Last news in Fakti

15 Март, 2021 09:33 2 299 26

Политолог: Избирателят се измори от скандали

  • петко петков-
  • скандали-
  • компромати-
  • избори

Компромати ще има, скандали ще има, защото това е основни арсенал на някои политически сили

Политолог: Избирателят се измори от скандали - 1
Снимка: БНТ

Виждаме доста празна кампания до този момент. За този проблем има основателна причина – настоящата пандемия и COVID-19. Липсва диалогът между политическите играчи. Въпросът е дали в тази ситуация на пандемия политическите играчи ще стигнат до избирателите. Това каза социологът Петко Петков в студиото на сутрешния блок на БНТ.

Анастас Стефанов каза, че годината е била доминирана от летните протести. Това е дало основание да се мисли, че извънпарламентарните сили ще бъдат в добра кондиция, но това не е случило: „Виждаме по-общи политически заявки. Политическото позициониране не е сила на партиите. Това е в ущърб а новите политически формации“.

Според Петков избирателите не чуват ясни и категорични послания. От дебата отсъства диспут за мерките, които трябва да се вземат, в настоящата ситуация. „Хората имат нужда да чуят неща конкретни за епидемията, за психическото здраве и образованието“, каза той.

Много често политическите сили мобилизират с конфронтация според Стефанов. Петков даде като пример изминалите частични местни избори. Те биха ни показали какво можем да очакваме от настоящата кампания.

„Избирателят се измори от скандала. Той вече не поражда този политически заряд. Компромати ще има, скандали ще има, защото това е основни арсенал на някои политически сили. Това обаче не мобилизира електорат“, заяви Анастас Стефанов.

Петков припомни, че около 400 000 души се колебаят дали и за кого да гласуват: „Ключови за мен ще бъдат точно тези хора. Която партия успее да се обърне към тях, ще има чувствително предимство след това“. Според него би било пагубно, ако има непризнаване на изборните резултати.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BaiBOKO

    33 1 Отговор
    Всичко нормално, почтенно и неоплескано у нас се наказва без изключение. Главни те герои са ченгета, техните богаташи, синове и дъщери с крадени пари и престъпници, които отчитат нагоре % от ежедневната далавера. От векове е така, поне от 200 години и няма грам възможност за промяна в положителна посока. Причината е само една - огромното мнозинство необразовани и нискоинтелегентни българи (няма да ги назова български граждани, защото те не са такива!). Васил Левски е опитал да посее семето на човешка и европейска нормалност, но за съжаление не е успял да събуди този обречен народ! Тъжно, тъжно и невероятно жестоко е да продължава това "кретане" и жалко съществуване...

    Коментиран от #16

  • 2 цербер

    16 0 Отговор
    Компромати ще има, скандали ще има, защото това е основниЯТ арсенал на някои политически сили.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Сатъра на Хани

    18 2 Отговор
    Мутра свири на Кавал .......
    ......................... ............ . На Агликина Поляна , Лъвове пасат трева
  • 5 Българка

    21 4 Отговор
    Частичните избори в Мъглиж наистина показаха как ще се контролира, купува и фалшифицира вота от управляващите- в случая с оранжеви маски, раздавани от ГЕРБ. Изборите няма да са честни. Единствено масово протестно гласуване може да минимизира шетита и да направим първата крачка към промяната.
    Избирателите не са се уморили от изнасяне на скандалите, в които са замесени уравлявашите . Хората са гневни, те се умориха от беззаконието, неразследването на корупция, рекет по високите етажи на властта.
  • 6 БОРИСОВ...ПАК МАЧКА ЯКО

    4 21 Отговор
    ИЗБОРИТЕ ДРУГАРИ....ПАК ЩЕ ВИ ОТВОРЯТ ОЧИТЕ

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Centurion

    15 3 Отговор
    Не зная дали се е изморил,но се чудя какво още трябва да стане за да бъде детрониран,съден и осъден, този гнусар Борисов.В България е наложен еднолична и тоталитарна власт,от един полу грамотен и арогантен простак,които доведе нещата до Собственното си ниво!
  • 9 българка

    13 2 Отговор
    Няма нужда от политически дебати! Дебатите се проведоха по време на протестите, пандемията, тегленето на заеми, харченето и краденето на пари, неадекватното поведение на властимащите и т.н.! Ако някой не е разбрал какво и защо става или е решил да се продаде, няма спасение за него!
    ДЕБАТИ! Само харчене на още пари за безсмислици!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 един българин

    2 10 Отговор

    До коментар #10 от "rusnak":

    Руснаците в Русия, чии го дириш тук, нежелан си отивай си!

    Коментиран от #13

  • 12 ke da

    2 9 Отговор
    Племе което се уповава на Русия е ОБРЕЧЕНО!!!
  • 13 rusnak

    7 2 Отговор

    До коментар #11 от "един българин":

    Къв си ти бебоклук?
  • 14 Достойна присъда

    9 0 Отговор
    Избирателят се умори от Тиквата и неговите слуги!
  • 15 Димов

    8 0 Отговор
    Гледам им цирка вече 31 години. Отдавна разбрах, че за когото и да гласуваме все сме от страната на булката. Не знам, на какво се надявате с тези избори, но съм убеден, че който и да дойде след тези, българинът ще п*ува и тях, защото и те ще го прецакат.

    Коментиран от #23

  • 16 Димов

    0 4 Отговор

    До коментар #1 от "BaiBOKO":

    Относително е. Сега се имаме за зле, защото страните край нас са икономически по-напреднали. Ако бяха като, да речем Нигерия, ние щяхме да сме върховна икономическа сила.
  • 17 Народът

    3 1 Отговор
    Глeдaме уж някякъв прeдизбoрeн дeбaт пo някоя oт нaциoнaлнитe тeлeвизии и видждаме кoи хoрa прeтeндирaт зa упрaвлeниeтo. Прaви ни впeчaтлeниe, чe тe нe гoвoрeхa нищo зa cтрaтeгичecкoтo рaзвитиe нa cтрaнaтa, нe гoвoрeхa зa икoнoмичecкитe мeрки и зa здрaвeoпaзвaнeтo, a ce зaнимaвaхa c лични нaпaдки и cи дoкaзвaхa eдин нa друг кoй кoй e. Мoжe би, тe oщe нe ca рaзбрaли кoи ca caмитe тe, a иcкaт дa упрaвлявaт cтрaнaтa. Прeдcтaвeтe cи, кoгaтo тeзи хoрa влязaт в упрaвлeниeтo, кaквo щe нacтъпи.

    Коментиран от #19

  • 18 Сър Пичук

    1 6 Отговор
    Радев, Божков и съучастниците им се полакомиха за предсрочни избори и се опитаха да направят преврат през лятото. Те си изгърмяха всички патрони с компроматите тогава и сега нямат нищо. Ако ги бяха извадили сега, това щеше да им донесе сигурна победа на изборите.

    Коментиран от #22

  • 19 Бг избирател

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Народът":

    Това им е нивото и за съжаление много от тях ще влязат в Парламента, дори в управлението на държавата.
    Всички са за измитане!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Велислав

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "Сър Пичук":

    Бабината ти! Че той БоШкоФ е човек на Мутрата ве! Какво го свързваш с Радев? Нали това беше играта на Тиквата, за да разцепи протестърите и да настрои обществото срещу тях. Да изкара БоШкоФ спонсор на протестите. Явно и ти си от гроП.

    Коментиран от #25

  • 23 Аз мисля че

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Димов":

    Да ,ние /народа/ вярваме,че след като сме гласували,сме си изпълнили задачата.За съжаление това е само част от задачата.Истината е ,че на управляващите /които и да са те/ ,специално у нас в Бг, трябва посточнно да им се напомня защо са избрани и защо са там/в парламента или правителството/. Има много начини за това.
  • 24 Колкото

    1 0 Отговор
    и да сме изморени и карантинирани пак няма да гласуваме за ГЕРБ. Хич и да не си правят планове. То е ясно, че изборите са фарс на едно корумпирано управление и ще бъдат отново манипулирани.
  • 25 Сър Пичук

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Велислав":

    Явно нищо не разбираш!
    На протестите имаше различни групи протестиращи и всички имаха различни основания и цели. Дори протестираха на различни места. Затова и не успяха да се обединят, а някои дори се разочароваха и се отдръпнаха. Някои от основните групи:
    - Вонящото трио - платени от Черепа, целящи сваляне на ББ и Гешев и спиране на разследването.
    - Сестра Галева - винаги готова да яхне всеки протест за да се намърда пак на държавната софра.
    - Да, България, които започнаха още тогава предизборната си кампания,
    - Радев, който всъщност първи поиска оставката на Гешев заради разследванията на сътрудниците му и лбистите Бобокови, на които той правеше услуги, неизвестно срещу какво. Така той разпъна политически чадър над разследваните.
    - Честни граждани, които повярваха, че наистина са се появили нови политици, търсещи промяна, а не да се наместят те на мястото на ГЕРБ.
    - Имаше и разни други, гонещи техни си цели.
    Компроматите бяха произведени и доставени от Черепа и раздухвани от всички други.
  • 26 Дайте още

    0 0 Отговор
    скандали. Не сме се уморили. Искаме истината за престъпленията на шайката до край.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове