Last news in Fakti

2 Април, 2021 19:30 12 474 157

Преподавател в УНСС подаде оставка заради изява на Бойко Борисов

  • унсс-
  • доц. мартин осиковски

Преди 2 години премиерът Борисов също посети УНСС заради въпросния нов корпус

Преподавател в УНСС подаде оставка заради изява на Бойко Борисов - 1
Снимка: БГНЕС

Използването на УНСС като терен за политическа реклама и агитация от страна на премиера Бойко Борисов бе последвано от оставка на преподавателя в същото учебно заведение доц. Мартин Осиковски. С пост във фейсбук доцентът съобщи, че заради поканата към министър-председателя и след днешното му участие в откриване на нов учебен корпус той е решил да напусне ръководните постове, които заема в университета. В откриването на обекта участваха още финансовият министър Кирил Ананиев и зам. регионалният министър Николай Нанков, съобщи "Сега".

"И така, уважаеми колеги, приятели, познати и непознати, рано тази сутрин т.нар. премиер е бил на посещение в институцията, в която работя – Университета за национално и световно стопанство. Повод за посещението му е било разглеждане на т.нар. „най-нов корпус“ – същата онази сграда, заради която (вече бивши) министри на същия този т.нар. премиер през 2019 г. докараха университета до безпрецедентна и финансова и имиджова криза (в разрез с всички правила и договорки – знам това добре, тъй като по онова време бях помолен да проуча случая и да съставя писмено възражение, както и направих.). Но няма значение кой е бил прав тогава и кой – крив; същественото е, че беше допуснато един български университет да се превърна в снимачна площадка за #ЖипкаTV. Намирам това за обидно по отношение на автономията като цяло, на толкова много хора, които работят или учат тук и които се чувстват, меко казано, дискомфортно от това, че неволно са превърнати в домакини на предизборна обиколка навръх последния ден от предизборната кампания на Политическа партия ГЕРБ. СРАМ!", коментира в социалната мрежа Осиковски, който е част от катедра "Медии и обществени комуникации".

Постовете, от които се отказва доцентът, са: главен секретар по уеб комуникации на УНСС, член на редколегията на "Научни трудове" и "Годишник на УНСС" и член на атестационната комисия на факултет "Икономика на инфраструктурата".

"Предварително искам да заявя, че знам какво ще се каже: „Но това не е политическа агитация, ние само разглеждахме сграда“. Отговарям: хайде да не се правим и да си говорим като мъже, моля! Днешните кадри от университетския двор, в допълнение на снимките на бивши и настоящи членове на Студентски съвет и университетско ръководство в зала „Тържествена“ и при главния вход на УНСС с надписи „Бюлетина №28“ и „За ПП ГЕРБ образованието винаги е било приоритет“ са срамна страница в историята на тази институция. Тук дори не става въпрос за това, че конкретно #НашиятУниверситет беше съсипан по време на точно това управление; не става въпрос и за това, че ако има български политик, който е максимално чужд на идеята за Университет изобщо, това е точно този политик. Тук става въпрос за това, че е адски невъзпитано, антиуниверситетско и брутално агитпропът да се вкарва на университетска територия", написа още Осиковски.

Преди 2 години премиерът Борисов също посети УНСС заради въпросния нов корпус, припомня Клуб Зет. Тогава от университета излязоха с писмо до медиите, в което обявиха, че той е пред фалит заради отказ на финансовото министерство да отпусне обещани през 2016 г. 7,5 млн. лв. за изграждането на новата сграда на вуза. Строежът ѝ започва две години по-рано от консорциум между „Галчев инженеринг“ ЕООД и "Вамос" ООД, като 4,5 млн. лева трябва да бъдат отпуснати по оперативна програма „Региони в растеж“, а държавата обещава 7,5 млн. лева.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 92 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 rusnak

    270 22 Отговор
    Долу Тиквата!

    Коментиран от #103, #142

  • 2 хъхъ

    18 172 Отговор
    На този не му е чиста работата, явно го гласят за герб-всеДС министер.

    Коментиран от #136

  • 3 3,14К

    302 31 Отговор
    Адмирации! Все още има свестни хора. Да им дадем шанс на 04.

    Коментиран от #41, #153

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 цвъ цвъ

    195 12 Отговор
    Доценти, професори, академици...всички ги минава с 200 доктора на пожарникарските науки.
  • 6 Врачка

    40 150 Отговор
    Тоя не беше ли построил няколко къщи с парите дадени му за реновация на УНСС?

    Коментиран от #37

  • 7 ТаУмВзе

    177 20 Отговор
    Явно има Достойни Хора! БЕЛЕНЕ МУТРО ШИЗОФРЕНЯСАЛА!
  • 8 60010

    166 21 Отговор
    Борисов ОСТАВКА мутро проста, лъжлива и крадлива, не искам нито да те гледам, а да не говорим да слушам лъжите ви! Борисов как смяташ да управляваш още 4 г. като се криеш в жипката ли по полета и баири! Борисов вие сте виновен за смъртта на хиляди Българи в ковид кризата, вашата некадърност и погрешни решения, както и вродената ви алчност и арогантност граничеща с простащина!
  • 9 Шпек

    83 4 Отговор
    Много ме кефи името на стрителите—измамници “ВАМОС”ООД
    “Вамос а ла плая” ....баце!
  • 10 мислещ

    144 12 Отговор
    Браво, още има достойни хора, но лошото е, че те постепенно и неизбежно се оттеглят от всякъде и активни в обществото остават само продажните боклуци.
  • 11 пройчо

    86 10 Отговор
    ХХЙ за Тлъстия Бою !!!
  • 12 Ливърпуул Х

    115 14 Отговор
    Тикво нагла Банкянска шизофренясала мутра , мутропитек скапал свободата на словото в България , поне че има факти бг и няколко телевизии , всичко работи за мафията герб. Герб ще падне яко!!!!!

    Коментиран от #98

  • 13 дедо Герчо

    80 7 Отговор
    ТАКА БЕШЕ,ПОСЛЕ Б.Б. ЗАЯВИ,ЧЕ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПРОСТАЦИ СА ЗАВЪРШИЛИ УНСС...ХЪХЪХЪ...
  • 14 Мдаа

    104 10 Отговор
    Нагло, по-нагло, най-нагло... и са на работа и правят агитация на наш гръб! Махайте се мафиоти и мутри! Ще спечелите изборите, но няма да сте на власт!

    Коментиран от #86

  • 15 браво

    92 15 Отговор
    Най-достойният учен и мъжкар в загробената ни родина !!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Все още няма коментари

    93 12 Отговор
    Никога повече ГЕРБ Никога повече ГЕРБ Никога.

    Коментиран от #50, #83

  • 18 Тошко

    104 23 Отговор
    Румен Радев президент втори мандат.
  • 19 ГЕРБ 2021

    20 101 Отговор
    Професорът направо да напуска УНСС. Защо само "ръководните постове" напуснал. След 2 дни, ГЕРБ ще ви помете на изборите!

    Коментиран от #43

  • 20 ГОРСКИ

    99 8 Отговор
    Държавата се управлява от един мародер, затова излезте и гласувайте без страх по съвест !!!!!!

    Коментиран от #23

  • 21 Subaru STI

    84 10 Отговор
    Естествено, че ще подаде. Еднокнижникът е срам за България!
  • 22 Реалист

    89 10 Отговор
    АДМИРАЦИИ ЗА ТАКИВА ХОРА❗❗❗
  • 23 ГЕРБ 2021

    18 88 Отговор

    До коментар #20 от "ГОРСКИ":

    Кажи ни за кой новоизлюпен политик изпълзял наприпек да гласуваме? Бойко прави неща за България, а новите само партийни лозунги в бъдеще време, които всички знаем че няма да изпълнят. Гласувайте за Бойко защото просто няма по добър от него!

    Коментиран от #60, #96, #144

  • 24 ГЕРБ 2021

    20 67 Отговор
    А най добре не гласувайте. Не си струва да се заразявате с вурис за да гласувате за някоя смешка като Мая Костинбродска, Корнелия Техноимпекс, Мравояда, руския пРезидент, Бибиткян и други новоизплълзели любители, които без да са в управлението, вече успяха да се олеят и компрометират по няколко пъти само за последните няколко месеца. Представете си какво оливане ще бъде ако тези "управляват" 4 години. Зимата на Жан Виденов ще ви се стори зимна приказва в сравнение с тези.

    Коментиран от #28, #30, #31, #46, #138

  • 25 Там

    35 7 Отговор
    бъка от алчна безродна измет ! Поне 90% и питомници , и преподаватели и началство !

    Коментиран от #32, #116

  • 26 Герак Митко

    53 7 Отговор
    Ако простотията пак си избере примата, аз също смятам да подам оставка от Република България (мутроландия).

    Коментиран от #57

  • 27 tate

    54 8 Отговор
    Достоен човек ,долу мафията и еднокнижника !! Неделя да го разкараме завинаги заедно с всички негови лакеи и подлоги !!!!!!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 срамна работа

    40 7 Отговор
    В УНСС има недоволство . Правителството излъга преподавателите, че ще увеличи възнагражденията им с 50 %, а то даде само някакви дребни суми от порядъка на стотина лева на човек. Срамна работа. И ректорът си мълчи, той явно е човек на властта.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Професор

    37 10 Отговор

    До коментар #25 от "Там":

    Измет са една изостанала умствено част от обществото, която за 50 лв. се продава и гласува за себеподобния вожд от Банкя.
  • 33 шашма

    25 11 Отговор
    Старият ректор бе агент на ДС, но и новият не е читав. Неговата цел е да разбие ВУЗ-а
  • 34 Някакви измислени

    11 33 Отговор
    Дисциплини, е преподавал напусналият ! А дали си е намерил работа?
  • 35 КОМУНИЗМА ПО ОПАСЕН ОТ КОВИД19

    12 45 Отговор
    БОРИСОВ И ГЕШЕВ РАЗКАТАХА КРАДЛИВИТЕ ОЛИГАРСИ НА БСП.

    Коментиран от #38

  • 36 гражданин

    42 12 Отговор
    негласуването е глас за ГЕРБ, ДПС и помпаното ВМРО, да си знаете, после да няма не чух и не разбрах, ама аз не исках така да стане
  • 37 Не беше

    24 4 Отговор

    До коментар #6 от "Врачка":

    -виж, ако кажеш "Тези не си ли правят предизборна реклама с комисионните, които взеха за ненужните и непостроени американски самолети", ще знам за кого говориш...
  • 38 Имена

    23 5 Отговор

    До коментар #35 от "КОМУНИЗМА ПО ОПАСЕН ОТ КОВИД19":

    моля. Иначе ще си помисля, че си забравил за Горанов и шкафчето...

    Коментиран от #51

  • 39 Икономика

    11 7 Отговор
    На инфраструктурата ? На аСафалта и прохоляка от ТЕЦ? Катедри за комуне!
  • 40 То е ясно

    36 5 Отговор
    Тиквата е прост.За него университета е като кочината в двора му в Банкя.Няма разлика.

    Коментиран от #44

  • 41 непукист

    38 6 Отговор

    До коментар #3 от "3,14К":

    Все още има истински мъже в изстрадала Майка България,а не само долни мижитурки!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Ами защото

    34 5 Отговор

    До коментар #19 от "ГЕРБ 2021":

    е преподавател, а не пожарникар, издигнал се над нивото на собствената си некомпетентност. Да си преподавател в Университет е въпрос на чест и достойнство.

    Коментиран от #56, #120

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 народ

    35 6 Отговор
    Браво на господина!
    Дано им повече българи като него!
  • 46 Само да уточня

    32 7 Отговор

    До коментар #24 от "ГЕРБ 2021":

    -да си сред първите страни по смъртност в света е вероятно повод за гордост? А начело на държавата да е човек с фалшива титла "доктор", незнаещ чужд език дори на ниво А , поставил начело на Народното събрание подобна нему ПКП, е повод за гордост?
  • 47 ИДЕ 04 04 МИСЛИ

    35 5 Отговор
    ТОЯ САТРАП НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГО ДИША ....!

    Коментиран от #54, #58

  • 48 По-скоро

    11 15 Отговор
    Са го изгонили доцента
  • 49 Гершната мЪдона с голямите бонби

    5 25 Отговор
    ГЕРБ и БОЙКО две в едно за оспех на моета родина
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Ами

    9 29 Отговор

    До коментар #38 от "Имена":

    Ти защо не си спомняш , КУМОНИСТИТЕ , ЖАН ВИДЕНОВ , ТОИНАТА КОАЛИЦИЯ , ЗАЩО ???
  • 52 Joсо

    19 3 Отговор
    Нали Стати Статев с пари от този нов корпус си направи нова къща на Халкидики

    Коментиран от #124

  • 53 гражданин

    10 10 Отговор
    чест, достойнство, себеотрицание, мотивация, съвест, все неща необходими за един качествен преподавател, които за съжаление не ги констатираме при доста представители на тази професия в страната ни, за журналистите мисля че няма нужда да говорим, ей намери се една бяла лястовица, браво на този преподавател, ако студенти четат, да запишат курсовете, в които той преподава, така се гради бъдещето, тухла по тухла

    Коментиран от #61

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 ЕХАА

    9 27 Отговор
    Пак ще спечели изборите БАТЕ БОЙКО , да е жив и здрав , че много му завиждат на успехите му! Пак ще си го изберем !

    Коментиран от #109

  • 56 христо тъмнев

    13 4 Отговор

    До коментар #43 от "Ами защото":

    А да си пожарникар като Борисов е въпрос да гаси,а не да пали пожари!Не са го научили,че бензинът не гаси,нашият Ван дер Любе.
  • 57 Голям

    2 4 Отговор

    До коментар #26 от "Герак Митко":

    праззз!
  • 58 ЕХАА

    7 22 Отговор

    До коментар #47 от "ИДЕ 04 04 МИСЛИ":

    ИДЕ ЧЕТВЪРТИ МАНДАТ НА УСПЕШНИЯ БОЙКО И ГЕРБ !

    Коментиран от #73

  • 59 Националист

    7 16 Отговор
    Щях да кандитатствам там но заради този професор се отказах
  • 60 ГОРСКИ

    15 6 Отговор

    До коментар #23 от "ГЕРБ 2021":

    Помисли си добре за чекмеджетата за златото и гласувай по съвест!!!

    Коментиран от #92

  • 61 ДЕБЕЛАК ПИЕ БИРА НА ВИТОШКА

    5 18 Отговор

    До коментар #53 от "гражданин":

    КАКТО ВИНАГИ ГЮЛЕТО БОЙКО Е ПРАВ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕТЕ КОИ И КАКВИ СА УНСС„КАРЛ МАРКС”!!!!👠👠👠👠😡😡😡😡🐑🐑🐑🐑🐀🐀🐀🐀те такива
  • 62 Димитър

    7 17 Отговор
    Глупаво. Боко дори няма да си го преместо заради това, а преподавателя ще страда с търсенето на нова работа и свикването с новото място, ако евентуално намери такова след преизбирането също евентуално на същия тоя боко. 15-те минути слава не си струват главоболията според мен.

    Коментиран от #106

  • 63 Този

    9 16 Отговор
    Смехурко е от онези делавераджии дето опапаха парите на УНСС за ремонти на частни хотели и лични вили. И боде заплют. А сега се прави на моралист. Абе мухльо. Ако не беше Боко да ви даде кинти още щяхте да се на тухла. Наси червените крадци бе. Извират от всяка бара беее.

    Коментиран от #68

  • 64 КАНДИДАТ ПРОТЕСТИРАЩ

    8 20 Отговор
    САМО БОЙКО И ГЕРБ САМО ТЕ МАГАТ ДА УПРАВЛЯВАТ, САМО ТЕ МОГАТ ДА ВДИГАТ СТАНДАРТА НА ЖИВОТА НА БЪЛТАРИНА , ДОКАЗАХА ГО , САМО ТЕ СТРОЯТ МАГИСТРАЛИ И ГОЛЕМИ ИНФРАСТРЕКТУРНИ ПРОЕКТИ ДОКАЗАХА ГО ,САМО ТЕ МОГАТ ДА ВКАРВАТ ОЛИГАРСИ ЗА СЪД , ДОКАЗАХА ГО !!! А ВИЕ КОИТО ИСКАТЕ ДА ГО СВАЛИТЕ ЗАЩИТАВАТЕ ТЕЗИ , ПРОТИВ КОИТО КАЗВАТЕ , ЧЕ СЕ БОРИТЕ !!!! ЗАЩО ???

    Коментиран от #100

  • 65 Доколко

    5 12 Отговор
    Напусналият даскЪл познава отрасалит ифраструктура? Всичките видове инфраструктура . Е като как, от банката в УНСС, го знае? Абсурд! Дори боко ,туристът, знае в пъти повече, от даскалот!
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Достоен човек

    23 5 Отговор
    Браво на : доц. Мартин Осиковски. Брависимо! По същия начин трябваше да постъпят и членовете на щаба, когато им налагаха решения, противно на техните виждания на пандемията!!!

    Коментиран от #70, #74

  • 68 Прав си

    7 16 Отговор

    До коментар #63 от "Този":

    Много крадоха, от УНСС, по този проект , а наглеца, напусналият , иска да прехвърли вината, на Борисов! Не нам с таким пунтам, бе стотинка ! Помним!
  • 69 Народа

    5 18 Отговор
    Ние харесваме БОЙКО И ГЕРБ , защото те могат да управляват успешно държавата, да градят и да привличат капитали , да вдигат доходите на хората и го доказаха! ЗАТОВА заслужават четвърти мандат!
  • 70 Ко кайш,

    4 4 Отговор

    До коментар #67 от "Достоен човек":

    Лъжата е достойнство?
  • 71 пфу

    7 12 Отговор
    Ами добре си направил.Няма да плачем за теб.Марш!

    Коментиран от #93

  • 72 ЕХАА

    6 11 Отговор
    ОСИКОВСКИ това име какво е .....????? БОЙКО ИЗГОНИ шпионите ....ето го малкия отговор на ДРУГАРИТЕ!😄😄😄
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Стати си строи хотел в Гърция!!! Малко

    9 4 Отговор
    Ли Гербаджии се обзаведаха с титли от УНСС, Краси Велчев ходи чак Япония да защитава титла, в Токийския университет!!! Говорил им е на Шопски на Японците!!! Туризъм!! Изпратен от УНСС. Колкото е станал и летец в СССР???!!!! Менте титли, Менте дипломи, Менте Политици, истински само Крадци!! Прав е проф Илчев, какви ни Управляват!!!!!
  • 76 Боко Бандита

    8 5 Отговор
    Да направя и аз последната си агитация. Излезте и гласувайте на 4 април! И най-важното - за мен.
    Номера на бюлетината ми е обезпечен със кюлчета злато и пачки от 500 евро, тоест с всички активи от чекмеджето ми. За поправка виновните се наказват съгласно закона.

    Коментиран от #82

  • 77 бойко малоумни

    17 5 Отговор
    "Нидeрлaндия прeкрaти вaкcинирaнe c "AcтрaЗeнeкa", вcичкoтo щe гo нaбутaт нa мaлoумникa Бoриcoв. Дa му зaпушaт гoлямaтa уcтa, и хoрaтa дa мрaт кaтo мухи. Бил ce прeбoрил зa вaкcини, тъпa мутрa.
  • 78 МУТРИ И КРАДЦИ ВЪН

    17 5 Отговор
    Времето ви изтича след броени часове за геноцида над Българския народ, който го подложите през всички тези години по време на управлението на най ПРОКЛЕТА ПАРТИЯ ГЕРБ ГРОБ ГЕПИ с главно действащо лице БЪЛГАРОУБИЙЦИ борисов, ШИШИ ПЕЕВСКИ И БУХАЛКА КАСКА ГЕШЕВ. ЗАТВОРА ВИ ЗОВЕ ВСИЧКИ ДО ЕДИН БЕЗБОЖНИЦИ ТАКИВА НАГЛИ ЗА СЪСИПВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ!!!!
  • 79 Осиковски,

    2 9 Отговор
    Овде ли си? Я кажи, кое е най-важното знание , за да стартира един инфраструктурен проект?

    Коментиран от #81

  • 80 Све

    9 10 Отговор
    Не подвеждайте със заглавията. "Подал е оставка" от разни синекури, към които след изборите няма да има никакъв проблем да го възстановят. Цинизъм от страна на Осиковски е с тази "оставка". Като е толкова ербап, да беше напуснал. Да не говорим, че е член на ДСБ. В това няма нищо лошо разбира се, стига да не използва университета за прикрита политическа агитация
  • 81 Не го прашай

    2 0 Отговор

    До коментар #79 от "Осиковски,":

    ОН ни знае откъде пика кокошката ...
  • 82 Онзи, скулпторът,

    3 8 Отговор

    До коментар #76 от "Боко Бандита":

    Забравих му името, дъртият комунист Ви обясни, кога едно кюлче е кюлче! Да си чел! За банкнотите от 500 евро, е почти идентичен случай! Валидни са само в банката! Ако са!
  • 83 Лилява

    1 3 Отговор

    До коментар #17 от "Все още няма коментари":

    Само така си мислиш!Да ,ама нееее
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Чаушеску към ББ.

    9 4 Отговор
    Хайде Тикво. ....чакам те!
  • 86 НЯМА ДА СПЕЧЕЛЯТ!

    9 3 Отговор

    До коментар #14 от "Мдаа":

    НЯМА ДА СПЕЧЕЛЯТ! И ТЕЗИ НА КОИТО ПЛАЩАТ СА ОТВРАТЕНИ ОТ УБИЙЦИТЕ ГЕРБ!!!
  • 87 местен

    6 2 Отговор
    То и Силвио Берлускони имаше имаше пари и влияние но падна.Така ,че вечни неща няма.Вечни са само интересите и вселената.Има богове,защото има много хора на колене.
  • 88 Гошо

    11 6 Отговор
    Браво, човек с топки и принципи. ОГРОМЕН РЕСПЕКТ!
  • 89 Да припомним

    11 6 Отговор
    Предишният ректор проф. д.ик.н. Стати Статев с агентурен псевдоним Стойновски похарчи парите и не построи сградата. През 2019 поискаха от правителството извънпланово 6 милиона, които после станаха 7.5, за да довършат сградата. Цената беше падането на ректора - разсипник. Това не можа да бъде простено от поддръжниците на Статев. В конкретния случай Мартин Осиковски оправдава личните си несполуки с Бойко Борисов.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Стига смешки

    7 12 Отговор

    До коментар #60 от "ГОРСКИ":

    Аз гласувам за Бойко защото е направил нещо за България. Опозицията са направили едно НИЩО, очевидно имат нулев опит в управлението и просто искат да КРАДАТ. Някои като Мангъров очевидно им хлопа дъската. Никога досега не съм виждал такова жалко сборище от кандидат "политици". В кварталната кръчма има по достойни алкохолици да ни управляват в сравнение с тея. Да не говорим за Божков, откраднал милиарди от България, сега иска пак да ни "оправи" и има бавно развиващи които ще гласуват за него ....

    Коментиран от #94, #95, #118

  • 93 и още двама

    4 15 Отговор

    До коментар #71 от "пфу":

    Мартин НиколаевИЧ Осиковски подал оставка, притесних се сериозно!
  • 94 Хихихихи

    1 1 Отговор

    До коментар #92 от "Стига смешки":

    Е стига смешки ама ти що продължаваш с тях?
  • 95 Edin

    2 3 Отговор

    До коментар #92 от "Стига смешки":

    Те са готови да извадят България от ЕС и НАТО, ти разбор им правиш!
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този

    10 1 Отговор
    Унищожи най голямото завоевание на България- демокрацията! Станахме една бананова държава с една шепа супер богати далавераджии и вегетиращ народ. Целият свят вече ни се смее.
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 sbs

    5 8 Отговор
    ЧЕРВЕНО КОМУНДЕ ----НАЙ -НАКРАЯ СИ РАЗБРАЛ ЧЕ МЯСТОТО НЕ ТИ Е ТАМ ---КАЖИ ГО И НА ДРУГИТЕ КОМУНДЕТА --

    Коментиран от #104

  • 100 ДОКАЗАХА СТАНДАРТА

    9 2 Отговор

    До коментар #64 от "КАНДИДАТ ПРОТЕСТИРАЩ":

    НА ЖИВОТ, СПРАВКА: СКОЧИЛИ ОТ СЕДМИЯТ ЕТАЖ НЕЗРЯЩА МАЙКА И ДЪЩЕРЯ И! ДОКАЗАХА СТРОЯТ МАГИСТРАЛИ НА СМЪРТТА! МАГИСТРАЛИ ДУНАВСКИ ВЪЛНИ! ДОКАЗАХА ОСЪЖДАТ ХОРА, ЧИИТО БИЗНЕСИ ЗАГРАБВАТ!!! УБИЙЦИТЕ СА СИ У Б И Й Ц И!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТОВА СА ГЕРБ!!!!!!
  • 101 бай тулуп

    7 2 Отговор
    Прости му Господи , той не знае за какво са университетите.
  • 102 да бе

    2 4 Отговор
    28 и да сме добре
  • 103 Милен

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "rusnak":

    До неделя, след това пак ще е горе!
  • 104 отврат

    1 2 Отговор

    До коментар #99 от "sbs":

    Ей нагъл си бе.

    Коментиран от #108

  • 105 Доко

    10 3 Отговор
    Шапки долу! За всички почтенни българи и г-н Осиковски, които напускат в знак на протест за да запазят достойнството си във всички институции.
  • 106 ЗНАЧИ СИ РОБ!

    4 0 Отговор

    До коментар #62 от "Димитър":

    ЗА БЪЛГАРИЯ ЖИВОТА СИ ДАДОХА! КАКВО ТУК ЗНАЧИ "15 МИНУТИ СЛАВА"?! ТОВА Е МЪЖЕСТВО В ПОЛЗУ РОДУ!!! А ТИ СИ РОБ!!!
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 sbs

    3 3 Отговор

    До коментар #104 от "отврат":

    ПО -ДОБРЕ НАГЪЛ ----ОТКОЛКОТО СЛЯП

    Коментиран от #117

  • 109 ШЪ СИ ГУ ИЗБИРЕТИ...

    3 0 Отговор

    До коментар #55 от "ЕХАА":

    АМА ДРУГ ПЪТ!!! ХА ХА ХА ХО ХО ХА !
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 към мартинчо

    2 2 Отговор
    Мартине, кой че те храни занапред
    знаеш абревиатурата на УНСС

    това не е онова от преди 40 г.
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Сараите

    6 3 Отговор

    До коментар #25 от "Там":

    Ректорът е гербераст и човек на Сараите. И не е никакъв учен.
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 ВАСИЛ БОЖКОВ

    4 2 Отговор

    До коментар #92 от "Стига смешки":

    Е ВРАГ НА МОЯТ УБИЕЦ БОРИСОВ! ЗНАЧИ ВАСИЛ БОЖКОВ МИ Е ПРИЯТЕЛ! БЮЛЕТИНА No 14!!!!
  • 119 Мнение

    8 2 Отговор
    Дълбок поклон пред този достоен човек от една 70 ггодишна жена. Поклон до земята, Човеко!
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Пишеш,

    0 3 Отговор

    До коментар #115 от "e r jwwmr":

    Че ни знаеш? Одобрявам! За тези пишеш? А твоята къде ? Какво е тоталитарно? Мислене ? Кой номер шапка носиш? Смешник!

    Коментиран от #123

  • 122 Разбирам

    5 1 Отговор
    Бългaрия aкo ce oпрaви, тoвa шe e зaрaди хoрaтa, кoитo ca нaд пaртиитe и нaд цялaтa cтруктурa, кoятo e cъздaдeнa зa Бългaрия ! Явнo иcкaт дa cи зaпaзят "мяcтoтo" и Бългaрия дa e вeчнo тяхнa, нa бъдeщитe им внуци и "др" в бъдeщe ! Иcтинaтa e чe cъвceм друг чoвeк / други хoрa трябвa дa "нaдничaт" нaд Бългaрcкoтo, зaщoтo тaкa трябвa !
    Иcтинaтa e чe "рoмcкoтo, турcкoтo, aмeрикaнcкoтo, гeрмaнcкoтo и aрaбcкoтo нe трябвa дa ce рoвят в бъдeщeтo и живoтa нa Бългaрcкoтo", зaшoтo нe им трябвa, вcъщнocт ! Тe нe ca дocтoйни дa притeжaвaт бългaрcки нeщa !
    Трябвa дa ce oфoрми вcичкo нa Бългaрия !
  • 123 ето това

    2 1 Отговор

    До коментар #121 от "Пишеш,":

    Кво е тоталитарно в мисленето ви ли , ами обслужвате един егоцентрик за който закон и държава отсъстват в представите му , който си е наумил , че може еднолично да върши произвол върху народ и държава.

    Коментиран от #127, #129

  • 124 Паралийски

    6 0 Отговор

    До коментар #52 от "Joсо":

    И хотел си направи, има и палат в Симеоново, агент на ДС, доносник. Не си знае парите.
  • 125 За да знаеш,

    2 1 Отговор

    До коментар #115 от "e r jwwmr":

    Ке ти пиша! Тоталитарно значи, всички да мислят еднакво, да има една истина, а истината е относителна! Как реши ко е тоталитарно? Защо ви липсва Маркс-лининссата философия ?

    Коментиран от #128

  • 126 Васил

    6 2 Отговор
    Защо трябва да подава оставка заради такъв тапир който унижава нацията всеки ден.
  • 127 Ако знаеш колко

    0 2 Отговор

    До коментар #123 от "ето това":

    Си зле.... ама много си неподготвен,,,😁
  • 128 законаТоваСъмАз

    1 2 Отговор

    До коментар #125 от "За да знаеш,":

    Ами мислите , че е благо да подкрепяте един питек , който си е наумил еднолично да решава всичко в държавата ни възползвайки се от благословията му да разграбвате общественото..

    Коментиран от #131

  • 129 Не знаеш,

    0 0 Отговор

    До коментар #123 от "ето това":

    Ко е държава, ко е колективно решение , какво е еднолично решение ...

    Коментиран от #132

  • 130 МДА

    5 1 Отговор
    ЕДНИ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ СНИМКИ НА ЧЕКМЕДЖАН КРАДЛИВИЯ КАТО МИНИСТЪР. СЛЕДВАЩАТА ЩЕ Е ТАЗИ С РАЕТА.
  • 131 Сега обърка

    1 4 Отговор

    До коментар #128 от "законаТоваСъмАз":

    И числата! Единствено и множественото! Младеж , където си тръгнал, аз от там се връщам, мило ми мишленце.... Не одобрявам, напълно Борисов , но шлаката също!
  • 132 ей ври ми

    0 0 Отговор

    До коментар #129 от "Не знаеш,":

    Държавата е договор между народа и политиците , най-общо и преди всичко , след това останалото ...... до държавни институции и пр. Еднолично решение в случая е , дори когато е разписано в закона , да не го съблюдаваш , да оставим , че имаш дори Парламент , който формално е начело на парламентарната република да ти гласува удобни или лобистки или каквито щеш закони.
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 56890321

    3 6 Отговор
    Защо лъже този доцент?Не му прави чест!За новия корпус са инвестирани 9,6 млн.лв,от които 1/3 по оперативна програма,а останалите от министерството на финансите.Никакви пари не са давани от университета.Новия корпус е изцяло реновиран със соларна инсталация и модерна вътрешна инфраструктура за студентите.В момента е с акт 16.Тези 7.6 млн.лв. са преведени още през 2017 г. и вложени в строителство,а не бъдещи,както иска да внуши доцента.В допълнение и модерна дигитализирана среда за обучение.Много странно поведение на човек който единствено се възползва от преимуществата.И защо да не се покаже едно от големите инвестиции в образованието.Тази сграда е била подвластна на свлачищни процеси,имало е пропадане,укрепена е и модернизирана.
  • 135 Амиии

    1 3 Отговор
    УНСС си е крепост на фондация "Отворено общество", което значи на новата власт в САЩ, което пък значи, че Бойко вече е ненужен на официалната власт в САЩ! Дали ще го свалят от власт.... Едва ли! Нямат толкова сили да се преборят с "гърба" на Борисов.

    Коментиран от #140

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 ВЕНЗЕЛОВ

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "ГЕРБ 2021":

    🎃🦃ЩЕ ТЕ УЗОША С ДВА ПРЪСТА. ПРОСТИЯ ВИ МАРКУЧ
  • 139 Зако лъжеш?

    0 0 Отговор

    До коментар #133 от "Бах - нацист":

    Каква бе разликата, в качеството, за износ второ направление и общодържавната ? Какво значи държавен и насрещен план? За стоките и услугите, нема да ти пиша! Поинтересувай се от информиран съвременник.
  • 140 До 135

    1 4 Отговор

    До коментар #135 от "Амиии":

    Е щом е крепост на фондацията на дядото,това е отговора на поведеноето налъжовния доцент.Докладите до Държавния департамент се пишат от българи членове на НПО на издръжка на американските фондации.Не се проверяват за достоверност,разчита се на морала на т.н. гражданските организации.С последната целенасочена публикация отвъд океана видяхме истинските лица на докладажиите.В стремежа за власт на техните кукловоди стигнаха до двойно финансиране заради обявяване на т.н."македонско "малцинство,финансирано от друга държава.Обкръжението и самите подстрекатели Христо Иванов и Радан Кънев са новите Георги Димитров и Васил Коларов .Но докато старите са го направили от наивност и коминтерновски дух,днешните им последователи от меркантилност и алчност,без оглед българския интерес.По скоро да усложнят отношенията със СМ,целящи дестабилизация.
  • 141 СерГей Пловдив

    3 0 Отговор

    До коментар #133 от "Бах - нацист":

    Напротив, хомосексуалистите процъфтявахме по соц времето. Какви обществени тоалетни имаше само ... Ех какви славни времена!
  • 142 Даскала

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "rusnak":

    Е, няма как да стане това, защото се търсят министри(МИНИ-С-ТРИ).И те така...
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Дааа

    3 0 Отговор
    БУЦИ КАЖИ ЗА ШКАФЧЕТО.МАЙНИ ТИЯ ЛАКАРДИИ
  • 147 долу мутрите

    2 3 Отговор
    Правилно е достойно е постъпил човекът. Отвратен от политическата простащина, липсата на академизъм, лъжите на управляващите, бездействието на ректорското ръководство и прилежното положение на слуга, което е заело спрямо мутризацията , лъжите за увеличение на възнагражденията, духовната нищета, занемаряването на науката в едно мизерно и болно общество, човекът е нямал друг изход. Вероятно и други ще го последват.

    Коментиран от #150

  • 148 срам

    2 3 Отговор
    Другарю Пожартикар, другарю Ректор, какво стана с увеличението на заплатите, така гръмко обещавани от вас през септември 2020.? И от пишман-министърчето. 50% , така се хвалехте, нямате ли срама? Излъгахте, а сега откривате ненужен корпус, ненужна сграда, с тия пари можехте да увеличите заплатите, а не да давате стотинки .То няма студенти, вие откривате нови сгради, като стадиони в запустели села... Вие сте срам за една европейска държава! Вие сте пример за човешко падение!

    Коментиран от #149

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 До 147

    2 2 Отговор

    До коментар #147 от "долу мутрите":

    Е какви мутри те гонят?Сградата е готова,оттам нататък ректора да си гледа работа в автономията,да привлича студенти с качествено обучение,ако не предлага такова,ще учат на запад!Дуцента иска голяма заплата,а кой определя заплатите?
  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 грешки

    2 0 Отговор

    До коментар #149 от "До 148":

    Много правиписни грешки допускаш, явно си ...то е ясно. Стилът- това е човекът, а при теб няма стил. Стилни грешки, граматически, фактологически- заплатите са "повишени" със 100 лева .Студентите намаляват всяка година с 20-30%. Тази тенденция е от 5-6 години. Измъкват се оттук- Терминал 2 или Терминал 1.И преподаватели няма да има при тази явна мизерия и унижения. Научи се поне на елементарни правописни правила.
  • 153 Дедо

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "3,14К":

    Ето един достоен човек!!!
  • 154 Мислете

    0 0 Отговор
    В управителния съвет на УНСС са соросоидни другари,демократи".Какво е постигнато?На кое място е УНСС в ранг листата на европейските университети,за световната няма нужда да се пита?Предлага ли се обучение на европейско ниво по икономическите дисциплини ,как се конкурира,какви са иновациите и новия подход в стила на обучение?Как привличате чуждестранни студенти,как градите репутация?Има една група лакеи правят всичко възможно да компрометират имиджа на България на международно ниво ,а това се отразява на всички.Те го правят за частни корпоративни интереси ,без оглед последствията,но то също е част от проблема!А студентите намаляват защото има конкуренция и могат да избират университет в която и да е европейска държава!

    Коментиран от #156

  • 155 cpv

    0 2 Отговор
    Много ти здраве Мартине,стани наемен работник!
  • 156 Нешев

    1 0 Отговор

    До коментар #154 от "Мислете":

    Може и така да е, но за толкова пари- такава продукция. Един чиновник, един полицай, един даскал в килийно училище, един възпитател, един младши съдия, един общинар, един охранител вземат повече пари от един доцент или професор. За какво да работят, разбирам ги. Напускат и отиват на Запад или в частния бизнес.
  • 157 БОКО КРАДЕ

    2 0 Отговор
    БОЙКО Е КРАДЕЦ - НЕ ГО ПУСКАЙТЕ НИКЪДЕ , СТОЙТЕ ДАЛЕЧ ОТ НЕГО !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове