10 Март, 2021 06:40 4 931 47

Велиана Христова: Трябва да знаем цялата истина за атентата на гара Буново

  • велиана христова-
  • атентат-
  • гара буново

Ако човек знае само половината истина, той не мисли. Той е вкаран в един коловоз и си повтаря глупости, подчерта журналистът

Велиана Христова: Трябва да знаем цялата истина за атентата на гара Буново - 1
Снимка: Кадър от Евроком

"Ако говорим за Буново, това е една тема под сурдинка. Вероятно, за да не обидим ДПС. Но нещата трябва да се казват такива, каквито са". Това заяви в ефира на "Делници" на телевизия "Евроком" журналистът Велиана Христова по повод атентата от гара Буново.

"Ако сме нормални и цивилизовани хора, трябва да знаем истината за всяко нещо", допълни още тя.

"Трябва да знаем кое е било тероризъм от страна на такива елементи, какво са направили, какво след това на тях е направено", категорична бе Христова.

"Трябва да знаем истината, за да можем да мислим. Ако човек знае само половината истина, той не мисли. Той е вкаран в един коловоз и си повтаря глупости", подчерта журналистът.

"Всичко е политика. Това, което се случва в България, особено с миналото, всичко е политика. Нищо друго няма. Особено това, че има две деца загинали в Буново. В България има около 220 деца, които са избити с куршуми, разстрели, гилотинирани, те не са загинали просто случайно. Това се случва в периода от 1923 до 1944 година. По различни причини", припомни специалистът.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    59 7 Отговор
    БЪЛГАРИЙО помни АТЕНТАТА НА ГАРА БУНОВО И СЛАДКАРНИЦА В СЛИВЕН

    дори политик от дпс построи чешма в памет на атентаторите
    БЪБЛГАРИО ПОМНИ
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 РАДИО ЕЛТО

    33 4 Отговор
    БЪЛГАРИ помнете
    атентата на ГАРА БУНОВО и сладкарницата в СЛИВЕН
    ЗАГИНАХА
    МАЙКИ ДЕЦА
    ГЛУХОНЯМО ДЕТЕ
    помни БЪЛГАРИЙО
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Туй то

    17 22 Отговор
    Нека все пак да разделим житото от плявата .Казано по този начин , се хвърля черно петно върху нашите братя мюсюлмани с които в последните десетилетия живеем братски , и заедно пъшкаме под ярема на безхаберните и крадливи политици, още повече , мюсюлманите в този период на възродителният процес, бяха жертви на политиката. НО имаме против намесата на Турция в политиката на България , чрез тези задействани "спящи клетки" от чиито резултат са терористичните атентати.

    Коментиран от #8

  • 7 Сивата котка

    13 0 Отговор
    Че сега нима всичко не е политика?
  • 8 РЕАЛИСТ

    38 0 Отговор

    До коментар #6 от "Туй то":

    Ако беше ти или семейството ти във влака, друго щеше да мислиш. Да убиеш невинни хора, не е черно петно, а мерзост и няма оправдание. Ако сме на тоя хал сега е пак заради политиката на тази противоконституционна партия ДПС, която вече 30 години ни определя съдбата и си пълни гушата.

    Коментиран от #10

  • 9 така е

    17 17 Отговор
    Трябва да се знае истината за двете загинали дечица в Буново. Трябва да се знае истината, атентаторите били ли са ДС агенти, чие поръчение са изпълнили. Защото по това време едва ли биха се снабдили с взривни устройства. Също така трябва да се знае истината за датата 16 април, когато в християнска България се извършва атентат в Храм, в Света Неделя българи убиват над 200 българи взривявайки покрива на храма.

    Коментиран от #11

  • 10 Ицо джамакена

    14 16 Отговор

    До коментар #8 от "РЕАЛИСТ":

    Защо да е противоконституционна ДПС? Нали ако беше такава досега да бяха я закрили. Нали именно ползвайки като дъвка ДПС влязоха в парламента патриотичните партии, именно ползвайки като дъвка ДПС се създадоха тези партии.

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 РЕАЛИСТ

    22 3 Отговор

    До коментар #10 от "Ицо джамакена":

    Защото не забранено създаване на партия на етническа основа. Колко совалки прави навремето СДС до чужди посолства, за да я регистрират. Не се допуска в Европа да има партия на етноси. Огледай се.

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ицо джамакена

    7 16 Отговор

    До коментар #12 от "РЕАЛИСТ":

    Виждам всякакви етноси в тази партия, какъв е проблема

    Коментиран от #19, #45

  • 15 Гошо

    13 5 Отговор
    Щом построихме паметник на храбрите американски пилоти бомбили България, чешма за помен на терористи защо да не построим паметник на фюрера върнал на България заграбените земи? Той поне нещо ни е дал а се е опитал да ни отърве от комунистите!
  • 16 РЕАЛИСТ

    13 5 Отговор

    До коментар #13 от "така е":

    Хайде да ти обясня разликата. В Света Неделя целта е да се унищожи политическия и военен елит виновен за кървавото потушаване на Септемврийското въстание. Царят "случайно" липсва. Защо тези турци не опитаха да взривят заседание на ЦК на БКП взело решението за Възродителния процес, а убиха невинни жертви. Агентури има във всички терористични и антиправителствени организации. Нали това им е работата, бе умнико. Я прочети малко за ИРА . Точно за това са там за да се избегнат такива сакатлъци, но както виждаш по света, не винаги е възможно и взривове има и ще има.
  • 17 БАЙ Х@Й‼

    15 2 Отговор
    🤔🤔НАРОДЕ????🤔🤔 НИТО ЕДНА от официалните медии у нас НЕ СЧЕТЕ за необходимо ДОРИ ДА СПОМЕНЕ за атентата на тази дата 🤔🤔
  • 18 ами то си го пише в архива на дс

    4 1 Отговор
    ами тя се знае това че калинките умело не си признават по медиите неозначава че не се знае истината а тя е портала на доган към въздесъщието което има вече 30г...
  • 19 РЕАЛИСТ

    15 1 Отговор

    До коментар #14 от "Ицо джамакена":

    Виждаш, щото това е целта , да виждаш и да оспорваш , че е партия на определен етнос. И в Германия турците опитаха създаване на партия, но така им скръцнаха със зъби, че забравиха, че са опитали.
  • 20 Биде

    13 1 Отговор
    Много се ядосвам че по повод и без умираме да си припомняме Възродителния процес и да се бичуваме безкрайно по тази тема. Телевизионни предавания и кино умират да предъвкат темата и всичко да се представя едностранчиво и в най-черни краски.На турците жертвите са скъпи, направиха възпомоминателна чешма дори, а Буново и и сходни с него прояви и жертви никой не иска да си спомни и почете!
  • 21 РЕАЛИСТ

    13 3 Отговор
    А Пловдив бомбата на гарата забравихте ли я. Случайно минавах по същото време там, та имам лични спомени. Имам спомен и как на гарата една туркиня бутна с омраза сина ми . Заминаваше за Турция и ни мразеше всички. Отговорих и, че това е дете и с нищо не и е виновно.

    Коментиран от #24

  • 22 Принтер

    9 1 Отговор
    -- това беше клетка на Сивите Вълци на Али Акджа.
    -- взривът е обикновен откраднат миньорски взрив -- трите будилника за закупени от София (а след този случай започнаха да ги продават срещу личен паспорт!) Ама тук сте все хлапета и не помните нищо :--)
  • 23 обективно

    11 1 Отговор
    Когато се изнесат всички факти по атентата- кой, кога, защо, по чия поръчка, с каква цел, кой стои зад всичко..., не можем да се изказваме обективно. За толкова години никой не предприе независимо разследване, макар и закъсняло. По медиите и форумите се "претопля стара манджа" всяка година на тази дата.

    Коментиран от #25

  • 24 обективно

    2 5 Отговор

    До коментар #21 от "РЕАЛИСТ":

    Ай, с изявленията за омраза в патриотарските сайтове! Там на воля си пишете кой кого мрази.

    Коментиран от #27

  • 25 БАЙ Х@Й‼

    11 3 Отговор

    До коментар #23 от "обективно":

    Как точно се претопля по медиите⁉️ Като НИТО ЕДНА уж свободна медия НЕ СПОМЕНА дори за атентата на тази дата ⁉️ И това , ако Е претопляне ....... То какво е ежегодните репортажи за Тюркян чешма⁉️

    Коментиран от #28

  • 26 Уйке

    11 1 Отговор
    Тероризма във всякаква форма трябва да бъде порицан!Особено държавния тероризъм!Дали тези 220 деца избити в периода 1923-1944 г. бяха опасни терористи? Терористи ли са голяма част от Българския народ сега, та са подложени на лишения, геноцит и обидно отношение на власта, особено себевлюбения Борисов!!!
  • 27 РЕАЛИСТ

    5 2 Отговор

    До коментар #24 от "обективно":

    Боли ли истината? Истината е отражение на обективната действителност.

    Коментиран от #29

  • 28 обективно

    2 3 Отговор

    До коментар #25 от "БАЙ Х@Й‼":

    Във всички медии, които чета има статия за Буново.
    Ти какво повече искаш?
    Ако погледнеш календара, всеки ден в Бг се е случвало нещо в исторически план. По медиите само за история ли да пишат? Не живеем ли тук и сега, нямаме ли други грижи, проблеми, тревоги, радости, че да си заровим главата само в миналото?!

    Коментиран от #43

  • 29 обективно

    2 4 Отговор

    До коментар #27 от "РЕАЛИСТ":

    Това, което ти и още 1-2 патриотара пишете тук не е истината. Истината ОБЕКТИВНО никой не я е потърсил- ни преди '89 год., ни сега. Само внушения за омраза.
    Нямате ли си исторически форуми, където да нищите историята на воля?!

    Коментиран от #31

  • 30 СДПО

    8 1 Отговор
    Всичко това е известно, добре е описано в книгата на Паунка Гочева " ДПС в сянка и светлина" по данни на материали от службите и делата по случия.Дело на протурски националисти. И още колко други случии на вредителство , закани и палежи има които не са публикувани, макар да са разкрити от службите и още много предотвратени като опити.
  • 31 РЕАЛИСТ

    8 3 Отговор

    До коментар #29 от "обективно":

    На теб пък , какъв ти е проблема, че искаш да ни затвориш устата. Сайтът е "Факти.бг" Ако на някой не му харесва, да си отива в Турция. Прав му път и този път не се връщате .

    Коментиран от #36

  • 32 Гост

    2 2 Отговор
    Кои бяха атентаторите?Бяха ли те вербувани от ДС?Какви бяха последствията и кой спечели от разделението на българското общество.Първо намираме отговорите на тия въпроси и след това виждаме цялата картина .
  • 33 Помните ли?

    7 0 Отговор
    А Ястребино, защо демократична България отбягва да говори и пише за тези жертви.
  • 34 big

    9 0 Отговор
    Това не е бил единствения терористичен акт в България извършен от "турци", но е бил най-кръвожадния! ДПС отбелязват всяка година загиналите по време на възродителния процес, отбелязвано по всички телевизии, но убийството на български майки и деца не се споменава и отбелязва! Същото е и с американските летци убивали българи, те имат паметник, но колко пъти и кои са имената на българските летци загинали в защита на Родината ни? Защо не се говори за това? Защо пишман шкембе воевода, патриот та дрънка, при това и историк не взе никакво отношение по въпроса? Как да ни уважават чуждите държави, когато ние не уважаваме себе си?
  • 35 Напомняне

    7 0 Отговор
    "Не мога да си спомня чий дядо е разстрелял децата от Ястребино? Моля, припомнете ми!" Това е написала актрисата Виолета Гиндева под коментар на експредседателя на Народното събрание Александър Йорданов във фейсбук, видя "168 часа". Намекът е, че бившият депутат от СДС е потомък на нарочения за убиец на деца в Ястребино поручик Йорданов.
  • 36 обективно

    1 3 Отговор

    До коментар #31 от "РЕАЛИСТ":

    Аз усти не затварям. И никого не гоня, за разлика от теб. Щом нещо не ти се понрави, започва гонене.
    Ако имаш нещо конкретно и достоверно да пишеш, пиши! Но постовете ти са само внушения и нагнетявания. За неща отпреди 35- 36 год.

    Коментиран от #39

  • 37 Сандо

    4 0 Отговор
    Всичко около този атентат е отдавна известно.Друт е въпроса кой и защо не информира хората,кой,как и под чие давление интерпретира фактите.

    Коментиран от #38

  • 38 а може би

    5 0 Отговор

    До коментар #37 от "Сандо":

    покриват, както за Ястребино се стремят да се забрави.
  • 39 РЕАЛИСТ

    4 2 Отговор

    До коментар #36 от "обективно":

    Преосмисям неща на които съм бил свидетел. Като бивш служител имам досие и там пише, че съм отказал участие във Възродителния процес по убеждение.
  • 40 Йордан Василев

    2 0 Отговор
    Гръмнатия вагон го гарираха в Хале на локомотивно депо Подуене ,беше заграден с платнища ,за,да могат службите да работят спокойно .В депото работеха 30 работници от кърджалийско и разбирах ,че се чувствах виновни и засрамени от това , което бяха направили техни представители .
  • 41 temerut

    2 1 Отговор
    Още тогава на Европа трябваше да и светне какво се задава от ислямския свят!Още тогава трябваше да е ясно до какво ще доведе прекаления либерализъм и че има нещо недомислено в опита да се интегрират хора,които искат благата на демокрацията,но не са готови да променят бита си на дйелати.
  • 42 Сър Пичук

    3 1 Отговор
    От наличните днес партии само БСП и ДПС имат в сметките си убити деца.
  • 43 БАЙ Х@Й‼

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "обективно":

    Не знам как се чете КАН 1, btv, NOVA ‼
  • 44 Gen Gurko

    3 0 Отговор
    Тези турски престъпници искаха целенасочено да избиват деца. Това е истината. Жалкото е че може би бяха потомци на ислямизирани българи. Но няма нищо странно. Да не забравяме че великият Инквизитор Торквемада е бил покръстен евреин.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 sssr

    0 0 Отговор
    това се казва измет и червена и синя.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове