Last news in Fakti

12 Февруари, 2021 08:08 30 243 130

Ценко Чоков в битка за 153 имота и скъпи коли за 3 200 000 лв.

  • ценко чоков-
  • съд-
  • запор-
  • имот

Взема 300 бона субсидии

Ценко Чоков в битка за 153 имота и скъпи коли за 3 200 000 лв. - 1
Снимка: Архив

В битка за над 3.2 млн. лв. ще се впусне подсъдимият скандален бивш кмет на врачанското село Галиче Ценко Чоков, научи агенция BulNews.

Причина за поредната среща с Темида на селския ексуправник е предстоящо дело за конфискация на негово и на семейството му имущество, което включва недвижима собственост, коли, пари по банкови сметки. По думите на юристи изходът от този сблъсък на Чокови със съда има два варианта.

Първият е фамилията да успее да докаже легален произход на средствата, с които са натрупали състоянието си, и да си го запази. Вторият е това да не се случи и богатствата им да бъдат конфискувани в полза на държавата.

Запорите на богатствата на Чокови бяха наложени от съда по искане на Антикорупционната комисия, след като бившият кмет получи обвинение от спецпрокуратурата за участие в организирана престъпна група за лихварство, рекет, отвличане, побой през 2016 г. В хода на делото в спецсъда обвинението за престъпна група не издържа и Чоков получи присъда от 4 години и половина затвор за рекет, отвличане, палеж и побой.

Екскметът обжалва наказанието си пред апелативната инстанция. Делото е обявено за решаване, но вече 11 месеца магистратите не са се произнесли по казуса.

Докато наказателното дело се влачи по съдебните инстанции, Чоков бе пуснат от ареста, впусна се в политиката и стана общински съветник в Бяла Слатина.

Междувременно процедурата по иска на Антикорупционната комисия за отнемане на имуществото на Чоков и семейството му е стигнала до фаза разглеждане на делото в Софийския градски съд. Делото за конфискацията е насрочено за края на април, съобщиха от Антикорупционната комисия.

Така малко след Великден Чоков и адвокатите му ще трябва да се явят в залата, за да бранят огромните богатства на фамилията, които държавата иска да им конфискува.

Според претенцията на Антикорупционната комисия точната стойност на запорираното имущество възлиза на 3 217 984 лева. В тази стойност влизат обекти, които са собственост както на самия бивш кмет на Галиче, така и на неговата съпруга и двамата му синове.

По искане на Антикорупционната комисия съдът поставя под възбрана като обезпечителна мярка общо 153 недвижими имота в землището на врачанското село Галиче, което Чоков управлява четири пълни мандата. Той не успя да завърши петия, тъй като бе отстранен от поста заради прибирането му в ареста и невъзможността да ползва неплатен отпуск през това време, за да си запази поста.

В обсега на запорираните имоти влизат общо 94 ниви с обща площ 1 570.910 дка, 41 лозя - 42.968 дка, 3 горски терена от общо 11.599 дка, 1/2 идеални части от 5 ниви с площ от 93.350 дка, трайни насаждения. Това съобщиха от Антикорупционната комисия, след като съдът уважи иска им за запорите. Обект на обезпечителните мерки са и седем парцела в село Галиче, върху 4 от които има масивни постройки. Освен на имоти в района на Галиче запори са наложени и на собственост на Чоков в София.

Под възбрана в столицата е обширен апартамент със застроена площ от 236 квадратни метра и прилежащите към него 2 паркоместа.
Стойността на този имот в Студентски град е 500 000 лева. По иска на комисията съдът налага запори и на четири автомобила, като най-скъпият от тях е за 217 000 лева. Другите коли са съответно за 50 000 лева, 45 000 лева и 6800 лева. Във връзка с процедурата са блокирани и авоарите по банковите сметки на Ценко Чоков и съпругата му Цветелина.

Възбрана има и върху вземане в размер на 350 000 лв., представляващо предоставен заем от свързани лица.
Самият Ценко Чоков бе поканен за коментар по темата, но такъв не бе получен.

Взема 300 бона субсидии
Повече от 290 000 лв. е взел Ценко Чоков във вид на земеделски субсидии. Бившият кмет на Галиче и настоящ общински съветник получава сумата като плащания за две финансови години - 2017 и 2018 г. Това става ясно от подадената от него задължителна за поста като общински съветник декларация по Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество. В нея той посочва, че извършва дейност като земеделски производител.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bai nudals

    306 15 Отговор
    Изглежда че Чоко,помогна с вноски на хунтата. Иначе още щеше да търка нара.

    Коментиран от #53, #113

  • 2 Бойку шкафа

    195 18 Отговор
    Всичко вече е мое,и на моя господар дУган ага...

    Коментиран от #82

  • 3 choko

    299 21 Отговор
    Ето това е резултата от управлението на ппГРОБ и ДПС !

    Коментиран от #23

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 гадно

    419 4 Отговор
    След като един селски бек може да натрупа милиони представяте ли си за какво става реч по големите градове.

    Коментиран от #107

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Лост

    221 2 Отговор
    И той беше от тези много болни. Едни не можеха да мърдат, други сляпи, трети ни живи-ни умрели.
  • 8 БКП

    281 10 Отговор
    Ако България се управляваше от правилната власт този щеше да бъде в Белене а битката която води да е за живота си.

    Коментиран от #10, #72

  • 9 Алфа Вълкът

    164 5 Отговор
    Във всяко село по 1-2 такива има само дето не позират с имотите си! Едно време будалите си давали земите, да имат църквата, читалището земя, училището земя. За какво им са земи на читалището и училището? По 300-400дкр земи. И всеки кмет си отскубне малко или уреди ей такива!
  • 10 Акич

    111 10 Отговор

    До коментар #8 от "БКП":

    Що сдадахте властта през 1989? Виж в Китай марксистите какво направиха.

    Коментиран от #98

  • 11 Бае Въло

    128 4 Отговор
    Каскет каскету не съди.

    Коментиран от #83

  • 12 Ценко е мумун

    82 5 Отговор
    Ама бабите са го залюбили,както и Чекмеджето..
  • 13 Вежинов

    181 3 Отговор
    Парите и имотите на голямата част от Народа са в ръцете на такива неандерталци,брутален селски хитрец.
  • 14 Мутри по рождение

    167 5 Отговор
    По принцип, при друго стечение на обстоятелствата, Ценко можеше да е премиер, а Боко селски кмет. Разлика няма.

    Коментиран от #46

  • 15 Черен Петър

    128 5 Отговор
    Тоз определено е некъф авер на Буци, който леко е пик@л на криво...Щото по друг начин не може да се обяснят годините дерибействане у това село Галиче...Иначе си е типична селска мутра...
  • 16 НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА

    130 2 Отговор
    В ЕС само в БГ такива хора като Чоков са на свобода.

    Коментиран от #25

  • 17 РАДИО ЕЛТО

    50 3 Отговор
    вчера квиц днес чоков та по ред
  • 18 Отврат

    94 8 Отговор
    Този и такива като него са продукт на корумпираната съдебна система!
    България / за съжаление/ е една ко.чина, структурирана и управлявана по модел на русия!!!!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Хаха

    97 3 Отговор
    Те всички българи забогатяват от далавери с общински поръчи и присвояване на имоти. Тоя явно им е станал неудобен та чак сега забелязаха, че е откраднал 153 имота. Ако беше сложил асансьори щяха да го оправдаят
  • 21 Скорпи

    106 2 Отговор
    Конфискация.Такива нагли,самозабравили се селски бекове,трябва да си получат заслуженото.Законни пари...да не е копал царевица или балирал люцерна..Една петилетка време ще ни занимават с този упадък...
  • 22 АНОНИМЕН

    73 1 Отговор
    а ИВАН на МОЧИ който сгази и уби жена на пешеходна пътека защо не е в затвора защо НАП не проверят имота фермата на МОЧИ и жена му ВЕЛИЧКА
  • 23 АНОНИМЕН

    68 6 Отговор

    До коментар #3 от "choko":

    в СЕЛО ГАЛИЧЕ си имат джамия сега там коли беси е рома САЛИ
  • 24 Тъп

    10 51 Отговор
    Ценко не са давай.
  • 25 Знайко

    67 6 Отговор

    До коментар #16 от "НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА":

    В грешка си, от няколко години вече не е на свобода. Въпроса е, че много по-отдавна е трябвало да не на свобода. И вината за това на корумпираните полиция, прокуратура и съд.

    Коментиран от #41, #67

  • 26 Във

    80 2 Отговор
    всяко населено място има поне един Ценко с криминално минало и настояще ! С много имоти и препълнени банкови сметки , кой "бизнесмен", кой политик.....
  • 27 Типично северозападнал боклук

    85 3 Отговор
    Тези пари са от рекет и изземване на имоти и бизнеси на хората в региона. Този индивид заслужава само едно, доживотна присъда без право на помилване!!!!!! В България ПРОСТАЦИТЕ ЗАБОГАТЯХА, но ще им вземат всичко.
  • 28 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    74 2 Отговор
    Всички мутри в затвора и конфискация
  • 29 Интересно

    50 3 Отговор
    Ако му конфискуват апартамента за половин милион и го продадат на някой правоимащ той на каква сума ще декларира придобивката?
  • 30 Иван Грозни

    43 2 Отговор
    Такива са основните принципи за управление в РБ.
  • 31 Коки

    55 2 Отговор
    Какъв изискан герой на нашето демократично време! Справедлив, достолепен, ерудиран, ентелегент, какво бъдеще ни готви ум да ти зайде!
  • 32 АНОНИМЕН

    63 2 Отговор
    Краденото не стига трето коляно! Децата му, ако те не смогнат - внуците ще оправят всичкото дето тоя е измародерствал! Всичко ще се разпръсне като пепел по вятъра! Всичко ще се изпапка, изпие, изшмърка.....! Човешкото око няма насищане, но го пълни една шепа пръст, непълна при това!
  • 33 Чоко Боко

    43 6 Отговор
    Това е брата близнак на Боко . Единият обаче е още кмет на цялата държава
  • 34 Чоко Боко

    28 5 Отговор
    Това е брата близнак на Боко . Единият обаче е още кмет на цялата държава
  • 35 Кински

    71 3 Отговор
    Те го съдят той общински съветник в Бяла Слатина.това е България .държава на абсурдите.ще се влачат по съдилища и накрая чистичък ще
    дере пак хората в района,Представител на някоя политическа партия
  • 36 Оставка

    57 6 Отговор
    Този беше кмет издигнат и подкрепен от герб.

    Коментиран от #39

  • 37 АНОНИМЕН

    41 3 Отговор
    защо прокуратурата не отнеме на главестия АНГЕЛ ПОПОВ дискотеката и комплекса му бедни богати а той е и лихвар
  • 38 Дядото

    69 6 Отговор
    И Цветан Цветанов е същият нагъл грабител и алчен бабун като тоя селски прът...разликата е само че носи вратовръзка...!!! Горко на тоя ограбен народ...и децата му...ако продължи да се доверява на НАГЛИ КРАДЦИ И СХЕМАДЖИИ ...!!
  • 39 АНОНИМЕН

    45 2 Отговор

    До коментар #36 от "Оставка":

    ДПС го издигнаха имаше и един ром от ГАЛИЧЕ умря от инфаркт в пампорово
  • 40 АНОНИМЕН

    16 2 Отговор
    братята МИШКИТЕ и те са такива
  • 41 НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА

    29 2 Отговор

    До коментар #25 от "Знайко":

    Да не би Чоков да е в затвора?! Не се излагай, къде пише, че в момента Чоков е в затвора?
  • 42 Малката Тиква

    51 4 Отговор
    И това е просто един дребен селски хитрец от незнайно село. Представете си сега Чекмеджан и неговите кукли на конци колко плячка са награбили от народа държавата и Европа за толкова години. Тези на изборите трябва да бъдат изринати.
  • 43 титаник

    50 2 Отговор
    щом тоз кокошкар може да измъкне 4 милиона лева представете си настоящии български политик
  • 44 бегай бре

    51 2 Отговор
    Добре де хора...погледнете го само....тоя мутраген.....що за народ сме....как може тоя примат да има пари и да не е бачкатор в някоя мина....да копа въглища....не е истина....
  • 45 АнатемаНаСашоФашагата

    29 4 Отговор
    Причината да се среща с кьоравата Темида е,че не е заделял за нощното шкафче и за кошници с "плодове".
  • 46 Хаджи Генчо

    17 3 Отговор

    До коментар #14 от "Мутри по рождение":

    Авсолютно си прав! Разликата е само географска, местоположение.
  • 47 хаха

    34 3 Отговор
    Тея глупаци един лев данъци не са внасяли обаче демоснтрират луксозен живот. Вече не сме 90-те, ще ги ошушкат до дупка селските тарикати....

    Коментиран от #81

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Гербераст

    18 5 Отговор
    aлчен Гербаджия
  • 50 АНОНИМЕН

    11 3 Отговор
    КОЗЛОДУЙСКИЯ жиф ли е да не му се е случка случила
  • 51 Честито

    20 4 Отговор
    Чоко ще го оправи само Боко. Зависи кой кой е-щъркела или жабока. :)
  • 52 падналия ангел

    24 6 Отговор

    До коментар #48 от "Тредстоун":

    Тоя е бил кмет с подкрепата на ГЕРП и ДПС!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Новобогаташ

    15 3 Отговор
    Да му преседне дано!И аз крадях кокошчици,ама не забогатях .
  • 55 РАДИО ЕЛТО

    19 4 Отговор

    До коментар #53 от "Данъкоплатец":

    прав си а и БОЙКО е лъжец престъпник мутра крадец двуличник патологичен мръсник егоист егоцентрик
  • 56 АНОНИМЕН

    6 2 Отговор
    КВИЦ РОСКО МИШКИТЕ запалиха и взривиха клуб ЕГО дискотеката
  • 57 АНОНИМЕН

    13 2 Отговор
    един от синовете на ЧОКОВ СЕ СБИ В созлодуй със синовете на ЛАЛЮВ и му продупчи гумите на колата в центъра на КОЗЛОДУЙ
  • 58 User

    20 2 Отговор
    Наближават избори и медиите отново пишат за този примат!
  • 59 Буда

    10 5 Отговор
    Браво бойче повече такива кадри искаме

    Коментиран от #60

  • 60 БЪЛГАРИЯ

    3 3 Отговор

    До коментар #59 от "Буда":

    БАЙ КУРТИ МАРТИНЕ ти ли си бе
    ХЕМУС ще те оправи щете вкара в правия път на закона
  • 61 кочо

    37 3 Отговор
    и тоя милионер е кмет на някакво тъпо село дето не можеш да го намериш на картата... Ама иначе снимките от чекмеджето са монтаж ... От кмета на всяка махала трябва да се почне и да се стигне до Чекмедже бей. Разследване, конфискация в полза на държавата, затвор и забрана на всички преки роднини да заемат място в държавната администрация. Рано или късно без народен съд няма да се размине, защото безплатен обяд няма ...

    Коментиран от #74

  • 62 РАДИО ЕЛТО

    4 6 Отговор
    чух се с ГЕНАДИ по радиото каза ми Ценко Чоков е лош човек и БАТЕ НЕЦИ каза същото
  • 63 Гражданин

    31 1 Отговор
    За какъв съд и правосъдие говорим, ако съда не може да се справи с един прост селяндур с няколко милиона, който вече се е компрометирал в цялата държава. За другите с десетки и стотици милиони какво да говорим.

    Коментиран от #78

  • 64 леле

    40 1 Отговор
    Ако бяхме като Китай тоя отдавна да е изсъхнал на въжето на мегдана на селото. А в София нямаше да стигнат стълбовете в центъра

    Коментиран от #84

  • 65 Българин

    37 0 Отговор
    Тази селска мутра е пример колко безсилна и загнила е справидливостта в нашата мила Родина.
  • 66 joke

    16 3 Отговор
    за една нощ могат да се оправят нещата ако Президента като главнокомандващ на армията си е на мястото и милее за България и обикновените българи. Ама за 4 години освен едно излизане на площада при хората и някое и друго изказване, друго нищо. Мека Мара. Трябва действие не приказки!

    Коментиран от #75

  • 67 хахахахаха

    25 1 Отговор

    До коментар #25 от "Знайко":

    след като не е на свобода (според теб) защо е общински съветник? и изобщо как е еъзможно да станеш общински съветник след като си лежал в затвора за кражби и изнудвания и със течящо дело ???
  • 68 Минутка за Размисъл

    43 0 Отговор
    Умът ми не го побира.Имал съм възможност да минавам транзит през това прословуто Галиче.Пълна скръб, разруха , типична за Северозапада.И този т,п нагъл пр,имат вързал верига за биволи на врата си ( чедото му със същата верига- ланец) е бил кмет десетилетия.Прибран и осъден,със запори за милиони,и Нашето Законодателство му разрешава да стане Общински съветник? Ако имаш елементарна присъда за нещо съвсем дребно,със нищожна опасност за обществото, си обречен завинаги.Един обикновен охранител не може да започнеш.Но да участваш във реалната власт на цяла община,от твоя глас да зависи разходване на милиони общ.и държсвни средства- няма проблем.

    Коментиран от #69

  • 69 СКОРПИОН

    8 1 Отговор

    До коментар #68 от "Минутка за Размисъл":

    през КОЗЛОДУЙ минал ли си
  • 70 СКОРПИОН

    19 1 Отговор
    за такива куршум в тила и до там

    Коментиран от #76

  • 71 Мухаа,хаа!

    37 2 Отговор
    Учебникарски пример , как Неандерталец може да се подиграва със цялата законодателна, изпълнителна и съдебна власт във европейска държава. Пример защо всичко се бута,блъска да стъпи във властта.Независимо къде,и на какво управленско ниво.Втрещен съм,от публикуваните данни: Имаме ли представа, какво означва ЕДИН МИЛИОН И ПОЛОВИНА ДКА НИВИ? ПОЧТИ СТО ХИЛЯДИ ДКА ТРАЙНИ НАСАЖДЕНИЯ ( Плодови,орехови) ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ДКА ГОРИ,Лозови масиви?Съгласно закона за субдиране на земеделието,този Неандерталец е получил законно над 300 х лева ежегодно само за зърнопроизводство.Това е продължило над 20 години- вечният кмет на Галиче.В областа изобщо имало ли е,служби на НАП, КОНПИ, финансово разузнаване,На практика,този нагъл нерез,Законово притежава не само Галиче,а всички земи,гори,лозя ,ниви, насаждения около Галиче.Чиста проба местен феодал.Много точни са изводите на форумците.Щом такъв неграмотен полу човек, е в състояние да граби в такива размери, какво ли се случва на ниво общинска, областна власт.А още по нагоре? Ако и сега,в конкретния случай,Нашия Независим Съд,го оправдае, това ще бъде крещящ знак, че Държавата е унищожена институционално.

    Коментиран от #79, #99

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 любител

    12 1 Отговор
    това е показателно всички мутри в Б-я начело с боко тиквата се смятат за недасегаеми и е вярно.досега съдят само кокошкари.защото другите имат чадър на най високо ниво от главния каскет.затвор за всички.
  • 74 любител

    22 1 Отговор

    До коментар #61 от "кочо":

    единственният път на Б-я да оцелее е точно това пълна конфискация на всичко заграбено и откраднато и затвор до живот за тези дерибеи.
  • 75 любител

    18 1 Отговор

    До коментар #66 от "joke":

    по закон президента е кукла без правомощие. като наложи вето парламента гласува и край.и е главнокомандващ само по време на война.затова няма правомощия за да не се бърка на управляващите да крадът.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 любител

    15 2 Отговор
    така е държавата не може да се справи-осъди един селски бек какво остава с боко тиквата и компания които са с чадър от главния каскет
  • 78 любител

    19 1 Отговор

    До коментар #63 от "Гражданин":

    а за тези с милиардите присъдата е почивка на малдивите с награда проститутка.хахаха.пълен резил на съдебната система.
  • 79 Джим Бийм

    24 1 Отговор

    До коментар #71 от "Мухаа,хаа!":

    Не е милион и половина, а 1571 дка ниви. Там има десетична запетая, представена в случая като точка. Още 12 дка гори, 43 дка лозя и т.н. Ако ставаше дума за милион и половина дка ниви, щяха да напишат и сумата от 3 300 000 лв с десетична запетая, дори две десетични запетаи, което не се случва. Същественото е друго - Чоков е престъпник и цялото му семейство се занимаваше с палежи, побои и рекет. Доколкото е известно, той крадеше имотите на хората и май имаше фалшиви завещания на починали хора, които той като кмет би могъл да състави и узакони. Оттам идват тези имоти, но държавата трябва да го докаже, а тя вероятно няма да може да го направи. И Чоков не е неандарталец, напротив, интелигентен престъпник е, който си използва мандатите като кмет доста пълноценно. За 4 мандата забогатя дотолкова, че половината Галиче ходеше на екскурзии на морето с него. Има и такива връзки, че в близката Бяла Слатина отказваха да образуват дело срещу него, тъй като нямало причина, затова го погнаха чак от София...

    Коментиран от #91, #93

  • 80 Доктор ДЖАГЕРС

    11 1 Отговор
    ВСИЧКО МУ ВЗЕМЕТЕ. НО НЯМА КОЙ НАЛИ И ТОЙ Е ОТ ТЯХ. КАК ПЪК ЗА ТОЗИ НЯМА ЗАКОН
  • 81 Нещо ново

    14 1 Отговор

    До коментар #47 от "хаха":

    Не искат да ги ошушкат, там е работата! Вкараха го в затвора за дребните провинения и той си се разкарваше по заведенията в София уж с патерици. Има ли организирана претъпна група? Има! Доказаха ли съществуването й? Не можаха! А цялото имущество на фамилията е крадено до последната стотинка. Накрая стана и общински съветник в Бяла Слатина... Мислиш, че там не знаят какъв престъпник е? Плащал е нагоре по веригата да го защитават и си го назначиха в Общинския съвет, защото вече не е кмет. 2016-та година община Бяла Слатина даваше становище и че Ценко Чоков има право на неплатен отпуск и отказваха да го освободят от длъжността, което ясно дава представа за чадъра над Чоков.
  • 82 Кауна

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бойку шкафа":

    И този спонсор ли ми го отнехте Ще ме откажите от втори мандат
  • 83 Байо

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "Бае Въло":

    Щом има фуражка наш е и тои в дубай
  • 84 Бай Шиле

    8 1 Отговор

    До коментар #64 от "леле":

    Пич,в Китай такива не ги бесят,а ги разстрелват.Ама нарушават "човешките права" щото са комундета.И са втората икономическа сила в света.Мръсници.

    Коментиран от #97

  • 85 чекмедже 2

    12 0 Отговор
    Когато идиоти управляват България...на всички нива..
  • 86 Ценко убавеца, побойник, фукня и клюкар

    11 0 Отговор
    И той има каскет..!
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 асфалт

    5 1 Отговор
    Бастун с клюн,ходещ пипон.
  • 89 Васил

    6 1 Отговор
    Чоко&Боко какъв тандем
  • 90 Груьо

    13 0 Отговор
    ТОЯ ДО ПРЕДИ ДА СТАНЕ КМЕТ БУТАШЕ ЕДНО КОЛЕЛО,А СЕГА ВИЖТЕ ЗА КАКВО СТАВА НА ВЪПРОС КОЛИ ИМОТИ АПАРТАМЕНТИ ЗА ЧЕТИРИ МАНДАТА.ТОВА АКО НЕ Е КОРУПЦИЯ И РЕКЕТ ЗДРАВЕ МУ КАЖИ.ТРЯБВА ЧОВЕК ДА Е СЛЯП.КАМО ЛИ СЪДА.ЗА ДА СЕ ВИДЯТ ТЕЗИ НЕЩА.

    Коментиран от #100

  • 91 За Джим Бийм

    5 1 Отговор

    До коментар #79 от "Джим Бийм":

    Добре, може би сте прав! Може би е техническа грешка.Но замислете се върху следния неопровержим факт.Този - за субсидиите.До 2016 г,всеки регистриран стопанин, зърнопроизводител получава субсидия в размер на 26 лв/ дка обработваема площ.Декларирана в земеделска комисия в региона.При тези Ваши декари,ще е получил приблизително 30 х лева. А не - 300 хиляди,както е посочено в материала..По вероятно е,да е декларирал неверни данни - около 100-120 х дка за който е бил и субсидиран,а при пълната проверка,да са изплували тези огромни милион и нещо декара.

    Коментиран от #103

  • 92 мунчо

    10 1 Отговор
    В ТАЯ НАШАТА ПСЕВДО ДЕМОКРАЦИЯ ,КОЯТО Е ОТ ТРИДЕСЕТ ГОДИНИ САМО ТАКИВА НЕАНДЕРТАЛЦИ СА НА МОДА.ПОСТИ,НАГЛИ И БЕЗОЧЛИВИ.ПРИМЕРИ В ДЪРЖАВАТА КАТО ТОЗИ БОЛ.САМО, ЧЕ КОРОМПИРАНОТО НИ ПРАВОСЪДИЕ НЕ ВИЖДА ТЕЗИ НЕЩА.ЗА ТОВА СМЕ НА ТОЗИ ХАЛ.АКО БЕШЕ ПРИ БАЙ ТОШО ЩЕШЕ ДА ЧУКА БЯЛ КАМЪК В НЯКОЯ КАРИЕРА ЗА ПАНИЦА ЧОРБА.
  • 93 Хей ,друже

    8 2 Отговор

    До коментар #79 от "Джим Бийм":

    Избрал си хубав НИК, та не излагай името на бърбъна.Наричаш този питекантроп " ИНТЕЛЕГЕНТЕН". Моля те,не обиждай сам,себе си.Това е чиста проба див,селски бег,задържал се на повърхността защото е осигурявал гарантирани гласове за ред партии.СДС,БСП,ДПС- който му обещае пореден мандат.И почти сигурно,е снасял на всяка централа, която го е издигала за кмет.Това не става с хиляда декара нива и лозе за десет бъчви вино.Там с хилядарки не става.Става с бой и терор над местните за гласуване под строй,и последващо яко мазане на човки,над него.

    Коментиран от #104, #105

  • 94 истинко

    8 3 Отговор
    За жалост президента Радев е прав - управляват ни мутри!
  • 95 Бурените се унищожават веднага..

    13 1 Отговор
    Закъснее ли един народ да изчисти навреме боклука,след това боклука се натрупва върху този народ и го задушава.Ако има още някои да си фантазират, че без мотика ще се оправи България, е утопист-фантазьор.Още едно правителство на грабителите и край на България...Ракът се е разпрострял във всички които са на някаква службица и цоцът от данъкоплатците кръвчицата им....
  • 96 СЕЛЬО

    9 1 Отговор
    Перачите на мафията наречена гроб са все такива чоковци.
  • 97 Първа сила...

    0 1 Отговор

    До коментар #84 от "Бай Шиле":

    👍😎😎😎😎
  • 98 Пич

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Акич":

    В Китай не са марксисти.
  • 99 БКП

    9 2 Отговор

    До коментар #71 от "Мухаа,хаа!":

    ДЪРЖАВАТА Я НЯМА ОТКАКТО ОТМЕНИХА ЧЛ.1 В КОНСТИТУЦИЯТА. АКО ИМАШЕ ДЪРЖАВА ТОЯ ЩЕШЕ ДА Е ТРАКТОРИСТ НА СЕЛО И НИЩО ПОВЕЧЕ.

    Коментиран от #121

  • 100 Калин

    9 1 Отговор

    До коментар #90 от "Груьо":

    Така е с всичките им кметове. Феномен е тази партия в бързото забогатяване . Само електората им нещо на помощи я кара и послушно гласува . Повечето са там с надеждата да са като тези хора и това е примерът им. Бързо забогатяване. Тази комисия би имала нужда от още кадри ако и възложат преглед на всички подкрепени и членове на герб кметове. ще се шашнат и ще покрият половината външен дълг. Ако започнат от крайморските села и карат на запад ,работата ще е тежка в началото и много по-лека около София. Помислете какво кметско крадене и облагодетелстване е в източната част на страната. Общинарите и те за огризки продават бащино , а съветниците половината с основно образование и неразбиращ се български език. Иначе съветва кмета ромлянинът щото избори и най-многобройната рода. Излиза ,че кметовете крадат и работят за ромски кланове и за да си плащат по избори. Слуги на мутропитеци от махалите и краде от останалите.
  • 101 АНАЛИЗАТОР

    7 2 Отговор
    Нали знаете , че този крадец и местна мутра за рекет и изнудване е от ГЕРБ. А тях все още няма кой да ги накажи .
  • 102 ИСКЪР

    6 1 Отговор
    САМО БАНДИТИ КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА

    Коментиран от #130

  • 103 Джим Бийм

    5 1 Отговор

    До коментар #91 от "За Джим Бийм":

    Ако ставаше дума за 1 500 000 дка площ, Чоков щеше да е най-големият в цяла България. Отново да попитам 3 неща:
    1. Защо апартаментът в “Студентски град“ е посочен като 500 000 лв стойност, а не примерно 500.000 лв;
    2. Защо сумата на евентуалните конфискации е над 3 200 000, а не 3.200.000?!;
    3. Защо декарите земеделска площ са написани като 1571.904 дка, а не логичното 1.571.904 дка?!

    Не мога да гадая защо получава такива земеделски субсидии, може би е и АРЕНДАТОР в региона, но ако наистина имаше 1,5 млн дка земеделско стопанство, дали при тези субсидии при 26 лв/дка нямаше да претендира не за 300 000 лв, а за 26 + 13 млн. лв, т.е. за 39 млн. лв.? Как ти се струва?!
  • 104 Джим Бийм

    6 1 Отговор

    До коментар #93 от "Хей ,друже":

    А в коментара си да съм казал нещо друго?! Достатъчно е хитър да си “опече“ работата и явно го е правил с години, щом сега е общински съветник СЛЕД ЕФЕКТИВНА ПРИСЪДА и щом не искаха да го махнат като кмет. И е много важно КЪДЕ е общински съветник! Как къде - в Бяла Слатина! Много е хитър и нагъл този, ти го подценяваш!
  • 105 Джим Бийм

    4 0 Отговор

    До коментар #93 от "Хей ,друже":

    Ето го, виж как интелигентно разговаря. Никак не е прост.

  • 106 Гн Чоков

    5 1 Отговор
    Къде ще ги носиш тези 153 имота? Колко коли можеш да караш едновременно. Махни това герданче, слез на земята и живей спокойно. Човешкото око е ненаситно и ако го разбереш ще се почувстваш добре. Сигурно няма да разбереш, но пробвай.
  • 107 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 4 Отговор

    До коментар #5 от "гадно":

    Добър кмет беше, с НЕСТАНДАРТНИ методи на управление,но много ефективни, а това плаши БЮРОКРАТИЧНАТА СЪДЕБНА МАШИНА. Ако няма престъпници и престъпления кой ще пълни гушите на правозащитните органи? Престъпниците са ДОЙНАТА КРАВА на юристите и те си я пазят с всички сили и методи. Целта е ясна: никой да не си помисли, че може да посегне като Чоков на ДОЙНАТА КРАВА....
  • 108 Чоков

    4 1 Отговор
    Махни каскета и сложи мека шапка, все пак си баровец... Ако осъзнаеш как изглеждаш ще се возиш в жигула....
  • 109 трой унция

    7 2 Отговор
    Ще проверяват ли и мис Бикини за къща и бутик в Барселона и доходите й ? Че хората много питат. А тя изчезна вдън земя !
  • 110 Айде стига бе

    7 0 Отговор
    Да отива под земята и да си взима имотите си него!!!
  • 111 ПРОС ТАК

    6 1 Отговор
    вижте му веригата на врата - ТОВА Е ТИПИЧЕН МУТРАК ОТ ГЕРБ - ТЪП И НАГЪЛ !
  • 112 ЧОКО И БОКО

    4 1 Отговор
    ЧОКО И БОКО .... ЧОКО И БОКО
  • 113 зА ЗАТВОРА

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Bai nudals":

    Голяма част от престъпността в България, е подчинена на европейските субсидий, този Чоко ,е абсолютна картинка на "Калинка" престъпник!
    Със фалшиви договори за земя и мушенгии, станал бизнесмен, толкова смешна истина, че да се смееш ли или да плачеш!
  • 114 plovdiv

    4 0 Отговор
    Този ПАРАПИТЕК трябва да търка наровете в някоя килия ........а какво ли имат общинари , кметове и разни началници в областните градове ......но ние сме питекантропи , че ги траем вече 30 години.....
  • 115 Бойко

    1 0 Отговор
    Василе ,твойте много гладни бе ,квичат кат Сакарски Свини на турски цвик
  • 116 Васко Тръпката

    1 0 Отговор
    Е ,пропуснах два дни ......бях на камилско парти
  • 117 кочияша

    1 1 Отговор
    ще вземете на чоков х.....за камшик
  • 118 Коко

    9 0 Отговор
    Леле един селски кмет за четри мандата какви пари прави представям си какво е нагоре
  • 119 Ага

    6 0 Отговор
    На този БОК.ЛУК И СМЪРТНА ПРИСЪДА МУ Е МАЛКО!!! ТОВА ЖИВОТНО ПРОКЛЕТО КОЛКО ЧОВЕШКИ СЪДБИ СКЪРШИ, КОЛКО НАРОД РАЗПЛАКА И ОЩЕ КОЛКО В ГРОБА ВКАРА!! ЧУДЯ СЕ НА ТОВА ТЪРПЕНИЕ И ПРИМИРЕНИЕ КОЕТО ПРИТЕЖАВА БЪЛГАРИНА. ДОКАТО ТАКИВА МЕСТНИ ДЕРИБЕИ НЯКОЙ НЕ ИМ ПОКАЖЕ КЪДЕ ИМ Е МЯСТОТО , ЩЕ СЕ СТРАДА БЕЗКОНЕЧНО!!!3
  • 120 питам

    5 1 Отговор
    тоя изрод още ли цапа въздуха как не се намери един по-лям тарикат от него да го гръмне
  • 121 Аха

    0 0 Отговор

    До коментар #99 от "БКП":

    А чл. 2 къде е? На мен лично по ми липсва
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 тути

    1 0 Отговор
    новите колаци
  • 128 Възмутен

    4 0 Отговор
    Чочко и Бочко - лика прилика! Кражби, рекет, убийства - аверчета мамини. И единия в политиката - другия също! Българийо изстрадала докато има такива изроди в политиката - все така ще бъде! А затворите пълни с кокошкари!
  • 129 Кореняк софиянец

    1 0 Отговор
    А Бойко Борисов кога 10 години на власт по 20 бона на месец 2400000 а другите откъде
  • 130 Врача

    0 0 Отговор

    До коментар #102 от "ИСКЪР":

    ТА НАЛИ ДЪРЖАВАТА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ БАНДИТИ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове