ссср отидохме при милиардерите в сащ при тръмп. Нерде тръмо, нерде горби.. Хихи
  • 22 Анонимен

    11 3 Отговор
    Иванчева в случая е права. Вместо да се гънеш от болезнени болки, по добре в последните дни.. Да пази бог. Да не ви се случи на близки. От рак до рак има разлика, както от организъм до организъм, но който гледа най добре знае болен от тая коварна болест и ще подкрепи предложеното. Но повечето отивайки на работа падат на земята и напускат тоя свят от инфаркт, удари. От 30 години всички пиянки умряха от инсулт. Прочистиха депутатите кварталите.
  • 23 Турчина

    6 1 Отговор
    Един призрак все още броди из Европа!Няма да се уморим!Хегеловата диалектика ще ни отведе до отговора.
  • 24 Бегай бе

    21 7 Отговор

    До коментар #9 от "тютюнджия":

    Организма привиква към никотина, а в марихуаната няма пристрастяващи елементи, 100% доказан факт , цяла Европа го легализира, в медицината се ползва напълно ефективно, а тука някакви невежи сте седнали да давате мнения с мисъл и логика от 17-ти век

    Коментиран от #29, #44

  • 25 Мнение

    18 5 Отговор
    Иванчева е всичко, което мутрите мразят - неподкупна, куражлия, лоялна към хората, които са я избрали.
  • 26 Селчо

    6 11 Отговор
    Ти нормална ли си ма? Или просто искаш да спечелиш наркоманите за изборите.
  • 27 Факт

    4 10 Отговор
    Голяма част от новооткритите млади шизофреници са пушили марихуана за първи път през последния месец.

    Коментиран от #41

  • 28 Еее преди няколко дена ви казах ,че

    1 8 Отговор
    ИВАНЧЕВА СИ ПАДА ПО „ЗЕЛЕНО”!!!!😀
  • 29 Турчина

    5 1 Отговор

    До коментар #24 от "Бегай бе":

    Не можеш ли да "видиш",че прозира?Това са хора(може и един с различни никове),които са против промяната и Иванчева, обаче досега били на нейна страна,ама вече не защото...еди какво си!Опит за манипулиране на четящите...!

    Коментиран от #40

  • 30 Селчо

    5 6 Отговор
    1 нещо прави силно впечатление в България - който почнат да го разследват или съдят, веднага влиза в политиката! Много интересно явление.

    Коментиран от #33

  • 31 Зелен Младост

    16 1 Отговор
    Колкото и да се опитвате да я очерните,Десислава Иванчева е права!Освободете жените!Хора,не купувайте имоти на жилищната мафия!Вижте на какво заприлича "Младост"!
  • 32 Мъдрият

    4 8 Отговор

    До коментар #8 от "Мъдрият":

    Никой не ми отговори на въпроса, който зададох: защо тая не е в затвора, след като (доколкото си спомням) я осъдиха?

    Коментиран от #34

  • 33 Турчина

    6 1 Отговор

    До коментар #30 от "Селчо":

    Още по-силно впечатление прави,че хората близки до определен кръг от статуквото,се стремят да манипулират общественото мнение,чрез подобни на твоите похвати!Много интересно и прозрачно явление!
  • 34 Бай Аз

    3 10 Отговор

    До коментар #32 от "Мъдрият":

    Аз се порових в интернет и видях, че е осъдена на 8 години,

    И как ставя тоя номер - хем си осъден, хем си навън?

    Сериозно бе хора, да каже който знае, защо е така?
  • 35 Бай Аз

    5 7 Отговор
    Абе хора, сериозно, нека някой, който знае, да ми отговори на въпроса, защото в интернет не намирам отговор:

    Защо тая буля Ванчи не е в затвора?

    (И даже дава акъл за такива неща.)
  • 36 Хан Крум

    2 5 Отговор
    Тази не е ли вече в пандиза, бе? На каква се прави - на майка Тереза ли?
  • 37 Дълбоко виждащ

    2 1 Отговор
    За медицински цели е много полезна!За употреба е опасна,губи се чувството за страх,а това е вредно,както за обществото ,така и за употребяващите!

    Коментиран от #38

  • 38 Пфффхах

    3 0 Отговор

    До коментар #37 от "Дълбоко виждащ":

    На кой говориш бре ? Объркал си аудиторията , това се отнася за синтетичните наркотици г-н Мозъчен Тръст, а при марихуаната е точно обратното и не случайно индианците са именували приборите си за пушене ,,Лулата на мира,,
  • 39 Petco

    5 1 Отговор
    Майка ми почина в мъки,ако имах достъп до марихуана щях да и купя.
    Аз не пия, не пуша и дроги не съм ползвал.
    Ето за това ще гласувам за вас, дано намерите подъръжка в парламента.
  • 40 Ооо ясно

    5 0 Отговор

    До коментар #29 от "Турчина":

    Това, са тия политическите отрепки, нали ? Не им се нрави, че е Иванчева та забравих, че беше кметица. И там е проблема, че безмозъчните нехуманни човекоподобни, не се интересуват от човешкото здраве, а от гнусната политика. Един ден, когато пробие разума, всички политици ще ги натъпчем в затворите, за престъпленията си срещу човечеството. Да идат в онкологията, да видят какво е истинско мъчение, след химиотерапии, са като живи зомбита и искат да се самоубиват, тъпчат ги с морфин и болкоуспокояващи, дето им унищожават органите един по един, изпускат се докато ходят в коридора и се гърчат като червеи, но няма проблеми на тия в парламента, нали им е добре
  • 41 Знам бе

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Факт":

    и ти си объркал аудиторията, вашата е в зоологическата градина в клетки, хем ще ви изслушат, хем може и да ви повярват. никога няма да успеете, понеже тактиките ви са били актуални до миналия век:- ,,Ако повториш една лъжа милион пъти, ще се превърне в истина,, -нали така !? май не сте особено умни, щом си мислите, че пробутването на изтъркани номера ще мине и през новата епоха
  • 42 Гост

    1 3 Отговор
    МАй някой е набарал дилър на далавера.
  • 43 еха

    1 2 Отговор
    те и монахините в сащ отглеждат ама кво им остане и го пафкат
  • 44 Гост

    2 3 Отговор

    До коментар #24 от "Бегай бе":

    Като няма пристрастяващ ефект, ти защо не можеш да се откажеш? Дори една телевизионна игра има пристрастяващ ефект. Дори един белот.

    Коментиран от #46

  • 45 Горе долу

    4 0 Отговор
    Това няма да го оспорвам, защото наистина има хора с податлива психика, но аз започнах с думата ,,Организъм,, не случайно, мислех че се подразбира за какво говоря. Органичната зависимост, е трудна почти нелечима, докато менталната зависимост, се лекува напълно успешно. До преди 7-8 години пушех редовно, все още се чувствах млад, годините ме връхлетяха и един ден, просто ми омръзна и огасих фаса, та до ден днешен. Тука става въпрос за болни хора, на които това нещо ще им помогне, ще им улесни мъчението, ще замести всичките неефективни, синтетични боклуци с които ги тъпчат, Вие това нещо разбирате ли го ? Разполагате ли, с поне малко чувство, за състрадание ? Можете ли, да разберете състоянието на хора със постоянни суицидни мисли в главите ?

    Коментиран от #48

  • 46 Горе долу

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "Гост":

    43 коментар е отговор до Вас
  • 47 въпросче

    1 1 Отговор
    Медицинската марихуана трябва да бъде легализирана веднага в България, заяви бившата кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева. А проституцията защо не се легализира? Това е едно голямо перо в българския бюджет. Да бъде узаконена и да е с европейски правила и изисквания. Нали уж сме европейска държава,като Швеция,Норвегия и Нидер-Хо-ландия?!
  • 48 Гост

    0 2 Отговор

    До коментар #45 от "Горе долу":

    Аз не оспорвам нуждата за болните хора. Въобще не говорех за тях, а за милионите ученици, които ще представляват 99% от потребителите на марихуана, и всичките ще са с издействани подправени медицински бележки. А вие осъзнавате ли това? Като ще се прави нещо такова, което изисква строго разграничаване на доказано нуждаещ се, от мошеник потребител, трябва първо да има крайно прецизен и неподкупен контролен орган. А къде такъв в България?
  • 49 АЛООО

    4 0 Отговор
    ИВАНЧЕВААА , ТЯ Е ЛЕГАЛИЗИРАНА АМА ТИ НЕ ЗНАЕШ ЗАЩОТО НЕ СИ ОТ ГЕРБ ! КОКАИНА И ХЕРОИНА СЪЩО !
  • 50 Българин

    1 0 Отговор
    Ако само това се цитира от Иванчева ... Но явно не е цвете , щом се беше забъркала в софийската синя общинска мафия .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове