Last news in Fakti

24 Март, 2021 09:36 35 070 100

Ето защо горивата поскъпват

  • горива-
  • бензиностанция-
  • андрей делчев

Не било заради вътрешни причини

Ето защо горивата поскъпват - 1
Снимка: БГНЕС

Цената на масовото гориво на бензина от А95 от началото година се е покачила малко под 13%, а дизеловото гориво с 13.63%. Причините са изцяло външни и няма нито една причина, която да е свързана с българския пазар. Това заяви изпълнителният директор на Българската петролна и газова асоциация Андрей Делчев в сутрешния блок на БНТ.

По думите му, цената на горивото се различава със стотинка или две за големите вериги, а с 5-6 стотинки за другите вериги. Статистиката на специализирания сайт fuelo.net сочи 11-12 стотинки поскъпване на литър бензин А95 и литър дизел в рамките на 22 февруари - 23 март.

Горивата не се определят от държавната намеса. България в сравнение с другите държави-членки на ЕС е най-ниска цена на дизеловото гориво, на бензина, както с данъци и такси, така и нетна цена. България е на дъното на таблицата, като се конкурираме с няколко държави за по-ниски цени.

„В петролния пазар няма никакво основание да се картелират фирмите и никой не може да си позволи да прави каквито и да било уговорки с конкурентите си. Няма икономическа основа, законът го забранява, повечето от фирмите са международно признати и на малкия български пазар не биха рискували имиджа си да правят картели“, подчерта Андрей Делчев.

За покачването на цените на горивото, Делчев обясни, че в началото на март ОПЕК задържал ограниченията върху квотите за производство, с което наложил дефицит на пазара. Пазарът веднага реагирал с няколко процента нагоре. Освен това в началото на февруари все още пазарите очаквали, че след втората вълна на коронавируса щяло да има съживяване.

Другата причина за покачване на горивото е, че финансовите пазари са изключително ликвидни и банките не дават лихви. Това тласка инвеститорите да търсят други пазари да инвестират парите и да получават печалба за парите си, поясни той.

Делчев изтъкна, че някои от авторитетните анализатори предвиждат повишаване на цената на суровия петрол – 62-63 долара за барел, някои предвиждат да стигне 70-80 долара. Неговата прогноза е, че цената по-скоро ще се задържи или леко ще падне надолу. Цените по-скоро твърде са колебливи, пазарът е много несигурен и цените вървят надолу, посочи Делчев.

По думите му цените са доста различни на българския пазар, но логиката е когато търговците на едро вдигнат цените си, търговците на дребно реагират по абсолютно същия начин. „Нормално е с надценките, които слагат върху цените, нормално е дребните търговци да следват логиката на производителя“, категоричен беше Делчев.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тра-ла-ла

    357 1 Отговор
    Заради човешката алчност!
  • 2 БАЙ Х@Й‼

    259 7 Отговор
    Вярваме ти😉😉😉😉😉😉
  • 3 Жоро

    351 6 Отговор
    Незнам дали е с най-евтините горива в момента.Но преди години когато бензина тук беше 2,50лв.Ходих на екскурзия до Виена и цената на литър бензин беше1,10€.....За стандарта на живот няма да коментирам..Всички знаят за Ко става дума.

    Коментиран от #7, #14, #18, #37

  • 4 ОТ Шумерия с Любов

    192 1 Отговор
    Хм...държавата НИ, защо не вземе да започне да работи, работи и работи...!?!

    Коментиран от #70, #82

  • 5 РАДИО ЕЛТО

    217 6 Отговор
    АЛЧНОСТ КАПИТАЛИЗЪМ ОЛИГАРХИЯ
  • 6 БАЙ Х@Й‼

    297 4 Отговор
    Ама още се чудя тогава защо като цената на барела падна от 150$ на 50$ у нас бензина не стана от 2,20лв на 0.80лв🤔🤔🤔

    Коментиран от #20, #62

  • 7 Коста

    222 6 Отговор

    До коментар #3 от "Жоро":

    Във Виена,или по точно до Виена се намира най-голямата рафинерия на омв в Европа...Освен това Австрия е бяла държава за разлика от нашата тиквена държавичка..

    Коментиран от #13

  • 8 така е

    141 3 Отговор
    Няма държава.....
  • 9 User

    155 4 Отговор
    Държавната верига от бензиностанции трябваше да е готова! А има и управителен съвет, който вече си получава заплатите!
  • 10 колориметър

    155 20 Отговор
    Заплатите и пенсиите са ниски в България. Хората имат малки доходи,и затова всичко им изглежда скъпо. Бойко не дава. Яжте асфалт.
  • 11 Мафия

    149 6 Отговор
    Мафияяяяя има заради това!
  • 12 ха-ха

    140 4 Отговор
    Само преди 2-3 дена ни разправяха, как цените на петрола паднали, заради напрежението САЩ -Русия.
  • 13 Само дето

    166 5 Отговор

    До коментар #7 от "Коста":

    Петрола там идва от северно море! Това е сорт брент, който е най добрият и най скъп! А нашият е сорт урал от находищата на лукойл, който е най ниско качествен и най евтин! Но ние се движим по цената на сорт брент!
  • 14 Бойко Шкафа

    102 8 Отговор

    До коментар #3 от "Жоро":

    Ко искате бе негодници такива,аз шкафове за пълнене имам...
  • 15 Мнение

    49 10 Отговор
    Точно щях да си купувам 3.0 бензин и сега се отказах. Е, тогава Тесла ще е!
  • 16 Azz

    126 1 Отговор
    тоя спЕсиалист като ги говори вярва ли си?Щото никой друг не му вярва...постоянно изтъкват,че цените ни били най-ниски.А за заплащането ни никой ни дума.Дай да сравним по покупателна способност първо а?
  • 17 Ахахахха

    103 4 Отговор
    Цените на горивата са предизборни! Висока цена, следва много повече ДДС и акцизи за управляващите. Същевременно мутробензинджиите също са на макс! Вълкът сит, агнето цяло, в случая изядено. А хората си блееееемеее! Освен да им се напомни на мутрибензинджиите, че може да зареждаме многократно от по 20 стотинки! Те явно бързо забравят или ако мине номера до дупка! Нагли, ама брутално нагли!
  • 18 Бай Иван

    138 1 Отговор

    До коментар #3 от "Жоро":

    И в момента горивата в Австрия са по евтини от България,и акциза им е по висок...Но там няма този див картел където има при нас..
  • 19 Ахахаха

    55 42 Отговор
    И само да добавя, че и милион държавни бензиностанции да се отворят, монополът произтича от лукойл! Руските мафиоти! Няма никога да има справедливи цени при този монопол!

    Коментиран от #21

  • 20 Това е

    96 2 Отговор

    До коментар #6 от "БАЙ Х@Й‼":

    заради акциза! Цената падна дори на 27-28 $ за барел! Като сложиш акцизите, при цени от около 20$ за барел, няма как да паднат под 1.5 лв. на литър! По интересно е, че на излизане от рафинерията, литър дизел, ако му махнеш акциза, сме в първата петица по цена в Европа! И това при положение, че е от по долно качество петрол!

    Коментиран от #22, #25, #61

  • 21 Много смешно

    16 18 Отговор

    До коментар #19 от "Ахахаха":

    Ние пък ще караме Тесли фтора ръка! ;)
  • 22 БАЙ Х@Й‼

    54 3 Отговор

    До коментар #20 от "Това е":

    Да бе да ‼ Значи вярваш, че ако сега барела стане пак 150$ у нас на колонките ще се появи старата цена от 2.20‼

    Коментиран от #24

  • 23 Бамбука

    54 4 Отговор
    Повишава се цената на горивата, повишават се приходите в хазната от акцизи и такси.
  • 24 Е аз

    50 1 Отговор

    До коментар #22 от "БАЙ Х@Й‼":

    не виждам да съм казал нещо такова! Казах просто, че заради акциза, има една долна граница! А иначе нагоре, при 150$ според мен, ще видим цени над 3 лв. за литър! При 150, цените ни бяха около 2.70 лв. но ако сега петрола е 150, ще сме поне на 3.30
  • 25 днес

    39 4 Отговор

    До коментар #20 от "Това е":

    Акцизът не е твърда величина е е в процент от цената. При 150 долара барел - дизел около 2.50 лева, при 60 долара - 2.00 лева не излиза сметката!!!!

    Коментиран от #38

  • 26 waterwet

    63 2 Отговор
    Елементарна справка показва, че литър бензин във Виена е 1.159€/л.
    Тук цената се влияе от условията. Коя верига може да си вземе парите от продажби по банков път по-рано от 45 дни. Държавата е виновна най-много и после си е чиста договорка между веригите (нарича се картел).
    Там къдрто се работи само в брой цената е ниска.
    Ха да сте живи и здрави и гласувайте за тези, които управляват държавата като фирма за акцизни стоки. Толкова им е ресурса, че без акцизи и ддс са негодни да диверсифицират политика и пари.
  • 27 ИСТИНАТА

    82 1 Отговор
    Цена на барел петрол в момента е 59$ . А цени на бензин и дизел пл 2.10 лв. При Орешарски барел петрол 108$ а цени на бензин и дизел 2.41 лв. А тогава долара бе 1.80 лв.а сега 1.60 лв. Нали Магарешкия щеше да разбива картела и прави цените по 1.50 лв. Или излъга както за всичко досега..???
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Баровеца

    30 2 Отговор
    Мили ми господинчо с нетърпение очаквам изборния ден и все повече ме подстрекавате да гласувам с малоумните вИ коментари от пишман държавници😄,та според нашият стандарт и покупателната способност на Българина,то горивата на сегашните цени са ни скъпи и прескъпи! ДОВИЖДАНЕ -играч...😄
  • 30 айде бе

    28 1 Отговор
    Нали един беше казал'' Не купувайте, братя ..'' и не купувахме хляб а ядяхме пасти
  • 31 бай курти 45 г.-Ерген- 21 г.ваш ЛИДЕР

    6 41 Отговор
    Моето ИНФИНИТИ Q30 има разход 15/100 градско и не го зареждам з A95 а с А100 по 2.46 лв.за литър ! Но все пак мога да си позволя да зареждам по 10 литра на ден за 25 лева и месечно се пада по 800 лв. Това са 3 пенсии като на един бедняк тук КОЗЛОДУЙ . 3 негови пенсии е само моето гориво на месец.

    Коментиран от #39, #51, #57

  • 32 Антимонопол

    61 1 Отговор
    Тинтири минтири теория за наивници!
    Освен, че е много скъпа нафтата в Бг, отделно е пълна боза за двигателя в сравнение с комшиите в Румъния, Гърция и Турция.
    Днес обикновената нафта в Лукойл е 2,08 лв, а скъпият вариант 2,40лв. Същата скъпа в Турция е 1, 43 лв !!! Качеството е космическо.
  • 33 Не е истина!

    51 2 Отговор
    Какъв дефицит на гориво!?!?!Складовете та дори и танкерите са пълни и чакат да се продаде горивото.Пак изборни простотии!
  • 34 Българин

    55 4 Отговор
    Марешки играе предизборно театро "борба с картелите". А той е параван в тази игра и играч в нея. Само малоумници могат да му повярват в мутренските "договори" и обещания.
  • 35 1122

    50 2 Отговор
    Нормално ли? Нищо не е нормално в тази скапана държава,защото ненормалници ни управляват.Кое е нормалното питам аз,че получаваме най ниското заплащане в цяла Европа,най ниските пенсии,най скъпите цени и най крадливите политици.Това ли ви е нормалното бе ? Имаме най алчните управници,най тъпото управление.Я вижте при 63 долара за барел колко са били горивата преди няколко години,а вижте ги сега колко са?Ако не можете да помните,ЗАПИСВАЙТЕ СИ,ЗАЩОТО СТАВАТЕ СМЕШНИ! Народе,събоди се найсетне и не гласувайте за тия мошеници/ГЕРБ,БСП,ДПС,НФСБ,ВОЛЯ/ те са най алчните,крадливите и лъжливите,не се ли наслушахте на празните им обещания и лъжи!
  • 36 Магарешки

    39 2 Отговор
    "сваля" цените с чар на за*ник на зебра. Просто отврат! А, народа нанка и ще бере ядове ако не си вземе съдбата в ръцете и не изхвърли цялата политическа помия....
  • 37 Трифон Добрев

    69 1 Отговор

    До коментар #3 от "Жоро":

    Дъщеря ми живее точно във Виена.Литър дизел в момента се продава за €1,03.Повече няма какво да коментираме...
  • 38 Акцизът е твърд

    45 1 Отговор

    До коментар #25 от "днес":

    и е около 70 ст. за бензина и няколко ст. по малко за дизела! При 150 $ цените бяха около 2.70-2.80 лв. Но трябва да видиш и колко е бил долара тогава! Един барел е около 159 литра! Смятай 150$ за барел, делено на159 л.- толкова е барела, по цената на долара за тогава, плюс цената на акциза, който сега е около 70 ст., ( Тогава мисля беше по нисък) умножено по 20% ддс плюс производствени разходи и надценки на бензиностанциите и ще получиш цена над 3 лв. най вероятно! При 60$ сигурно, ще е около двата лева. Не ми се смята в момента! Тук реално ни цакат с цената която излиза от рафинерията! Ние имаме едни от най ниските акцизи в Европа, обаче на изхода на лукойл, като махнеш акциз и ддс и се оказваме на 3-4 място по цена и то при положение,че ползваме по евтин петрол! От тук идва цялото цакане! Оправданието им, че рафинерията има по високи разходи, защото не била толкова модернизирана! Звучи като обяснение за глупаци!
  • 39 Лидер ама друг път

    10 3 Отговор

    До коментар #31 от "бай курти 45 г.-Ерген- 21 г.ваш ЛИДЕР":

    И сигурно се мислиш за голяма работа?😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    Коментиран от #42

  • 40 БАЙ Х@Й‼

    51 0 Отговор
    Един министър си отиде защото искаше да измерва колко петрол влиза в рафинерията‼ И досега на входа се вярва само на документи и "честна дума" ‼
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Си ган

    31 2 Отговор

    До коментар #39 от "Лидер ама друг път":

    Колега бай курти е безспорен ваш лидер. ...Заедно с Бойко от Банкя ви въртят на малкото си пръстче вече 21 години ...:) Вие ставате все по бедни а те все по богати...:) Кой е умния и кой простия а?

    Коментиран от #47

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Админ

    24 4 Отговор
    "Гoривaтa нe ce oпрeдeлят oт държaвнaтa нaмeca. Бългaрия в cрaвнeниe c другитe държaви-члeнки нa EC e нaй-ниcкa цeнa нa дизeлoвoтo гoривo, нa бeнзинa, кaктo c дaнъци и тaкcи, тaкa и нeтнa цeнa. Бългaрия e нa дънoтo нa тaблицaтa, кaтo ce кoнкурирaмe c някoлкo държaви зa пo-ниcки цeни."

    Да и България е на дъното по доходи в ЕС

    Коментиран от #53, #67

  • 46 Бейхан

    0 7 Отговор
    Смачка
  • 47 Умният

    28 0 Отговор

    До коментар #42 от "Си ган":

    е този който се смее последен! Ценност ли е да си крадец? Колко трябва да е пр0ст човек, за да възхвалява ограбеното му бъдеще и на поколения след него!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Питайте

    16 3 Отговор
    Руската "Лук оил"!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Бай Иван

    13 2 Отговор

    До коментар #31 от "бай курти 45 г.-Ерген- 21 г.ваш ЛИДЕР":

    Те ретро автомобилите така си горят, даже ми се струва, че малко послъгваш за разхода, но както и да е.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Ама

    24 3 Отговор

    До коментар #45 от "Админ":

    виж цената без данъци и такси! Защо се оказваш сред първите по цена? После се компенсира от по ниските данъци и такси! Хайде тълкувай! Държавата печели по малко от останалите държави! От това страдаме и всички ние! А лук ойл изсмуква разликата! Значи всички страдаме, заради благоденствието на един, който се явява държава в държавата, като се има предвид пристанището, което е анклав! И за благодарност от лапачката, ни хранят колите със сорт урал! Нискокалоричен и богат на сяра!
  • 54 7/8

    28 3 Отговор
    ЗаЩО ГОРИВАТА СА ЕДНАКВА ЦЕНА В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ,ЗАЩО ОЛИОТО Е ЕДНАКВА ЦЕНА,ЗАЩО ТЕЛЕВИЗОРИТЕ СА ЕДНАКВА ЦЕНА ВЪВ ВСИЧКИ ВЕРИГИ ?
  • 55 Перо

    29 0 Отговор
    Обикновено картел,другото е бля-бля-бля. Държавната петролна компания само ще увеличи състава на картела. Абсолютно ненужна структура за нови кражби.
  • 56 Хххххххааахахххх

    31 0 Отговор
    Да се натиска червеното копче и да се приключва, тука на тази територия само родоотстъпници и продажници мислещи за джоба си. Историята помни добрите направили нещо за всички, а не такива прекарали всички и напълнили гушата си с мангизи. Един ли не иска баба Пенка от село да си посреща всички нужди и да си гледа внуците подобаващо, един ли не иска Иван от града да е спокоен и да поема всички нужди лесно за него и семейството му с две или 3 деца. Незнам всички сме овце.
  • 57 Браво

    33 1 Отговор

    До коментар #31 от "бай курти 45 г.-Ерген- 21 г.ваш ЛИДЕР":

    Сериозно ли, всеки ден ходиш на бензиностанцията да зареждаш за по 25 лева? Заболя ме корема от смях, бе! Недей така! Не че не виждам по бензиностанциите цървули със скъпи коли, които зареждат за по 20 лева, но все пак...
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Eje

    29 0 Отговор
    Лъжец, в България преди облагане с ддс и акциз горивото е от нсй скъпите . Да кажат колко е цената преди облагане с ддс и акциз в европа и тук и ще излезне, че сме в първите места по висока цена, благодарение на картела, който от много години диктува цената
  • 61 ТОЧКАТА

    7 0 Отговор

    До коментар #20 от "Това е":

    ЛЪЖЕШ...АКЦИЗА Е ТВЪРДА СТОЙНОСТ ВЪРХУ ЛИТЪР/май 70 ст///...НЕ Е % ОТ ЦЕНАТА....КАКТО ДДС,например....

    Коментиран от #63

  • 62 иван иванов

    21 0 Отговор

    До коментар #6 от "БАЙ Х@Й‼":

    За да могат олигарси като Златев да пълнят черната каса на партията която ги е създала и контролира.

    Коментиран от #77, #83

  • 63 Там не пише друго!

    5 0 Отговор

    До коментар #61 от "ТОЧКАТА":

    Вниквай в прочетеното! При цена на акциза 70 ст., как ще ти е горивото 80 ст.?
  • 64 ЦЕКО

    7 4 Отговор
    Аз знам защо заради излишните 50 лева към ПЕНСИЙ и орекомерната АДМИНИСТРАЦИЯ ТАКА ПАДНА СТРОЯ 1989 А СЕГА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА Е ПОД ВЪПРОС. АИДЕ НЕ МИ ВЯРВАЙТЕ ЗА ВАША СМЕТКА ЩЕ Е
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 UYU EU

    2 6 Отговор
    Надеюс , че русофилите освен да шпионират евтино , ше ни издействат най-сетни благоприятно сътрудничеству. Освен туй , любовта към некой не са нуждай от посредници и брокери.Нужни са положителни примери, а не овчарско хортуване и увъртани.
  • 67 БАЙ Х@Й‼

    23 0 Отговор

    До коментар #45 от "Админ":

    Цените може да са НАЙ-НИСКИ, но за нас горивата са НАЙ-СКЪПИ ( работим най-много време за литър гориво)‼‼‼
  • 68 с опит

    16 1 Отговор
    Абе ей..на малоумни ли ни правите БЕ, или на късопаментни може би? Не чак толкова отдавна петрола беше 150$ за барел и бензина беше пак 2,60....има специално място в ада за вас...просите си национализацията.
  • 69 Гост

    22 1 Отговор
    Дъра бъра, сякаш ние ще повярваме, че жабата има цици! Прост народ, бедна държава, богати управляващи и кръговете около тях! Всички големи вериги бензиностанции, през ден с по една стотонка от 1,95лв вдигнаха цената на 2,10лв. за литър 95 и нафта. Това ако се случи в гърция, всичко ще гори и ще има национална стачка! В Бг. само пишем в социалните мрежи и се оплакваме. Нищо не става от нас!
  • 70 Сали

    2 5 Отговор

    До коментар #4 от "ОТ Шумерия с Любов":

    То не само държавата ,ами и ние да вземем да работим,работим и работим .

    Коментиран от #94

  • 71 Сали

    7 2 Отговор
    Ти пък си толкова страшен ,взе че ги стресна .Вместо да лежаха под сенките на паветата цяло лято и надувайки Дудука крещейки оставка,да бяхте запалили няколко бензиностанции,резултата щеше да бъде моментален
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 эяэ яэя э

    1 1 Отговор
    спекула и заради намаленото търсене
  • 75 ЧОЧО

    5 0 Отговор
    Не мога да разбера какво пречи пътищата да са асфалтирани.Нима по Европа ходят по черни пътища, и за туй са им високи заплатите и пенсиите.
  • 76 чекмедже 2

    4 1 Отговор
    безмислена статия..какво бил казал еди кой си лапач..ясно какво ще каже..в държавата където мутри управляват и окрадоха всичко ..
  • 77 Йованеййй

    3 1 Отговор

    До коментар #62 от "иван иванов":

    Златев отдавна е никой в Лукойл.
  • 78 Някой

    2 0 Отговор
    му повярва! Нали си познаваме стадото.....
  • 79 Минаващ

    5 0 Отговор
    Като заредите следващият път, погледнете си касовата бележка. И вижте, колко от платеното е акциз... Т.е. ако държавата поиска и намали или премахне акциза на горивата, може да плащаме с 30-40 ст. по евтино литъра.
  • 80 Минаващ

    7 0 Отговор
    5 вида налог за МПС: акциз и ДДС върху горивото, Гражданска отговорност, винетка, данък върху МПС. Оказват влияние и ниските заплати и доходи.
  • 81 Консерватор

    4 1 Отговор
    ТОВА БЯХА ЦЕНИТЕ„ КОГАТО барела беше $148 бе, психо!
  • 82 Левски

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "ОТ Шумерия с Любов":

    Нямаме държава...затуй
  • 83 мимо

    6 1 Отговор

    До коментар #62 от "иван иванов":

    Златев го разкараха и сложиха натурален ватник щото дрането на кожи не било достатъчно
  • 84 Васил

    9 0 Отговор
    Защото сме страната на картелите!!
  • 85 Дрън

    3 1 Отговор
    Не четете, ние сме дтраната на гру, румно, и пр. предатели..
  • 86 Тоя да се скрие

    8 0 Отговор
    Ние по всичко сме на дъното, тоя да каже нещо което не знаем, и да си признае че има картел, щом падне барела петрол на половина цената в Бг пада с 5 стотинки, когато се качи малко тула се дига с 50 стотинки кво е тва чудо и кой леже и той не знае🤔
  • 87 Картел

    5 0 Отговор
    Комунисти-Ченгета -Бандити
  • 88 Хайл

    5 0 Отговор
    Купили петрола на високи цени,а когато падна петрола що не паднаха цените??? Ще е "евтино горивото" когато заплатата стане 5000 лв и горивото е на цена 1,57 лв-тогава,но при 800-1000 лв да струва 2 лв си е чист обир...САМО НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ЕНЕРГИЙНИЯ СЕКТОР-ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ЛУКОЙЛ,ЧЕЗ,ЕОН,ЕВН,разните американски топлоцентрали...ВЪН
  • 89 Georgi

    4 1 Отговор
    Що за идиотщини и лъжи или може би тоя се е пбъркал изобщо не е вярно в България горивата са най скъпи от повечето страни я вземи минимамлната заплата на която и да е страна и цената и на неините горива и наште спрямо нашта минимална и след това говори,абре този е някой луд, защо се допускат такива небивалици
  • 90 Bai tos

    4 0 Отговор
    Абе тъпанар ,всичко друго сравнявате с Европа,а минималната заплата с коя част на света да я сравним А?

    Коментиран от #91

  • 91 Хайл

    1 0 Отговор

    До коментар #90 от "Bai tos":

    Със Судан,ама и там е под съмнение
  • 92 Възмутен

    3 0 Отговор
    Когато цените на горивата бяха отрицателни всички имаха горива купено на високи цени, сега когато цените се покачват никой няма гориво купено на ниски цени.
    Докога с тези номера?
  • 93 Тишо

    2 1 Отговор
    Докато се държиме като добитък така ще бъде.
  • 94 Вземи да бухаш и блъскаш ти самият...

    0 0 Отговор

    До коментар #70 от "Сали":

    Като скапиш здравето си за единият му бакшиш наречен месечна заплата на три смени други песни ще запееш!
  • 95 Чук

    3 1 Отговор
    Щото най-големият зеленчук е начело
  • 96 Професионалист

    3 0 Отговор
    Цените в България са с няколко евроцента по-ниски от западноевропейските,а заплатите ни са от 8-10 ПЪТИ по-ниски.Ето,това е Абсурдистан.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Иван

    0 0 Отговор
    Ако държавата подпомогне закупуването на нови автомобили, то с радост ще предам на вторични 20год. смръдливо 1.9TDI
  • 99 Стар бял дядо

    1 0 Отговор
    Всичко това е лъжа! Риба се лови в мътна вода,а в Бъргария в момента всичко е мътно! Куче влаче диря няма! Измислената пандемия целяща унищожаване на средната класа,и превръщане на роби на останалата част на човечеството от олигархичните алчни кръгове! Ще има богати и роби забравете за човешките си права!!!
  • 100 Gundi

    1 1 Отговор
    В крайна сметка кои има пари той ще кара кола, кои няма пари има градски транспорт, всеки се качил на коли от 10 до 100 хиляди лв. А бензина и нафтата му били скъпи затова у София но може да влезеш ни да излезеш от коли А горивото било скъпо . Трябва да стане 3лв.за литър. И застраховка 500 лв. И нещата ще се оправят от сомосебеси.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове