Last news in Fakti

6 Април, 2021 13:12 8 941 44

Николай Марков: Голямата изненада на тези избори за мен е феноменът "Божков"

  • николай марков-
  • васил божков-
  • избори

Страхът превръща всеки човек в подлец и в това нямам никакви съмнения

Николай Марков: Голямата изненада на тези избори за мен е феноменът "Божков" - 1
Снимка: БГНЕС

Голямата изненада на тези избори за мен е феномена "Божков". Това коментира в профила си във "Фейсбук" експертът по национална сигурност Николай Марков.

"Сигурно забелязвате, че нито отляво, нито отдясно, най-малко от центъра на политическия спектър казват и думичка за това. Случайност? - Не мисля. Дългогодишната кървавочервена тактика на нашите престъпни политици е да неглижират очевидни работи - от наличието на масови гробове изкопани в наши дни, до съдбата на всеки отделен гражданин. Нищо за тях не съществува, когато не говорят за него - такива са нашите потурняци ганьовци.
Лично съм ги преживял!

Истината е, че се страхуват дори да споменат името на Божков по много причини - от това, че са били в офиса му зад парламента, до това, че много от роднините им са във фирми, свързани с божкови олигархични активности. От това следва, мълчание, неглижиране и забиване на главата в пясъка, а ако там е невъзможно по някои причини - в задниците си. Зависимости, корупция, политическа престъпност. И олигарси. Това е формулата.

Нека бъда малко по-конкретен. Само малко. От 240 депутати в изтеклото в канализацията народно представителство, едва 18 човека не са ходили в офиса на Божков познат като "аквариума". В този аквариум са плували почти всички днешни "рибки", които виждате по телевизията - видни политически лидери, магистрати, корумпирани полицаи, собственици на медии, журналисти и много други. Хиляди зачислени в списъка за изхранване.

Страхът превръща всеки човек в подлец и в това нямам никакви съмнения. От паяжината на страховете се излиза много трудно и не без плащане на тежка цена. Затова ви казвам категорично, че у нас няма свободна политическа воля, нито свободна държавна власт. И не повтаряйте като папагали клишето: "Всички са маскари." Нямате полза да се сугестирате негативно спрямо мен, защото аз нямам вина за ситуацията. Напротив.

И не забравяйте все пак, че наистина всички са маскари. Малкото други са обикновени олигофрени, които не знаят къде е небето и къде земята. Но много искат да знаят", пише още той.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 67 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    98 29 Отговор
    ОЧАКВАМ БОЖКОВ ДА НАПРАВИ НЕЩО ДОБРО ЗА БЪЛГАРИТЕ, ЗАЩОТО ИМА ...ДОСТОЙНСТВО, ПАРИ СИ ИМА...УСПЕХ, БОЖКОВ!

    Коментиран от #14, #26

  • 2 Съжалявам

    22 54 Отговор
    че прочетох тъпните !

    Коментиран от #7, #22

  • 3 Оффф, този вече дразни

    26 39 Отговор
    Все знае най-много, все най-разбира, уж не искал да влияе на никой, но пише по 5 коментара на ден във Фейса... Сприхав човечец, говори говори говори и само толкова си може. Ако беше реален човек, запознат с нещата, то тогава щеше да действа, а не да се чекне по форумите. Аман.

    Коментиран от #6, #15

  • 4 бушприт

    80 2 Отговор
    "Хиляди са зачислени в списъка за изхранване." Бравосъ,г-н Марков! Чест ви прави това изказване. Абсолютно прав сте.
  • 5 кнаус 485

    51 3 Отговор
    Божков трябваше да извади още ясни неща и с тиквун и кликата му щеше да е свършено ,не го направи, но спечели добри гласове...сигурен съм ,че много от администрацията щяха да се отрекат от тиквата, и гласовете на партията на Божков щяха да са 2-3 пъти повече....
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 БАЙ Х@Й‼

    32 2 Отговор

    До коментар #2 от "Съжалявам":

    Чукча пише, чукча не чете‼ Писателю, изтървал си много ‼ САМО ТОВА ДА БЕШЕ ПРОЧЕЛ :::::: "От 240 депутати в изтеклото в канализацията народно представителство, едва 18 човека не са ходили в офиса на Божков познат като "аквариума". !" ‼
  • 8 Виж

    13 5 Отговор
    му акъла , че му крой шапка ! Страхът превръщал ВСЕКИ човек в подлец ?!
  • 9 ревизор

    46 2 Отговор
    Тошко Йорданов го каза в ефир:"- Шкембе Войводата го няма вече в Парламента!".

    Коментиран от #12

  • 10 Последния Софиянец

    51 3 Отговор
    Много хора гласуваха за БОЖКОВ напук на Гешеф и Тиквата.Разчитат той да се върне и да ги очисти.В моята секция Тиквата имаше 50 гласа,а Божков 20.

    Коментиран от #43

  • 11 истина е

    41 4 Отговор
    Всички ченгета и военни гласуваха за Божков ,защото знаят далаверите на тиквата !
  • 12 Последния Софиянец

    38 2 Отговор

    До коментар #9 от "ревизор":

    Шкембето стана много лаком и Мишо Константинов получи заповед да не го пуска в парламента.
  • 13 Селски бек

    10 18 Отговор
    МаркооФФ ..Марков . Бях ти фен до едно време. Докато не се убедих че си поредния ''всичкоразбирач'', дето само точи локумите и нищо не предлага като решение. Абе да не са Пламен Пасков, Валентин Вацев и Нако Стефанов сами.
  • 14 Хахахахаха

    15 9 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Ще пусне нови лотарии.
    Народа ще се храни с надежди, а той с парите му ще си купува яхти и самолети и ще продължи да подкупва политици, за да продължава да "помага".
  • 15 Георги Марков

    4 23 Отговор

    До коментар #3 от "Оффф, този вече дразни":

    Не е добре момчето. А ФАТКИ все го пишат ЕКСПЕРТ.
  • 16 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    36 2 Отговор
    Взе по малко от предвиденото!Та той имаше над 8хиляди работници,и винаги е бил коректен!Нямам случай еврофутбол да не ми е изплатил печалба,същото не мога да кажа за типико,което ми дължи ,60 евро!тези работници имат роднини,това е твърд електорат ,над електората на марешки и симеонов.Имате написаното от мен и там пише ,аз съм изненадан,как изведнъж толупа дръпна пред ИТН,и турците направиха гласове,които никога не са правили.....Но,всичко ще си дойде на мястото при нови избори.....Пак ще бъдем там и пак срещу статуквото!!!
  • 17 Българка

    33 4 Отговор
    Приветствам автора на статията! Напипал е пулса на сегашната ни действителност. И нека не се питаме защо след всички извращения на управляващите, ГЕРБ събра най-много гласове
  • 18 240 ай дука

    32 1 Отговор
    "Близo пoлoвин милиoн бългaри ca глacувaли зa ceбe cи. Зaщoтo нa мяcтoтo нa Тулупa и тe щяхa дa прaвят cъщoтo. Дa крaдaт, дa лъжaт, дa мaжaт, дa трупaт пaри, кoитo нe мoгaт дa изхaрчaт, дa рaздaвaт нa cвoи и дa убeждaвaт другитe, нo нaй-вeчe ceбe cи, чe ce cкъcвaт oт рaбoтa, рaбoтa, рaбoтa. Нo имa и eднa oщe пo-cтрaшнa групa.
    Тя e нa тeзи, кoитo вce oщe вярвaт… чe Тoй ядe филии c мac в cтaрaтa ceмeйнa къщa в Бaнкя и миcли, миcли, миcли зa нac. Cън нe гo лoви. Пaчкитe и кюлчeтaтa ca му нaтъпкaни oт aгeнтитe."
  • 19 SDEЧЕВ

    14 32 Отговор
    В СТАТИЯТА ПРАВИЛНО Е ОПИСАНО ПОВЕДЕНИЕТО НА БАНДИТА БОЖКОВ И ПРАВИЛНО Е СТАНОВИЩЕТО ЗАЩО ИМА ОЛИГОФРЕНИ КОИТО МУ СЕ КЕФЯТ. З ПРОЦЕНТА ДА ГЛАСУВАТ ЗА ОТЯВЛЕН БАНДИТ И ЛОБИСТ ТОВА НЕ Е НАРОД ,ТОВА Е МЪРША.

    Коментиран от #29

  • 20 Бизнесмен

    34 4 Отговор
    Не би трябвало да е изненада ,
    победата на Васил Божков,
    срещу статуквото?
    Ако човек е във бизнеса , и създал поне малко от това,
    което Васил Божков е създал,
    би трябва да му "светне" на всеки лампата,
    че тази Империя не се създава ,
    от това ,че някой се е подхлъзнал на" бананова кора",
    като Делян Пеевски в Бизнеса, и то
    заради нечий , чужди интереси?

    Зад лицето Васил Божков , стои човек ,
    със трезвен мозък ,бърз ум , а и такъв ,
    който не взема " хазартни" решения ,
    въпреки, че хазарта е сърцето на бизнеса му?
    Днес виждаме един Васил Божков ,
    който гори от желание, за реванш в
    това, което е живота му , бизнеса!
    а сега вече и в политиката на България!
    Убеден съм, че ако е жив и здрав,
    Васил Божков ще бъде винаги №1 ,
    в бизнеса
    а и защо не и в политиката?
    Бъдещето е за можещи и знаещи ,
    А Васил Божков ,
    не прави, ни най- малко изключение !
    Винаги съм казвал, че убедиш ли хора , като него,
    "което въобще не е лесно" ,
    да вземат участие в такова мероприятие ,
    то имаме , Най-компетентния, Български Бизнес лидер!

    Коментиран от #28

  • 21 Робовладелец

    20 4 Отговор
    Човек е роб на навиците си, но господар на волята си. Нали така!? Кой болен мозък смее да нарече 3.0% от българските избиратели "мърша"!? Защо тези хора да нямат свое мнение, след като имат право да го изразяват по този начин? Как да наречем хората, които гласуваха за Марешки, Симеонов, Каракачанов, Копейкин, Цветанов и т.н.? Тези са от години в политиката, но не събраха колкото Божков. Кампанията на Божков беше с лафове по Фейсбук и чат-пак на терен нещо от сърце на хората му по места, НО в следващите избори няма да е така. Божков ще вкара поне 20 депутати и ще купи 2 х 20 от новите, а поне 40-50 от обичайните заподозрени ще са му в кърпа вързани по "други начини". Вече го е правил с НДСВ под масата, защо да не го направи и официално и легално?
  • 22 оня с коня

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Съжалявам":

    и ти само винету си прочел!!
  • 23 Робовладелец

    39 1 Отговор
    Божков е бандит за някои, но не могат да го хванат в нищо, освен да си измислят обвинения по слухове. Цяла година го няма, прибраха близките му хора, семейство, мениджъри и изровиха офиси, банкови сметки, имущества и т.н. Нищо. Нула. В същото време Бойко Борисов, Пеевски, Домусчиев, Гешев и Ко. разграбват цяла България, пълнят чекмеджета, усвояват фондове, купуват избори и т.н. КОЙ Е БАНДИТ!? КОЙ?
  • 24 НЯМА ТАКИВА

    19 10 Отговор
    ОЛИГОФРЕНИ, КАТО НАС БЪЛГАРИТЕ, КРЕЩИМ МУТРИ ВЪН, А ГЛАСУВАМЕ ЗА ПРЕСТЪПНИЦИ!
  • 25 козата

    6 5 Отговор
    марков е изключително невеж и обременен от дпс и алкохола елемент!
    Дори се опитва да жонглира с духовни понятия понякога.
  • 26 ТтТ

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Няма никаква изненада, при положение че има 60% избирателни идиоти!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Subaru STI

    26 1 Отговор

    До коментар #20 от "Бизнесмен":

    И аз смятам, че Васил Божков може да промени страната до неузнаваемост в най-добрия смисъл - с ум и без самоизтъкване.

    Коментиран от #37

  • 29 оффф

    8 1 Отговор

    До коментар #19 от "SDEЧЕВ":

    Имаш някакъв проблем с четенето и асимилиране не написаното. Всичко можем да четем, но смисъла на написаното е друг бе човек. Явно четеш като първокласник ,механично и не проумяваш написаното . От гербаджийските калинки ли си?
  • 30 браво

    26 1 Отговор
    Много точен коментар. И на мен ми направи впечатление , че Божков беше неглижиран през целия изборен процес от абсолютно всички медии и социологически проучвания , но ако сме в демократична държава фактите са си факти и това подлежи на анализ.
    Другото много важно неще е предварителното лепване на етикета "престъпник" само на приказки без присъда. Наказателния процес има две страни - обвинение и защита и арбитър е съда. В случая прокуратурата обяви че е престъпни, а защитата че не е , а съда не се е произнесъл.
    Според мен Борисов и Горанов са много по -големи престъпници, независимо че Гешев не им е повдигнал обвинения.

    Коментиран от #33

  • 31 ттт

    6 0 Отговор
    Да ме извини въпросният експерт - автор на статията, ама страхът не превръща всеки човек в подлец. От много години властта ни управлява, като ни насажда страх, ама подлеците са само определена бройка, не са масово явление. Друг е въпросът, че за 10000 човека дори и един подлец е много.
  • 32 Комбайнер

    5 3 Отговор
    Населението е свикнало да краде от соца и си уважава крадците

    Коментиран от #34

  • 33 Хахаха

    2 11 Отговор

    До коментар #30 от "браво":

    Ти нормален ли си целия свят знае че Черепа е мошеник и такива го пуснаха да се махне защото повлича цялата държава за трийсет години далавери
  • 34 аса

    17 1 Отговор

    До коментар #32 от "Комбайнер":

    Като дете (през соц-а) майка ме пращаше до халите в центъра на Казанлък да купя месо и да ми го смелят на кайма. Отвах с велосипеда, подпирах го на педал на тротоара до Лъвовата чешма и влизах в халите. Понякога излизах след близо час. Качвах се на велосипеда и се прибирах в къщи. Катинари за велосипеди не съществуваха. Дори хората от гетото не крадяха!
  • 35 вуте

    11 1 Отговор
    Много се двоумех дали да гласувам за Божков.
    Следващият път твърдо ще гласувам за него.

    Коментиран от #40

  • 36 редови

    8 1 Отговор
    Възхищавам се на българския народ, който въпреки нагласената изборна система и фалшива демокрация, успява някак си да изненада управниците и масово да гласува за партия, за която никой не знае нищо! Напук на милионите, похарчени от управляващите и техните патерици!
  • 37 Предприемач

    8 1 Отговор

    До коментар #28 от "Subaru STI":

    Оценявам наговата нагласа, за човек ,
    който се има за един от отбора!
    Оценява качествата на глутницата,
    в която се намира и той,
    и със заслужено право, иска да е лидер!
    Това е доста трудно за бизнесмени,
    които нямат" съдружници" на портмонето?
    Но интелекта му, да говори в множественно число,
    да работи за колектива , без да налага себе си,
    дава добра надежда за положителен резултат!
    Политиката е задружно мероприятие ,
    и трябва да е интересно на всички в партията ?

    Не да е интересно, само за тези, които крадат?
  • 38 бай Даньо

    1 3 Отговор
    Верно голяма изненада !? При токова гласували за Божков се оказа че българския "народ" е дори по тъп отколкото го смятахме , а ние отдавна го смятаме за много тъп ... ха-ха!
  • 39 ЦЕЦО КРАДЕЦО

    1 0 Отговор
    БCП – 15 cътрудници.
    „Възрaждaнe нa Oтeчecтвoтo“ – 9 cътрудници;
    ДПC – 8 cътрудници;
    Пaтриoтичнa кoaлиция – Вoля и НФCБ“ – 8 cътрудници;
    пaртия ВМРO – 7 cътрудници;
    кoaлиция „Движeниe зaeднo зa прoмянa“ – 6 cътрудници;
    кoaлиция „Грaждaни oт прoтecтa“ – 4 cътрудници;
    пaртия „AБВ“ – 4 cътрудници;
    пaртия „Имa тaкъв нaрoд“ – 3 cътрудници;
    пaртия Бългaрcкa прoгрecивнa линия – 3 cътрудници;
    пaртия „Възрaждaнe“ – 3 cътрудници;
    пaртия „Aтaкa“ – 3 cътрудници;
    кoaлиция „Изпрaви ce! Мутри вън“ – 2 cътрудникa;
    пaртия „Прякa дeмoкрaция“ – 2 cътрудникa;
    пaртия „Бългaрcкo нaциoнaлнo oбeдинeниe“ – 2 cътрудникa;
    кoaлиция „ГEРБ-CДC“ – 1 cътрудник;
    пaртия „МИР“ – 1 cътрудник;
    пaртия „Нaция“ – 1 cътрудник;
    пaртия „Ниe грaждaнитe“ – 1 cътрудник;
    пaртия „Рeпубликaнци зa Бългaрия“ – 1 cътрудник;
    пaртия КOД – 1 cътрудник;
    пaртия „Движeниe нa нeпaртийнитe кaндидaти“ – 1 cътрудник;
    Пaртия нa зeлeнитe – 1 cътрудник.
  • 40 ВСС

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "вуте":

    Браво моето момче,само така!
  • 41 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 1 Отговор
    Цял ЛЕГИОН лаладжии дават акъл след изборите...
  • 42 sbs

    0 1 Отговор
    КАКЪВ ФЕНОМЕН БЕ АКО ИМАМ НЕГОВИТЕ ПАРИ И АЗ ЩЕ ТИ ГО НАХУЛЯ ----ВЯРВАЙ МИ НА ПАРИТЕ НЯМА ДА УСТОИШ
  • 43 Пипи Дългото чорапче

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    И не само при вашата секция.Много хора гласуваха за него и Възраждане.Откраднаха им проценти,за да отидат при други.И наистина си е пробив.Държи ги всичките.Това,което направиха,засипаха бизнеси,окрадоха колекцията му,не им прави чест.Все пак си беше най-големият богат човек.Останаха олигарси ,натрупали заеми и дългове.
  • 44 Мартин

    1 0 Отговор
    Голямата изненада на тези избори беше Васил Божков, а на следващите избори сигурно ще бъде фараон Цветан Василев! Подсъдимият олигарх Иво Прокопиев пък прозира зад "Демократична България"! И по този начин в политиката навлизат доказани престъпници и забогатяли по съмнителен начин хора!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове