Last news in Fakti

24 Март, 2021 13:16 3 708 41

ВМРО: ЦИК допусна отново Турция в политическия живот на България

  • вмро-
  • цик-
  • избори-
  • турция

Ще се гласува безконтролно с декларации, попълнени на улицата. Това е недопустимо и граничи с национално предателство

 ВМРО: ЦИК допусна отново Турция в политическия живот на България - 1

На 21.03.2021 г. Централната избирателна комисия е гласувала паритетно (9 на 9 от всички присъстващи на заседанието) правилата за гласуване в секциите зад граница. Така със своето решение № 2278-НС от 22 март 2021 г. е оставила възможност при гласуване зад граница просто да се предоставят попълнените декларации, но не е направила нужното указание те да се попълват на място от лицата в присъствието на СИК, както беше от 2017 г. насам.

Член на комисията вписва в списъка за гласуване собствено, бащино и фамилно име на избирателя; ЕГН; вид и номер на документа за самоличност и постоянен адрес в Република България. В случай, че в документа за самоличност на избирателя не е вписан постоянният му адрес в Република България, адресът се вписва в списъка въз основа на подадената декларация – Приложение № 22-НС. Избирателят се допуска до гласуване след вписване на данните му в списъка и представяне на декларацията.

Нещо, което определено не е случайно. След като благодарение на нас, като представители на патриотичния сектор в 43-ото НС, беше ограничен броят на секциите в Турция и през 2017 г. успяхме да се преборим и хората, които имат претенции да решават съдбата на България, да трябва сами пред комисията да попълват декларациите си, за да се избегнат интересни антирекорди като този в секцията в Чорлу през 2016 г. Тогава без собственоръчно подписани пред комисията декларации в рамките на изборния ден са регистрирани над 2300 гласа. През 2017 г., при въведените вече правила, извоювани от нас, техният брой пада до 890 в същата комисия.

Един нагледен пример жертва на какви чудовищни манипулации с адрес Босфора може да се окажат изборите в България на 4 април тази година. Единственият член на заседанието на ЦИК, който е възразил срещу абдикацията на изборния орган и е предложил декларациите да се попълват лично на място в изборното помещение, е представителят на ВМРО.

Това е показателно за чувството за национална отговорност и чест от страна на представителите, излъчени в ЦИК от останалите политически формации. Попълването на една такава декларация, при владеенето на български език на базово ниво, каквото се предполага и според Конституцията, отнема не повече от минута – три имена, ЕГН и подпис. И не, не приемаме мотива „Ковид-19“.

За нас е ясно, че хората, които гласуват в Турция, в голямата си част не говорят и не пишат български, но пък за сметка на това са мощно оръжие в ръцете на определени политически субекти, с което подсигуряват комфорт и сигурно място в политическия живот на суверенна България на протурско влияние.

За нас от ВМРО е недопустима намесата на чужди субекти в българската политика и то през 21-ви век, 143 години след Освобождението на Родината ни от турско робство. Ние приемаме този акт като национално предателство. И още нещо – няма кого да заблудят ДПС, гласувайки против това решение в ЦИК. За нас е ясно, че политическото танго между тях, БСП и ГЕРБ отдавна е във вихъра си. Играта на доброто и лошото ченге точно по тези щекотливи теми я гледаме прекалено дълги години.

Надяваме се обаче и българският избирател да е станал достатъчно прозорлив, за да „отсява“ фалша от истината и да разбере, че на тези избори се решава много повече от това кой ще вземе властта в следващия мандат. Решава се националната, културна и религиозна идентичност на България.

Ето защо поемаме ангажимента в 45-ото Народно събрание да направим нужните промени в Изборния кодекс, така че да не зависи от разни партийни назначения в ЦИК какви да са правилата за гласуване в Турция. А те да са ясно и точно описани и да защитават националния интерес, а не интереса на чужди васали.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко Шкафа

    42 8 Отговор
    Ъъъъъ,тихо бе,Калпазани такива..Нали ви казах,че играя с ДПС...Доган ми е господар.
  • 2 БАЙ Х@Й‼

    27 28 Отговор
    ЦИК защо допуска Вътршна(нелегална) Македонска(националистическа) Революционна(екстремистка) Организация на избори 😡😡😡😡😡
  • 3 Българка

    40 23 Отговор
    Фашистите от ВМРО пак яхнаха националистическата вълна. Ако не вият срещу РСМ, то ще е срещу Турция.

    Коментиран от #16, #22

  • 4 мит

    30 13 Отговор
    Те такива времена настанаха, че дето се вика предпочитаме май турция да се меси в политическия ни живот, отколкото тая измет. И в двата случая не става въпрос за българи ....
  • 5 За вас

    19 3 Отговор
    гласуват , щото сте много Убави !
  • 6 ПЕНКО

    23 0 Отговор
    ЗАЩО КОМИСИЯТА Е СЪСТАВЕНА ОТ ЧЕТЕН БРОЙ ПРЕДСТАВИТЕЛИ - ЩОМ ЩЕ ВЗЕМА РЕШЕНИЯ !!! ???????
  • 7 Един

    26 4 Отговор
    Така дпс ще станат втори след Герб.

    Коментиран от #24

  • 8 Българка

    33 10 Отговор
    ЦИК е незаконна комисия, която обслужва мафията и саботира изборите мащабно. Декларациите трябва да се попълват на място! Не може човек, който живее извън България, но е български гражданин, да не може да говори и пише на български език!

    Коментиран от #26

  • 9 Оле леле

    31 3 Отговор
    Четири години нашите власти барабар с ВМРО правата метани на Ердо и бутат гювеч на Догановата централа, сега се присетили.
  • 10 Сандо

    15 1 Отговор
    Абе само Русия ли се меси в живота на /не/суверенната България?Какво ще отговорят на този въпрос съответните служби и отговорните ни политици?
  • 11 я па вие

    11 3 Отговор
    Партньор-тулупи , ЦИК в конкретният случай означава вашият коалиционен партньор Баш Тулуп Банкянски . Така , че ако ще ривете , му ривете на него.
  • 12 дедо Герчо

    4 3 Отговор
    ВСЕ 1 ,КАТО Я ГЛЕДАМ МЕРКЕЛ,АХА ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА,СПИРА Я САМО АНГАЖИМЕНТА,ДА ДОВЪРШИ СЕВЕРЕН П.-2.....ХЪХЪХЪ....
  • 13 Хора разберете.

    12 8 Отговор
    Най важното на изборите е: Да бъдат изкарани от Парламента и политиката, СДС, ВМРО, НФСД, АТАКА, ВОЛЯ и да не се допусне Никакви нови партии да влязат в Парламента.

    Коментиран от #14

  • 14 дедо Герчо

    10 1 Отговор

    До коментар #13 от "Хора разберете.":

    ПРОПУСНА ГЕРБ!
  • 15 Павел Пенев

    12 1 Отговор
    Вижте какво става в ЦИК назначени от ГЕРБ, докато ние се занимаваме в сайта с "перфектното дупе на Райна"
  • 16 хафала

    5 4 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Защо ? Вие комунофашистите нали сте роднини с фашистите, защо им се дразните. Вместо да ги поддържате вие се заяждате. На времето създадохте от българите - македонци по нареждане на Коминтерна и ги подарихте на СФРЮ, сега защитавате РСМ. Защитете ВМРО, защото са националисти. То националисти, национал-социалисти, социалисти, БСП, разлика няма.

    Коментиран от #19

  • 17 Карлово

    8 4 Отговор
    ВМРО на Каракачанов изхвърли от организацията истински идеалисти и патриоти,а сега плаче за намесата на Турция.Агент Иван е страхлив и лъжлив.
  • 18 Ми вие защо подкрепяте

    5 3 Отговор
    соросоидната организация ГРОБ?
  • 19 ВМРО старо

    5 5 Отговор

    До коментар #16 от "хафала":

    А кой да защити ВМРО от хора като Каракачанов. Къде е Ванче Михайлов.....Ролята на на агент Иван вече над 25 години е,да краде и да пълни ВМРО с послушни и безхарактерни утайки.И сега се жалват.Това войводи ли са,или страхлавци.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Амед Азнавур

    8 6 Отговор
    забрана на дпс
  • 22 дсо

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    ВМРО нищо нема да вият само и само да са с ГЕРБ във власта. " Виенето" ако го има е за пред народа. Нали ГЕЛБ + ДПС+ ВМРО+ НФОС беха заедно в управлението на страната и се разбираха за порциите.

    Коментиран от #29

  • 23 Ицо

    2 1 Отговор
    е нали още сте на власт какво дремете
  • 24 ФОТИ

    5 4 Отговор

    До коментар #7 от "Един":

    Ако не отидем да гласуваме пак ще са ГЕРБ и ДПС плюс политикантите от ВМРО , Валерко и Марешки.
  • 25 шкембак

    1 1 Отговор
    Какви бяха ония снежинки пред офиса ви преди три дни
  • 26 Бацо Гацов

    6 4 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Много си потенциална. Евала! Значи рожба на българи живеещи в чужбина, което не знае да пише български не е българин? Браво. Изби рибата. Тези дето са в чужбина правят повече за България от тези които са в Бг. Вервай ми! И спри да се пишеш БЪЛГАРКА, а ТРОЛКА...
  • 27 ОСМАН

    4 4 Отговор
    ГОЛяМ МАЙТАП СА "патриотите"от Русе,
    Ако не вият срещу РСМ, то ще е срещу Турция.
  • 28 духайте супата

    1 2 Отговор
    Тия лингури ( б.а. циганин де праи лъжици) ка ревът само , га Бай Тулуп им ръга ДПС в манджата , люти , нали патреоте ? На Бай Тулуп му е се тая с КОЙ ,важното е да е ТОЙ. Вас ви нема в Парламента , ДПС е на линия за коалиционен , този път явно , не '' отзад'' , както се изрази Светиня му тулупска.
  • 29 Бацо Гацов

    6 1 Отговор

    До коментар #22 от "дсо":

    Стига ръси глупости. ВМРО+НФСБ+АТАКА+ВОЛЯ+ГЕРБ бяха в коалиция и в управлението, а ДПС+БСП бяха опозиция. Ако твърдиш друго, значи имаш развинтена фантазия.

    Коментиран от #31

  • 30 Абсурд

    6 4 Отговор
    Лицемери !Каква е разликата между български граждани, живеещи в Турция и тези в Германия, Англия и САЩ ?

    Коментиран от #33

  • 31 за личенИнтерес

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Бацо Гацов":

    Аааа , ДПС-та работи отзад за мутрито , не против него.
  • 32 ЧОЧО

    3 1 Отговор
    Конфликта го създават политиците.
  • 33 абе

    3 2 Отговор

    До коментар #30 от "Абсурд":

    Има , има , тия от Турция гласуват под строй и се за ДПС.
  • 34 А134

    3 3 Отговор
    България Турция вечна дружба.
  • 35 СЛОНА

    1 1 Отговор
    НАЛИ ТРЕБВА ДА ИМАТ ТЕСТ ЗА ДА ГИ ДОПУСНАТ В СТРАНАТА
    ТОГАЗ НЕКА СЕ ТРОШАТ ПАРИ ЗА ЧЕРНИ ДНИ
  • 36 СЛОНА

    2 2 Отговор
    ВАЖНО Е ВМРО ДА Е ИЗВЪН ПАРЛАМЕНТА КАКТО И СПАИСИТЕЛИТЕ ДЕТО НИЩО НЕ СВЪРШИХА ......&.#.@.
  • 37 Гешев

    2 1 Отговор
    В такъв случай, възползвайте се от ситуацията и съберете 80 000 гласа от РСМакедония. Нали там има 120 000 с бг.гражданство и всички обичат агент Иван. Айде да видим колко ще гласуват за МВРО!?
  • 38 гласоподател

    4 1 Отговор
    Толкова глупост няма под небесвода. Пак Турция и турците.Тези хора от ВМРО наистина са отровени мозъчно. Не могат да мислят трезво. За изборите на 04.04.2021 по света са разкрити общо 465 изборни секций и само 35 от тях са в Република Турция. В Великобритания ще гласуват 16.154, в САЩ-5030, Германия -9500,Испания-6000. Или общо 68375 души са извън страната като 20.854 от тях са в Турция. И ВМРО и всеки образован българин знае,че езикът иска практика и ако нямаш практика езикът свършва. Лично съм виждал етнически българи дошли на гости в България чийто деца не знаят български. Сега какво правим? Отнемаме им гражданството ли? Толкова тъп,див и варварски национализъм като този на ВМРО не съм виждал. Вредят на България. Създават полюси. Но не се и учудвам, защото на тяхната съвест тежи смъртта на двама велики българи-министър председатели на България Стефан Станболов и Александър Станболийски. Кръвта на тези и на много велики българи е по ръцете на тези кръвожадни хиени, които се правят на вода непита.
  • 39 Анонимен

    0 1 Отговор
    Турците не ги мислете. Те си имат майка България, Турция и ЕС. Верно е че не знаят български. Налагало се е.., но как като и българите не знаят турски.. В големите вериги, например продукт, преднет, кафе машина... Ивант агента яко се е напашил. Да не е ставал. И на моя са му предлагали, но отказ на майками отказ. Вверно че с езпартийни губещи, но понес писти души. А е като някои.. Сестра преследва сестра си. Приятелка ориятелката си циганиа жена си рускиня и многобройни
  • 40 Анонимен

    2 0 Отговор
    Много красиви млади туркини има в провинцията. В аптеките. Красота. Българите са клошари
  • 41 копейкин и цялата останала с.в.о.л.оч

    1 0 Отговор
    Не ви ли е ясно ,че за разлика от целия останал свят, където българите гласуват самостоятелно и по своя воля, в турция това го прави официално турската държава чрез изселниците ! Под строй и срещу заплащане на място за превоз, дневни и заплащане на автобуси до България !
    Помислете хора, турската държава участва на изборите срещу България!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове