Last news in Fakti

26 Март, 2021 16:40 2 589 41

Премянов: В Тракия са избити 67 хил. българи

  • красимир премянов-
  • съюз на тракийските дружества

 В Деня на Тракия уважаваме биографията и съдбата на предците на 1.5 млн. българи, които днес живеят в България. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ председателят на Съюза на тракийските дружества

Премянов: В Тракия са избити 67 хил. българи - 1

В Деня на Тракия уважаваме биографията и съдбата на предците на 1,5 млн. българи, които днес живеят в България. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ председателят на Съюза на тракийските дружества Красимир Премянов по повод Деня на Тракия.

По думите му Денят на Тракия е част от нашата героична история. „Свързан е със съдбата на голяма част от българите. Потомците на тракийските българи са около 1,5 млн. души“, каза Премянов.

„Вие знаете, че за голямо съжаление Берлинският конгрес остави тези земи извън пределите на България. По този начин Балканската война в първия етап даде възможност да се прояви себеотрицанието и героизма на българите в името на България. Лошото е това, че непремерените амбиции на монарха Фердинанд, доведоха до Междусъюзническата война, или втората фаза на Балканската война. Това доведе до нула постигнатите успехи от героизма на българските войни и опълченци. Казвам опълченци, защото е имало доброволци, участващи в тези събития.

Трето, тази фаза на Балканската война обезсмисли големия успех, който беше постигнат – така наречения Лондонски договор, съгласно който България възстановяваше своя суверенитет и териториална цялост с присъствието на Източна Тракия, Беломорска Тракия към своята територия“, каза Премянов.

Според него празникът не трябва да бъде забравен, защото имаме пълните основания да наречем геноцид трагичните събития около Балканската война и нейната втора фаза.

„Именно тогава с особена жестокост избиват 67 хил. българи от всички поколения от най-малките деца до възрастните, изгонват и на практика ограбват около 300 хил. българи. Взима им се всичко от така жадната за отмъщение и реванш турска армия“, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сила

    23 4 Отговор
    Туркия ке падне!!!Казах!!!!!!!
  • 2 Българина

    27 6 Отговор
    За награда седесарите и герб в коалиция им регистрираха три турски партии и построиха чешма паметник на атентаторите на гара Буново...
  • 3 Не са "Българи" .....

    10 28 Отговор
    А са Траки /Гърци едно от многобройните им етноси както и Македонците/ - а псевдо държавата България създадена от татаро-монголски орди грабели в продължение на няколко века Византия / и дехеленизирала местните Траки/ няма нищо общо с тях нито е извършила по малко престъпления в региона!

    Коментиран от #5, #9

  • 4 Измислици

    9 13 Отговор
    Какви 1,5 милиона тоя нормален ли е там почти не е имало българи виж Македония е друго там е имало 5 милиона 2 милиона са изгонени и много са избити другите са с промити мозъци

    Коментиран от #7

  • 5 хаха

    12 5 Отговор

    До коментар #3 от "Не са "Българи" .....":

    Амебите професионален отговор да не очакват! Марш в Индустан!
  • 6 И Траките и Македонците

    8 18 Отговор
    Са с Хеленистичен произход и принадлежат културно и исторически към днешна Гърция - наследник на Византия /по точно остатъка от Византия/ от геноцид извършен от татаро-аваро-кумано българските орди братя на Турците генетично! Турския геноцид е много по късно- тогава им лепват че са "българи" , с Траките в Гърция че не са "Гърци" - всичките са понастоящем мюсюлмани в Родопите и в Гърция и в България - след Дехеленизация са претърпели и мюсюлманизация! Изобщо освен престъпления и културно осакатени народи друго нема по тия земи!......
  • 7 чети история

    20 5 Отговор

    До коментар #4 от "Измислици":

    Лозенград, Люлебургас и много села около тях! Българи са живели дори и на азиатския бряг!

    Коментиран от #10, #30, #39

  • 8 Бай Стойчо

    17 7 Отговор
    Най-голямата грешка на България в новата ни история е, че не извърши същото с турците по българските територии тогава.
    Сега ще платим много, ама много скъпо за тъпото си великодушие, което никой не ти признава.

    Винаги сме страдали от търпението и добротата си, и пак го правим, а така умираме, като държава и народ.
  • 9 Хахаха..

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Не са "Българи" .....":

    Всеки коли всеки,а политиците не орат,не жънат,от бля бля си вдигат етажите.И колкото по-патриотично кудкудякат,толкова повече им растат етажите.И си прокарват асансьори от първия етаж до втория..
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Гешев

    10 4 Отговор
    И още стотици, избити от комунистичесите терористи-шумкари, водени от неговият чичо Премяната!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Само да кажа

    8 4 Отговор
    КОМУНИЗМА ИЗБИ НАЙ МНОГО ХОРА И ТО КАЧЕСТВЕНИ ИНТЕЛИГЕНТНИ ХОРА, ЗА ДА УПРАВЛЯВАТ ПРОСТИ ХОРИЦА НАРЕКЛИ СЕБЕ СИ КОМУНИСТИ, НАГЛОСТТА ИМ СТИГА ДО ТАМ, ЧЕ ИЗБИВАТ И ИСТИНСКИ ПАТРИОТИ ПАРТИЗАНИН, КОИТО НЕ СА СЪГЛАСНИ С ПРОСТАШКОТО ИМ НАЗНАЧАВАНЕ И УПРАВЛЕНИЕ!!!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Абе

    6 1 Отговор
    Тоя виден комунистически/социалист кво ли работи, че се оял така

    Коментиран от #20

  • 18 Като построиш Акропол

    4 8 Отговор

    До коментар #16 от "Бял чиляк":

    Тогава ще ми говориш за Гърция необразование ,цигания и лъжи айде преведи ми имената като много знаеш?! Бг култура не съществува в региона - културата ви е Византийска , имената ви също , София също е Гръцко име както и Филипополис дето е оварварен на Пловдив с геноцид на гръцкото население- Пазар- джик и другите те ти варварски издънки в региона !

    Коментиран от #26, #33

  • 19 Ти си Историчар

    12 4 Отговор

    До коментар #11 от "Този наглец.....":

    Естествено, че в измислената ви 190 годишна гърция нама да знаете, че още в началото на Н.Е. трако-българите започват войни за завзетите им територии като римски провинции от Римската Империя- Мизия, Тракия, Македония.

    Коментиран от #22, #23

  • 20 Цоциалиста

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Абе":

    Ша ти падне шапката какви пари има тоя и в какви бизнеси има дял.
    Рублите са отделно.

    Коментиран от #41

  • 21 Понеже немате история

    7 5 Отговор

    До коментар #16 от "Бял чиляк":

    В тия псевдо-държави тука станахте Македонци станахте Траки - незнам си кви...........дайте всички да крадем Гръцката историйка , смешници! Като си българин си българин от Волга син на Чингиз хан- не може да ми се изкарваш че и македонец че и Трак, незнам циганията на балканите кой най много я разпространява а?!

    Коментиран от #24, #34

  • 22 И какво от това?

    2 4 Отговор

    До коментар #19 от "Ти си Историчар":

    Те и македонските Гърци също воюват с Рим- и изобщо Гръцките етноси помежду си! Ти къде ми се слагаш с необразоваността си не се излагай като братовчедите в скопско!
  • 23 А и още нещо!

    5 4 Отговор

    До коментар #19 от "Ти си Историчар":

    "измислената" Гръцка история я има из всички Британски и Френски музеи на изложение с въглеродни проби от хилядолетия! Също и в бг я показвате- в Тракийските ви музеи, в Римските ви театри и в гръцките ви такива, ясно?! Както и с монетките с Гръцки надписчета на Тракийски царе дето пласирате на запад! Бг монети няма, нито останки и история - значи всичко чуждо всичко крадено!
  • 24 Одрис

    6 3 Отговор

    До коментар #21 от "Понеже немате история":

    Има си чиста Тракийска история,
    и тя не е по- малко интересна от Гръцката ,
    която е чисто копие на Тракийската ,
    със промяна на няккои имена на богове и планини?
    Траките са, и си остават, завинаги Велик народ!
    Цялата история почти е проследена и изкарана на Бял свят!
    Благодарение на такива като Павел Серафимов -Спароток?
    За което аз лично му благодаря?

    Одрис от Старосел!

    Коментиран от #25

  • 25 Има си и чиста македонска история!

    3 4 Отговор

    До коментар #24 от "Одрис":

    И тя е Гръцка чиста, Македонците и Александър са Гърци не по различни от останалите Гърци и цял свят го знае- затова и всички паметници + език оставен от тях са Гръцка цивилизация! Същото важи и за Траките - от това което се знае и е намерено всички уважаващи себе си учени /с изкл може би в Скопие и бг - крушата не пада по далече от дървото/ са чист Хеленистичен местен етнос живял на балканите заедно с всички останали хеленистични местни етноси хилядолетия преди идването на полумонголските орди вкл. Българи!
    С какво не съм съгласен - ДНК и културни анализи показват че потомците на Траките не са изчезнали генетично с някаква магия - те са били просто Ромаизирано, българизирани, мюсюлманузирани и т.н. но генетично ги има и днес и в бг /Родопи мюсюлмани/ и в Гърция гръцкоговорящи или славяно-говорящи-но подобни типове от спецслужби идват и ти пропагандират изкривявайки понятията - по същия начин бг създадоха несъществуващия македонски етнос - резултатите ги виждаме и да плачевни - сега по същия начин ще почнат след малко да ти говорят и що не и за Тракийска държава- и даже има плануве за такава от защо. Спец служби под опеката на Ердоган за начало и т.н. ....................ето защо не понасям такива лукави платени типове манипулиращи с понятията- и те са главно от българия- в Гърция не съм чул /с знам Перфектно езика/ такава пропаганда и още повече от "историци"................

    Коментиран от #31

  • 26 Какво общо

    3 3 Отговор

    До коментар #18 от "Като построиш Акропол":

    имат днешните араби със древните египтяни нищо древните египтяни са построили пирамидите били са велика цивилизация така и днешните гърци нямат нищо общо с древните гърци на днешните гърци им викахме гюпци тоест цигани от Египет така че трай си не се обаждай

    Коментиран от #28

  • 27 Айде отиди е Етиопия

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "Бял чиляк":

    Да видиш там как изглеждат и после се разходи в ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ - то е все едно да ми твърдиш че Ромския ДНА е същия като Френския ДНА, смешки!
  • 28 То по тая логика

    5 3 Отговор

    До коментар #26 от "Какво общо":

    И местните българи нямат нищо общо с .....тогавашните, които по някаква случайност не са и оставили барем Некоя монета, некой театър да видим имало ли ги е или са некакви фантоми??
  • 29 То поне тука са се преработили

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Бял чиляк":

    Из кафенетата и новите пустеят- добре че внасят домати от Гърция и Турция че и за мезе да има в тежките алкохолни нощи!
  • 30 Къв люлебургас?

    1 4 Отговор

    До коментар #7 от "чети история":

    Всички градове на балканите нямат оригинално такива смешни имена - незнам оригиналното на Бургас как е но са преименувани - Месимврия, Филипополис /основан от Филип Македонски/, Тракийския Сердика на Гръцкото - София и т.н. и т.н.
  • 31 Ти си Историчар

    4 4 Отговор

    До коментар #25 от "Има си и чиста македонска история!":

    Когато се употребява наименования като "Гръцка цивилизация", "Древна Гърция", всеки който го използва трябва да знае поне нещо от това:
    'Гръцка цивилизация", 'Древна Гърция'' е рекламен бранд
    накратко:
    Държава на име Гърция е създадена през 1830 година, преди това гърците не са имали собствена държава. Прочутата крито-минойска цивилизация се оказва тракийска. Траките са отъждествявани с българите от редица автори. Троянската война се води между тракийски племена, гърците нямат нищо общо, дори и Омир(Тамир) не е грък, а от меоните (малоазийските мизи). Ахил води мирмидонците (наречени от Йоан Малала в по ново време българи). "Древногръцките" богове се оказват тракийски. А нашите учени и историци продължават да мълчат! Пращат нашите корени в Азия, а ние винаги сме си били тук и сме един от най-древните и велики народи! А крадците на историята ни-гърците- данайци пришълци от Африка се кичат с нашите лаври и венци, щедро спонсорирани от Европа....
    Та, Гърция" СЪЩЕСТВУВА от 1830 година. Преди това са били "данайци", "ромеи", "урумци", "руммилет", но не и "елини"! Една ПАСМИНА, които не са знаели КОИ са. Първият епископ в Атина е назначен в ДЕСЕТИ ВЕК! Дотогава са се кланяли на Черната Атина и други божества, ПОЧЕРНЕНИ и ПРИСВОЕНИ от ПЕЛАЗГИТЕ. От Африка са "ДОНЕСЛИ" ДВЕ неща:
    1.Номадските погребения и
    2.Педофилията.
    И гърците си били измислили историята?! Не са измисляли. Просто присвоиха нашата.
    Основното население на древна Елада са йонийците. Те са м
  • 32 Ти си Историчар

    5 3 Отговор
    Основното население на древна Елада са йонийците. Те са местно население и нямат общо с данайците от Етиопия (братовчеди на семитите). “Timeo Danaos et dona ferentes (Страхувам се от данайците (гърците), дори когато носят подаръци). Вергилий.
    Старото име на Йонийско море е Янинско море, а йонийци е "гръцко", т.е. етиопско произношение на янинци! Град Янина в "Гърция", видоизменено на Йоанина.
    Благородническата прослойка на минойското общество е била главно от траки. Неслучайно, най-минойски имена са тракийските Резос, Диза, Питак, Арей, Тетис. Благодарение на проучванията на д-р Методи Попов и неговите колеги – 1938 и 1959 г. е добре известно, че повечето от нас българите са от така наречения понтийски тип – особен вид на средиземноморската раса, чиито представители са траките.
    Символите са били създавани чрез число, черта и багра. Число, размер и хармония. Числото и чертата се сливат, за да дадат орнамент. Орнаментът е образцов символ. Най-опростеният орнамент е буквата.
    Писмените знаци са инструмент за съобщаване на знания. Когато достъпът до знанията е минавал през посвещаване в съответните мистерии, писмеността е била също с достъп. Няма защо да се чудим, защо гърците не са имали достъп до тракийската писменост. Вероятно са получили достъп само до простанародното писмо, което ние сега знаем като "гръцка азбука". И после се оказало, че траките са пишели с "гръцки букви". Нищо чудно да се окаже, че траките са имали няколко системи за писане....
  • 33 123

    4 3 Отговор

    До коментар #18 от "Като построиш Акропол":

    Преди да бъде именуван Пловдив на Филипополис той има друго име което е тракийско и се е наричал Пулпудева.
  • 34 123

    4 2 Отговор

    До коментар #21 от "Понеже немате история":

    Джингис Хан и ордите му стигат до България през 13 век или един век преди крадливите османски овчари от Анадола да пристигнат на Балканите.

    Коментиран от #36

  • 35 Гошо

    1 0 Отговор
    От къде го намерхте тоя бе, както сте тръгнали ще изровите бай Тодор, Милко Балев, Пенчо Кубадински.........? Ами Нора Ананиева царо, Искрето Фидосова и да не забравяме чехлю все антики.
  • 36 Капитал

    6 5 Отговор

    До коментар #34 от "123":

    Те не пристигат, а гърците ги докарват....Алчните гърци, в борбата за власт помежду си , докарват тучолята на Балканите, като наемници...Гърците са виновни,че тука имаше 500год.геноцид!!!После, подлия грък стана партия с господаря си турмин и се превърна в бирник. Най-големия душманин на българина е гръка, опитва всячески да изкорени българското,защото знае,че трак и българин е едно и също. Страх го е, че света ще разбере,че тук е окупатор и трябва да си ходи у Африка.....
  • 37 Другия с коня

    4 1 Отговор
    Гледай къде се е намърдал мазния Червен цървул...Ти ли ще представляваш Хилядите избити Тракийци от Башибозука,бе....Точно ТИ,който създаде Партията им ДПС в България....На тези,които клаха Народа ни,които плячкосваха и изнасилваха невинни жени....Башибозук е запасната Армия на Турската империя,живееща в турските села в България....Башибозука сега е в Парламента ни,червен цървул....
  • 38 1233

    5 2 Отговор
    Нито гърци, нито турци сме. Християни българи сме. Родителите ни са родени, единият де в Тракия, сегашна Гърция. Прокудени от гърци и турци при сключване на Ангорски договор. За една нощ са им казали през 1923 да напуснат родните си места и с малки дечица по на 2,4,6 годинки тръгват с една бухча и злато. Пътували са пеш през гората, срещат ги турците и им вземат на едната ни баба всичкото злато, успяла е да сктие един пендат и турците са й казали давай, ако не ще ти отрежим главата и на кол ще ти я забием, стигат до кораба и умира момиченцето в кораба и го изхвърлят в морето, дтигат до ватна, в обзор на квартира и в 1925 купуват къща в друг далечен град, да са заедно братя и роднини. И кво мъки от комунисти, мъки от демократи, децата ни навън. Чергаджии. И сме християни българи. Умират дядовците ми на около 40,другия на 27,същото,температура,задух и за 3 дни край, вдовици с малки деца, теглилки. Кво знаете да удряте невинни хора и да крадете.
  • 39 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "чети история":

    Той я чете, ама му става мъчно и страшно, затова предпочита да си я съчинява и изкривява.
  • 40 Умен по цялата глава

    3 1 Отговор
    Сина на Активния Борец против Капитализма и партизанин -."Красимир Премянов завършва в Одеса висше юридическо образование – профил „Международно право“ и второ висше образование, специалност „Политология“ в Москва. Започва работа във Варненския окръжен съд като стажант-съдия. Впоследствие е заемал различни ръководни длъжности – секретар и Първи секретар на Градския комитет, Окръжния комитет и Централния комитет на ДКМС. Бил е член на Военните съвети на Гранични и на Вътрешни войски. Градски и окръжен съветник – гр. Варна....Това Преди 10 ти Ноември....Зам Председател на БСП след това....И Ако Комунистическия Режим е Престъпен,то хората,които го реализираха какви са??????
  • 41 Знам

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Цоциалиста":

    Просто черен хумор
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове