Last news in Fakti

19 Февруари, 2021 06:53 3 171 20

Страхил Делийски: Политическата ни система удари дъното

  • страхил делийски-
  • димитър ганев-
  • политика-
  • избори

Проблемите с доверието заедно с ниската избирателна активност ерозират изборите. Ако това се случи, изборите могат да бъдат много тежко оспорени, смята политологът Димитър Ганев

Страхил Делийски: Политическата ни система удари дъното - 1
Снимка: БГНЕС

Избирателната активност ще бъде най-голямата изненада на парламентарния вот. Поставени сме в безпрецедентна ситуация около COVID кризата. Това каза в предаването „Още от деня“ по БНТ политологът Димитър Ганев, цитиран от Епицентър.бг.

Последните избори, които се проведоха по света по време на пандемия, имаха активност много под традиционната, добави той,

В България традиционно имаме проблеми с честността на изборния процес и това е критично за легитимността на управлението. В един момент може да се окаже, че технологичната част на вота, като например машинното гласуване, е по-важна за изборния процес от всичко останало, като например послания, връзките между партии и избиратели и т.н., заяви политологът Страхил Делийски.

Чисто политическата страна на въпроса явно ще остане на заден план. Ние сме в навечерието на едни избори, които както и да завършат, ще породят много повече проблеми, отколкото ще решат, добави той.

Проблемите с доверието заедно с ниската избирателна активност ерозират изборите. Ако това се случи, изборите могат да бъдат много тежко оспорени, посочи Димитър Ганев.

Може би е време да достигнем и това дъно на политическия процес. Политическата ни система е в много трагично състояние, може би трябва да се счупят изборите като инструмент за легитимиране на политическа власт, за да се разбере, че така повече не може да се продължава, подчерта Страхил Делийски.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хохо

    19 1 Отговор
    Не се тревожи. Почваме да копаме надолу.
  • 2 нашия

    17 6 Отговор
    СРАХИЛЕ и ти да кажеш нещо ..нали ...не че имаш какво да кажеш ама ей така да си в играта
  • 3 Евала Тихомире!

    8 2 Отговор
    Всяка сутрин ранобуден, и първи на работа! Браво, пич си!
  • 4 Така е

    34 5 Отговор
    Това е резултата от 11 години ГЕРБ ! На 04.04.2021 да си върнем държавата !

    Коментиран от #13

  • 5 Ами

    22 2 Отговор
    Щом изборите ще породят повече проблеми, да слагаме служебно правителство и да караме така.
  • 6 гадно

    24 1 Отговор
    Системата е желязна и двама души да гласуват политиците ще кажат избраха ни. Докато не се каже в прав текст, че изборите са легитимни при гласували над 50% от имащите право на глас всичко ще си остане добро пожелание.
  • 7 бечев

    7 3 Отговор
    И как ще бъдат тежко оспорени,с брадвите ли?
  • 8 истина е

    14 2 Отговор
    Целият народ е озлобен срещу шайката, и за това много ще гласуват

    Коментиран от #15

  • 9 Фикус

    10 0 Отговор
    От строителна фирма звънят в една борса по труда. Търсят бояджии.
    - Нямаме, голям дефицит са. Имаме един безработен гинеколог-хирург, от зор се е научил на много неща, освен да ви го пратим.
    Добре, взели го. След няколко дни пак се обаждат от фирмата и искат поне още двама гинеколози-бояджии.
    - Нямаме, казват, но сигурно сте доволни от този, който ви пратихме.
    - Страшно доволни. Много е добър. Като загубихме ключа на апартамента на един клиент и той смени тапетите през ключалката..

    Коментиран от #16

  • 10 ГОСТ 1

    3 3 Отговор
    За сведение на този световно неизвестен "политолог" трябва да му напомня, че Р. България е ПАРЛАМЕНТАРНА република по сега действащата конституция. Дори и 10 процента от имащите право на глас да гласуват, това не прави изборите нелегитимни. Според много по ерудирани от него политолози, избирателната активност ще е около 35 процента. А политическата ни система е трагична, защото такъв ни е манталитета на нацията. Сто човека=двеста мнения.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Гост

    8 0 Отговор
    Ще бъдеш изненадан драги и ние ще излезем да гласуваме, и ще има много изненади
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Fantomas

    9 0 Отговор
    Прав си , Страхиле ! И какво от това ? Тиквата умело пречи на хората масово да гласуват. Той е хитрец и дори би оглавил протестите срищу себе си , само и само да задържи властта. Дори пищоф има на шкафчето си , за да се брани. Но от кого , защо , как ? Падението е тотално..........
  • 15 ла верита

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "истина е":

    Абсолютно вярно е,опитват се да ни пробутват партенки за ниска избирателна активност!
  • 16 любопитко

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Фикус":

    Ключалката имала ли е някой косъм за ориентация?
  • 17 Матей

    0 0 Отговор
    Дойдохме си на думата,а именно това ,което предлагам отдавна.Да се срине легитимността на хунтата-герб чрез масово негласуване и демонстрации.Ккаво ще стане ,като излязат сто хил. човека на централния площад в столицата и в други големи градове също?Боко ще се одреме и ще избяга,репортери от цял свят ще транслират на живо,президента начаса ще обяви временно президентско управление с укази.Още преди месец почнаха да натякват за масово гласуване,само така сме щели да променим нещо.това си е тяхната игра и измама.Не им се връзвайте на акъла,колкото и хора да гласуват,дори 100%,после ще се окаже че са гласували за герб и тържеството им ще е максимално.Само протести и спиране на движението,нищо друго не може да помогне в това положение.
  • 18 11666

    2 0 Отговор
    Страшо,и ти се продаде на ХАРАЛАН-ПАРАЛАН!///ТОЧКА/Отвратително същество стана.
  • 19 moni

    0 0 Отговор
    Той има предвид СтрахИЛ за пкп и пандемията от батето казано ПКП
  • 20 Анонимен

    0 0 Отговор
    Наташка от София Бог да я прости...искам да съм проста, но да имам пари
    Българка бе
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове