Last news in Fakti

7 Януари, 2013 08:27 1 438 1

Израел крие козове за камикадзето

  • бургас-
  • атентат

Преглед на печата

Израел крие козове за камикадзето - 1
Снимка: БГНЕС

 

Израел крие козове за камикадзето, разкри в. „Стандарт“

Разследването на атентата в Бургас навлезе в гореща фаза, а резултатът от него може да доведе до сериозни геополитически трусове. Миналата седмица следовател Станелия Караджова за пръв път потвърди ключови детайли, които бяха обект на спекулации. Бомбата е била на гърба на камикадзето и взривена на няколко метра от предната дясна част на рейса, а не в багажното отделение. На местопрестъплението е намерена СИМ карта от марокански мобилен оператор, но българската страна още няма отговор за съдържанието на разговорите и собственика й. Затова не е сигурно дали тя е принадлежала на „живата бомба“ или на някой от туристите. За липсата на преки доказателства по случая отговорността е на Израел, който вече половин година не изпраща протоколите от разпитите на ранените и свидетелите.

В една четвърт от селищата българите са малцинство, алармира в. „Сега“

В една четвърт от всичките 5329 селища в страната етническите българи са под 50%, алармира Центърът за демографска политика, позовавайки се на данни на Националния статистически институт. Населените места, в които българският етнос е малцинство, са се увеличили от 693 на 1398 след демократичните промени, т.е. двойно. Сред тях са градовете Суворово, Антоново, Омуртаг, Опака, Сливо поле, Ветово. В общо 1377 села, 21 града, 42 общини и три области (Разград, Кърджали и Търговище) турци и роми са повече от българите. Тенденцията е българският етнос да се съсредоточава в големите градове, предимно в областните центрове, а в по-малките селища да живеят малцинствени групи.

 

Близки на Мегера в шок от ареста, съобщи в. „Труд“

„Не сме се чували със Славчо, не се е обаждал от ареста. Никой не ни е уведомил, че е задържан. Разбрахме от медиите. Той не е престъпник, какъвто го изкарват. Не вярвам да е замесен в грабежите и обирите, които му преписват“. Това казва пред „Труд“ Бистра, сестра на 37-годишния Славчо Магеров-Мегера, задържан в Кърджали при неуспешен опит за обир на 32 касети от обществен трезор в петък през нощта. Когато бандата атакувала сейфовете, алармата се задействала. Обирджиите хукнали да бягат и разпилели парите. Мегера бил заловен с черна маска и ръкавици близо до трезора.

Слагат нови химически WC в парковете, информира в. „Монитор“

Парковете в столицата ще са с нови химически тоалетни от тази година. Те трябва да могат да се заключват и отвън. Договорът с фирмата, която е осигурила и почиства сегашните нужници, изтича. Затова ще бъдат доставени 16 нови химически тоалетни. Те ще са по две в парка „Владимир Заимов”, Борисовата градина, край Паметника на Съветската армия и в третата част на Южния парк. В останалите му части ще има по един нов WC. Толкова ще са и в градската градина, при Националната художествена галерия, при Военната академия, при пл. „Батенберг”. За целта общината е обявила обществена поръчка. Ще се избере фирмата, която предложи най-ниска цена за една тоалетна.

Порнозвезди казаха сбогом на създателя си, пише в. „24 часа“

Кралят на италианската порноиндустрия Рикардо Скики почина на 60-годишна възраст в Рим, съобщава кореспондентката на „24 часа“ във Вечния град Виолина Христова. Откривателят на Чичолина, Моана Поци, Роко Сифреди и Ева Хенгер си отиде от света почти сляп и след много усложнения заради диабета, от който страдаше. Именно Скики беше автор на идеята порнозвездите да влязат в политиката. Основателят на порното в Италия издъхна в католическата болница „Свети Петър“. До последно до смъртното му легло бдя бившата му жена - унгарката Ева Хенгер, въпреки че двамата бяха разделени от години и тя има друг спътник в живота. Ева е майка на двете деца на Скики - Рикардино на 17 г. и Мерседес на 21.

Аферата „Цецо и кумецо“ - ортаците вдигат палат върху дюните, обяви в. „Преса“

Ортаците на Цветановия кумец Тодор Бояджиев - Лъчезар Богданов и Станимир Стоянов, строят шестетажен ваканционен комплекс само на 30 метра от скандалния терен от 29 дка върху несебърските дюни. Палатът „Лайфстайл“ се вдига от „СЛЕ Груп“, която се управлява от тандема Богданов - Стоянов. Фирмата придоби известност покрай аферата „Дюнигейт“. Строителството на къщички върху дюните беше спряно, но по градежа на шестетажния хотел в съседство се работи усилено, а брокери водят за оглед руски клиенти - потенциални купувачи.

Шест села на бунт срещу камиони, пише в. „Дума“

Шест села заплашиха с протести до дупка, ако през тях минават тежкотоварни камиони. Предвижда се оттам да се движат тировете, докато трае изграждането на автомагистрала "Струма". Това вдигна на бунт местното население в Микрево, Драката, Вълково, Струма, Лебница и Рибник. Кметицата на село Струма Величка Каталска обяви, че пътят през селището е тесен. Водопроводната мрежа е на 80 сантиметра под асфалтовата настилка и хората ще останат без питейна вода, ако се разреши машини да минават през населеното място. Къщите пък са строени преди повече от 50 години и няма да издържат на постоянния поток, а хората ще са подложени на стрес.

Патриарх Кирил поиска сурови наказания за богохулство, предаде в. „Новинар“

Водачът на руската православна църква патриарх Кирил заяви, че законодателството на страната, в защита на религиозните светини и символи, се нуждае от изменения. „Глобата от няколкостотин рубли за богохулствени надписи по храмове, джамии и синагоги говори, че обществото не осъзнава напълно важността на защитата на човешкото достойнство и по-конкретно защитата на религиозните чувства на вярващите”, подчерта патриарх Кирил. Всички законодателни актове относно защитата на религиозните символи и чувствата на вярващите обаче трябва да бъдат разработени внимателно, за да не могат да бъдат използвани за ограничаване на свободата на словото и творческата изява.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 GOGO

    0 0 Отговор
    За забавенто разследване на атентата в Бургас вече запом(чнаха да искачат и виновните - израелските тайни служби, тройната коалиция, ....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове