Last news in Fakti

1 Април, 2021 08:37 4 543 82

Боряна Димитрова: Избирателната активност ще реши изборите

  • боряна димитрова-
  • избори-
  • алфа рисърч

Последното изследване на „Алфа рисърч“ сочи, че тя ще е около 51%, или между 2,6 и 2,8 млн. души

Боряна Димитрова: Избирателната активност ще реши изборите - 1
Снимка: бТВ

„Три дни преди вота избирателната активност продължава да бъде една от най-големите неизвестни със съществено значение за крайния резултат“. Това каза в предаването „Тази сутрин“ социологът Боряна Димитрова от „Алфа рисърч“.

Последното изследване на агенцията за електоралните нагласи е направено в периода 27 – 30 март сред 1007 пълнолетни граждани от цялата страна. Информацията е събрана чрез пряко стандартизирано интервю с таблети по домовете на анкетираните лица.

Проучването показва, че избирателната активност ще е около 51%, или между 2,6 и 2,8 млн. души. Тези данни са за реално живеещите в България избиратели, уточни Димитрова.

До голяма степен на активността влияе пандемията от COVID-19 – 10% от тези, които искат да гласуват, имат големи притеснения, а 36% имат известни притеснения. Ако тези хора останат в домовете си, активността може много да падна – под 2,4 млн. души, а това ще доведе до съществени промени в резултатите, коментира Боряна Димитрова.

В последното изследване на „Алфа рисърч“ 75% от анкетираните казват, че са решили за кого ще гласуват още преди кампанията. 11,6% пособват, че са решили по време на кампанията. 13,3% твърдят, че ще решат в оставащите до изборите дни. Според нас те може и да не отидат до урните, уточни социологът.

Подкрепата за партиите, които получават над 4% според проучването е: ГЕРБ – 28,1%, БСП – 19,8%, „Има такъв народ“ – 12,7%, ДПС – 12,5%, ДБ – 6,3%, „Изправи се! Мутри, вън!“ – 6%, ВМРО – 4%.

„Тази година прогнозите са по-трудни от всякога и заради пандемията, и заради динамичната промяна на нагласите по време на кампанията“, уточни Димитрова.

По думите ѝ за ГЕРБ не се променя подкрепата в хода на кампанията, но се увеличава разликата с втората сила – БСП, с около 8%.

„Притесненията за гласуване в COVID кризата не остава незасегната никоя партия, но най-тежко засяга по-възрастните избиратели, които са значителна част от електората на БСП – до 20% от техните избиратели се притесняват. Освен това част от новите протестни формации като „Изправи се! Мутри, вън!“ взимат от гласовете на социалистите, допълни социологът.

Тя допълни, че резултатът на ДПС може да е различен, ако има голям приток от гласове в чужбина, които агенцията не мери, и при ниска избирателна активност.

Подкрепата за партиите, които са малко под бариерата е: „Воля“/НФСБ – 3,1%, „Възраждане“ – 1,7%, „Атака“ – 1,2%, АБВ – 0,9%, КОД – 0,8%, „Републиканци за България“ – 0,8%.

„Малки промени могат да се окажат съществени. Ако патриотичните формации прескочат бариерата, това дава шанс на ГЕРБ за управление“, коментира Боряна Димитрова.

Изследването на „Алфа рисърч“ е проведено в периода 27 – 30 март сред 1007 пълнолетни граждани от цялата страна. Информацията е събрана чрез пряко стандартизирано интервю с таблети по домовете на анкетираните лица. Проучването е реализирано със собствени средства.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТОЛУПА

    26 7 Отговор
    Отварям, затварям !!!
  • 2 смок

    20 31 Отговор
    „Има такъв народ“ – 12,7%. България отива в канала. Слави ще я изтъргува в юго-източна посока и край!Кючекларъ.

    Коментиран от #7

  • 3 ЛАЖКИНЯ

    55 10 Отговор
    ДОСТА ПАРА Е ПРЕБРАЛ ТАЗИ ГОСПОЖА.
  • 4 Панов

    15 47 Отговор
    По спомени,това е най сериозната агенция

    Коментиран от #16

  • 5 Чата

    34 13 Отговор
    Този резултат ще ви обявят, независимо какъв е реалният!

    Коментиран от #37

  • 6 Лош

    35 4 Отговор
    Много лизачи.
  • 7 Чочо

    18 9 Отговор

    До коментар #2 от "смок":

    Доган играе с два отбора.дпс са абонирани за 10 % и ще вземе още толкова чрез чалгаджийския вот
  • 8 АУУУУУ

    14 20 Отговор
    Това е грозна инсинуация... За справка погледнете другите публикации.... Там пише че БСП води убедително пред......ГЕРБ.. Упс грешка... ВОДИ УБЕДИТЕЛНО ПРЕД Мая Манолова 😂😂😂😂😂😂😂
  • 9 Ю Кортес

    10 21 Отговор
    Винаги са били най близо до крайния резултат
  • 10 9549

    8 37 Отговор
    Българино идвам с 200, кабинет Боко 4 се задава с пълна сила.

    Коментиран от #20, #38

  • 11 Някой си

    26 3 Отговор
    Кой пък ви пусна по домовете, нали ги е страх, хората
  • 12 нннн

    20 8 Отговор
    И според мен редът ще е такъв, но вмест ВМРО да се пише Възраждане. А, и преднината на първия ще е доста по- малка.
  • 13 Българка

    42 12 Отговор
    Поредната манипулация на управляващата шайка е от името на опозиция да призовава хората да протестират като бойкотират изборите. Хора това е лъжа и работи за ГЕРБ и ВМРО. Те са напазарували гласоподаватели, имат контролиран и корпоративен вот. Единствено на тези грабежи можем да се противопоставим като излезем МАСОВО и гласуваме за опозицията без да разпиляваме протеста за малки и незнайни партийки, които няма да влязат в НС!
    Подкрепете сигурните с номер 11, 18 или БСП, ИТН. ГЕРБ не трябва да са първи, защото ще шикалкавят и бавят с месеци съставяне на тяхно пшравителство, което няма как да стане, освен с ДПС. мВсеки ден на власт са още грабежи, а за на още геноцид!

    Коментиран от #15, #19, #41, #49

  • 14 Дени

    14 11 Отговор
    Доста пресилено за чалгата и мутрите на мая

    Коментиран от #17

  • 15 Чочо

    10 9 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    Никой няма да може без ДПС защото Доган играе с два отбора ДПС плюс чалгата
  • 16 Sss

    19 6 Отговор

    До коментар #4 от "Панов":

    По спомени, това е най-лъжливата агенция, за последните избори в София, даваха на Боил Банов 2 процента, а реално получи над 10 процента....
  • 17 ДааДоста

    24 7 Отговор

    До коментар #14 от "Дени":

    Доста пресилен е процента за управляващата мафия..
  • 18 ПрогледниКаскет

    15 7 Отговор
    Защо все си мисля,че не избирателната активност ще реши изборите, а кебапчетата на Дочоолу, Гочоолу, Динко Хаирсъзина,Барба ГанЮс и печатницата на Цвинокио - така, както е било всякога.
  • 19 АУУУУУ

    10 7 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    Абе ти направо започна да говориш като скиорчето Диков.... "РАЗПОЛАГАМ С ТЕЛЕФОННИ РАЗГОВОРИ, ДОКУМЕНТИ И ДРУГИ ДОКАЗАТЕЛСТВА СРЕЩУ ТЕЗИ МАФИОТИ, НОООО СЕГА НЯМА ДА ГИ ПОКАЖА! ииии ако звършиш с.... АСЕНЕЕЕЕ ПУСНИ ВИДЕОТО!!!" 🤡🤡🤡😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  • 20 Факт

    20 11 Отговор

    До коментар #10 от "9549":

    Ако недай си Боже има Борисов-4, значи няма никакъв шанс за спасение на Родината... На тези избори България решава дали да продължи да пълни шкафчета и чекмеджета или ще има ПРОМЯНА!!!

    Коментиран от #76

  • 21 Африкански щам в Бразилия

    3 3 Отговор
    Около 33% избирателна активност! Сателитките също трябва да папкат ;)
  • 22 Гнусен

    21 9 Отговор
    Лъжите са безкрайни ,герб за

    гина Край на Тиквата...
  • 23 Лъжете

    19 6 Отговор
    Няма да бъде около 51%,ТАКА ВИ ПЛАЩАТ НА ВАС ДА ГОВОРИТЕ-ЛЪЖЛИВИ СОЦИОЛОЗИ!!! НАД 90% ЩЕ ОТИДАТ ДА ГЛАСУВАТ!!!

    Коментиран от #25

  • 24 Котарак

    17 8 Отговор
    Що така бе, Борянке? Нали тиквената партия води с над 8% на БСП. Или просто будалкате хората, защото оня ви хвърля пачки от джипа?
  • 25 Водещ с таблетче в ръка

    8 5 Отговор

    До коментар #23 от "Лъжете":

    Мечтай си!
  • 26 Чата

    10 6 Отговор
    Дори и така да е, ако имат поне малко срам, бостанът ще е без тиква!
  • 27 МайтапБеЦвъки

    6 9 Отговор
    Аз ще гласувам за Цвъки РапонЯ, защото е силно религиозен и връщайки се от поредната "молитвена закуска" на сатанистите от ФАЩ в семейното си огнище със своя самостоятелен асансьор, всяка вечер се приближава до Бога и ще се моли за грешната ми душа,та когато тя напусне болното ми и измършавяло от "хубавия" живот, който Цвъки и Шайката му ми осигури,докато беше на власт и безчинстваше, душата ми да срещне обятията на Христос в Рая.
  • 28 Ай честито

    9 9 Отговор
    Държавна Сигурност изготвя тези "проучвания", а шкафа плаща по 15+ бона на агенциите!
  • 29 София

    8 13 Отговор
    Между 6 и 12 ще е разликата между ГЕРБ и бсп.Голям рев ще падне в неделя вечер.
  • 30 Иванкин

    8 9 Отговор
    Ако изборите можеха да променят нещо - щяха да ги забранят ...
  • 31 Чата

    5 4 Отговор
    Не вярвам при този нисък посочен брой на гласували, под 3 милиона, Цецов да не стигне 1%! Боряна тук съвсем се е оплела! Цецов да не се добере до 30 000 гласа! При подкрепата на Вълневи и особено на Шевкет, който в Родопите боготворят и наричат с малко име, сякаш всички знаят кой е най богатият българин в САЩ!
  • 32 Ихи ихи

    11 7 Отговор
    Истината е друга Не избирателната активност щее фактор а онзи измислен математик константинов От както той изчислява бюлетините винаги неговите любимци гробарите са начело И от това нагаждане си пълни джобчето с бонбонки и семки
  • 33 ЦАЦА ама риба

    9 2 Отговор
    Всички професии с окончоние "лози" в България са сред най-бързо придобили си с огромни имоти. Къде са съответните институции да се самосезират.
  • 34 Тредстоун

    9 16 Отговор
    Мисля че ГЕРБ ще дръпне още по напред в разликата с червените маймуни , дпс са константа ,а що се отнася до пълнежа от други партийки със страни и абсурдни имена те са просто статисти борейки се за субсидия и власт покрай големите. Евентуално ВМРО ако прескочи ще е по сериозния представител на малките който не е еднодневка.
  • 35 Цанков

    12 7 Отговор
    Всички гербави по мия ри, включително тая се опитват да уплашат хората и да не отидат до урните.

    Коментиран от #55

  • 36 Мафия от Мутри

    11 9 Отговор
    Проблема е, че ГЕРБ налага тероризъм чрез мвр и ДАНС срещу неудобни, правят на определени хора живота буквално токсичен чрез служби и институции!

    Коментиран от #51

  • 37 Ткссс

    6 11 Отговор

    До коментар #5 от "Чата":

    Той ще е реалния, даже ГЕРБ винаги достигат по добри резултати от колкото им дават
  • 38 Ел Греко

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "9549":

    - Честита им промяна на калпаците, казваш. Това е велик народ, наследник на гордите траки. ..Къде си бе, Санта Клаус?
  • 39 Петров

    8 7 Отговор
    Горката тя. Как загърби истината за паница милиционерска манджа.
  • 40 Жигули

    7 0 Отговор
    Слава богу ема хора който мислят реално , а не се влият от пропаганди✌✌
  • 41 Здрав разум

    1 8 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    Докога? Стига с партийната агитация. Аман от псевдо патриоти.
  • 42 Пурко Папурков

    2 10 Отговор
    Задава се кабинет''Нинова'' със съгласието на Боко и Президент-''Шланга'' със съгласието на Нинова. Честита ви промяна, българи. Последния да угаси лампите на Терминал 2.
  • 43 Баце

    7 9 Отговор
    Пак ще ги бием другарите, да видим госпожа лъжа дали ще подаде оставка след поредния бой❓
  • 44 Акедемик без тапия

    6 1 Отговор
    Когато българинът се докопа до власт(кокала), става психически и психологически нестабилен индивид, заплаха за обществото!

    Коментиран от #47

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 АБВ

    4 3 Отговор
    Другари , не забравяте ...на 4 ...4 ....с бюлетина номер 4 БСП ... на 4 място.
  • 47 Професор

    3 5 Отговор

    До коментар #44 от "Акедемик без тапия":

    Докопване е когато случайно се добереш до власта или като БСП с чужд мандат упяват да се промъкнат, когато печелиш постоянно това значи си най добрия и заслужаваш

    Коментиран от #50

  • 48 Анализатор

    5 5 Отговор
    Гласувайте за Божков , за да търкате билетчита на гладен стомах
  • 49 Здрав разум

    4 4 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    За последните 30 години ВСИЧКИ правителства на БКП са в коалиция с ДПС. Целувката на Орлов мост трябва да влезе в учебниците по история
  • 50 Академик

    3 3 Отговор

    До коментар #47 от "Професор":

    Докопване е когато случайно се добереш до власта или като БСП с чужд мандат упяват да се промъкнат, когато печелиш постоянно с измама това значи си най добрия крадец и заслужаваш затвор.

    Коментиран от #54

  • 51 Има решение

    2 3 Отговор

    До коментар #36 от "Мафия от Мутри":

    Но трябва да си безпартиен...когато усетиш основателен тормоз от властта, искаш политческо убежище, където вратите са отворени..няма значение в ЕС или извън!
  • 52 Кочо Честименски

    4 2 Отговор
    Това няма да са резултатите на 4 април.Тая госпожа ще си закрие ли тая лъжлива агенция като види резултатите.Ще спрат паричките от тиквата тогава ще я видим.

    Коментиран от #64

  • 53 Електра

    4 4 Отговор
    Честит празник на лъжата, пожелавам на Импекса, Мая Костинбродска Кауна, Гнома и Ристю, да лъжат още повече тоя все още глупав, и умен народ...
  • 54 Професор

    2 5 Отговор

    До коментар #50 от "Академик":

    Измама е ако си фалирал три пъти България и си създал червените олигарси с раздаване на държавна предприятия и се надяваш пак да те изберат

    Коментиран от #72, #74

  • 55 АУУУУУ

    2 4 Отговор

    До коментар #35 от "Цанков":

    Ноооо ти си храбър..... И ще гласуваш.... Пък после на 8ми април като видиш резултатите че са за ГЕРБ... Ще плачеш 😭😭😭😭😭😂😂😂😂
  • 56 Кадилак мачка зазка

    2 6 Отговор
    Само здраве на господин Борисов , другото той знае как да го постигне‼
  • 57 ДЕН НА ШЕГАТА

    3 6 Отговор
    КАКА КУРНИ ПРЕМИЕР, МАЯ ВИЦЕ ПРЕМИЕР И МИНСТЪР НА СОЦ ГРИЖИ, ЧАЛГАРЯ -ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НС, ЧЕРЕПА- МИНИСТЪР НА КУЛТУРАТА, ГНОМА - МВР, БАБИКЯН - ОБРАЗОВАНИЕТО, ХАДЖИГЕНЧО - ПРАВОСЪДИЕТО, ПИНОКИО- ГЛАВЕН ПРОКУРОР, БАТ САЛИ - НА ЕНЕРГЕТИКАТА....
  • 58 ВИС-2

    1 2 Отговор
    Васко Илиев ти братко мили да избавя ни от мутрите във властта!
  • 59 Веско

    2 4 Отговор
    България ще си остане в плен на беззаконието и корупцията. А София пак театрално ще поднася на Запада руски шпионски истории, за да си върти необезпокоявано далавери с Русия, казва германският дипломат Клаус Шрамайер пред DW.

    „Всъщност всеки непредубеден външен наблюдател би очаквал, че тези избори вече са предрешени в съвсем друга посока. Защото след 10-месечните улични протести Борисов и неговият антураж би трябвало да са вече изметени. Чудеса обаче не стават. Повече от 30 години след 10 ноември 1989 България си остава България. А това означава - Балкански полуостров. Там все още господстват призраците на миналото, навиците от миналото, плюс постсоциалистическите рефлекси“, смята той.

    „Дори разумът да победи, шанс пак няма никакъв - заради вече превърналия се във фолклор „контролиран вот“ и заради изборните фалшификации. Освен това в България още няма гласуване по пощата, а в условията на пандемия това допълнително ще снижи избирателната активност, което облагодетелства големите партии и статуквото. В един разпокъсан парламент с 5-7 представени партии, сформирането на правителство никак няма да е лесно“.

    По думите му конформистите и опортюнистите ще гласуват за партията на Борисов.

    „Страната ще си остане в ръцете на беззаконието и под властта на олигарсите и на корупцията, а техни инструменти и занапред ще бъдат политиците. София и занапред театрално ще поднася на Запада руски шпионски истории, за да може в същото време необезпокоявано да си
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 ПУТИН

    3 6 Отговор
    АГЕНТ ФАТМАКА ДОКЛАДВА НА СССР - ЗАГУБИХМЕ ИЗБОРИТЕ БЕЗСЛАВНО, ПОЗОРНО И С КЕФ! КЕФА Е ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!
  • 62 ЩИРЛИЦ

    3 6 Отговор
    АГЕНТ ФЪРЧИЛОТО ДОКЛАДВА НА ПОП КИРО - ЗАГУБИХМЕ И АГЕНТИТЕ И ИЗБОРИТЕ. ЩЕ ПРОДЪЛЖИМ С ХВЪРЛЯНЕТО НА ЯЙЦА ДА АТАКУВАМЕ ВЛАСТТА, ПЪК ДАНО НЯКОГА Я СПЕЧЕЛИМ!
  • 63 Мирослав

    7 2 Отговор
    Видяхте ли, един контейнеровоз, който за три дни запуши Суецкия канал, какви щети беше на път да предизвика! Три дни.

    А сега се вгледайте в лай новоза от Банкя, който от 12 години е запушил пътя на прогреса в България и краде бъдещето ви и това на децата ви, с пълни шепи, за да могат хора с по един пръст чело, да стават партийни милионери, вместо да метат тротоарите на родината.

    Айде в Неделя, моля ви, вземете мерки! 12 години са това

    Коментиран от #69

  • 64 АУУУУУ

    0 3 Отговор

    До коментар #52 от "Кочо Честименски":

    Кочооу..... Ако госпожата познае.. Ти обещаваш ли повече никога да не занимаваш с нещо различно от пасенето на добитък 😂😂😂😂
  • 65 Петров

    5 1 Отговор
    Същата тази госпожа на хранилката на Мутрата, даде преднина на местния вот в София в деня на изборите в екзит пола между Фандъкова и Манолова от 12% в полза на Фандъкова.....после се оказа нещо около 2%,.
    Агенцията се оправда че гражданите не са казали истината....
    Обаче хората си помислиха в часовете след обяд че няма смисъл да излизат да гласуват защото преднината е много голяма.
  • 66 Бацо

    2 1 Отговор
    Взима 75 депутата и при това леко съмнително изследване, другите 46 от къде 😂
  • 67 Аз съм Васка

    4 0 Отговор
    Политтехнолозите от DS са на път да изпързалят яко Борисов, понеже всички му дават почти 10 % преднина и той сигурно много се радва! Между 80 и 100 депутати, разбираш ли! Веселба! Ама я съберете гласовете на всички останали, които искат да го махнат, обесят и в затвора! Повече ли са? Повече са! Ще има ли "програмно-задкулусно" правителство, което да спечели изборите на Радев? Ще има! Честито на всички, за които "България най-бедна и най-корумпирана" е бизнес! Идва тяхното време!
  • 68 Бялата Златка

    4 0 Отговор
    Значи на мен ми трябват 30хиляди гласа!(все ще се намерят толкова чобани(И влизам в ЕДИНЯТ процент.ЛАПВАМ единят милион от субсидийката и здравей живот,здравей.Варадееерооооо!

    П.п.Е,ше дам малко и на Ташева,ама другото си е за МЕН и Дени!Пак си оправих животеца.
    Благодаря предварително на всички,които ще ме подкрепят!!!

    А после Варадеро,Занзибар Бали,Брюксел,Париж...Пури,шампанско с ягоди...
    Ше си куоя и нови барабани,.Ех жвиооот!Ейс!
  • 69 Мирослава

    1 0 Отговор

    До коментар #63 от "Мирослав":

    Ще вземем мерки! Ти оставаш все така бивш далавераджия, метач по улиците!
  • 70 Иво

    4 2 Отговор
    Хора! Вдигайте трътките и да гласуваме - масово!
    Само така можем да объркаме "нагласите" ;) и да ги изненадаме неприятно в "очакванията" им!
  • 71 ИЗБОРИТЕ

    4 5 Отговор
    БОЙКО И ГЕШЕВ ХВАНАХА, ОЛИГАРСИ, НЕЛЕГАЛНИ ЗАВОДИ ЗА ЦИГАРИ, ПЛАНТАЦИИ МАРИХУАНА, КУПУВАЧИ НА ГЛАСОВЕ, ЛИХВАРИ И МНОГО ДРУГИ ПРЕСТЪПНИЦИ. Е, ТЕ ТИЯ ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА МАЯ, ЧАЛГАРЯ И КУРНИ! ДОБРЕ Е ЧЕ СА ПО МАЛКО ОТ ЧЕСТНИТЕ ХОРА.
  • 72 професоре пак си объркан

    2 3 Отговор

    До коментар #54 от "Професор":

    Мислиш за Костов а пишеш БСП, за летище София да напишеш нещо.
  • 73 това е първо априлска

    5 2 Отговор
    А истината е .......

    ПОДАЙ СИГНАЛ
    НАЧАЛОТЕМА В РАЗВИТИЕПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021

    Институт "Рего": Ситуацията се обръща, БСП повежда пред ГЕРБ
    30.03.2021 | 16:10 Marica.bg 3145 прегледа 6 коментара
    viber icon
    Институт "Рего": Ситуацията се обръща, БСП повежда пред ГЕРБ
    БСП води пред ГЕРБ с 2,7%, сочи изследване на Институт "Рего", чийто основател е Калоян Методиев, бивш началник на кабинета на президента Румен Радев, напуснал "Дондуков 2" след участието си в сбирка на ръководството на БСП.

    Наблюдава се висок дял на тези, които заявяват готовност да гласуват на изборите на 4 април. От заявилите, че ще гласуват е много висок делът на хората, които все още не са решили за кого – 15 %. Според проучването този дял е една от основните неизвестни в изборния ден.

    От твърдо решилите да дадат своя вот 28.2 % заявяват, че ще гласуват за БСП, 25.5 % за ГЕРБ-СДС, Има такъв народ – 15.7 %, ДПС – 9 %, Изправи се БГ – Мутри вън! – 6.9 %, Демократична България – 5.2 %. Всички останали остават под 4 %-та бариера. Към днешна дата шест партии попадат в българския парламент.

    Коментиран от #78

  • 74 до професора по лъжи

    2 3 Отговор

    До коментар #54 от "Професор":

    Тази мантра за фалита на банките не върви. Кой прехвърли всички държавни пари в КТБ?
  • 75 АМАН

    2 2 Отговор
    ТАЗИ ДОРИ ХОРАТА НЕ Я ИНТЕРЕСУВАТ ЗА КОГО ЩЕ ГЛАСУВАТ. ПРИБРАЛА Е ПАРИТЕ И ИЗДЕКЛАМИРАЛА КАКВО СА И НАРЕДИЛИ ДА КАЖЕ. АМАН ОТ ПЛАТЕНИ СОЦИОЛОЖКИ!
  • 76 Рап

    2 3 Отговор

    До коментар #20 от "Факт":

    Защо бленуваш за промяна? Тези,които влизат според агенцията не носят тази промяна! С Борисов или без Борисов промяна няма! Виж всички тези мутри,които си точат зъбките за парламента..... 😎😎😎 Всичко е една голяма гъжа.
  • 77 ПИТАМ

    1 0 Отговор
    БОРЯНО, ВЪВ ФАКУЛТЕТА, ВЪВ ФИЛИПОВЦИ ИЛИ СТОЛИПИНОВО ЛИ НАПРАВИ ПРОУЧВАНЕТО, ЗАЩОТО НАВСЯКЪДЕ ДРУГАДЕ ХОРАТА КАЗВАТ ДРУГО, ПИТАМ?
    КОЛКО ПАРИ ТИ ПЛАТИХА ЗА ДА ИЗРЕЧЕШ ТЕЗИ ЛЪЖИ?
  • 78 ?????

    0 2 Отговор

    До коментар #73 от "това е първо априлска":

    Кое е първоаприлска? Че БСП води ли?
  • 79 Кака Боряна много лапа...парички,де!

    1 0 Отговор
    Навремето(2009-та) тая даваше същата преднина на БСП пред "изгряващата" ГЕРБ,е....не позна!Сега на обратната,та кака Боряна редовно го лапа на властта!!!
  • 80 Верно ли,ма Борянке?

    1 0 Отговор
    Със собствени средства????Вий на фотосинтеза ли живеете?Или ГЕРБ ви е дарил средства(щото дарението не е форма на разплащане),и си правите изследването за "собствена сметка"?!Да беше споминала за дарителите....
  • 81 Сова

    0 0 Отговор
    Бухал Лебед итн. Виж те уважаеми действителните резултати от частичните избори за кмет преди месец това е социалогично. Проучване
    Останалото е Бошлаф работа
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове