Last news in Fakti

9 Април, 2021 12:38 2 077 34

Реанимацията на Александровска е пълна на 100%

  • реанимацията-
  • александровска-
  • болни-
  • коронавирус

Всички при нас са на апаратна вентилация и на кислородотерапия

Реанимацията на Александровска е пълна на 100% - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

„100% са пълни всички легла в реанимацията на Александровска болница – близо 40 са заетите с болни с Covid-19 с тежка дихателна недостатъчност. Нараснал е и броят на постъпващите в инфекциозното отделение“, каза пред БНР проф. Атанас Темелков, началник Клиника по анестезиология и интензивно лечение – УМБАЛ "Александровска".

„Имаме възможност да приемем още един-двама души в спешното отделение, но тази бройка е ограничена поради непрекъснато постъпващите нови болни. Всички при нас са на апаратна вентилация и на кислородотерапия.

Вече една година лекуваме новия коронавирус, но все още няма предвидимост и установено лечение, и познанията ни се ограничават до симптоматично лечение на техните клинични белези. Коя е истинската причина, какво да лекуваме в дълбочина - все още не е открито и все още работим в тази посока, очаквайки данни от нашите колеги в чужбина, за да можем да приложим най-съвременното лечение“, отчете проф. Темелков.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 урррр

    17 17 Отговор
    Нищо, нека разхлабват мерките, да върнат всички ученици в клас, по-другия понеделник, да не се чудите на цифрата на зарасени!!!
  • 2 Д-р Хаус

    19 2 Отговор
    А какво е запълнено в ЧАСТНИТЕ БОЛНИЦИ??

    Коментиран от #12, #13, #28, #30

  • 3 нямат срама

    15 8 Отговор
    ГЕРБ постигна това- напълни болниците и гробищата и администрацията с калинки. Както и чекмеджетата със злато и с евро. Срама нямат ! Дотам ни докараха, най-високата смъртност в най-новата история на България!

    Коментиран от #22, #31

  • 4 Депутат

    4 0 Отговор
    Ние кога ще започнем да бачкаме?
  • 5 Азззззззззз

    13 13 Отговор
    Пандемията е измама.Болници, медии, правителства са под контрола на Глобалистите.
  • 6 Имаме

    11 1 Отговор
    по висока смъртност от държави с 70-80 милиона население.
  • 7 Просветен илюминат

    7 2 Отговор
    Сега вече страхът и мерките водещи до ограничения и ненормално ежедневие и притеснение за бъдещето си казват думата.
    Каквото посяха това ще си жънат.
    Почнаха да ваксинират хората насила с нещо от което се видяха ефектите,а и ако смятате,че мерките ще помогнат това ще ви доведе повече проблеми за вас самите отколкото тези,които не се страхуват и осъзнават лъжата.
    Разпространението на лъжи е престъпно,но за някой това не важи.
    Зомбитата ще стават все повече.
    Медицината ако е безсилна тогава какво следва?
  • 8 хмм

    8 8 Отговор
    махайте мерките. Който иска да се боцка и маскира.
  • 9 Пенсионер

    8 13 Отговор
    на фона на пълни болници шайката отвори всичко и ще натири децата в училищата без отстояние, за да могат хубаво да разнесат заразата.

    Коментиран от #26, #27

  • 10 324

    11 7 Отговор
    Браво и на какво основание тогава ще разхлабват мерките? За обикновените хора да кажа, че вирусът е страшен, а лечението брутално. При това аз дори не бях на кислород, но урбазон ти разгонват фамилията, а фраксипарина за разреждане на кръвта доведе до кървене, за захарта да не говорим. Бях поддръжник на Мангъров, но след случката с мене смятам, че всички които не вярват са потенциални биотерористи, които ще заразяват без да мислят за другите, дори говоря за роднини.

    Коментиран от #32

  • 11 Хор

    14 3 Отговор
    Има ли информация каква част от хоспитализираните в страната са хора, които са постъпили след ваксиниране? Защото такива има.
  • 12 нннн

    12 4 Отговор

    До коментар #2 от "Д-р Хаус":

    Общо болниците са около 400, а тежко болните в реанимациите - към 800. Падат се двама човека на болница.

    Коментиран от #33

  • 13 Гост

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "Д-р Хаус":

    И на мен това мине интересно! Щом работят със здравната каса трябва да приемат болни с корона както всички останали болници!!! В много държави когато държавните билници почнаха са св натоварват прекалено много министъра на здравеопазването издаде заповед частните също да се включат! Тука какво е положението не прочетох нито веднъж София Мед ,Токуда в София да са се задъхали? А в София не са само те частни!
  • 14 †††

    9 3 Отговор
    И тук са налазили ковид тролове. Сатанистите са обсебили държавата и медиите. Идват големи извращения.
  • 15 КОВИД20

    7 3 Отговор
    Едно и също повтарят.
    Александровска има 500 свободни легла по данни на НЗОК.
    И вашият шеф / Ботокса/ да върне подарените кислородни апарати от частната болница в Плевен.
    Стига сте плашили, че всички самоубийства са на вашата съвест.
    Бог забавя, но не забравя.
    Прочетете отново "Престъпление и наказание".
  • 16 Анти милиционер

    5 0 Отговор
    Природата отсява неграмотниците
  • 17 онзи

    8 7 Отговор
    Пускайте учениците на училище и махайте фашистките мерки.
  • 18 цербер

    3 2 Отговор
    И аз съм на кислородотерапия на Витоша. Дишам дълбоко хладен свеж въздух.
  • 19 аз съм Веска

    2 0 Отговор
    А РЕЗУЛТАТЪТ ОТ ИЗБОРИТЕ , КЪДЕ ЩЕ ГО НАСТАНЯВАТ . ИМАТ ЕДНА СЕДМИЦА ДА МИСЛЯТ , И ДА СЕ ПОДГОТВЯТ.
    ЩОМ АЗ ГО ЗНАЯ , ТЕ ТРЯБВА СЪЩО ДА СА В ГОТОВНОСТ .
  • 20 Тъпаци!!!

    2 2 Отговор
    Страшно е,крийте се под чаршафите още 10 години
  • 21 Fate

    2 2 Отговор
    Яко усвояване . Едва ли има и един болен
  • 22 Лекар от Александровска болница

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "нямат срама":

    " професор" Темелков ЛЪЖЕ!! Реанимацията е пълна с болни,нуждаещи се от дихателна вентилация,ама това са болни от инфаркт,инсулт,рак в терминален стадий,ХОББ- хронична обструктивна белодробна болест!! Няма нито един с пневмония,причинена от " коронавирус"!!

    Коментиран от #25, #34

  • 23 Просветен илюминат

    2 2 Отговор
    Хората,които се страхуват и вярват ще заболеят и с мерки,а тези на които им светна каква е схемата ще се държат здрави и ще намерят начин как да се справят в ситуацията,колкото и да не им е удобно да са ограничени и постоянно да следват някакви налудничави мерки,които сами по себе си са абсолютно противоречиви.
  • 24 Айде наново

    1 1 Отговор
    фабриката за психясване започва да набира обороти. Ковидиотите прекланят кратуни пред величието на жреците на Страшното. Айде стига глупости! Какви ще ги правим като се срива икономиката?! Не е ли по - добре да се работи, а който се разболее да го лекуват и да спазва карантината? По - неадекватни мерки няма и това е тотална лудост. Стреса също разболява и убива. А какво ще се прави когато в следствие от тези безумни глупости едно 40% или повече останат без доходи и на улицата? И властници и слугите им ще бъдат ловувани като вреден дивеч навсякъде. Алчност, подкупност, глупост и тем подобни са вслугинаж на шепа супер богати и нагли психопати, мечтаещи за световно господство "велик" рестарт и нов световен ред, което вече и не крият.
  • 25 Ми то

    3 2 Отговор

    До коментар #22 от "Лекар от Александровска болница":

    никъде в света няма изолат на този таканаречен корона вирус - ковид 19. А къде изчезнаха другите сезонни вирусни и останали заболявания?
  • 26 Лекар от Александровска болница

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Пенсионер":

    " професор" Темелков ЛЪЖЕ!! Реанимацията е пълна с болни,нуждаещи се от дихателна вентилация,ама това са болни от инфаркт,инсулт,рак в терминален стадий,ХОББ- хронична обструктивна белодробна болест!! Няма нито един с пневмония,причинена от " коронавирус"!!
  • 27 Млад протестиращ

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Пенсионер":

    Ей,много му е мило мизерното живуркане на тоя Дедо!! Много злато и пари да имаш, младостта ти няма да се върне!! Остави ни нас,младите,да си изживеем живота като теб! Без притеснения от Тикви,Муфти,Кантари и Ботокси!! Схващаш ли бе тикво???
  • 28 Лекар от частна болница

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Д-р Хаус":

    Реанимацията при нас е " чиста" Не приемаме " ковидвирусни"!! Ясно??
  • 29 Беновска

    4 1 Отговор
    ОАло,Темелков!! Що не питаш твоя бивш Началник Ботокса защо частните болници не приемат нуждаещи се от "апаратна вентилация" ковид болни?? И смята ли да им прекрати договорите с НЗОК?? Да минат на пълна САМОИЗДРЪЖКА??
  • 30 прости

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Д-р Хаус":

    Те не могат да работят с корона вирус, не били специалисти. Специалисти са само да точат от бюджета. Всички пострадали от тази епидемия трябва да бойкотират частните болници, парите трябва да се насочат към тези, които наистина работят и то на първо място за ремонти и апаратура. Ето ви повод за протести, ама Бай Ганьо протестира само за затворени кръчми.
  • 31 пфу

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "нямат срама":

    И какво предлагаш, да пускаш есемес като ходиш до тоалетна, или да си пускаш тест като ходиш на фризьор, разберете се какво искате, щото вече станахте досадни, едните ги стягали другите им било разхлабено.
  • 32 наглост

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "324":

    Е и какво като си разочарован от Мангъров бе, и ти си част от от биотерористите, както ги наричаш,щото едва ли си се пазил, щом си му бил фен. Те всички така както теб, няма да спазват мерки и ако ги тресне, обръщат палачинката. Ама то трябва да се мисли навреме. Щото после като се пръсне вируса, чакай да ти помогнат мерки.
  • 33 глупости

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "нннн":

    Да, ама не разбрахте, че не са средно разпределени , вирусът не е усреднен, а удря повече на някои места, в големите градове и там е вече пълно. Да няма всяка болница реанимация и реаниматори случайно...кой ще се грижи за тия хора.
  • 34 мда

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Лекар от Александровска болница":

    Объркал си се, тия случаи отиват в частни болници, които нямат ковид. Няма място за тях, пък и никой няма да ги смеси с болни от ковид, да пукнат по-бързо.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове