Last news in Fakti

17 Март, 2021 09:53 2 942 49

Предизборни дебати: ГЕРБ, БСП и ДПС отхвърлиха идеята за коалиция

  • деница сачева-
  • димитър данчев-
  • джейхан ибрямов-
  • герб-
  • бсп-
  • дпс

Предизборни коментари от Деница Сачева, Димитър Данчев и Джейхан Ибрямов

Предизборни дебати: ГЕРБ, БСП и  ДПС отхвърлиха идеята за коалиция - 1
Снимка: Нова ТВ

Пореден предизборен дебат в ефира на NOVA. В студиото на „Здравей, България” представителите на листи Деница Сачева от ГЕРБ, Димитър Данчев от БСП и Джейхан Ибрямов от ДПС коментираха актуални теми и посочиха предизборните си обещания.

Кой трябва да управлява през следващия мандат?

“Нашата визитка са нашите резултати, които сме постигнали в рамките на този мандат – 20 процента увеличение на БВП, 40 на сто увеличение на минималната работна заплата и средната работна заплата, 70 процента увеличение на пенсиите, двойно увеличение на учителските заплати и над 300 хиляди запазени работни места по време на пандемията. Това са реални резултати. Нашето послание е „Работа, работа, работа”. Ние се занимаваме с работа, а не с обещания”, заяви Деница Сачева.

„Искаме да управляваме, защото ГЕРБ не се справят. За три мандата на ГЕРБ България продължава да е най-бедната страна в ЕС, с най-ниските доходи, с една от най-лошите системи на здравеопазване, с голям брой нефункционално неграмотни, които излизат от училищата, с най-мръсния въздух, с огромна корупция и с най-големи ограничения на медийната свобода. ГЕРБ показаха, че умеят да рушат държавността, но не са в състояние да направят необходимите секторни реформи. Само БСП е алтернатива на ГЕРБ и може да победи ГЕРБ. Имаме цялостна готовност за управление на страната с подготвени кадри и ясна и конкретна програма по сектори, която дава решение на проблемите на хората”, посочи Димитър Данчев.

„ДПС е доказала, че е партия на развитието и на идеите. Разбира се, вота ще го видим на 4 април. Това кой ще управлява ще го реши българският суверен. ДПС има една програма, която е наречена „Ускорено догонващо икономическо развитие” и тя е база за рестарт на държавността и търсене на консенсус между политическите сили за приоритетите на държавата. Каня и ГЕРБ, и БСП с техните програми да потърсим консенсуса за приоритетите държавата, за да може най-сетне България да излезе от калта. А кой ще управлява – това ще го решат българските граждани. Необходим е диалог – ако го намерим, то ще се сформира и съответното управление”, заяви Джейхан Ибрямов.

Предложения за справяне с пандемията

“Виждате, че много параметри на пандемията са непредвидими, поради това, че има различни щамове и проблеми с ваксините. Математическите модели са трудни за следване, защото непрекъснато дават отклонения. Това, което прави правителството е, своевременно да реагира и да се вземат мерки, които да са свързани като с опазването на здравето, така и със запазване на социално-икономическата обстановка в страната. Трудно е да се управлява, така че да бъде предвидимо. За самото правителство е трудно да предвижда всички рискове, но смятам че сме успели да намерим необходимия баланс”, заяви представителят на ГЕРБ.

„Трябва да се сложи край в хаоса на управлението на кризата и да се посочи ясно кой каква отговорност носи. ГЕРБ прехвърлиха отговорността за налагането на ограничителните мерки на кметове и на директори на училища, Оказа се, че всеки град може да взема самостоятелно решение за това какви мерки да налага. Няма анализ за това какъв е ефектът от въведените здравни и социално-икономически мерки”, заяви представителят на БСП.

„Ние разделяме кризата на два етапа. Първият - до лятото, и вторият - етапът на есента до зимата. Ако първият етап беше шокиращият етап за хората и обществото, факт беше, че благодарение на управлението на НОЩ здравната система успя да се справи. Когато обаче здравният министър иззе функциите му – това доведе до сериозни притеснения у българските граждани”, посочи представителят на ДПС.

Предложения в сферата на икономиката

“Винаги има какво да се направи по-добре. В този смисъл ние не живеем с чувство за това, че сме извършили всичко възможно и перфектно. Но смятам, че всички възможни мерки, които е можело да бъдат взети – по отношение на запазване на заетостта, са работещи мерки, които дадоха своя позитивен резултат. В рамките на Министерство на икономиката също бяха взето мерки за малките и средни предприятия и към този момент разплатените средства от двете министерства са в размер на над 2 милиарда лева”, заяви Деница Сачева.

„Икономиката е приоритет за БСП, защото без средствата, които се генерират в нея, няма работеща социална политика, здравеопазване и образование. За нас на първо място е грижата за хората и особено за най-уязвимите групи на обществото. Затова ще настояваме за гарантирано от държавата качествено и безвъзмездно здравеопазване, преизчисляване на всички пенсии, за перспективи за младите хора”, посочи Димитър Данчев.

„Въпросът за икономиката за нас е също толкова сериозен, колкото и този за COVID кризата. Необходима е ясна и категорична оценка на експертите какво трябва да се направи, в каква последователност и в какви срокове. За сега е ясно едно – без пълна ваксинация не може да се направи нищо. Затова казваме, че трябва да се организира масова ваксинация”, заяви Джейхан Ибрямов.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    39 10 Отговор
    точно 3те партии които повече не трябва да съществуват и да бъдат заличени от историята на българия

    Коментиран от #35

  • 2 ТаУмВзе

    35 5 Отговор
    Куците патерици на дпс лаят! Гледайте Сега фокуса на Доган ефенди.
  • 3 п34

    34 8 Отговор
    Те и сега са си в скрита коалиция, затова от 30 години няма никаква промяна, само комунисти са на власт, все още!

    Коментиран от #15

  • 4 Реалист

    31 6 Отговор
    Сега отказват, но влязат ли в парламента ще се разберат за милиардите от ЕС
  • 5 факт

    24 5 Отговор
    пaртиитe били в пaрлaмeнтa дa нe ce рeклaмирaт.4 гoдини ca имaли възмoжнocт дa гo прaвят c дeлa. миниcтритe дa нe ги дaвaт пo ТВ ,чe тaкa и ca ни втръcнaли вeчe
  • 6 Евтинджос театър

    21 4 Отговор
    За поданиците
  • 7 Doni Brasko

    32 7 Отговор
    Най- изявеният комунист в момента Тиквата. Той освен комунист е и национален предател. Отиде на 03.03.2020 на крака, да целуне ръката на Ердоган по-голямо унижение не помня в новата българска история. Нека никой не забравя това.

    Коментиран от #12

  • 8 НОВО ПЕТ

    14 3 Отговор
    КОЙТО ПОСОЧИ ИЗБИРАТЕЛЯТ, ТОЙ ЩЕ УПРАВЛЯВА.....С ТИЯ СТУДИА ТЕЛЕВИЗИИТЕ СИ ЗАПЪЛВАТ ПРОГРАМАТА....
  • 9 Ох Баня

    11 4 Отговор
    Д Д и Д направо ме погнусиха
  • 10 Доказани

    19 5 Отговор
    некадърни , грабливи и лъжливи партии и техни представители , все от БКП котило , ще водели дебат ? Как да се гаврят с Род и Родина само и единствено за лични облаги !
  • 11 bandita

    11 8 Отговор
    то по-голяма коалиция от сега едва ли има. бпс, дпс и гроб са 1 исъща партия. забрана със закон и доживотен затвор на всички свързани с тях, включително и избирателите
  • 12 БОРИСОВ....КОШМАРА ЗА БСП И РАДЕВ

    9 24 Отговор

    До коментар #7 от "Doni Brasko":

    ЩО БЕ...РАДЕВ ЩО НЕ ОТИДЕ ПРИ ЕРДОГАН.....ПРЕЗИДЕНТ ПРИ ПРЕЗИДЕНТ....ДА ДОГОВОРИ ЗА СПИРАНЕ НА ЕМИГРАНТСКИЯ ПОТОК...УНИЖЕНИЕ ЗА РАДЕВ...ПРЕЗИДЕНТ КАНИ ПРЕМИЕР.....НА ВСИЧКО ОТГОРЕ РАДЕВ НА ШИПКА СПОМЕНА ЧЕ НЕМА КОВИ....ДАНО СИ Е ПРОМЕНИЛ МНЕНИЕТО

    Коментиран от #21, #24, #30, #31, #33

  • 13 АМОН

    20 4 Отговор
    ТЕЗИ ПАЛЯЧОВЦИ НАЯСНО ЛИ СА КАКВО СЕ Е ЗАДАЛО?!!

    ИЗБОРИ ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА?!!

    ВСЯКА ЕДНА ТАКАВА ОБСТАНОВКА РАЖДА САМО ЕДНО - хаус и революции.

    КОЙ ОТ ТЕЗИ ПАЛЯЧОВЦИ ЩЕ СЕ СПРАВИ С ИДВАЩАТА ВЪЛНА ОТ БЕЗРАБОТНИ И ОСКОТЕЛИ ХОРА ДОВЕДЕНИ ДО НИВОТО НА ЖИВОТИНСКОТО ОЦЕЛЯВАНЕ?!

    СЛЕД ИЗБОРИТЕ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ОТ ГЕРБ ЩЕ ПРАВЯТ ПИР, КОЙТО ЩЕ Е ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА !!!

    ЩЕ ИМ ДОЙДЕ МОЗЪКА КОГАТО ПОБЕСНЯЛАТА ТЪЛПА ИЗЛЕЗЕ НА УЛИЦАТА ЗА ДА ИМ БЛАГОДАРИ ЗА ВСИЧКО КОЕТО СА НАПРАВИЛИ!!
  • 14 Снайперист

    5 3 Отговор
    Паметник за един ЧОВЕК,чието име юдеите забраниха да се споменава!

    Коментиран от #16

  • 15 НОВО ПЕТ

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "п34":

    ЩО ГЛАСУВАТЕ ЗА...ТЯХ
  • 16 Болшевик

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "Снайперист":

    Най вече в този сайт.
  • 17 Лъжите на Боко.. Той иска да е президент

    21 5 Отговор
    Герб ще доубие иономиката на държавата
  • 18 Тримата глупаци

    9 3 Отговор
    Просят пари от Народа!
  • 19 Факт

    17 6 Отговор
    На изборите България ще реши дали да продължи да пълни нечии шкафчета и чекмеджета или ще има ПРОМЯНА!!! Ще има ли край на модела Борисов-Доган-Беевски, скрита замаскирана управляваща коалиция ГЕРБ-ДПС с любезното съдействие на Патриотарите и на Магарешки....???
  • 20 Колко

    9 4 Отговор
    Защо т_иквата се отказа от ваксините - били много скъпи :)
  • 21 Не отиде Защото

    5 3 Отговор

    До коментар #12 от "БОРИСОВ....КОШМАРА ЗА БСП И РАДЕВ":

    Твоя хибрид мачкач, изземва функции и гази всякакъв тип формални принципи на законовотите и подзаконовите нормативни уредби! Глупендер, сър! Ама нейсе...Ако “продължава да пие по 9 кафета на ден, след известно време ще ги замени с по 9 хапа!”
  • 22 ХАН КРУМ

    8 4 Отговор
    ТЕЗИ ТРИ ОЛИГАРХИЧНИ КРАДЛИВИ КРЪГА ,ЗАЩО ЯДАТ ВРЕМЕТО НА ДРУГИТЕ ПАРТИИ? 11 ГОДИНИ ИМ СЪРБАМЕ ПОПАРАТА,ЧЕ ЧАК ИЗПИТВАМ ПОТРЕС!ПРИ НОРМАЛНО ДЕЙСТВАЩИ ИНСТИТУЦИИ ТАЗИ ЗАВЕРА ОТДАВНА ДА Е ПРИКЛЮЧИЛА,А ТЕ МИЛИТЕ НАГЛЕЦИ ПАК СА ПО ЕКРАНИТЕ. АБЕ,, МАХАЙТЕ СЕ ,ТОЗИ ЗАНАЯТ НЕ ГО МОЖЕТЕ, ПРОДУКЦИЯТА ВИ Е БРАК!!!
  • 23 един от многото

    8 3 Отговор
    Орел , рак и щука! Още един нагледен пример до колко са полезни партиите за България!
  • 24 АМОН

    8 5 Отговор

    До коментар #12 от "БОРИСОВ....КОШМАРА ЗА БСП И РАДЕВ":

    НЕ ЗНАМ КАКВИ ФИЛМИ СА ТИ В ГЛАВАТА, НО ТОВА КОЕТО ПРЕДСТОИ ДА ПРЕЖИВЕЕТЕ ПОБЕДИТЕЛИТЕ ОТ ГЕРБ ЩЕ Е ПИР ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА.

    КАТО ЗАТВОРИТЕ ДЪРЖАВАТА И ДОВЕДЕТЕ ДО АРЕСТА НА ЦЯЛОТО НАРОДОНАСЕЛЕНИЕ , НАЛИ СЕ СЕЩАШ КАКВО ПРЕДСТОИ.

    ТАКАВА НОРОДНА ЛЮБОВ ЩЕ СЕ ИЗСИПЕ НАД ГЛАВИТЕ ВИ!!
    ЩЕ СЪЖАЛЯВАТЕ ЧЕ МАЙКА ВИ Е РАЖДАЛА.

    ТОВА СА ГО ЗАМИСЛИЛИ ТЕЗИ КОИТО СЪЗДАДОХА ГАДИНИТЕ С КОИТО ВИЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА СЕ ПРЕБОРИТЕ.

    КОРБАН СТЕ.
    ОТ МЕН ДА ГО ЗНАЕШ!!
  • 25 Дани

    1 1 Отговор
    Коментар на Нова Д. П. не е Достойно...
  • 26 Сатъра на Хана

    5 2 Отговор
    ПРИ НАС В САЩ ДЕБАТИТЕ БЯХА МЕЖДУ ЛИДЕРИТЕ
    .........................
    НЕ МЕЖДУ КОЧИЯШИТЕ ИМ :))
    ...................... ............................
  • 27 мислещ

    6 3 Отговор
    Че те ДПС не са спирали да са в коалиция и с 2-те патерици (Е, в момента не са с БСП по обективни причини, които ще се променят, ако БСП вземе участие във властта).
  • 28 Село

    5 3 Отговор
    Лъжат кат Цигани гледайте само какво става след изборите ще забравят какво са казали само и само да се доберат до властта да крадат 💸💸💸💸💸💸💸💰💰💰💰 за шкафа.
  • 29 9292

    4 2 Отговор
    Те са си в скрита коалиция от години.
  • 30 Doni Brasko

    6 2 Отговор

    До коментар #12 от "БОРИСОВ....КОШМАРА ЗА БСП И РАДЕВ":

    Първо защото е 03.03.2020. Второ тойй не е договарял емигрантския натиск, а реабилитацията на Пеевски и Доган. Трето щом ти не виждаш нищо нередно в това, то и ти си като него, същия измекяр. Съжалявам, че не се чувстваш горд българин, а като маведена калинка
  • 31 НЯКОЙ

    11 2 Отговор

    До коментар #12 от "БОРИСОВ....КОШМАРА ЗА БСП И РАДЕВ":

    Как си тръгнал да се занимаваш с Радев, любимата дъвка на Мутрата, какви функции реално има Радев, каква власт и за какво???Ако къщата ти гори , ти ще седнеш ли да обсъждаш комшията, или ще гасиш? Или къщата ни не гори?!Цяла България е срутище, и дори ти да си облагодетелстван лично от ГЕРБ, ако живееш в България рано или късно ще потънеш с нея и с всички ни, или ще трябва да се изнасяш в чужбина . Жалко за теб, ако не го виждаш.Ако не знаеш как трябва да изглежда нормална държава, поживей в чужбина за малко , че да ти светне.Радев та Радев, ...КРАЖБИ , КОРУПЦИЯ, ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, ДИКТАТУРА, ок. са си ...няма проблем, виж обаче Радев,....огромен проблем,...защото не слуша и не си трае..

    Коментиран от #48

  • 32 Subaru STI

    8 4 Отговор
    Българско лято # 14 ще вкара банкянската мутра в затвора за престъпленията му.

    Коментиран от #40

  • 33 КЬОВЕШИ ЩО ВЪРНА

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "БОРИСОВ....КОШМАРА ЗА БСП И РАДЕВ":

    ПРОКУРОРИТЕ НА МУТРАТА ОТ СИК И .... ЩО ТИ ДЕТО ЛАЕШЕ ЧЕ ОЛИГАРСИТЕ БОБОКОВИ , БОЖКОВ , ВАСИЛЕВ БИЛИ В ПАНДИЗА ГИ ОПРАВДАХА И .... ЕДИН ОТ ТЯХ СЕ ПОЯВИ У БАРЦЕЛОНА .... ПРЕД КЪЩАТА НА МЕТРЕСАТА ... ЩО .... ЩО .... ЩОТ СИКАДЖИЯТА Е АБСОЛЮТЕН ПЪТНИК ЗАТОВА
  • 34 ПП ГЛАД

    2 1 Отговор
    БГ-МОДЕЛЪТ Е: ОРЕЛ-РАК-ЩУКА-КОСТЕНУРКА
    ВАЖНОТО Е РАБОТА, РАБОТА И ПАК РАБОТА ПРИ КРАДЕНЕТО НА МИЛИОНИ И МИЛИАРДИ
  • 35 Мозаарт

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    И кой го пише ? Един прош-ляк акъл дава. Диктатор за теб. Да те видя как ще даваш акъл и от къде.
  • 36 Toto

    4 1 Отговор
    Заради тези боклуци тридест години сме на дъното.
  • 37 Аз40🏴‍☠️

    3 1 Отговор
    Извършва се предизборна кампания по време на геноцид. Не може да съществува пандемия при 0,2% заболеваемост. Всяка заболеваемост винаги е била тълкувана за сезонна епидемия. Не сте глупави хора, мислете! Не разчитайте на медиите да го правят вместо вас.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 тъпо бе сачева

    3 1 Отговор
    Ква работа я тресе тая , затварят наред , па да се вихрела някаква работа ?! Явно властта действа оглупяващо.

    Коментиран от #41

  • 40 до друга мутра

    0 1 Отговор

    До коментар #32 от "Subaru STI":

    Опазил господ.От трън та на глог и то по - висок.По добре за Славчо.Два лафа на кръст не може да върже,ама барем е ново лице.Верно ,че взима кинти от олигарсите мразещи ГЕРБ но да се надяваме ,че ще използва последните остатъци от акъл в спихнатия си мозък да ремонтира основно държавата.
  • 41 Един

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "тъпо бе сачева":

    Бре дайте властта на Атакистите.Те обещават веднага да отворят държавата.Вирус нема и всичко тръгва на 1000 оборота.И бизнес и кафетата,и ресторантите.А нощните клубове нямало да затварят по 24 часа.Сам белоглавия орел щял да думка на тъпаните.
  • 42 Деница Сачева някои раследва ли я!!

    3 1 Отговор
    Сама си призна че освоява евросредцва предназначени за замеделието и от Европа да не разберат
  • 43 Вън ДПС турците антибългари от

    3 1 Отговор
    Българския парламент да гласуваме на 4 за Възраждане или има такъв народ на Слави Трифонов
  • 44 Къв е тоа джехан

    2 1 Отговор
    Терористи само егати
  • 45 ГЕРБ ДПС и БПС

    1 1 Отговор
    Хаха какъв дебат че те са една партия каква слочаиност че са заедно а няма нова партия която да дебатира хахаха вън мафиоти

    Коментиран от #46

  • 46 Няма нова партия

    1 2 Отговор

    До коментар #45 от "ГЕРБ ДПС и БПС":

    Която да дебатира с тях защото ще им искара черните ризи
  • 47 Го4о

    2 1 Отговор
    Долу вибратор-джийте на ДъБъ! ГЕРБ победа и четвърти мандат!
  • 48 Го4о

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "НЯКОЙ":

    РадеФ е спирачка на държавата! Назначен от руснака Решетников. Руския ченге-патриарх, когато му "набиваше канчето" ти къде си зяпал?
  • 49 Marinov

    0 0 Отговор
    Дай БОЖЕ Всички тези да Бъдат ИЗХВЪРЛЕНИ на БИУНИЩТЕТО на Историята!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове