8 Март, 2021 08:01 4 121 29

Над 21 000 ваксини „Пфайзер/Бионтех“ пристигнаха у нас

  • пфайзер-
  • ваксини

За този месец доставките от тази компания трябва да са 5

Над 21 000 ваксини „Пфайзер/Бионтех“ пристигнаха у нас - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

21 060 дози от ваксината на „Пфайзер/Бионтех“ пристигнаха днес у нас, предаде БНР. Това е втората доставка от общо 5 очаквани доставки от компанията през този месец, съобщи директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов.

„Имаме потвърждение, че в рамките на март ще бъдат доставени 105 300 дози. Това ще се случи в 5 доставки по 21 060 дози“, отбеляза Кирилов.

До 12 март компанията „АстраЗенека“ се очаква да достави в страната ни общо 105 600 дози от ваксината си на две пратки, с което ще бъдат възстановени и зелените коридори за свободна имунизация срещу Covid-19.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаберих

    11 3 Отговор
    При елените колкото по-големи и кичести са рогата, толкова по-привлекателен е мъжкият, а при хората e обратното - колкото по-големи и кичести са рогата, толкова по-привлекателна е женската!
  • 2 ЛЛЛ

    8 3 Отговор
    Огромно количество за 5-6 милиона
  • 3 Хахаха

    11 2 Отговор
    Смешно, защо съобщавате за такова малко количество то ще е за комисиите по изборите другите да духат

    Коментиран от #5, #9, #10

  • 4 Кински

    10 1 Отговор
    При нас 20 .в Румъния 200.после пак слушаме оправдания .нямало доставки.ама явно не нашия водач ги минава с 200 ,а румънците ни минават нас
  • 5 ЗА ДРУГИ

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "Хахаха":

    АСТРА ЗЕНИКА.... ОТ ТЯХ 77 000
  • 6 Не ви ли е срам бе ???

    5 35 Отговор
    Борисов прави каквото може !!! Ще гласува цяла България за него и пак ще СПЕЧЕЛИ !!!

    Коментиран от #8, #18, #19

  • 7 любител

    8 1 Отговор
    какво му е огромното бе мръсници ако изобщо дойдат това са за 50хил. човека.другите ваксинират милиони а вие мислите само за собствените си г--з--е.още малко ви остана.затвор.
  • 8 любител

    17 1 Отговор

    До коментар #6 от "Не ви ли е срам бе ???":

    прав си вожда прави каквото може а това е единствено да лъже и най много да краде но не му остана много чака го централния в единочка
  • 9 любител

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "Хахаха":

    така е сега най важни са комисиите за да могат да манипулират изборите в подкрепа за боко тиквата а пенсионерите и да си отидат те са за боко лош материал.затвор за мръсника.господ гледа.
  • 10 Алфа Вълкът

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Хахаха":

    Да им ръгнат Модерна или Астра, ама нали ще броят гласовете за тях Пфайзер като на министрите иначе няма министри!
  • 11 Един

    8 2 Отговор
    Ваксините идат! Заразените се увеличават! Маймунизацията също расте! Е , каква е файдата и за кого?
  • 12 АНОНИМЕН

    10 0 Отговор
    Ндаа! При 7 млн население 21 000 дози на Пфайзер за БГ, а за Румъния при 19,5 млн - 200 000! Не знам как ги смятат, но румънците са пак с едни гърди напред! Не, че съм от приоритетните за ваксиниране, нито съм се забутал по зелените коридори ноооо!?
  • 13 Гост

    3 0 Отговор
    Колко от тези ваксини са предвидени за ромите? Защо продължавате да мълчите упорито по този въпрос?
  • 14 Аз40🏴‍☠️

    10 5 Отговор
    В целия свят лъсва измамата вече. Много малък % се ваксинират и всичко е една огромна постановка, театър, в който не им излизат сметките на гадовете. В САЩ хванаха как ползват ваксините върху маймуни за да завишават бройката, в Израел масови течове на видео клипове от студия украсени за ковид-отделения и все повече данни за измамата, която все по-трудно крият. Спрете телевизорите! Само там е "пандемията" и ковид-19.
  • 15 разсмя ме

    10 0 Отговор
    Малко смешно ми се виждат тези две кашончета.
    Логистиката осигурена ли е?
    Патрулка за пилотна кола?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Бончо лудия

    5 1 Отговор
    нека ,тези ваксини да останат в София , 1-во екип от доктори на живо да ваксинирват тъпите ни Депутати
  • 18 Срам ни е, но търпим

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Не ви ли е срам бе ???":

    Цяла България... Брееей.
  • 19 Гербераст

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Не ви ли е срам бе ???":

    и ти си от Хайдушката чета май
  • 20 мислещ

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "Харизан":

    Факт. Тук са с най-промити мозъци и е пълно с набедени "интелектуалци", дето си "мислят", че да си интелигентен означава да си послушен роб на системата. Тук има най-много желаещи и за ваксина, и да си тероризират децата с тестове, и изобщо, за всичко, което системата им налага.
  • 21 Никой

    2 0 Отговор
    Пазете здравето си и се лекувайте ако трябва, но не ходете при проф. Николай Габровски или доц. Зафер Оркун Токташ. И двамата са изключително арогантни, нахакани и некадърни, интересуващи се само от парите ви.
    Хора - пазете се
  • 22 Рошко

    3 0 Отговор
    Ийте ди ги със здраве, моята ви я подарявам
  • 23 bandita

    2 7 Отговор
    масова и задължителна ваксинация е единствения изход от кризата. да започнат веднага да се изграждат специални общежития за неваксинираните за да бъдат откъснати от социалния живот на умните и ваксинирани хора

    Коментиран от #24

  • 24 мислещ

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "bandita":

    "Умните" и ваксинирани защо ги е толкова страх от нормалните хора, щом като са ваксинирани и няма опасност да се разболеят?

    Всъщност отговорът е, че повечето не ги е страх, а просто не понасят някой да не е част от тяхната секта и мразят всеки, който не е от тяхната секта и не понася да му казват какво да прави със живота си.

    Коментиран от #25

  • 25 bandita

    2 6 Отговор

    До коментар #24 от "мислещ":

    за да се изкорени дадена болест трябва масова ваксинация. хората които са ваксинирани няма да се разболеят но може да са преносители и да заразят хора които по медицински причини не могат да се ваксинират и да се стигне до летален край. така че които не иска да се ваксинира трябва да бъде изолиран от социалния живот. така или иначе които иска да пътува ще се ваксинира защото никъде няма да пуснат неваксинирания ганьопитек но останалите които са пуснали корени тук трябва да бъдат изградени специални общежития от затворен характер

    Коментиран от #26, #27, #28

  • 26 мислещ

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "bandita":

    Пробвай пак. Производителите официално твърдят, че ваксинираните пак може да пренасят вируса и следователно да са опасни за неваксинираните. И тук взеха да се увеличават случаите покрай по-масовото ваксиниране.
  • 27 Мурджо

    5 1 Отговор

    До коментар #25 от "bandita":

    Съгласен! Който не се ваксинира да му се заличи ЕГН-то и да спре да съществува за държавата. Да се лиши от евросубсидии, данъци, осигуровки... абе всичко. Дори полицаите да нямат право да го заговарят, а да го изолират социално и да се правят, че е невидим.
  • 28 тъй тъй

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "bandita":

    Мхм. Знаеш ли колко бързо на картата ще се появят цели нови държави от неваксинирани? После може и да се ваксинират, ама ще е по тяхно желание.
  • 29 Булаир Фружин

    5 0 Отговор
    На тези, които се правят на много важни и викат, че броят на заразените расте с броя поставени ваксини, и че това е един политикономически вирус, и че възрастните хора бяха психически унищожени, за да олекотят икономиките на държавите – мародери, и че цялата работа беше за едни пари и едни интереси... Ще им кажа браво, точно така е.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове