Last news in Fakti

27 Март, 2021 12:25 3 336 26

Татяна Буруджиева: Протестният вот ще бъде добре представен в следващия парламент

  • доц. татяна буруджиева-
  • татяна буруджиева

Пандемията наложи своя отпечатък, политиците не бяха готови за кампания, смята политологът

Татяна Буруджиева: Протестният вот ще бъде добре представен в следващия парламент - 1
Снимка: БГНЕС

Политологът доц. Татяна Буруджиева смята, че българските политици не са били подготвени за предизборна кампания в условията на коронавирусната криза.

"Пандемията наложи своя отпечатък. В тези условия политиците не могат да излязат с уникални предложения, с които да се отличат. Политиците в кампанията се насочили само към критики, а за да се печелят избиратели, трябват решения, с които да се отличат", отбеляза в съботния сутрешен блок на bTV Буруджиева.

При ГЕРБ тенденцията е да разтварят ножицата между първия и втория в социологическите проучвания. Това е така, защото не се вижда алтернатива, която ще доведе до по-голям успех. В политиката винаги се гласува за по-малкото зло, няма идеалното добро, коментира Буруджиева.

По мнението ѝ ГЕРБ и ДПС са двете партии, които са много силни на терен. Тя очаква "Има такъв народ" да е на четвърта позиция, а ДПС да са трети.

За БСП Буруджиева каза, че водачите на листи се държат като назначени. Водачите са тези мотори, които трябва да изтеглят листите, смята тя. На левите им пречат скандалите около подредбата на листите.

Протестният вот ще бъде добре представен в следващия парламент според нея. Един път това ще е в лицето на формацията на Слави Трифонов, второ и от Демократична България и "Изправи се, Мутри вън".

"Залудо работи, залудо не стой" е поговорката, с която тя олицетворява 44-ото Народно събрание.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма протестен вот. Гласувам за БСП!

    32 21 Отговор
    Ако БСП не успее да поеме Управлението на България, Борисов трябва да Управлява България, говорете, си каквото искате Предатели Еврейофилски НАТО-САЩ. Никога по-вече ГРОШАРИ от СДС формирования Нови и Стари, никога Патриоти и Крайни във Властта на опашка за ГРОШОВЕ от САЩ посолството. За България!
  • 2 пкп

    17 3 Отговор
    права е хората искат нормален живот и хубави заплати хубави пенсии хубава храна
  • 3 ТаУмВзе

    38 9 Отговор
    Къв протестен вот ма, повече от ясно е, че герберастията вече си е купила изборите. За това лаеш от чекмеджето.
  • 4 а ааа

    24 5 Отговор
    Дъщерята на терорист-убиец. Не чета.

    Коментиран от #15

  • 5 Българка

    46 5 Отговор
    Поредният платен коментар на безгръбначна прислуга на мафията. ГЕРБ и ДПС не са най-добри на терен! Те са най-добрите грабители и шайка, която подчинява чрез насаждане на страх- от освобождаване от работа, от заразяване с ковид, от отказ на помощи, субсидии. Двете съдружни партии- фирми поставиха българите под рекет, корупция, страх, геноцид!
    Хора ще позволим ли това да продължи? В тъмната стаичка сме сами със съвестта си! Преодолейте страха и гласувайте за опозицията! Нека направим първа крачка към освобождението от мафиотското робство!
  • 6 ГОЛЯМАТА КОСМАТКА

    35 7 Отговор
    ЗА КАНДИДАТ СТУДЕНТСКО ЕСЕ Е ДОБРЕ НАПИСАНО, НО ЗА АНАЛИЗ ОТ ДОЦЕНТ ЗА БЪДЕЩЕТО ПРАВИТЕЛСТВО И УПРАВЛЕНИЕ ...НИЩО!!!!
  • 7 Българка

    31 3 Отговор
    Много кадърни служители в държавната и общинска администрация, много полицаи всекидневно са подложени на стрес, унижение и насилствено подчинение от управляващит ги началници от шайката. Нека всички кадърни, професионални и достойни държавни, общински служители на 04.04 защитят правото си на ДОСТОЕН труд и гласуват против ГЕРБ-ВМРО и ДПС!
  • 8 Припомни

    16 3 Отговор
    си кой е баща ти и се скрий завинаги!
  • 9 питам се

    11 6 Отговор
    добре бе, няма ли млади хора та все 50 60 70 годишни ще коментират и управляват.
    Къде сте млади протестъри.
    Защо нито един от кандидатите за новото НС не каза - аз бях на протеста пред СУ през октомври.
    Там бяха 30 неориентирани младежидържащи напечатани предварително листове ...
    Къде са младите протестъри...
    Аман от 60+ кандидати
  • 10 От тая

    12 3 Отговор
    и потеклото ѝ ме обхваща гняв и гнусота !
  • 11 Пончо

    17 3 Отговор
    А защо не пишете къде е другата и неприятна дружка професор, която не е могла да се добере до студиото заради втора доза ваксина. Дано след изборите тези патки повече да не ги видим. Нагли твари алчни за пари с изкривени от злоба физиономии.
  • 12 заката

    16 3 Отговор
    ГЕРБ И ДПС МАФИЯ
  • 13 ПЕЙО

    18 3 Отговор
    ОСТАВКААААА ЗАТВОООООР
  • 14 Цхкккккйжцьз

    16 3 Отговор
    Фризираната конска глава проговори, ужаст.
  • 15 Сали кафеджията

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "а ааа":

    И спи с грък......
  • 16 Добре че

    13 4 Отговор
    президента изтегли изборите само с една седмица назад, а не в края на май. Предсавяте ли си още два месеца да сме свидетели на тази отвратителна кампания. За да се случат нещата и за най-умните и за най-тъпите: 04. 04. 04.
  • 17 абсурд

    4 3 Отговор
    Очакват ни много абсурдни избори...защото всички са продажни. Българският избирател е изправен пред много труден да не кажа невъзможен избор. Ясно е, че ще спечели протестния ВОТ, но лошото е, че протестния избор може да се окаже глас за статуквото. Много от партиите и коалициите които ще влязат са непредвидими...не е като да нямаме вече впечатления от патриоти, реформатори и подобни които се пишеха на опозиция. Гласувайте хора, но гласувайте внимателно, защото ни очаква и подобен парламент и подобно правилтелство...неща които не искаме!
  • 18 КОМУНИСКА

    10 2 Отговор
    ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРОТИВАНА Е ТАЗИ МУТРА. ЛУДА ФЕНКА НА СТАНИШЕВ.
  • 19 чичо

    3 10 Отговор
    Не ни трябва добре представен протестен вот,точно в тия времена.Напротив,трябвани добре представена една партия.Не разбрахте ли,че за коалиции не сме узрели?И Борисов,колкото и да го плюят червените,е най-подготвеният.
  • 20 ПЕНКО

    0 2 Отговор
    " И РЕВНАХ ГОРОЛОМНО " --- " БЪЛГАРСКИ ДУЦЕНТИ - ВЕНЧАЙТЕ СИ БАНКАТА- С ЛАВРОВИ ВЕНЦИ .... БАНКАТА ВИ ПРИЮТИ - ЮДЕЙСКИТЕ ПАРИ -ОТ ПРОДУЦЕНТИ - ИЗВЕСТНО -НЕИЗВЕСТНИ !!! ... И ДНЕС ЩОМ ПОИСКАТЕ -ДА ТЕГЛИТЕ ПАРИ -ВАДЕТЕ СИ КАРТАТА И -ДРЕМЕ ВИ НАЛИ ,---ЧЕ БАЛКАНЪТ НИ Е БАНКА САМО ЗА БЪЛГАРСКИ ДУШИ "!!! САМ СЕ НАПСУВАХ !!!
  • 21 Стоян

    2 10 Отговор
    Колкото и да злобеете идва Борисов 4

    Коментиран от #22

  • 22 Sion

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Стоян":

    Иде, иде, ти само се моли пред снимката на Тиквоний Магнолиев.
  • 23 Вики

    3 0 Отговор
    До 21
    И като дойде, после накъде? Дали някой ще му даде да "управлява"? Как мислиш?
  • 24 Subaru STI

    3 0 Отговор
    Искаме ревизия на престъпното борисово управление, а не празни обещания! С мутрата Борисов страната затъва... Гласувам за БНО, НОМЕР 14!
  • 25 Ще гласуваме за ПП Възраждане

    2 1 Отговор
    Ще гласуваме за ПП Възраждане единствената родолюбива партия !!! За да не бъде България Колония на САЩ и Европейския съюз !!! Само Възраждане за да не сме слуги и бели роби на Запада !!! За да не бъде разпродадена Българската земя на чужденците !!!
  • 26 Гласуваме за ПП Възраждане

    2 1 Отговор
    Ще гласуваме за ПП Възраждане единствената родолюбива партия !!! За да не бъде България Колония на САЩ и Европейския съюз !!! Само Възраждане за да не сме слуги и бели роби на Запада !!! За да не бъде разпродадена Българската земя на чужденци. !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове