1 Април, 2021 09:08 2 159 35

Радан Кънев: България ще се определи от вота в неделя, а не от доклада на САЩ

  • радан кънев-
  • избори

Евродепутатът коментира доклада на Държавния департамент на САЩ

Радан Кънев: България ще се определи от вота в неделя, а не от доклада на САЩ  - 1
Снимка: БГНЕС

Българските граждани знаят всичко, което се случва в страната. Правителството обаче се надяваше, че няма да се чуе от авторитетни международни партньори истината. Тя се чува и те влизат в една кръгова отбрана. Виждам днес цял ден, че политици на високи позиции до тролове в социалните мрежи започнаха, както беше резолюцията на Европейския парламент, така и сега с доклада на Държавния департамент на САЩ за България, да изграждат образа на западния враг, който иска да прокара джендър идеология, който иска да ни принуди да признаем македонско малцинство. Това коментира евродепутата Радан Кънев в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".

"Отвъд тази лъжлива пропаганда трябва да видим какво пише в съответния доклад. Както в резолюцията на Европейския парламент, така и в доклада, не пише нищо за македонското малцинство. Пише, че България има системен проблем със съдебните решения по случая с ОМО "Илинден". Това е проблем на държавата и на българската защита в Страсбург. Има и втори проблем - системен и траен проблем на българската дипломация, която не може да обясни българо-македонските решения на партньорите си", коментира Кънев.

"Имахме много тежка борба в европейския парламент да не се допусне резолюцията по присъединителния процес на Северна Македония в Европейския съюз да не се превърне в антибългарска резолюция. Нашият премиер, нашето външно министерство не могат да обяснят българската позиция и не могат да обяснят целите, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 НОВО ПЕТ

    9 4 Отговор
    ФАКТИ, ПУСНЕТЕ КОМЕНТАРИ ЗА...СВИЛЕНОВ...ДА ГО ИЗКОМЕНТИРАМЕ ДЕ....

    Коментиран от #7, #9, #17, #29

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ЦЕНО

    22 21 Отговор
    РАДАНЧО-РАДА ДЪЛБОКАТА,ЗАТОВА Е И ПОДЛЯР,ЗАЩОТО Е ОБРАТЕН
  • 5 Николай

    18 15 Отговор
    Тоя май пак обърна палачинката
  • 6 бечев

    17 14 Отговор
    Радане,гладна кокошка просо сънува.

    Коментиран от #16

  • 7 СРАМ

    13 21 Отговор

    До коментар #2 от "НОВО ПЕТ":

    СВИЛЕНОВ ВСЕКИ ГО ЗНАЕ-РОГОНОСЕЦ,БАДЖАНАК НА ДРУГИЯ ДЕ.БИЛ РАДЕВ,ФИГУ.РАНТА С ВДИГНАТОТО ПРЕДАТЕЛСКО ЮМРУЧЕ
  • 8 Българка

    32 7 Отговор
    Докладът на департамента в САЩ е конкретен и убийствен за липсата на върховенство на закона, за физическо насилие върху протестиращи и медии. Посочени са конкретни факти- освободени журналисти от Нова заради цензура на братя Домусчиеви/ГЕРБ, битият журналист на 02.09.2020. Отделено е персонално внимание на колоритната фигура на Пеевски като човекът от задкулисието, който пречи на свободата на словото, който е превзел прокуратура, разследващи и правораздаващи органи!
    Сега отново ли мафиотите от ГЕРБ и ВМРО ще омаловажат доклада, както направиха с изявлението на сенаторите от САЩ, Лаура Кьовеши с шамара към прокуратурата, резолюцията на ЕК? Какво ще измислят освен скандла от вчера с поредния хулиган на ВМРО?

    Коментиран от #14, #18, #20, #35

  • 9 Фен

    13 17 Отговор

    До коментар #2 от "НОВО ПЕТ":

    Те на БСП днес им е празник - ден на лъжата! Ама си заключват коментарите, не можем да ги поздравим! С Рада нямаше проблем, на втори февруари!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 АБЕ

    13 16 Отговор
    РАДАНЕ , КОМУНДЕ ПРОКЛЕТО ....И ТЕБЕ ТЕ ВИДЯХМЕ КАК СЕ ПРЕГРЪЩАШ СЪС ДРУГАРКАТА СИ ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА..ДОСТАТЪЧНО ПОМИЯ ХВЪРЛИХТЕ ВЪРХУ РОДИНАТА НИ !!! И ИМАШ НАГЛОСТТА ДА СЕ ПОКАЗВАШ И ДА ДАВАШ СЪВЕТИ ...НЕЩАСТНИК !!! ВСЪЩНОСТ .....ТИ НЕ СИ ВИНОВЕН .....АКЪЛА ТИ Е ТОЛКОВА !!!
  • 12 пешо

    8 3 Отговор
    ве, един нормален сред политиците няма ли да се намери?
    едни, поставили се на власт, патриотарстват, и заради естеството им на породисти калинки наистина не са в състояние да формулират ясно и да отстояват националния интерес, други, като въпросната особа, са готови да целуват (по Алеко) "авторитетните международни партньори" където последните слънце не ги е огрявало!
    нормални, пита се в задачата, няма ли!
  • 13 Прекарвам книги

    7 1 Отговор
    За някои летни зимни сараи тинтири минтири, за други работа, работа, работа!
  • 14 Силвия Великова

    9 9 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Аз пък разпознах себе си в доклада - ние, Медияпул, Дойче веле - все на Сорос, Дневник на Прокопиев, Фрог и БТВ на Божков, Сега на Дончев - все примери за "свободни" медии!

    Коментиран от #32

  • 15 Малко известно

    9 1 Отговор
    То сега се очаква и резолюция на ООН срещу България за Човешки права и Съдебната система!
  • 16 бечев

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "бечев":

    Забравих,честит празник на пълнача ти Борисов!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Електра

    14 12 Отговор
    Рада дълбоката откъде изпълзя. Не знам кое е по гнусно Мая Манолова ли, Елена Йончевали, Гнома ли Ристю ли или Рада...
  • 20 ЗАРА

    6 13 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА МАРЕ.ШКИ,ЗАЩОТО ЩЕ ИМА ФАЙДА ЗА НАС,24 НОМЕР
  • 21 Калмук

    12 5 Отговор
    Радане, как по-точно очакваш да обЯсним на европейците нашия проблем с македонизма след като дори ти, Тафров и неколцина интернационалисти оревахте Брюксел, че историята (и най-вече Българската ?!?!?!) е без значение ... че политиката си е нещо съвсем отделно, въпреки, че дори ти знаеш, че македонизма е резултат именно на омешването на историята с политиката. ... Заради такива като теб и Тафров се отказвам да гласувам за ДБ ...
  • 22 Някой

    13 6 Отговор
    Рада Дълбоката пак изпълзя от нафталина!

    Коментиран от #23

  • 23 Рада Дълбоката

    5 5 Отговор

    До коментар #22 от "Някой":

    Щото искам да ги лапам.....държавните пари не друго😂
  • 24 тони

    4 5 Отговор
    до 8 прочете признанието на черепа,че той е организирал протеста какъв радев-пионката какви пет лева,какви будни българи

    Коментиран от #33

  • 25 Тошко

    6 6 Отговор
    Кака Рада обръща палачинката леко според ситуацията.
  • 26 Гост

    4 5 Отговор
    Плужек недодялан
  • 27 Анонимен

    1 2 Отговор
    Под N 2, Факти пусни баджанака Свиленов, да го поздравя с песен на рок групата
  • 28 Електра

    2 4 Отговор
    Честит празник на лъжата БСПдирасти, пожелавам на Черепа, СС Момата, Импекса, Мая Костинбродска, Ян Бибиткян, Кауна, Гнома, Рада и Ристю, да лъжате още повече тоя все още глупав, но и умен народ...
  • 29 пфу

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "НОВО ПЕТ":

    И за зеления чорап деееее,много ви е мил и много го криете
  • 30 ТРЕНД

    4 1 Отговор
    Кой ще каже реалните собственици на банките в България? И кои са акционерите на фондовете които управляват ВТОРАТА ПЕНСИЯ? Бъдете сигурни, че Нинова, Бриго, Овчаров, Бойко, са акционери там, и си разпределят всяка година 800 милиона давани за услугата, и разпределящи където им е изгодно 20 милиарда лева - за уж втора пенсия. Те ще усвоят всичко, и ще фалират тези фондове. ИМА КАКВО ДА ГИ ОБЕДИНЯВА. Ако бойко заплашва тези фондове, то е за да получи по-голям дял. Така американците заплашват Бойко, просто да получат повече. Повече сделки, по-малко руско влияние, повече русофобия, повече СДС, са намеренията на САЩ и исканията им към Борисов. Те го държат за шлифера.... ..
  • 31 111

    6 0 Отговор
    Отидете всички да гласувате!
  • 32 Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Силвия Великова":

    Трол си е трол едно и също никаква обективност
  • 33 Българин

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "тони":

    Протестът беше организиран от студенти завърнали се в кочината и им сложиха веднага юлара с нахалници които всички познаваме Кой вярва на мафиоз номер едно

    Коментиран от #34

  • 34 Брей!

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Българин":

    Аз пък си мислех, че проекта на Москва със стиснат юмрук поведе тумбите заедно с тримата отровители, Маямата и онзи от Дубай. А т.нар. "хубави, красиви, интелигентни" студенти бяха единствено и само в ролята на туй що се вика useful idiots.
  • 35 Realidad

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Докладът е продукт на същата тази администрация, която обяви полвината от народа си за "вътрешни терористи". Плещи за "бяло превъзходство" а си затваря очите за отвратителния черен расизъм, който върлува в момента в САЩ. Плещи за свободата на словото, а в САЩ тълпи от чернокожи подпалват къщите на водещи журналисти. Хайде малко по-кротко със суперлативите за тази администрация. Знаем ги какво представляват. Знаем си ги и нашите проблеми, които не са никак малко, но също така знаем и откъде са онаследени. А този нож, който САЩ забиха в гърба ни не само, че няма да реши който и да било от проблемите ни, а тъкмо напротив ще ги задълбочи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове