Last news in Fakti

18 Март, 2021 11:07 2 950 30

Настаниха майка и децата ѝ в мизерно общинско жилище

  • майка-
  • дете с увреждания-
  • общинско жилище

В апартамента има изкъртена мазилка и влага по стените

Настаниха майка и децата ѝ в мизерно общинско жилище - 1
Снимка: Нова ТВ

Настаниха майка с две деца, едното от които с увреждания – в мизерно общинско жилище. При нанасянето семейството заварило пропаднал под, изкъртена мазилка и влага по стените. За да стане жилището годно за обитаване, се налага основен ремонт, който жената не може да си позволи.

„.Мислех, че ще трябва да се направи само козметичен ремонт. Затова се съгласих да взема апартамента. След като се консултирах с майстор обаче, разбрах, че трябва всичко да се изкърти и да се разбере откъде идва влагата , разказа Ива Славкова, наемател на жилището.

„Апартаментът наистина не е в добро състояние. Предишните собственици са започнали ремонт, който обаче не е довършен. Г-жа Славкова е дошла и се съгласила да го вземе. След това не ни е потърсила за помощ. За съжаление, има други жилища, които изглеждат още по-трагично", обясни Иван Божилов, кмет на район "Илинден".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оффф

    22 0 Отговор
    Емиии пари - нямаа! За това де, за друго има.

    Коментиран от #7

  • 2 Шперца

    9 15 Отговор
    Нали е на аванта, пак по добре от улицата и без деца, малко тук малко там и ше стане за живот

    Коментиран от #16

  • 3 1212

    21 4 Отговор
    От фандъка и тиквата толкова, техните действия са пълен скраб...

    Коментиран от #12

  • 4 пенсионер

    24 4 Отговор
    най ме е яд на хора, които един пирон не са забили през живота си , да имат претенции. особено на нещастниците от "Нов дом". правят им копторите "некерман" без пари, но дали проверяват след време , как ги поддържат ???

    Коментиран от #9

  • 5 Стандарт ГЕРБ

    16 1 Отговор
    Влади Горанов не се оплаква от квартирата си ! Севда Шехито от замъка си също! Тия са някакви неблагодарници !
  • 6 Ицо

    23 2 Отговор
    Гледах сутринта репортажа по ТВ. Според мен не е редно да се предоставя общинско жилище за ползване, преди да е добило завършен вид. Направи ми впечатление, че в банята нямаше нито плочки, нито санитария, нищо. Нямаше и подова настилка, отдолу беше на замазка. Това е подигравка с наемателя, който и да е той, и колкото и да му е наема.

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Вицо

    15 3 Отговор

    До коментар #6 от "Ицо":

    А направи ли ти "впечатление" колко блока ЧИСТО НОВИ и със "САНИТАРИЯ" бяха дадени на "роми",и след година време я нямаше дори,и "санитарията"??? Стига плакахте на чужди гробища!
  • 9 Наборе

    9 8 Отговор

    До коментар #4 от "пенсионер":

    нали така ги учат комунистите...Виж ония,на Мая "убитите "майки" от системата" по 1500левчета всеки месец,и пак пищят!! Дават ти БЕЗПЛАТНО жилище,и си недоволен? Хладилника бил празен!!!
  • 10 ФАКТ

    13 1 Отговор
    Едно време общината ремонтираше своите жилища,което е и логично.Днес си тук,утре те няма ! Защо да се набутваш за ремонти,при положение,че имота не е твой.По същата логика да почнем да асфалтираме и пътищата със свои пари,защото са общински.
  • 11 мда

    9 1 Отговор
    Бригада "Нов дом" ще и го оправят без пари за 5 дни!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 гост

    12 0 Отговор
    Божилов, вместо да крадеш мангизи от уж освежаване на междублоковите пространства и калпави детски площадки вземи и помогни на това семейство.
  • 14 Знайко

    9 2 Отговор
    Кой е виновен жилището да е в такова състояние? Дали пък не са предишните социално слаби, на които общината е позволила да живеят там. Като са социално слаби това не означава, че могат да съсипват предоставеното им от общината жилище. Трябва да има регистър на всички, които получават общински жилища. И там да се отбелязва, кои от тях се грижат за жилището и кои съсипват жилището. Тези, които съсипват жилища, повече не трябва са получават общински жилища.
  • 15 5 април

    0 6 Отговор
    Не бе в гранд хотел че я турат
  • 16 Да бе, ама с тази влага...

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "Шперца":

    Покрив над главата е, но ако има мухъл си е сериозна заплаха за здравето на живеещите там. Такива жилища би трябвало да е подсъдно да ги предлагат комуто и да било.
  • 17 Синдикат на Ало Измамниците

    12 0 Отговор
    Я сега се замислете колко кметове и общинари са се уредил да живеят под наем в хубавите общински жилища, и плащат по 20 лева месечен наем. А хората които наистина имат нужда от жилища, биват пращани в най-мизерните дупки!

    Коментиран от #20

  • 18 Парадокс

    1 4 Отговор
    И една тава с баница са и дали, но и идва малко сиренцето. Ако може общината да и направи друга с повече. Пък това, че повечето хора ще плащат мизерното си жилище на банката цял живот и по някое тя ще го пусне на ЧСИ, щото сиромаха не може да си плаща че N-тата ковид вълна го е оставила без работа- за това никой не пише

    Коментиран от #21

  • 19 Гост

    5 0 Отговор
    Това се нарича безстопанственост от страна на общината.
  • 20 Баба Яга

    8 0 Отговор

    До коментар #17 от "Синдикат на Ало Измамниците":

    Когато си собственик на жилище поемаш разходите за ремонт.Общината в качеството си на собственик как е стопанисвала имота,за да бъде в това състояние!Щом за пейка на площад" Славейков" бяха дадени 10 000 лв.защо има общински жилища в подобно състояние.

    Коментиран от #23

  • 21 Баба Яга

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Парадокс":

    Прав сте,никой не пише.Дали при споменатите от вас обстоятелства в ситуацията на тази жена не би могъл да бъде всеки един от нас?

    Коментиран от #24

  • 22 бай Иван

    2 3 Отговор
    Богатството, властта, здравето, щастието и личното удовлетворение във вашия живот зависят от един-единствен човек – от вас самия!
  • 23 от общината

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Баба Яга":

    Щот поръчахме и кашпи на същата цена!
  • 24 Парадокс

    3 2 Отговор

    До коментар #21 от "Баба Яга":

    Да може, и ако най важните неща като медицина, правосъдна система, образование и др. са ни наред в държавата може да си позволим лукса да критикуваме общината, че баницата дето ни е дала когато сме изпаднали в нужда е с недостатъчно сирене

    Коментиран от #26, #27

  • 25 Не е трудно

    2 0 Отговор
    Общината е длъжна да предоставя жилища само при условие, че те отговарят на определени критерии. Ако няма закон или подзаконова разпоредба, която да утвърждава това правило, значи трябва да се гласува!
    Паралелно с това е задължително да се предвиди как некоректни ползватели ще заплащат недопустими поражения, които са нанесли на предоставените им жилища. И това е лесно да се уреди със закон - който няма пари, ще се издължава чрез труд. И ако повторно съсипе предоставено му общинско жилище, да губи право до живот да получи друго такова.
  • 26 Баба Яга

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "Парадокс":

    Отново сте прав.При налична влага в жилището със сигурност има и плесен,която води до хронични болести,например астма.Децата ще ползват болнични услуги периодично,няма да посещават училище,а майката няма да може да търси съдебна отговорност от общината за причинени вреди,защото съдебната ни система не е реформирана.Кое ще струва повече- собственика да отстрани причината за теча,който се вижда на снимката,или периодичния болничен престой?Като данъкоплатец питам.
  • 27 Баба Яга

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "Парадокс":

    Пропуснах и парите от ТЕЛК,които държавата отпуска за болен от бронхиална астма.
  • 28 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    УЕА Е БАЩАТА - АКО Е ИЗБЯГАЛ И НЕ ПЛАЩА -МУ СЕ РЕЖАТ -КРАК И РЪКА И СЕ ПУСКА НА САМОТЕК БЕЗ СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ И СЕ ОБНАРОДВА ЗА ВСИЧКИ И -ЗА ВЪЗПИТАНИЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Малтус

    1 1 Отговор
    Подобни боклуци са докарали жилището в това състояние докато са живеели там без пари Защо аз трябва да го ремонтирам Да го продадат на нормални хора а нуждаещите се в нови контейнери
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове