Last news in Fakti

16 Февруари, 2021 10:35 2 733 30

Над 35 хиляди лева от Дядо Добри отишли за завеси и покривки в "Св. Александър Невски"

  • дядо добри-
  • свети александър невски-
  • дарение-
  • горан благоев

"Виждаме как един мастит министър-председател обикаля с джипката си, раздава държавни пари. Той също дарява, но получава ордени, почести. Дядо Добри какво получава?", пита Горан Благоев

Над 35 хиляди лева от Дядо Добри отишли за завеси и покривки в "Св. Александър Невски" - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

"На 13-и февруари се навърши тъжната годишнина от кончината на Дядо Добри. За съжаление никой не обърна внимание на това. Нямаше го в православните сайтове. Остава тягостното усещане, че този човек приживе получи толкова много адмирации".

Това заяви в ефира на "Евроком" Горан Благоев, съобщава телевизията.

"Кой ли не отиде да се снима с него? Кой ли политик не отиде да се отърка в него. Три години по-късно, да почетоха го в Байлово, както си му е редът. Но църквата трябваше да направи повече, да припомни делото му. Дядо Добри е човек, когото трябва да следваме с делата си. За съжаление няма последователи. Той живееше като аскет в църковната къща "Св. Климент Охридски" в село Байлово", коментира още Благоев.

"Тивериополският епископ тихон сподели за голямото дарение на Дядо Добри от 35 700 лева, което е направил на катедралния храм "Св. Александър Невски". Дядо Добри го знаеха вече по това време. За какво са отишли тези пари? За завеси на храма и за покривки за светите олтари", посочи още водещият на "Памет без давност", който в понастоящем е и част от политическата група на "Републиканци за България".

"Едно е ти да си крупен бизнесмен и да дадеш 10, 20, 30% от това, което имаш. Друго е сам да нямаш и да ходиш и да събираш", счита още той.

"Дядо Добри си остава недостижим, за съжаление обаче виждаме, че в обществото няма желание да се следва този пример дори на една четвърт. Виждаме как един мастит министър-председател обикаля с джипката си, раздава държавни пари. Той също дарява, но получава ордени, почести. Дядо Добри какво получава? Освен, че го погребаха в байловската църква. Очевидно е многопластова личност, която тепърва ще бъде оценена. Той говореше много простичко, когато съм имал една единствена възможност да го интервюирам", спомня си Горан Благоев.

Светецът от Байлово, както беше познат дядо Добри, почина на 103 годишна възраст на 13 февруари 2018 година. Още приживе той беше признат от мнозина за светец, който отдава живота си на вярата.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    41 1 Отговор
    С гаранция е на по-добро място ! БОГ да го прости !
  • 2 Последния Софиянец

    52 2 Отговор
    Дядо Добри живееше в нищета,а поповете с ланците и златните часовници живеят в разкош.Кой ще иде в рая и кой в ада?
  • 3 Дельо Хайдутин

    28 2 Отговор
    Тиквата раздава нашите пари,а прибира ордените от поповете.Крадец!
  • 4 Морето

    45 1 Отговор
    Паметник заслужава този старец-не нещо натруфено, крещящо, а фигура, даваща смирение и доброта. Дори Църквата нищо не направи за спомена за дядо Добри-каквито са политиците ни, такива са и поповете ни-комерсиални.

    Коментиран от #17

  • 5 Божеството от Банкя

    17 5 Отговор
    Поповете се кланят само на БОКо !
  • 6 Pompev 🇧🇬✔️

    6 1 Отговор
    Те откраднали парите,после викат що ни наказва оня отгоре.Не крадете щото Исус ше ви заколи.:
    Да не мислите, че дойдох да поставя мир на земята; не дойдох да поставя мир, а нож
    Матей 10:34
  • 7 антипапа

    9 2 Отговор
    Бравос на БПЦ! Така се слАви!
    И ближете лъжичката редовно...
  • 8 Горане, мискинино,

    15 2 Отговор
    Смятах те за свестен човек, а ти си станал подлога на Цв. Цв. !!! Тотално олекна! Жалко!
  • 9 пройчо

    20 2 Отговор
    "...който в понастоящем е и част от политическата група на "Републиканци за България".*****Сбирщина тъпи антихристи,начело с Цветан Цървула !
  • 10 РАДИО ЕЛТО

    20 0 Отговор
    БОГ да го прости ДЯДО ДОБРИ
  • 11 вярващ

    21 0 Отговор
    Това ли е било най-насъщно за Църквата? Тези неща отблъскват хората от дарителството.
  • 12 Behemoth

    9 11 Отговор
    Е дядо ти Добри да не ги е изработил с пот на челото...с просия хахха...и за какво, заради една заблуда ....да беше ги дал за лечението на едно дете а той ги дал на поповете за финтифлюшки и филе Елена....

    Коментиран от #24

  • 13 Свободна воля

    14 1 Отговор
    Дядо Добри е направил това, което му е на сърце. Разполагалите с парите също. Господ Бог ще претегля сърцата!
  • 14 !!!?

    9 1 Отговор
    Светците нямат нужда от ордени, медали, звания, пагони, титли !!!?
  • 15 развийш ли

    7 11 Отговор
    Горане Не злобей Този дето обикаля с джипката също дава и то много пари за въстановяване и строителство на храмове и за каквото са го помолили духовенството Никой не е помогнал толкова много финансово на Изповеданията колкото "Този с Джипката"

    Коментиран от #25

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Вие сте на тоа хал щото

    2 7 Отговор

    До коментар #4 от "Морето":

    Искате паметници на такъв като тоа изтърбушлек искате паметник на хитлер искате паметник на ссср паметник на рейгън паметник на тея дето ви пускаха бомби през войната американци

    Коментиран от #23

  • 18 Мъдрият

    6 4 Отговор
    Горан Благоев отстъпваше в предаването си от Българската Православна Църква и неслучайно имаше препоръка от Светия Синод на БПЦ да не се гледа неговото предаване. И затова и неслучайно то беше свалено от ефир в БНТ. Така, че да не критикува БПЦ, а да внимава върху себе си!

    Иначе дядо Добри безспорно беше много благодатен човек, а може би и светец - Бог знае.
    Бог да го прости и да упокои душата му в Небесното Си Царство.
  • 19 Брадясалия е терорист

    6 10 Отговор
    Даваште пари на религиозната мафия за да правят оргии и педеразки партита и да живеят в разкош....защо му давахте парите си?щото с дрипите събуждаше милостиня у вас и давате парите си а той ги носи на поповете на религиозната мафия....нарочно живееше като клошар за да ви прибира парите и да ги дава на поповете за мерцедеси да купуват...какъв светец може да бъде тоа изтърбушлек?

    Коментиран от #26

  • 20 Сичките ви терой са такива изтърбушлеци

    1 10 Отговор
    Като тоа хайванин
  • 21 ИХХ

    12 1 Отговор
    Дядо Добри остави парите на поповете да ги излапат , а самият той живееше бедно и честно.
  • 22 Пак далавера..........

    8 1 Отговор
    Тея пердета и покривки много скъпи бре дядо попе ?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Behemoth":

    Дядо Добри си е дарил парите за нещо, в което вярва. Ти дари твоите за нещо, в което вярваш ти.
  • 25 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "развийш ли":

    Този с джипката раздава парите на хората. Не от шкафчето си.

    Коментиран от #27

  • 26 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Брадясалия е терорист":

    Рядко се среща толкова злоба, като у теб. Почти демонична жлъч струи.
  • 27 неам думи

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "Гост":

    Храмовете нали са на хората ве бунак Сигурен съм че ти и пет лева не си оставил в църква а по вероятно е да не си влизал Личиш си че си Антихрист Комунист
  • 28 Роза

    2 0 Отговор
    Старецът е давал парите на поповете от добро сърце и с вяра,че върши Богоугодно дело,а това,че те са злоупотребили с тях-това не е негова вина, а само тяхна!!!
  • 29 Бог да му прости

    2 2 Отговор
    Един от на заблудените глупаци раждали се някога!!!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове