Last news in Fakti

7 Април, 2021 13:19 1 981 16

100% машинно гласуване в хасковско село

  • машинно гласуване-
  • село зорница

Гласувах така, с машини. Другият човек диктува, вика: „Това, това, така да гласувам", разказа един от гласоподавателите

100% машинно гласуване в хасковско село  - 1
Снимка: БГНЕС

Хасковското село Зорница се оказа първенец по машинно гласуване. Всички 174 жители на село Зорница, които са регистрирани в списъците, са гласували машинно. От тях 168 са избрали ДПС, съобщава БНР.

Председателят на секцията Бейхан Есат не вижда нищо притеснително в това, че в урната няма нито една книжна бюлетина.

„Отначало пое така. Някои пробваха, и после, като излязоха от гласуването – „по-лесно, по-лесно, по-лесно“. И който идва, вика: „И аз искам машинно“, каза той.

Един от гласоподавателите обясни как е избрал да гласува машинно.

„Гласувах така, с машини. Другият човек диктува, вика: „Това, това, така да гласувам“.

Кметът на село Зорница Сезгин Рашид коментира, че хората са свикнали с електронните устройства. Много млади от селото са в чужбина и родителите им контактували с тях чрез социалните мрежи.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 GTR

    25 1 Отговор
    Видяхте ли какви пари са наляли за купуване на гласове ужас! :(
  • 2 Хасан Азис

    16 3 Отговор
    Браво на наще гласоподаватели !

    Коментиран от #16

  • 3 Бай Събин

    14 0 Отговор
    При нас не работеха машинките? :\
  • 4 Един

    5 2 Отговор
    за всички !
  • 5 гадно

    20 1 Отговор
    Хе-хе това си е чисто признание за манипулиран вот. Един ти диктува, а ти натискаш копчалъците, нЕмам думи .
  • 6 Факт

    8 1 Отговор
    Тия са се родили с машини под възглавницата!
  • 7 знаете

    4 1 Отговор
    коя е върховната сила която трябва да дойде - както на небето тъй и на земята
  • 8 ФЕН

    9 1 Отговор
    Не ги опрекваите хората от с.Зорница! Похвално е ,че се модернизират ...те са си привърженици на тази партия и това им е волята ! С хартиени бюлетини пак ще този резултат и хамалогия за комисията ! Похвално е че ги призовават за машините те са пример за градация нищо че са по-неграмотни .Уважение и на вота им !Който иска да промени вота им нека се докаже с дела и хората от с.Зорница може и да гласуват за друга партия за сега май се сещат само от избраната партия ...дано е по често а не само за избори. Като нищо не се прави за хората от селата ще си гласуват за Васала това е истината !Не е виновен електората а държавния апарат! Ако държавата си е зад народа ще гласуват за този който е зад тях
  • 9 Мимч

    6 1 Отговор
    Абе интересно в тази секция имало ли е наблюдатели от други партии,ако е имало,нека те да кажат колко чисто е било,ако ли не ,значи че е манипулирано всичко... и да се анулира....
  • 10 винкел

    4 0 Отговор
    Въпрос към ром:
    -Вие как гласувахте машинно или с хартия?
    -Машинно.....на нас хартия не ни дават!
  • 11 Сега

    3 0 Отговор
    прокуратурата да сложи една машина и всички да покажат дали могат да гласуват на нея от въпросното село. Какъв е възрастофия профил на това село?! Знаят ли български?!? И когато се определя дали дадена секция да има машинно гласуване аджеба не се ли гледа профила на населението до колко може да чете и да пише и да се справи с това
  • 12 !!!?

    2 1 Отговор
    Щом турците се научиха първи да гласуват на машини време е ДБ да предложи гласуване с "бит кон"...пардон, с "биткойн", за да прескочат 4% на следващите избори !!!?
  • 13 Хора

    4 1 Отговор
    погледнете в статистиката в ЦИК. Това село е гласувало машинно и е дало за ГЕРБ 3 гласа.Съседните села са дали над 100 гласа за ГЕРБ и са гласували с хартиен носител. Ако не беше тази чутовна манипулация, ГЕРБ щяха да са с ВМРО заедно отвън.
  • 14 😁😁😁😁

    1 0 Отговор
    баба ми е фурия сваля хитове от нета та едно машинно гласуване ли..😁
  • 15 Лъчо

    0 0 Отговор
    Северна македонка ли е
  • 16 12321

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан Азис":

    Публикувано във факти.бг: „Гласувах така, с машини. Другият човек диктува, вика: „Това, това, така да гласувам“.
    Този не може да си напише името на български - гласува с машина - защо не покажат резултатие - 110 % за ДПС!!??!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове