14 Април, 2021 05:39 1 810 14

Димитър Манолов: Не бавете плана за възстановяване

  • димитър манолов-
  • кт подкрепа-
  • план за възстановяване и развитие-
  • томислав дончев

Аргументите на Томислав Дончев за невнасянето на плана са убедителни, но ситуацията е екстремна и те са нелегитимни, смята президентът на КТ "Подкрепа"

Димитър Манолов: Не бавете плана за възстановяване - 1
Снимка: БГНЕС

Забавянето на Националния план за възстановяване и устойчивост ще доведе до това България да не разполага с ресурса, с който да си помогне. Освен това в плана има стратегически цели, за които също няма ресурс, и те ще останат непостигнати.

Това заяви в студиото на "Още от деня"на БНТ президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

Той изрази съгласието си с изпълнителния директор на АИКБ Добрин Иванов, според когото от особена важност за българския бизнес е да бъде преработен този план и да бъде внесен в срок в Европейската комисия, така че първите средства по този план да бъдат получени в рамките на тази година. Освен това трябва да продължат антикризисните мерки и антикризисните политики.

По думите на Манолов донякъде аргументите на вицепремиера Томислав Дончев за невнасянето на плана са убедителни, но ситуацията е екстремна и те са нелегитимни. Сроковете за представянето на този документ изтичат много скоро.

Председателят на КТ "Подкрепа" заяви, че синдикатите също имат някои забележки към плана, но те не са драматични, и ще направят предложения за леки корекции, свързани с енергийната ефективност, адресирането на малко средства към човешкия капитал, които сега са крайно недостатъчни.

Противоепидемичните мерки също трябва да бъдат обмислени и да се внимава с тях, за да не се провали постигнатото.

Манолов посочи, че предложенията им ще бъдат внесени в Народното събрание и политиците ще трябва да се разберат и да вземат решения.

Следващото правителство на Република България, което и да е то, е наложително да се ангажира с всичко това.

Държавата има нужда от успокояване и икономическо възстановяване, доколкото то е възможно в кратки срокове, и за това е нужно отговорно управление, заключи той.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 САТЪРА НА ХАНА

    5 2 Отговор
    КАК ИТАЛИНАЦИТЕ СА ТРЕПЕЛИ ЛИБИЙЦИТЕ ПО ВРЕМЕ НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ........... КАЧВАТ МУТРАТА ИЛИ БЕЯ НА САМОЛЕТ И ГО ПУСКАТ ОТ 3000 МЕТРА В СРЕДИЗЕМНО МОРЕ
    ....................
  • 3 нашия

    15 3 Отговор
    теб какво те интерсува този план сега след като не направихте нищо срещу унищожаването а се свихте и прибрахте по някой лев за да не бръмчите....???!!!
  • 4 Фаворит

    17 1 Отговор
    На тия само името им е синдикат...никаква полза от тях ....
  • 5 bgred

    15 1 Отговор
    В България има профсъюзи на палячовците като този като този елемент.
  • 6 Митьо ЛИНЕЙКАТА шофьор, сега Шеф на

    18 1 Отговор
    Казионен Профсъюз!! От писаха ви хората отдавна, сега сте само Пеликани, пълните Гушите!!!
  • 7 Jacques Yves Moineau

    6 4 Отговор
    ГЕРБ нарочно оставят плана за следващото правителство, за да бъте то заето с този план , и да няма време за НАЙ важноте промени : ревизия на Изборен Кодекс и Прокуратура.
  • 8 Фен

    4 4 Отговор
    Нема да се плашиш, ся като дойдат "експертите" на Слави и на Мая, ще видиш как бързо ще вкарат всичко в ред! Че той Слави цяла седмица ги миски тия експерти! Явно ще са доста яки!
  • 9 на тоя

    6 0 Отговор
    Мишок да му закрият яслата веднага, но веднага и разследване
  • 10 Отровното трио

    4 1 Отговор
    Кой си ти че да се обаждаш. Когато НИЕ решим тогава ще има "възстановяване". Тази дума за вас значи хрантутене. Парите генерал Румен Радев ще си разпредели справедливо на всеки участвал на протестите. Теб не съм те виждал
  • 11 АМОН

    2 0 Отговор
    РАЗПРЕДЕЛИТЕЛЯТ НА ПОРЦИИТЕ В ДЪРЖАВАТА ЛИЦЕТО ААМЕД ДОГАН И ЛИЦЕТО ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ, ЩЕ ОСТАНАТ БЕЗ РАБОТА.

    НЯМА КАКВО ДА КРАДАТ.
    Това разбира се не е проблем за обикновения българин.
    ПРОБЛЕМ Е ЗА БЪЛГАРСКАТА МАЖИЯ СТОЯЩА НЯКАКВИ МАГИСТРАЛИ КОИТО МЕСЕЦИ СЛЕД ТОВА ПРОПАДАТ И СА ГОТОВИ ЗА РЕМОНТ.

    Това изобщо не е притеснително!!

    ПРИТЕСНИТЕЛНО Е, ЧЕ ГЕШЕВ И АПАРАТА МУ ОТ ИМУНИЗИРАНИ И СТОЯЩИ НАД ЗАКОНА ПРОКУРОРИ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА РАБОТЯТ , ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ДА СЕ РАЗХОЖДАТ КАТО ОСВОБОДИТЕЛИ , И НИКОЙ ДА НЕ ТЪРСИ СМЕТКА КОЙ И КАК СЕ Е ЗАМОГНАЛ СЪС ШКАФЧЕТА С МИЛИОНИ ПРИ ЕДНА ЧИНОВНИЧЕСКА ЗАПЛАТА.
  • 12 Васил

    0 0 Отговор
    Плана на диктатора е заеми всеки месец за да има и за тебе нали си му кацнал на хранилката.
  • 13 Гост

    0 0 Отговор
    ПОДЛОГИ И ВАС ТРЯБВА ДА ВИ ИЗРИНАТ...................ДЕТО 15г МЪЛЧАХТЕ НА ПРИМАТА ОТ БАНКЯИ МУ ПРАВЕХТЕ ТР......БИ.....
  • 14 ares

    0 0 Отговор
    А БЕ НЕ СЕ ПОЯВЯВАЙТЕ ДА ДРАНИТЕ ХОРАТА ПСЕВДОСИНДИКАЛИСТИ МНОГО АКТИВНИ СТАНАХТЕ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове