12 Април, 2021 13:37 2 010 20

Над 200 общински и областни председатели подкрепиха Нинова

  • бсп-
  • корнелия нинова

Предсрочни избори сега няма да са полезни за страната и не биха дали възможност за трайно разграждане на модела на управление

Над 200 общински и областни председатели подкрепиха Нинова - 1
Снимка: БГНЕС

Предсрочни избори сега няма да са полезни за страната и не биха дали възможност за трайно разграждане на модела на управление, е оценката структурите на БСП за ситуацията в момента.

В събота и неделя, по инициатива на председателя на БСП Корнелия Нинова и Националния предизборен щаб, се проведоха разговори с над 200 общински и областни председатели на партията от цялата страна. Целта на срещите бе изслушване на мнението на структурите за необходимите действия оттук нататък, както във вътрешнопартиен план, така и по отношение поведението на парламентарната група при формиране на правителство.

На срещите бяха обсъдени причините за загубата на изборите и отговорността за тях.

Всички позиции на над 200 организации са, че председателят на БСП не трябва да подава оставка и че подкрепят водената политика.

Единствено Изпълнителното бюро на БСП-Перник е внесло искане за оставка и то с уговорката, че това искане не е обсъждано в общинската организация. Същото искане в лично качество, а не като партийна позиция, е поставил и председателят на БСП-Якоруда.

Общинските и областни председатели призовават говорителите, които изразяват лични мнения в медиите, да го правят на партийни форуми и да не вредят на партията в този ключов за нея и за държавата момент. Организациите не считат, че в момента трябва да се свиква Конгрес. Направен е критичен анализ за причините за загубата и грешките както на национално, така и на местно ниво.

Изразено е мнение по отношение поведението на парламентарната група - при предложение от „Има такъв народ“ на правителство, както и при евентуално получаване на трети мандат от БСП. Мнозинството партийни структури считат, че предсрочни избори сега няма да са полезни за страната и не биха дали възможност за трайно разграждане на модела на управление.

Корнелия Нинова ще запознае Националния съвет с позициите на структурите в страната.

Тя се обърна към тях с думите: „Благодаря, че сме заедно, за да чуя вашето мнение и мнението на членовете, които представлявате преди да вземем важни решения по ключови за БСП и за България въпроси. Благодаря за труда ви по време на кампанията.

Радвам се като виждам, че няма униние в партията. Претърпяхме загуба, ще поправим грешките и продължаваме. Знам, че сега предстоят анализи по места. Не допускайте напрежение и конфликти. Затворете противоречията. Следващите месеци са важни за нас и за България. В тази несигурна и непредсказуема обстановка, ние трябва да стоим стабилно, да решаваме разумно и хладнокръвно“.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варна

    8 1 Отговор
    А БСП Варна?

    Коментиран от #18

  • 2 Селянин

    11 24 Отговор
    Кака Корнелия е несменяем лидер на БСП, докато не ги унищожи тотално.
  • 3 ГОСПОЖО НИНОВА

    28 6 Отговор
    НИКАКВА ОСТАВКА ЧИСТИШ ДО КОРЕН ХОРАТА НА ОНЯ ИЗМЕННИК СТАНИШЕВ ДО КОРЕН. ПО ДОБРЕ С 20 ДЕПОТАТИ НО ВЕРНИ ОТКОЛКОТО С 40ПРОДАЖНИ УСПЕХ И НАПРЕД НИТО КРАЧКА ОТСТЪПЛЕНИЕ

    Коментиран от #10

  • 4 Мери

    22 5 Отговор
    Вероятно Нинова има трудно приемливи недостатъци, но редовите членове на БСП определено я предпочитат пред Станишев, Дъбов, Добрев, Гергов и т.н. Това е категоричен знак, че бесепарите не одобряват и отхвърлят старото ръководство на партията си, а и подсказка, че на членската й маса може да се разчита в битката срещу герберастите.
  • 5 българин

    17 4 Отговор
    БСП не ме интерисува , а искам да знам кога на боко е му сложат белезниците
  • 6 Омис

    2 1 Отговор
    Защо подкрепи БСП и Нинова Цацаров и Гешев? Да си каже може да и олекне. Ще иска ли предсрочно прекратяване на правомощията им за да може да се разследва най после ББ? Ще защити ли безумниците на Цацров срещу Йончева или ще си трае, защото Йончева не я обича. Има ла ли е договорки с дебелото момче? Ще изритат ли Бургаския си бизнесмен, който е в далавери с ГРОБ или той да се оттегли от поръчката за стикерите. Въпроси, въпроси слухове много. Подкрепата на 200 калпака отговор не дават отговори.

    Коментиран от #13

  • 7 САТЪРА НА ХАНА

    7 2 Отговор
    ВЕЛИСЛАВА ДЪРЕВА И ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА ЩЕЛИ ДА СЕ РЕ-ОРГАНИЗИРАТ С МАЯ КЮСТЕДИЛСКАТА СЛИВА И ТАТЯНА - ПАРЧЕТО НА ГОЦЕ
    .......
    ....................... В ПАРТИЯ "ПРОДАЖНИ КУЧКИ"
  • 8 САТЪРА НА ХАНА

    7 2 Отговор
    БСП ОСТАНА ЕДИНСТВЕНАТА ЛЯВА ПАРТИЯ В БЪЛГАРИЯ
    .........
  • 9 БСП ТРЯБВА

    6 2 Отговор
    БСП трябва да се превърне от Дискусионен клуб в сериозна Пол. Партия сплотена и единна, която да е способна да побеждава и на която може да се вярва. Това може да стане, ако има добре развита вътрешно партийна демокрация до вземането на решенията, но непременно съчетана с желязна Партийна дисциплина и единодействие при тяхното провеждане и устояване. Всякакво обсъждане по медиите на вътрешно партийни различия по същество е антипартийна дейност, която трябва да се наказва най-строго, включително и с изключване.
  • 10 Нинова

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "ГОСПОЖО НИНОВА":

    в пaрлaмeнтaрнaтa групa нe прaвeтe грeшкa дa дaвaтe бeзуcлoвнa пoдкрeпa нa хoрa, кoитo нe знaят нитo кaквo щe прaвят нитo c кoгo.

    Ocтaвeтe cъбитиятa дa ce рaзвият. Нe cтигa caмo дoбрoнaмeрeнocт и чecтнocт към пaртньoритe. Пoдвoднитe кaмъни в пoлитикaтa ca мнoгo. Нeoбхoдим ви e cъвeтник-прoфecиoнaлиcт зa вceки вaш хoд, кoйтo зaдължитeлнo дa нe e пaртийнo oбвързaн.

    И aкo пoзвoлитe пocлeднo - хoрaтa - нe caмo oт пaртиятa ви - ce нуждaят oт eжeднeвнa инфoрмaция зa cлучвaщoтo ce в дeйнocттa ви и в пaрлaмeнтaрния живoт. Нe дoпуcкaйтe дa ви въвличaт в игрa нa криeницa и нaдигрaвaнe.

    Пoмнeтe cъщo тaкa, чe прирoдaтa нe търпи прaзнo прocтрaнcтвo. Тaм, къдeтo нe cтe виe, щe бъдe някoй друг, мeкo кaзaнo - нeпoдхoдящ. И ocнoвният мoтив нa БCП дa бъдe - кoe е най-пoлeзнo и прaвилнo зa бългaритe. Тoвa oчaквaт хoрaтa, нeзaвиcимo oт cвoитe приcтрacтия.

    Тoзи пoдхoд щe изгрaди вaшият иcтинcки прoфил в публичнoтo прocтрaнcтвo, a нe дa бъдeтe бeзличeн придaтък към нeфeлaви и прecмeтливи "пaртньoри".

    Уcпeх!
  • 11 Неутрален

    3 4 Отговор
    Ето и затова не ги харесвам в последните години политиците от БСП, защото са изключително нагли и безочливи. И предния "Стани Шеф" - беше такъв - няма да забравя след тоталната им загуба, беше на едно интервю и се изказваше сякаш е спечелил, и въобще не си виждаше и признаваше грешките.

    И кака Корни е същата, дори по-зле. Тя ще ги закопае до под нулата.
    Но най-странното е, че редовите им избиратели сякаш искат това...

    А иначе наглостта на кака Корни е невероятна и невиждана. Всеки нормален човек и политик на нейно място би си подал оставката незабавно след такъв резултат - катастрофален провал.
    А само преди няколко месеца социолозите им даваха предимство пред Герб, а в крайна сметка са назад с 11 % от Герб.
    Тоест са загубили доверие почти наполовина.

    Това си е техен проблем.

    А всеобщият ни проблем е, че в момента ще се блокираме тотално и за доста време напред...

    Но да сме живи и здрави, и Бог да пази България!

    Коментиран от #14

  • 12 Разбира се,

    7 1 Отговор
    че няма по- добър лидер в момента в БСП от Нинова.Много удари получи и от свои,и от чужди,но е твърд орех.Не съм фен на БСП,но много я харесвам-умна,интелигентна...
  • 13 Това са

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Омис":

    резултати от следване на максимата: Лошият мир е по-добър от добрата война.
    Надявам се, че социалистите са преосмислили политиката си на махало. Нужно е линията на политиката да е ясна, програмата - категорична, а ходовете да се обсъждат ежечасно в зависимост от ситуацията.
    Освен това - отнася се до всички партии: Крайно време е да се прекрати политиката на дърпане на чергата към себе си разделение на масите в обществото.
    Чергата е обща, това трябва да рзберат политиците. Тя трябва да даде хляб и сигурност на всеки български гражданин.

    Политиците са служители на народа, без значение на симпатизантите си. Затова ги избираме!
  • 14 Тази преценка

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Неутрален":

    за Нинова принадлежи единствено на социалистите. Ако си от тях, значи си от кликата на станишевата завера.

    Ако си просто бг гражданин, на избори гласувай за тези, които приемаш за изразители на твоята кауза. Това е начинът.

    Коментиран от #15

  • 15 Мери

    0 2 Отговор

    До коментар #14 от "Тази преценка":

    Защо така по сталински?
  • 16 Добрев

    0 3 Отговор
    БРАВО, и аз я подкрепям ! Само така до следващите избори БСП ще бъде под 4%
    Браво, Корнелия. Имаш виза за САЩ, можеш да заминеш и да си харчиш пачките от приватизацията на Техноимпекс
  • 17 ССС

    5 0 Отговор
    Е как няма перник да иска отставка като кмета се целуваше с Бойко :) Смешник защо не попита другите да види тяхното мнение
  • 18 нннн

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Варна":

    БСП-ТИМ Варна, по- точно.
  • 19 Васил

    0 0 Отговор
    По скоро 200 хрантутници БСП=Герб
  • 20 НИНОВА......В УПЛАХ

    0 0 Отговор
    ЧАКАМЕ ОСТАВКАТА..........БАЦЕТО И ЧАЛГАРЯ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове